Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 26

  • 38 454
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 1 069
Момичета, аз да попитам, че нещо не съм в час. Донесоха ми комплекта на Уилтън от Англия, но в пакета няма приборите за моделиране - пластмасовите - виждат се на тази снимка http://www.peceni.info/files/P1010302.JPG. Аз ли съм единствения карък или наистина се купуват отделно?

Един бърз въпрос-направих си черна боя,мога ли да я съхраня в съд за няколко дни?
Рзтворена е в малко вода

Аз съм съхранявала така боички без проблем!

raya_usa, аз издълбах с нож внимателно мястото и чак тогава сложих куклата. Като редях обаче кексчетата гледах да оставям място в средата, за да ми е по-лесно после. Опитай пак - ще стане!

# 196
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
С рист да стана досадна още линкове за украси, за такива като мен начинаещи..

За рисуване с шоколад.. http://www.baybay.webgarden.cz/navody-ostatni   шаблони.

За фигурки http://www.baybay.webgarden.cz/navody-figurky

Има  за бебските обувчиците шаблонче.
http://baybay.webgarden.cz/image/2771472

Наталинче, даже има линче към твоето мултипли  Hug Hug   Peace

# 197
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
Благодаря на ivalex!!!!! Hug  bouquet
Аз съм начинаеща и е от голяма полза за мен тези линкове.Можеш ли само да ми кажеш с какви продукти се прави тази моделиращата маса.Близо до нас не се продава готова моделираща маса, ако някой е така добър  Praynig моля да ми каже рецепта как да си я приготвя.Предварително благодаря.

ПП.Моля проверявайте за правопис преди публикуване .Пишете на кирилица  Praynig

# 198
  • Мнения: 6 467
Атланта,страхотна торта!А пеперудата наистина е като жива! Laughing
Джемма,много красива кошница!Поздравления!А  според мен надписът си е станал добре  Peace
Ивалекс,благодаря за линковете!Отивам да разглеждам и аз! Hug
Бопси,при нас течна глюкоза има в големите супермаркети-при овесените ядки и диетичните храни. Peace

# 199
  • Мнения: 1 122
Ето и моите Барби - тренировка за РД на малката ми дъщеря. Извинявам се за качеството, обаче снимам с камерата на компютъра.






Исках да направя и розички обаче като добавих боя към масления крем и се пресече, разтече и се отказах.

Голямата Барби вътре е торта Мозайка, пандишпанени блатове, крем Оле+ заквасена сметана и готова моделираща маса(за пръв път работя с нея), а мъничките са от пандишпан,крем Оле+ заквасена сметана и готова моделираща маса. Нещо не ми се получи със сребърната и златна боя, мазах върху бяла повърхност и остана на следи, а как да получа плътен цвят без да става така?

Atalanta и третата е страхотна. Боже как направи пеперудката?
Джемма е как няма да я хареса? А как направи дръжката на кошницата?

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 21:47 от stasi76

# 200
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Благодаря ви момичета, много сте мили.  Simple Smile

NellyDi, споко инструментите се продават отделно. Peace

stasi76, вижда се на снимката от какво е дръжката- защото първо натъкмих украсата, а после я покривах с крем и останаотдолу непокрито, а и снимката е от близо и такъв ракурс, че се виждат кусурите много добре. Та по въпроса- забърках тесто от брашно и вода, оплетох и изпяках дръжката. Обаче не пресметнах добре и не ми стигна тестото за по-голяма дръжка, а не ми се бъркаше друго, бях скапана вече.

# 201
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Тирадата започва Grinning... Първо, благодаря за милите думи. Моите торти имат страшно много грешки, но бяха за приятели и не се старах много. То си е изморително Confused

За фондана - на част от него си намазних ръцете малко повече и стана труден за обработка, иначе е фантастичен продукт, като купешкия.
Пеперудката е единственото нещо, което не се ядеше, готова е и ми спести малко труд. Празнувахме първа пролет с приятели, това беше повода, а навън валя сняг  ooooh!

Ето рецептите, които ползвах. Шоколадовия е малко особен на вкус, добър е, но май ще му подхожда повече типичен амер. Филинг, а не муса на Танита, които е с по-лек вкус.
Сочен жълт блат е другия. Просто разкошен и не се сиропира, защото няма нужда. Тук тортите никога не се сиропират и затова рецептите са с масло, което ги прави сочни. Пробвах веднъж да напоя подобен блат и не стана добре, така че препоръчвам напояване само на пандишпанови блатове.

Ето ги-

Сочен жълт блат
Пекат се 2 блата в 23 см-ова форма

Продукти

3 ч ч около 330 гр брашно за торти. Аз нямах и затова махнах наколко с л и добавих нишесте.
1 с л бакпулвер
½ ч л сол
1 ч ч около 230 гр масло, размекнато
2 ч ч около 454 гр захар. Аз винаги намалям, защото не обичаме много сладко.
5 големи яйца
2 ч л ванилия
1 ¼ ч ч бътърмилк около 300 мл. Купих си специално, иначе бих сложила кисело мляко, което е разредено с прясно, но да е гъстичко.

В купа разбърквате брашното, солта и бакпулвера.
Биете маслото в друга купа 3 мин. Добавяте захарта по малко и разбивате добре. Добавяте едно по едно яйцата, като след всяко разбивате добре.
Слагате ванилията в бътърмилка и смесвате така – в маслото добавяте малко брашно, малко бътърмилк, малко брашно, малко бътърмилк, докато стане хомогенна смес.
Слагате в 2 тавички и печете в загрята фурна на 180ºС около 45-50 мин
Ако се завие добре, блата издържа в хладилника до 2 седм, а замразен – до 2 месеца.


Шоколадов блат
Пекат се 2 блата в 23 см-ова форма

Продукти

2 1/3 ч ч  около 290 гр обикновено брашно
1 ½ ч ч около 150 гр неподсладено какао
1 ¼ ч л сол
1 с л бакпулвер
1 с л сода за хляб
3 ч ч захар
5 големи яйца
1 с л ванилия
170 гр масло, размекнато
1 ½ ч ч бътърмилк
1 ½ ч ч силно кафе

Смесете всички сухи продукти.
В друга купа биете яицата с ванилията. Смесете със брашнената смес. Добавете кафето, размекнатото масло и бътърмилка.
Разпределяте в тавичките и печете на 180ºС около 50 мин.

Аз смесих продуктите по начина от предната торта, за да разбия по-добре захарта, но едва ли има голяма разлика.

Съхранява се в хладилник 1 седм, а в камера – 2 седмици.

# 202
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Забравих да благодаря на ivalex за линковете!!!! Много полезно.

На Джемма лаленцата са чудни! Както и останалите тортички, простете, че не изброявам поименно.

Ето и линкове към по-големи снимки, но там много си личат всички грешки, не ми се смейте много! Оградата трябваше да е много по-декоративна, но заради омазняването не можа да изсъхне и стана малко смешно.
Рисуваната торта - първо боядисах и след това сложих контура, който е просто ужасен, но нямах време да правя роял айсинг. Грешка направих, че разредих боите с вода. Нямах твърд алкохол и късно си намерих лимонената есенция, която единствена има почти 90 % спирт. Ами, това е.

http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/CopyofSpring5.jpg
http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/Spring8.jpg
http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/Spring9.jpg

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 22:58 от Atalanta

# 203
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Цял ден ви гледам и не мога да се нагледам и насладя на ваШите идеи и кондиторско иzкуство.
Искам да ви попитам, как правите Тортата  футболна топка?
Или по_то4но с какво я покривате, белите Шестоъгълници и 4ерните петоъгълници? И как иzмервае раzстоянието?

Моля да ме се смееете  Joy съвсем нова съм така да се каже в тоzи бранШ.

Здравей,
ТУК съм обяснила как се правят петоъгълниците и шестоъгълниците. На 1-ва страница има варианти за покрития. Аз си правех от маршмелоуз, но в случая използвах готова моделираща маса купена от тук. На предната страница съм писала как постигнах черния цвят. Също така съм писала и за това как се оразмерява спрямо шаблона Simple Smile

Успех  Hug

# 204
  • Мнения: 818
Здравейте,чудни торти сте направили пак   bouquet
Да покажа и моята семпла торта отпреди няколко дни-Шарлота с малини/моята е с компот от ягоди/-източник-All.bg


# 205
  • Мнения: 1 069
NellyDi, споко инструментите се продават отделно. Peace


Как точно се казват? Къде мога да ги поръчам? Вчера рових в сайта на Уилтън, ама не ги видях. Може ли линк ако някой има?

# 206
  • София
  • Мнения: 618
Привет момичета!

Atalanta благодаря за обясненията.
stasi76 барбитата са толкова бонбонски Grinning и аз имам желание да направя но това което ме спира е че си имам момченце newsm78 въпреки че можеби ще й се зарадва.Май скоро ще опитам.
ivalex мерси за линковете всичко ще е от полза.

И сега да попитам, имате ли идея как би могло да се направи баскетболно игрище.
Благодаря предварително bowuu

# 207
  • Мнения: 1 486
И сега да попитам, имате ли идея как би могло да се направи баскетболно игрище.
Благодаря предварително bowuu
Ето тук има идеи за баскетболно игрище

# 208
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

И сега да попитам, имате ли идея как би могло да се направи баскетболно игрище.


Правиш си правоъгълна торта и си я покриваш или с крем или със захарно покритие, а после с айсинг или друг цвят крем правиш зоните:



Тук кликни на малките за по-големи картинки Wink
   





# 209
  • София
  • Мнения: 618
 Пепи, Фиоре, лелеееее много ама много ви благодаря  bouquetсега ще ги разгледам и ще реша в края на седмицата какво да направя Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт