Великобритания - тема 15, почти юбилейна

• 26 469
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
 Аз съм пак с въпрос... Обадиха ми се утре да ходя на NHS check...и трябва да си нося доста доказателства, за това от кога съм в страната, билове и паспорт.Не ми казаха защо трябва да отида на тази проверка.Това да не би да е свързано с приемането ми в дадена болница, понеже все още нямам такава  Thinking Вие ходили ли сте?

# 76
Не мога да повярвам, оставям ви за една седмица, и сте размахали картинки на кафета  Shocked Направо помислих, че съм объркала темата; съвсем малко ви дели от всяко-сутрешното черпене  Joy

Поздрави от мрачен Пловдив. Обещаха ми 30 градуса, светлина и слънце - няма такива екстри; освен, че ни отне 100 часа да се приберем (след принудително кацане в Солун, и 7 часа път с автобус до София  Crazy). Ама си е хубаво тук, де, аз съм доволна  Simple Smile

Хайде, дръжте се прилично докато ме няма  Sunglasses

# 77
  • Bristol
Мира, не само из дебрите на българското образование се загубих, а и на тукашното  Crazy
ALI MAK и butterflyve, ако тази година децата навършват 10, тъкмо ще са последен клас в началното училище и октомври ще можете да си изберете гимназия според вашите вкусове, а не да се задоволявате с това, което е останало. А щерката на ALI MAK е точно възраст за започване на училище Wink
Аз до сега си мислих, че моят изостава по математика, в сравнение с наборите в БГ, обаче съм се заблуждавала. Въобще не е изостанал, просто учат различни неща. Тук 10-11 годишните борят проценти, вероятности, дроби, десетични числа и координатни системи, ротация, транслация  ooooh! Така че ако има кой да ви прати математиката, която учат наборите тази година, ще е супер, за да понавлезете в материята и термините  Peace Така само английския ще им остане да наваксват. Друг важен предмет последната година е Наука, но там нещата не са сложни.
AG, огладнях само като четох за подправките, които спретваш  Flutter А за зъболекарската практика, при нас не правят така. И аз бих посъветвала да си потърсиш нова. А аз не съм доволна от нашата зъболекарка и мисля да я сменям  Thinking
MamaChrisi, на всеки профилактичен преглед ти почистват зъбите, калкулирано е в цената му  Tired
Pumpalka, сигурно те викат за NHS номера  newsm78
мишолина, не остана ли една вечер в Солун?! Така или иначе си кацнала там Wink

# 78
butterflyve,моят син има абсолютно същите притеснения,но аз съм убедена,че трябва да заминем въпреки първоначалните трудности.В България няма бъдеще за децата ни,колкото и тъжно да звучи това е истината.Как е озаглавена темата ти,че нещо не мога да я видя?
Мери,благодаря за информацията.Синът ми е във 2 клас и все още учи таблицата за умножение Sadно математиката му се отдава и предполагам,че ще се справи,сега учи и английски усилено и вече е на доста добро ниво за възрастта си.Но малката как ще тръгне на училище като не знае нито една дума на английски Confused

# 79
Здравейте момичета! Аз вече започнах да се замислям за разни покупки за бъдещето бебе. Може и да е малко рано, но напоследък толкова бързо ми върви времето, че оставащите 3 месеца ми се струва, че ще минат доста бързо. Искам да попитам за вашето мнение от къде пазарувахте детско креватче, количка, столче за кола, корито за къпане, шишенца за хранене, стирилизатор за тях и т.н. и т.н. Какво бихте препоръчали - да ги купуваме едно по едно или всичко накуп т.е. имам в предвид да ми препоръчате магазин или интернет саит от които вече сте пазарували и се знае, че стоките са качествени. Благодаря предварително за всички мнения.

# 80
maimunka,ти само като има нещо сладко се показваш!  Mr. Green
AG ,харесват ми всичките продукти на Гейн,но само кърпите за сушилнята съм способна да нося от там!  Grinning
ALI MAK ,има курсове по английски за съвсем малки дечица(над 2год.) в София.Ако си от там. Ако не си потърси забавни игрички от интернет ,с които можеш да подготвиш малката.Може да помолиш и баткото да помага.Варианти много.Аз не бих се бавила с езиковата и подготовка.Колкото  и малко да научи все ще е от полза,а и ще свикне с езика.
Rady72 ,отиваш в Mothercare -избираш си количка,мебели и каквото още ти трябва. След това поръчваш от http://www.kiddicare.com . Май по-евтини няма! Thinking
мишолина ,хайде се прибирайте вече! Няма с кого 1 кафе да пия !  Laughing

# 81
Мацобол, ела къмто Strand/Covent Garden през деня, да пием кафе де.

Мишолина, що принудително кацане, въх.

Мери, на 10 ли е сина ти. (Ох, как не мога да ви покажа едно съчинение на сина на моя приятелка, учещ български само в "неделно" училище": по смешно нещо отдавна на бях чела.) Нашият бъзолекар е добър, само дето едно почистване при хигиенист е 100 лири, прегледът е станал май 60 и въобще изобщо.

