"Пролетта срамежливо наднича, ДЕКЕМВРИйче под слънцето тича!"

• 17 759
  • 302
  •   1
Отговори
# 15
....
Magesta, ... Има една фирма дето ги прави точно в такива бурканчета. ....

Kаква е тази фирма ? Ох, вкъщи никой сладко не яде  ooooh!
Няма ли друг вариант ...от някои пюрета, бях чувала че стават или да се купят отнякъде празни  newsm78
Вмиткова, търсих плодови млека ... както беше казала  Hug Peace на Маркели има поне 2 модела със сигурност - малина и праскова. Малината е отровно розова на цвят и много течна . Прасковата .... по-става  Peace
За информация Мегле имат страхотни малки плодови млека ... по около 60 ст бройката. Уви, обаче в кварталното Фантастико намерих само ягода  Thinking

# 16
Magesta, за сладката - фирмата се казва "Джем и Джем", ако правилно съм разчела логото. Става дума точно за соц.бебешките бурканчета.  Вървят си 4 бурканчета комплект в картонена опаковка и на етикета на всяко бурканче си пише "продава се само в комплект". Ние ги купуваме от МЕТРО. Мога да ти предложа да ти дам 15-тина бурканчета защото на Зори отдавна толкова малко количество не й стига и домашните ми манджи са в буркани на Олинеза. Не на всички обаче капачките са им в добро състояние защото все пак от миналия август ги амортизирам. Капачки можеш да търсиш и по пазарите. Ако и някой друг те спонсорира с малко бурканчета лесно ще ги съберем. Но все пак питай в конкретната кухня какви ще искат защото знае ли се. Вече навсякъде всеки си има собствени изисквания. А за плодовите млека има на една немска фирма. Днес ги видях в магазин Европа. Малки млекца по 4-ки, но май се продават и по отделно. Повечето са с горски плодове, има обаче и с череши, което май става. Сигурно ги има и в Пикадили, Била. Хммм, сега като се замисля май в МЕТРО съм виждала и чужбински плодови млека. Като ходим следващия месец дано да не забравя да ги разгледам.

# 17
  • Vaudreuil Canada
Уви, обаче в кварталното Фантастико намерих само ягода  Thinking
Това значи ли че вече сте си в София?  newsm78

# 18
Уви, обаче в кварталното Фантастико намерих само ягода  Thinking
Това значи ли че вече сте си в София?  newsm78
Да, бе  Mr. Green Даже и снега им докарах на Софиянки  Laughing .... дишай спокойно, уредихме се и ние със сняг   Wink Grinning
Теб кога да те чакаме ?  Party

# 19
  • Vaudreuil Canada
Теб кога да те чакаме ?  Party
Силно оптимистичен вариант на есен - реалистичен догодина по това време  ooooh!
Ей завидяхте ми за снега .... та си изфабрикувахте един  Mr. Green

# 20
За анкетата - готвия в къщи, по простата причина,че тук детски кухни няма #2gunfire но иначе бих пробвала, ама друг път  Laughing

# 21
Тъкмо и аз да питам същото и Шеметчето ме предварила. welcome Добре дошла на родна земя  Hug

Ние ползваме ДК и съм доволна.Ми то какво да съм недоволна,като моето прасенце яде всичко.Зимата ползвахме услугите на Ози,а сега сме на Джуниор.Те обаче не работят събота и неделя,така че готвя на Лори.Разликата между двете кухни е огромна.Аз лично съм по доволна от Джуниор.Те са с еднократни пластмасови кутии и готвят почти като домашно готвено.Виждам,че слагат истинско масло и малко подправки от рода на магданоз и копър.Разнообразието на десертите е огромно.Естественои те имат минуси.Пр.вчера кебапа беше доста гъст,та се наложи да го разреждам.Купувам плодови пюренца.

Ники,чудесна темичка си направила.

soceress ,дано всичко е зад гърбът ви.

И да похваля моята девойка,вече пие от сламка./ по точно шише със сламка и много и харесва.Два денадавам Дентокинд за зъборастенето и с баща й и с нея естествено, вече спим и ставам само за вода.

