"Пролетта срамежливо наднича, ДЕКЕМВРИйче под слънцето тича!"

• 17 753
  • 302
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Никки, страхотна тема Hug

Добре завърнали се на Magesta и Жижи Party!!

Ние сме на частна кухня, не съм особено доволна, като се стопли времето и сменим режима на спане ще търся друг вариант.

soceress, много гадно, добре че е минало...дано да нямате вече такива проблеми!

# 31
А аз съм се зачудила кой се е прибрал на родна земя .. Добре дошли и от мен на мама Магеста и Жижи бой !

Да вземем да спретнем наистина среща, защото и да аз съм запланувала зачезване от София след 2 седмици за около 2 седмици. Но ще подема инциативата по-сериозно за другата седмица, че тази се видя каква е хубавица с този сняг и снижаващи се температури.

# 32
poli.jekova, става дума за Ars. alb. 200 CH. То си е хомепатично на основата на Арсен. Сребърната вода е друго нещо. В нея просто има сребърни йони, които пък са с бактерицидно действие и разни там полезни за човека свойства. Педиатърката ни каза да го даваме, но аз водих Зори на т. нар. хомеопатично интервю още като беше на 3 месеца и малко. И от тогава тя си записва и отбелязва всичко за дивачето и съобразява лекарствата конкретно със спецификите ни. Но на 2 пъти този Арсен пресича кашлицата буквално за минути. Явно сме уцелили точното лекарство при нас. При друг може въбоще да не подейства, или поне не за такива симптоми.

# 33
Да вземем да спретнем наистина среща, защото и да аз съм запланувала зачезване от София след 2 седмици за около 2 седмици. Но ще подема инциативата по-сериозно за другата седмица, че тази се видя каква е хубавица с този сняг и снижаващи се температури.

Хелоу, хелоу Grinning .... драго ми е, че съм пак тук / заради вас най-вече  Sunglasses/
А  Поли с това ти изказване направо си резервира права за главен организатор на срещата  Laughing  Party .... така, че действай  Peace
От мен участие, живот и здраве   Peace
И спокойна нощ без будещи се наследници  Grinning

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 22:32 от Magesta

# 34
Момичета, влизам за да ви алармирам за нещо, което смятам, че е важно. Става въпрос за лекарска идиощина в софийската  частна клинка Онклиник и в частност Др Марков. Приятелка на моята сестра си идва в БГ за премахване на хемороиди във въпросната клиника със записан час за преглед. Така, ляга момичето за преглед, доктора уж ще слага упойка за това, но вместо само само преглед той започва ужасяваща манипулация на премахване, нежелана на този етап от девойката, която вече никой не пита. Когато е станала всичко е било в кръв, а манипулацията се води безкръвна. Втора седмица е не само с болки, което не е нечувано за подобно болезнено място, но с кървене от което получава анемия, въпреки че дока е казал че до два часа ще мине. В момента момичето е в Германия и докторите там чакат да спаднат някакви отоци, които е била получила за да видят какви точно са щетите по тялото й. Да не забравя да спомена, че след ужасният инцидент, тя е отишла в Юнион Клиник където много симпатична и отзивчива докторка й е казала, че не е първата оплакала се от същия касапин! Момичето е говорило с адвокати, които казали че за жалост в БГ няма осъден лекар. Тя няма обаче да остави нещата така. Няма нужда да обсъждаме разказаното от мен в нашия форум, споделям го с вас само за да имате едно наум, ако вие или ваши приятели са се запътили натам.  Hug

# 35
Еуи, ако живееш във Виена .... любопитно ми е ..... ползват ли майките пюрета, на "мода" ли е както у нас и съответно има ли избор на пазара ? / то двете неща са свързани , ама да ме разбереш по-добре/  Peace

Не само са на мода, ами са си направо мания. Съмнявам се много да има майки като нас, които всеки ден менят менюто и да го приготвят сами. Де има аламинути, там са и децата. За разнообразие, докато Ния ги уважаваше, нямам оплаквания. Единствено са ми липсвали бурканите с риба. Тук такива просто няма. Но да оставим храната....Да ви кажа, че тук не е рядко срещано явление 5 годишно дете с биберон, памперс и в количка  #Crazy Наскоро кумът ми ми каза, че от училището до тях татко взима дете с биба и то говори с нея и нищо не се разбирало...а ми и как ще се разбере  ooooh!
Та в общи линии австрийските майки хич не си дават зор, било то за учене на гърне или махане на биба или каквото и да е друго занимание костващо на майката нерви и търпение ..... но, колкото и да им завиждам на спокойствието, толкова и не мога да им се начудя на акъла  newsm78 #Crazy
Magesta добре сте се завърнали на родна земя   bouquet дано и ние скоро
Лека и мека от мен  Heart Eyes

# 36
Благодаря, момичета!
Ще я нацелувам аз, ама ако знаете каква тежка нощ ми спретна. То сигурно детето не е виновно де. Може би зъби бяха, пък е и леко болна, кашлица някаква, но като се събуди нощес към 2 и около час никакво спане. Мрънкане и гушкане. Даже вода пи, а не си иска да цока, което ме изуми направо. Таткото ни тази нощ не беше в състояние да се занимава с нея и затова аз поех. Мислех, че ще бъде ужасно и ще реве като не й давам да суче, но не беше така. Въпреки това много трудно заспа и то чак след като дадох Панадол. Сутринта стана в 5 госпожицата с усмивката! Сега почти заспа докато се кърмехме, но понеже трябваше за втори път да мия гъзето и отложихме спането. Явно днес няма да минем само с един сън.
Дано се оправим до другата седмица, за да се включим и ние в срещата, че много ми липсвате! Hug
Хубав ден на всички!