Ради 72, първо виж какво можеш да вземеш назаем от познати, много от тези предмети се позлват толкова кратко, че само калабалък правят. Аз се втелясвах малко с първото и четох какви ли не списания докато избера креват и т.н., но сега си го отчитам като леко  губене на време. Важното е само: да си измериш багажника на колата, за да знаеш коя количка влиза и коя-не; да не купуваш travels systems, защото тези кошове върху количките са тежки и не се ползват; да не купуваш от онези малките кошчета дето се ползват за първите 4-5 седмици, и в никакъв случаи да не купуваш много дрехи, защото всички се втурват да ти подаряват.

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 13:21 от Алиса

# 82
  • Лондон
Алиса, мерси! Навреме! Тъкмо мислех да купувам travel system за да не го мисля поотделно...
Объркана съм много с тези колички... не ми е съвсем ясна разликата между бъги, прам и пушчейр.
Току що питах колегите и никой не знае Simple Smile

Спомням си, че бяхте препоръчали Макларън бъги преди...  Сори за профанския въпрос... ама това вид количка ли е или точно определен модел?
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydispl … 14559_10001_14559

# 83
Мацобол, ела къмто Strand/Covent Garden през деня, да пием кафе де.

Аз съм изоставена и самотна в момента! Бабата  си замина,мъжът в Москва,гледачката избяга в Украйна....  smile3516
Карам и detox програма в момента и не мога да си  удавя скуката в сладкиши и алкохол! Мъкааа... Аз май не съм за тази тема!

eya,Макларън се казва марката.

# 84
Macoboll, Алиса - благодаря ви за съветите.  Много полезно е да си измеря багажника на колата, не се бях сетила за това. Разходих се до mathercare и видях, че имат столчета за кола, които се ползват до 6 месеца, предполагам, че като качество са добри. Срам ме е  да си призная, но незнам как точно да избера столче т.е. какво трябва да се гледа, за да се оцени като качествено. Същото се отнася и за количката.

eya - видях количките на посочения линк, но те не са ли за малко по-големи деца, които вече могат да седят. Ти избра ли си вече някоя за бебчото.  Simple Smile

# 85
  • Лондон
И аз си мислех, че са за по-големи деца, обаче пише че са подходящи от раждането?! Сигурно се обръщат някакси... Знам че Макларън е марката ама после! Абе объркана съм много - досега деца съм виждала само за по малко като съм на гости - идея си нямам и аз от столчета, колички, ванички - ще отида в някой магазин да ми покажат и обеснят, че само със снимки онлайн няма да стане.  Не съм купувала още нищо - чакам да ми мине детайлния скан на 9-ти, и ако всичко е наред - почвам! Тъкмо ще разбера и за момче или за момиче да купувам...

Много неща ми дойдоха наведнъж.  #Crazy Още се мъчех да свикна с мисълта, че съм женена, а сега - хоп бременна. Тъкмо ще посвикна с това и хайде - бебе  Crazy

# 86
  • Манчестър
Macoboll, Алиса - благодаря ви за съветите.  Много полезно е да си измеря багажника на колата, не се бях сетила за това. Разходих се до mathercare и видях, че имат столчета за кола, които се ползват до 6 месеца, предполагам, че като качество са добри. Срам ме е  да си призная, но незнам как точно да избера столче т.е. какво трябва да се гледа, за да се оцени като качествено. Същото се отнася и за количката.

eya - видях количките на посочения линк, но те не са ли за малко по-големи деца, които вече могат да седят. Ти избра ли си вече някоя за бебчото.  Simple Smile

Според мен не си купуваи столче отделно....аз имах количка на Graco ,комбинирана със столче и е много по удобно,особено ако излизаш и си с кола и смяташ да спреш някъде и после да се разхождаш.....
Иначе Алиса е права,не си струва да се купуват неща,които се ползват малко време, виж какво можеш да вземеш от приятели..

# 87
Ave, откъде си купи количката Graco? Веднъж видях една бебе в количка, която ми хареса и се постарах да я поогледам, беше марка Graco. Предполагам, че са добри. А сигурно и Макларън.

# 88

Какво ще кажете за тази количка, комбинирана със столче. И аз се чудя  дали е добре да се купува точно количка по "картинка"........ Има ли някой да е пазарувал от този сайт да сподели дали е доволен от качеството на продуктите им.

http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … _10001#alt_image1

# 89
  • Манчестър
Ave, откъде си купи количката Graco? Веднъж видях една бебе в количка, която ми хареса и се постарах да я поогледам, беше марка Graco. Предполагам, че са добри. А сигурно и Макларън.

Ами на мен приятели ми я дадоха....беше много удобна и стабилна. Ползвахме я доста време,но самото столче се ползва до към 6-7 м , зависи колко едричко детето...ние купихме друга седалка за нашия като беше на 8 м и нямаше за кога да отлагаме.
За Graco виж Motehrcare i Kiddicare . Кidicare продават всички неща,които можеш да намериш в другите магазини,но на по поносими цени.
Иначе аз ако имам друго бебе , със сигурност ще взема тази.

http://www.mothercare.com/gp/search/ref=sr/026-2063854-6109240?f … amp;x=17&y=13

Мои приятели си взеха такава. лека, събира се в багажника на всяка кола + има столче...плюс ще я ползваш като бъги после.

По принцип има много хубави колички на пазара и е трудно да се избере. Има някои и цените им са доста хубави....абе каквато и да вземеш после винаги ще си мислиш,че си могла да вземеш и някоя друга.

Общи условия

Активация на акаунт