# 22
Шемет, това нашето със снега е аматьорска работа! Само разочарова децата! Моето синче се надяваше да си играе в снега, но де го? Joy

# 23
  • Vaudreuil Canada
Betty L. страшна усмивка имаш за аватар - да я нацелуваш от мен и Марти Simple Smile

# 24
Айде и аз в новата тема!
За анкетата ще споделя, че той отдавна яде с нас. Не готвя специално за него, е само кремчета.
Да кажа, че ние от другата седмица, живот и здраве сме на ясла. Днес направихме изследванията, взеха кръв и от мама. Ще видим как ще се приспособи, с новата обстановка и новите хора newsm78. Е ще има малко рев за мама, ама няма как!
Какви са тези бурканчета за ДК при вас бе, какви са тези 30-60бр???? Sick #Crazy
Тук беше така правя си поръчката от предния ден, примерно първо второ и трето, отивам на другия ден с едни пластмасови бурканчета 3 на брой давам си заявката написана на едно листче, те ми пълнят бурканчетата и аз си заминавам, като си правя пак заявката за другия ден, колкото манджички имам за деня толкова бурканчета нося.

# 25
Всяка кухня е различна и с нейни си правила, дори в София - Люлинската и Младоската са тотално различни като процедура и брой буркани примерно. В Младост искат 30 буркана и 60 капачки и си купуваш наведнъж купони за целия месец, в Люлин - 20 буркана и има някакви заверки за всеки ден 3 дни предварително. Т.е. най-добре да си пита всеки на място.
Магеста, за буркани стават пюретата на Ганчев, Овко, Ам-Ам и Хеллоу, т.е. 190 мл с дълбок винт. Чувала съм, че продават празни буркани на женския пазар, не знам дали е вярно. Ние изхвърлихме де-що стари сладка намерихме в мазето и една позната ми даде малко и докарахме бройката. Капачки се намират по-лесно по пазарите.
В Билла видях, че има плодови млека на Герма, за които беше писала Никки, но не съм ги пробвала.
soceress, дано нямате повече проблеми!  Peace

# 26
Добре сварили  Hug Grinning
Betty L. страшна усмивка имаш за аватар - да я нацелуваш от мен и Марти Simple Smile
Ставаме четирима значи за целувките Grinning  Heart Eyes
Георги също веднага я забеляза докато вилнееше покрай мен и почна да я сочи и да иска да я пипне  Laughing

Шемет, това нашето със снега е аматьорска работа! Само разочарова децата! Моето синче се надяваше да си играе в снега, но де го? Joy
Аааа-а, моля ти се  Stop Хич не беше разочарован моя  Mr. Green ...... напротив ! Аз съм разочарованата, че пера в момента космонавт от едно обличане  Rolling Eyes
Инче,  и от Ози лятоска носеха с еднократни пластмаси ... инцидентно поръчвах на няколко пъти , не беше зле яденето Peace
За Хер бебе , не съм чувала отзиви напоследък ..... но и те бяха от изискващите буркани Confused
А Джуниър, уви нямам наблизо пункт  Rolling Eyes
Еуи, ако живееш във Виена .... любопитно ми е ..... ползват ли майките пюрета, на "мода" ли е както у нас и съответно има ли избор на пазара ? / то двете неща са свързани , ама да ме разбереш по-добре/  Peace

# 27
Магеста, благодаря за линка. Подписах се и аз в знак на подкрепа. Поради няколко причини: имам приятелка, бременна, която беше охапана от бездомно куче. Няма да ви описвам как се чувстваше дни наред, докато се чудеше дали да си бие ваксина против бяс и след като реши да не си бие, естествено, как живя следвашите месеци в очакване дали ще умре в страшни мъки.
Другото, което адски ме дразни е осраните тревни площи из парковете. Те направо са станали като забранена зона за нас и децата ни, което е вече супер неестествено.

ЕлиБГ, стискам палци всичко да ви е наред занапред. Много сте се измъчили.

