Великобритания - тема 15, почти юбилейна

• 26 329
  • 293
  •   1
Отговори
# 45

Кой тук живееше в Туикенам? Май ще ставам и аз почти съседка... Ще правим (ъндер) оферта за къща евентуално... Колко надолу според вас може да се слезе? 10, 20, 30 К?

Eya, моите най- добри приятели (едни от тях ) живеят в Туикенам. Ако се преместите, ще те свържа с тях.  Аз при тях отсядам като имам път към Лондон. Може даже да се видим следващата година Grinning
Макобол и Палачинка ще са ти съседки.

Приятен уикенд от мен, аз отивам при комшиите. Кой казал, че англичаните не си познавали комшиите и не си ходили по комшийски на гости, като в България Laughing

# 46
macoball, нали този имаш предвид http://www.whittard.co.uk/default.aspx Ако да, то от него ще купувам. Радвам се, че го спомена, защото аз изобщо не съм се сетила да погледна за онлайн страница на магазина, така ще си спестя ходенето за чайчета до магазина.

eya, със сигурност ще се местим поне още веднъж Simple Smile. За харесването има неща които ми харесват, други пък не, но пък аз съм трудно свиквам на ново място, а и съм капризна.
Купи си повечко http://ec1.images-amazon.com/images/I/41AZPQJ2WNL._AA280_.jpg, че тук за 6 месеца намерих само един размер  Simple Smile

# 47
eya, аз ще ти бъда комшийка, живея в Тeddington( на една шушка разстояние) .Успех за къщата и дано скоро да ходим по магизините  Laughing и да тикаме количките доволни...
miravmbd, аз ли съм Палачинка и или някоя друга мама-мадама?Щото ако съм аз ще си чакам пижамата, или каквото ми вземеш....

Абе много ме рита моята бимба...започна в края на 5-ти месец, но сега е станала една силна, заякнала мома и ми бие здрави шутове, през ноща трудно се спи.И при вас ли беше така?Чувала съм, че момите са по-енергични от момченцата ... или си е индивидуално...

Весел weekend!

# 48
AG,разсмя ме с този Зип-лок !  Laughing   Истинска американска домакиня! Свекърва ми, като дойде на гости ,много се възмущава как нямаме тук този така  належащ  продукт!  Grinning  Къде сте в момента? Може и да си написала преди,но не си спомням.
 Да се оплача сега: Излизам да си хвърля металните кутии преди малко и някой ни откраднал кофата за  рециклиране от предната градинка!   Outta Joint  Какви са тези належащи нужди за чужди кофи !? ...  И аз си мислех ,че живеем в хубав квартал!  Laughing 

# 49
AG, какво е това на картинката и каква му е функцията? Нещо хамериканско ще да е!!!

Pumpalka, ох, теб имах предвид.  Crazy (петък вечер, мислите ми бяха при комшиите, докато се разписвах тук  Laughing) Палачинка май беше една норвежка мама. Embarassed

Аз през Май ще ходя в Лондон за три нощи, много бих искала да се видя поне с мамите около Ричмънд, но кой по напред да видя първо.
Не искам да организирам нищо, че миналия път нищо не стана.... Confused

# 50
Момичета,извинявайте,че нахлувам в темата ви,но искам да ви попитам нещо.
Има ли мами от вас,които живеят в Манчестър?Ако има много моля да се свържат с мен на лични  Praynig

# 51
Леле мами голям срам, два дена не мога да разбера, че вече темите са разделени и едвам ви открих smile3538. Исках просто да надникна как сте и какво си бърборите. Е намерих ви неисе Hug.
Пумпалче, искам да ти кажа, че моита щерка риташе даже и татко си когато спехме като "лъжички". Тои си умираше от кеф и казваше че малката го изритвала да става за работа сутрин Joy.

# 52
macoball, и аз като свекърва ти се чудя защо не ги продават тук, и не мога да повярвам че се продават торбички за фризер които се връзват с тел! Отделно пък за 6 месеца не съм виждала среден размер на resealable bags, или ще са малък или голям.
Е, добре че поне в  Costco се намира, макар и само един размер ziploc торбички.
Да не отварям дума за работното време на магазините, пицата, китайската храна .... и т.н Simple Smile, свекърва ти ще ме разбере добре Simple Smile Simple Smile
Взех си Gaggia Baby днес и тази нощ ще будувам. Не мога да кажа кафето го улучих, но с капучиното се справих чудесно Simple Smile.
Ако бяха направили подноса под цедката като на твоята, щеше да е по-добре.  Чудих се сигурно час между двете и накрая взех тази заради 2 год. гаранция, а и че мога да сложа голяма чаша.
Откъде да си взема хубави чаши за еспресо?
Голям простак  ще да е бил този дето ти е свил кофата?!! Как не е помислил за момент, че може да го видиш докато го прави.
Надпиши на следващата с боя улицата и номера на къщата, дано поне това го спре.
И в нашият "добър" квартал има някакво леке, с което ще воюваме, трябва да сложим нещо да записваме, за да видим кой е.

miravmbd, това са пликчета за фризер с пластмасов цип Simple Smile, сгода голяма са, тук има в Costco ( ако нямате Costco наблизо ще пращам  Simple Smile )

Pumpalka, изобщо нямам спомени кое риташе повече, помня че много гадно ритаха в ребрата Simple Smile

# 53
  Добро утро!
  Много се радвам, че обсъдихте кафе машинките, защото и на мен ми предстои да си взема. Бях се ориентирала към DeLonghi Magnifica, но вашите мнения може и да променят избора ми.   
   Аз не съм имала проблеми с откриването на resealable bags. В Homebargains имат различни размери за фризер или за сандвичи, колкото за по- големите, за дрехи съм си вземала от TJ Hughes.  Не мога да си представя да завързвам торбички с телче. Веднъж бях купила такива и след няколко месеца престой в едно чекмедже ги изхвърлих.