# 37
  • Варна
купувам пюрета и готвя вкъщи  Peace
наш тати е болен Sad

# 38
  • София
Привет,
Магеста добре завърнала се Wink
За кухнята отговорих, че съм доволна, но е Джуниор, а не държавната, тук ту има ту няма държавна newsm78
Има ли още дечица спящи по два пъти?
Евка уж беше започнала да го отказва, ама ето днес в 10.30 си отмърка котето.
Пускам ви филмче да ни видите самостоятелното омазване от вчера
http://good-times.webshots.com/video/3068410740071188440UqiFUK?vhost=good-times
Венетка и другите болнички да оздравяват бързо, ние тая седмица сме добре, но още си натискам парцалите за ваксината пък ще видим Mr. Green
По повод на торбичките се сещам как в една аптека си купих нещо малко, но нямах чанта и си поисках торбичка, жената не искаше да ми даде, защото замърсяваме с тях и ми стана криво, че си я поисках Embarassed

# 39
  • sofia
Магеста, welcome  bouquet
 Аз като най-пресен пример на записваща в детска кухня , да споделя - Стефи ще ходи на държавна детска кухня от 1.04. Бурканите бяха голяма сага, събрахме ги от мазето на една 83-годишна баба от блока, която си ги е запазила за зимнина от нашето детство. Тя много помага за отглеждането на Стефи, като например го пази докато баба му отиде до тоалетната или й се налага да говори по телефона Crazy Освен това Стефан я включва в игрите и я кара да върти до припадък колелата на една огромна кола която има.Та тази баба ни спаси с бурканчетата. Капачките намерих в магазини за 1 лев, почти във всеки има - по 8 ст. бройката. Ходих и на женския пазар, но там бурканчета не можах да намеря.
  Аз се реших да запиша малкия на детска кухня, тъй като сега му готва всяка вечер и страшно много се уморявам, защото готвя отделно и за нас./нали знаете че съм и работеща мама Crazy/ Пробвахме кухня Ози със доставка у дома за 3 дни, диетичното меню, но за 5 лв. получавахме супа която уж трябваше да е пилешка, но установих че освен фиде, другото не се вижда, основното ми се виждаше солено и всеки ден нишесте за десерт. Е за 5 лв. ми се видя голям лукс. Яденето на мен на вкус не ми харесваше, но иначе Стефан си изяждаше всичко. Така че аз съм си готвача . Купувам пюрета само на Семпер - предимно рибата, и десертните, и държа в запас 2-3 за непредвидени случаи. Мнооого ми харесват тези пюрета Peace и на детето също де. Тъй като имаше лишеи, себореен дерматит, мислех че няма никога да ходи на детска кухня, но след като въведох много млечни продукти и установих, че на детето му няма нищо, жълтък също ядем, риба, доматче, прецених че няма пречка да ходи на детска кухня. При нас лишейчетата се обострят единствено и само когато ни растат зъбите, не наблюдавам да има връзка с храната, та не ни трябва и диетично меню.
  Ауууу, че се разприказвах Laughing
  Някой ползвал ли е плодовите млекца на Нестле - видях ги в Била, пише за над 8 мес. newsm78

Да видите колко е порастнал Стефи от моите манджи Party
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225647&photo=14

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 12:07 от mama-shushi

# 40
  • София
Ха ха, Евка е страхотна, особено тоя номер накрая дето захапа чинийката си е направо виртуозен Joy

Имам опасения, че започват да ни избиват сумати задни зъбки наведнъж, детето е кисело, не се трае, дупето подсечено...а таткото заминава днес Crossing Arms Добре че ще имаме промоция - баба за уикенда. Не искам и да си мисля какво ни чака с тия кътници дето са се издули всички ooooh!

И на мен много ми е домъчняло за вас Hug Дано другата седмица се видим, че вече започвам да се чувствам пак онова странно, дето всички работят и се развиват, а аз единствено седя в градинките и хрупам солети newsm78

# 41
  • sofia
Понтес, а на мен пък ми е домъчняло за времето когато седях в градинката и хрупах солети...искам паааак Rolling Eyes

# 42
А  Поли с това ти изказване направо си резервира права за главен организатор на срещата  Laughing  Party .... така, че действай  Peace

Е, ама как бе, аз не хвърлям само фишеци. Отсега предлагам да е в Борисовата, че там има хубави катерушки. Приемат се и други предложения, но да има забавления понеже не се стои вече на едно място, да си пием кафе ;-( и да е на открито, че взеха да ме подтискат затворени пространства.
Друго си е да си хрупаме солетите навън, а не в офиса например. Ще има време и за това, Понтес. И когато дойде сигурна съм, че ще ни липсват разходките с бебчовците. Аз така си се самоуспокоявам.

# 43
аз съм за Борисовата с две ръце!

# 44
... забравих да ви помоля да си казвате кой час е удобен, за да обощим и да се назове и часа...

Eui,  а като казваш, че не е странно явление 5-годишни да са с биберони, при австрийки не е ли известно, че биберона изкривява зъбите. Все пак са европейци доста преди нас и са напред с информацията  hahaha
А това изказване правя, защото преди няколко дни една позната зъболекарка като видя Дани с цъфнал на устата му биберон и се произнесе много твърдо по въпроса- НЕ  Stop Naughty
Сега се опитвам да го отучвам, но много трудно ще бъде май. Въпреки че става дума само за заспиването- той си го търси  baby_neutral

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 13:26 от poli.jekova

Общи условия

Активация на акаунт