Не купувам отдавна пюрета, защото Дани вече хапва изцяло от нашата кухня, която пък малко попромених заради него и от което не е доволен баща му, ама кой го пита него, с изключение на случаите, когато се налага да пътуваме нанякъде и тогава вземам от пюретата за по-големи, защото са по-вкусни и специално на Семпер. ... ей, на един дъх го написах ..

Май се отказах окончателно да вземам кухня, особено след като видях и помирисах от храната на детето на една мама от парка. Даже и не я питах коя е кухнята, защото реших на мига, че не само не бих дала на Дани от тази храна, но и не бих дала пари за нея.

ХерБебе е със смесените отзиви, като в привес са отрицателните. Искат буркани и там.

Шехеризина честита двойна радост. Ще се надяваме да пишеш до щастливото събитие, за да преживеем отново страхотните емоции покрай бременостти и раждания, избор имена, как се понасят малката голяма кака с новото попълнение и т.н.

Вмиткова, сподели повече инфо за този Арсен, или това ли е сребърната вода. Наскоро четох публикации и се изумих от възможностите й.

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 21:27 от poli.jekova

# 28
Ники,   bouquet!
Ние сме на кухня, която работи и през почивните дни. Тогава обаче готя аз - непасирано, с плодове, риба, дроб, защото на кухнята риба дават веднъж на 2 седмици, а дроб - никога.
soceress, пиши на лични моля те какво представляваше вашият проблем. Вчера, като бършех Коко с мокра кърпа по дупето, тя се изцапа с кръв. Не беше от самото дупе, а от ямичката зад него.Беше като срязана. Чудя се какво е, а не съм забелязала нищо там, всяка вечер го пускам 10 мин гол да щурее.
А днес полудяхме в дъжда у дома. Моето диваче спи от 11 до 12,30 и после терор над мен и Симо. Спира ни филма на компа, после ахва, пуска го пак и си пляска възторжено. И така 100 пъти...

# 29
Поли , аз благодаря на подписалите я !  Peace
Благодаря и на всички за активността по темата за кухнята, защото информацията ми е от полза  Hug
/ На Семпер и аз съм им голям фен   chef/

Принципно не вярвам / не съм голям оптимист, че нещата ще се оправят скоро и незнам дали изобщо се гледа сериозно и ще стигне ли докъдето е необходимо въпросната петиция за кученцата / , но ми прави впечатление , че от известно време насам зачестяват подобни прояви на гражданска съвест, а това би довело и до постепенното образуване на гражданско общество с единни приоритети, цели и нужди.
Мисля, че такова още няма у нас .... или ако има то е зараждащо се и още много слабо.
Без него сме загубени .... никой няма да ни оправи или да се оправим сами Peace
Вчера бях приятно изненадана като случайно попаднах на линка във форума, а също и на подобна петиция за найлоновите пликчета - част от сметта , боклука и мърсотията , която ни залива отвсякъде.
Признавам, че съм повлияна от шока , който преживях пресичайки Сръбската граница на Градина ..... не , че Сърбия блести от чистота и е база за сравнение изобщо ..... но дори едно такова сравнение направо те смазва Confused
Километрите сива пустош, която те посреща със смет, найлони висящи по дървета и храсти, която си казваш, че всеки момент ще свърши и ще започне истинската Българска природа / която от своя страна няма равна, но трябва да се забиеш дълбоко, дълбоко в гората и пак със затворено едно око за фасовете и хартийките да се опиташ да и се насладиш/  Embarassed

П.С. А, и само нещо за разведряване .....  Party
Мъжа ми щеше да отнесе с колата / ако искате вярвайте/ една будка .... за поредната такса естествено Mr. Green/, точно след границата  Laughing
Милия , свикнал 3 месеца на абсолютна маркировка и ред в движението истински се втрещи и закова спирачки досами въпросното творение на нечия гениална мисъл  ooooh! Rolling Eyes
Е, тя съвсем си беше на средата на пътя  ..... ама да беше внимавал  Sunglasses Mr. Green

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 21:58 от Magesta

Общи условия

Активация на акаунт