# 54
AG, каква е твоята връзка с Видин? И кога ще си  там?  Simple Smile Ти ли имаше роднини там или се бъркам с някой друг?  Confused
Преди няколко години бях купила от Теско пликчета с телчета, но ги използвах за сандвичи.  Ти какво замразяваш в пликове? Аз направо замразявам с опаковката. Ако пък са остатъци от ядене (в много редки случаи) имам пластмасови кутии различни размери и в тях замразявам.

Какво е работното време в САЩ? Тук,  за разлика от Лондон и големите градове, магазините затварят в 5.30. С малко изключение на супермаркетите -  9ч. Свиква се  Confused

# 55
AG, работното време на магазините тук е големият яд на съпругът ми!  Laughing
Няма логика в много от местните порядки и според нас ,но ни харесват пък други неща...за сега. Най ме учудва как въобще не им пука да те задържат като клиент във всякакъв сорт бизнес услуги.
Относно чашките за кафе-попаднала си на човека да попиташ!  Hug
След дълги проучвания стигнах до заключението ,че дебелостенните ,малки чашки са идеалните за италианско еспресо. Илли правят най-добрите чашки ,според мен. Има два вида:стандартни с лого и дизайнерски,което ще рече  правени в  по-малки количества от известни архитекти,художници,артисти и т.н.Мъжът ми се престара обаче и за Коледа ми подари 14 чашки за еспресо от 2-рата категория. Имам да раздавам или да отворя кафене  ! Laughing
ето линк: http://www.illy.com/wps/wcm/connect/us/illy/art/illy-art-collection/
Голямо удоволствие е да си пиеш кафенцето от красива  чашка като тези! Аз го пускам много късо,до средата на чашката! Купувам от Сейнсбъри захар на кристали , и  бисквитки амарети и.....  съм в Италия всеки ден !  Mr. Green  Пробвай и шот еспресо върху хубав ванилов сладолед и натрошени амарети! Heart Eyes
Дано не съм ви станала досадна с моите виждания за пиенето на кафе!  Hug И да ме прощават диетуващите,ако има такива!  Blush

# 56
Пробвай и шот еспресо върху хубав ванилов сладолед и натрошени амарети! Heart Eyes
Дано не съм ви станала досадна с моите виждания за пиенето на кафе!  Hug И да ме прощават диетуващите,ако има такива!  Blush

........аз съм на диета. Ще имам да преглъщам жадно цял ден. #Crazy

Иначе подкрепям напълно идеята, да си направиш хубаво кафенце и да си го поднесеш по специален начин си е цяло изкуство. Пробвала съм със сладолед и много ми харесва.  Peace

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 16:35 от MamaChrisi

# 57
Macoball, хич не си досадила.  Grinning Аз също съм фен на красивите чаши и удоволствието да си пиеш кафето в тях. Както и съм открила разликата във вкуса на кафето в зависимост от чашата. Дали е материала или дебелината, или и двете обаче не съм много сигурна. За различните му кафета и сезони си имам различни чаши  Laughing

Аз използвам кафява захар, ако ще пия чисто кафе - рядко обаче и то само ако съм в хубаво кафене. Ако е с мляко го поемам без подсладители.

Амаретите и сладоледа често ги практикуваме, но заедно трите досега не сме. Задължително ще пробваме Grinning

# 58
Здравейте, мами!
Тъй като явно ще се местим към Англия, бих искала да се запиша във вашата тема и да се включа във вашите обсъждания - засега сигурно само с въпроси.

Бих искала да попитам как пренесохте багажа си от БГ. Направо съм в потрес с тези 20+10 кг на летището. Кое по-напред да взема?

За кафето - най-ужасно е да пиеш кафето в пластмасова чашка.

# 59
Butterflyve, за багажа. Ние дойдохме с два куфара -2х 20. С фирма транспортирахме багаж до родителите на мъжа ми, които живеят на майна си Райна от Лондон и до ден днешен багажа ни е там. Шипването беше доста скъпо и със сегашния си акъл не си заслужаваше, но навремето мислехме другояче. Неусетно си купихме всичко, от което имахме нужда. Всичко е евтино и достъпно. Домакинство бързо се създава.

Кафето в пластмасова чаша... Grinning Съвсем го бях забравила. Което ме ми припомни тукашните кафета - take away. Прекрасни са, може да са картонени чашите, но когато сутрин бързаш за работа и ти трябва бърза доза кафеин и единствения начин да седнеш във влака и да се насладиш на прекрасно кафе(Кафе Коста) е кафето в картонена чаша....ммммм какъв лукс Laughing Laughing Laughing
Това в Лондон, де...

Общи условия

Активация на акаунт