БЕБЕТА ЮНИ 25

• 12 848
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Dari, не мисля, че 2 седмици ще са толкова от значение. Все пак това си е много често срещана разлика с термина при много бебета и това въобще не е проблем. Освен това все си мисля, че то бебето, ако върви по-голямо за седмиците, това може би означава, че всичко му се развива по-бързо.. и то и затова си се ражда по-рано. Не съм сигурна в тези си разсъждения, но ми се струва логично.

Ina и Dari, мисля, че не сте единствените, прехвърлили 30-те. Аз честно казано с моите почти 31 също се чувствам малко големичка за тази компания, но от друга страна като гледам тенденцията вече все повече жени да имат първо дете над 30, мисля, че най-вероятно има и доста такива и в нашия форум.  Simple Smile  Така че, айде да не се комплексираме от годинки  Grinning

# 106
Здравейте и от мен и усмихнат ден!
InaD честно казано и аз не смея да гледам много албумчетата, че се подтискам от възрастта на девойките  Wink.  А като си гледам и брачния стаж .....
Аз също се притеснявам все повече да не тръгне моята девойка по-рано - от 2 месеца съм с контракции в къщи, но сега пак зачестиха. Чудя се дали да ходя пак на лекар или да изчакам още седмица. Стискайте ми палци ....

# 107
кonida, и на мен точно такива притеснения ми се въртят из главицата. И аз от доста време имам от онези контракции - Бракстън - Хикс май бяха. Но последните дни като че ли са по-чести и по-силни  newsm78. Не ме болят но направо ми деформират коремчето... И ужасно ми се допишква обикновено по време на контракцията. При теб нещо подобно ли е? И аз се чудя дали да звъня на доки...

# 108
Какво сте се притеснили за годините! Аз съм на 28, ще родя по рожденния си ден, когато ще ставам на 29 - това само за статистиката. Иначе исках да кажа, че имам толкова много приятелки и познати, които са над 30-те, а една-две са дори и над 35, които дори си нямат приятели, пък какво остава и за бебе Sad Всеки път като се видим, мислено им пожелавам в най-скоро време Господ да ги дари със свестен мъж и детенце!
Иначе , Дари, не се притеснявай за бебето - щом нямаш някакви сериозни оплаквания, то най-добре ще си прецени кога да излезе на бял свят - а и щом си расте големичко, сигурно и добре се развива, така че и да дойде по-рано, както ти е казал лекарят, което въобще не е сигурно, ще си има всичко  Peace  Моята свекърва е родила и двамата си сина 20 дни по-рано и всичко им е било наред. Мъж ми е бил 3,300 кг - голямо бебе като за роден по-рано Wink а брат му - 2,500 кг.

# 109
  • София
konida за брачния стаж изобщо не смея да си пресметна годинките  Crazy
За контракциите не пиеш ли лекарства? А за лекаря - поне му се обади и питай. Ако ме притеснява нещо аз си звъня на моята лекарка и тя преценява дали да ме викне на преглед.
Стискам палци, а ти не я пускай още девойката  Hug

# 110
Аз пия Магнерич 3 х 2 и преди ме успокояваха. Идея нямам как се казват тези контракции, но на моменти са болезнени, не като тези при раждането, а просто жестоко втвърдяване на корема, даже въздух не мога да си поема и наистина и на мен ми се допишква. Аз съм голяма патица, защото все се притеснявам дали не си въобразявам и де не притеснявам излишно лекарката, графика й е доста натоварен и все си мисля, че прекъсвам прегледа на някоя жена. Боже, човек ще си помисли, че съм на 18 и представа от света си нямам, все едно не съм раждала. Тези дни се чувствам толкова глупава и лабилна ... Това хормоните са голяма работа  Embarassed Crazy

# 111
  • Разград
Здравейте отново! Ами виждам че за възраст си говорите. Аз ще родя живот и здраве след рожденния си ден - 20.05, когато вече ще съм на 28 години. Така че мисля че просто възрастовата граница по принцип се покачи и е нормално. Ако пък някой нещо се притеснява мисля че е излишно, защото не е важно на колко ще родим а колко обич и грижи ще дарим на децата си, а аз си мисля че тук всяка бъдеща и настояща мама иска и ще даде всичко от себе си. А и най-важното е на колко се чуства човек. И си мисля че така с бебоците ще дръпнем надолу с годинките!  Heart Eyes Или пона така ми се иска.  Peace Мисля че не е проблем бебетата да ги извадят по-рано. По принцип аз съм определена за 14.06, но секциото ще е около 01.06. Защо мисля че не е проблем, ами една моя позната роди момченце на 12.03, а терминът и е бил за 29.03. Не е секцио просто мъникът е тръгнал доста по-рано и си е добре. Тя е на около 37 години и това и е второ дете. Има по-голяма дъщеря. Та мисълта ми е щом си излизат по нармален начин толкова време по-рано значи няма проблем и със секцио да ги извадят предварително. Та това от мен засега! Дано времето се пооправи!  Hug

# 112
  • И аз не знам къде...
konida, и аз бях така с контракциите. Ходих на доли и тя ми каза, че това е защото е много швъклив и се получават когато се върти. Щом били болезнени, не били подготвителните а от въртенето се стягала матката и затова се получавало така. В същото време на Слийпинг Бюти са и казали заради подобни контракции да лежи, а на мен не.

# 113
  • София
konida ами те лекарите нали са за това - да ги притесняваме ако имаме проблеми със здравето.
Сега мисли за твоето бебче, а можеш да пробваш да се обадиш на кръгъл час например - може да улучиш док между 2 прегледа  Wink.
Все пак това са важни неща, не отлагай  Peace

maia_a - изобщо не съм се притеснила, а и наистина покрай тия мъници ще се подмладяваме. Дъщеря ми се роди когато бях на 30 - то се вижда от линийката преди колко време... Не мисля, че съм я лишила от внимание и грижи - дори напротив. Всичко си е до човека независимо от годините. А добра майка се става и на 20 и на 40, лоша - също.

# 114
  • София
Здравеите мамчета,

аз май доста врене не съм писала, но напоследък нямам много време. В работата е пълна лудница - освен, че преди да излезна в майчинство трябва да свърша сумати неща, а и заместничката си обучеавам #Crazy и вечер като се прибера, нямам сили дори да ви чета. Вече нямам търпение да се махна от тая лудница.

Виждам, даже спорове са се заформили - момичета недейте така, нестига, че живеем в някаква лудница, ами и тук да си я създаваме.

Иначе и аз имам много чести контракции и то много силни - целият ми корем се издува и деформира, да не говорим, че става твърд като камък. Доки каза, че било нормално, а аз пия и магнерот заради нискоразположената плацента. Обясни ми, че ако не били болезнени е ОК. В понеделник съм на ЖК, а на 27 при Марков, така че пак ще разпитвам Simple Smile

Моето бебенце последно се беше разположило седалищно, сега ми се струва, че е настрани. Тожа много мепритеснява, защото вече съм 29 седмица, а така не ми се ражда със секцио....

Валентина и аз съм се ориенрирала към Шейново, но и представа си нямам кой лекар да избера. Моля те ако имаш време ми пиши на личния при кой си раждала .

Много поздрави на мамчетата в болница и дано скоро да ги видим във форума.

За годините, мойта шефка е на 39 и сега в деветия месец - ще ражда второто си дете ( има дъщеря на 16). Направо и се възхищавам, а да не ви казвам колко по-отговорна е. Мисля че няма по-хубаво от това да се решиш да родиш дете, независимо на колко години си.

Приятен ден на всички.

# 115
Интересно ми е защо повечето държите за секциото.
Моят син на 10 Ноември 2005 г се роди седалишно нормално раждане беше супер и този път не бих искала да пропусна този момент.

# 116
Аз въобще не се притеснявам от годините. Просто се радвам, че много млади момичета са решили да имат бебе, защото около мен приятелките ми едва сега решават да имат. По-хубаво от децата няма.
А за контракциите - мен това ме побърква - един лекар ти казва, че е опасно и искат да ме вкарват в болница - друг, че е нормално - иди и разбери. За съжаление имам лош опит от противоречиви мнения и затова може би съм се панирала.
Както и да е, времето е чудесно, за тези, които могат да се разходят.  bouquet

# 117
  • София
Интересно ми е защо повечето държите за секциото.
Моят син на 10 Ноември 2005 г се роди седалишно нормално раждане беше супер и този път не бих искала да пропусна този момент.

Аз даже съм против, ако не е по медицинско показание. Но не е ли опасно да се ражда седалищно? Аз си мислех, че ако бебето е седалищно е по-добре да се роди със секцио. Иначе аз съм с двете си ръце за нормално раждане - никой не може да ме убеди, че природата не си знае работата. А доколкото знам в повечето "цивилизовани страни" правят секцио само в много тежки случаи и не може просто така да си решиш и да ти направят секцио.

# 118
Здравейте маменца,

По въпроса за годините първата бременност ми беше на 23 - много лека даже ми се искаше още 9 месеца поне да съм бременна, раждането също мина ок / за 5 часа нормално, без упойки и т.н/, сега мога да кажа,че имам също лека бременност,но съм повече информирана, преживяла мисед Cry и доста по-предпозлива и по-уплашена дали всичко ще е наред...Братовчедка ми пък е на 22 бременна вече в 6ти месец и то не са хапчета,не беше повръщане, киселини и всички "екстри" за бременост...така,че явно е относително.

Аз да ви споделя карам вече без колан, ужасно ме болят гърдите и ме стяга на корема / аз май и по ниско нося като ви гледам снимките/ та вчера чакам на едно голямо кръстовище да ми светне зелено с/у мен катаджия ..в момента в който тръгнах ме спря и един такъв нахилен ми вика " имаш ли причина да си без колан" и аз се позамислих малко newsm78 ма реших да съм възпитана и казвам " Е не е ли очевидно" , а той с една глупендърска усмивка " ААА СИЛИКОНЧЕ ГЛЕДАМ" аз се потресох Shocked и му викам " ако беше погледнал два пръста по-надолу щеше да видиш и,че съм бременна Twisted Evil" и изобщо не дочаках да ми отговори ми настъпих с 200...
егати тъпака....

слънчев ден момичета   bouquet на мен днес ми е последен работеееееен УРААААА

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 13:24 от mu6oron

# 119
  • София
ivelina80 имам усещането, че е някаква масова психоза това със секциото. Природата си е решила как трябва се роди едно бебче. Е, ако наистина има медицински причини съм съгласна, но по желание да искаш да те режат, ей това не го разбирам. Въпреки доста тежкото ми първо раждане искам и сега да си раждам нормално и се надявам да се справим с бебо.

Засега и моя младеж е седалищно, но има още време, за да се обърне.

Щях да пиша и за по-ранното раждане. Мен също ме предупредиха, че може да се роди по-рано, защото след като ми махнат конците на серклажа раждането обикновенно се ускорявало (поне така ми обясни док на последната консултация). Щерката я преносих 1 седмица... Когато дойдат - да са живи и здравички само  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт