Отговори
# 120
Абе като заговорихте, и Дарена е започнала да се нахранва за отрицателно време-има, няма 10мин Rolling EyesИ през моята глава преминаха мисли стига ли й, с по-малко ли се задоволява, ама пък си пълни памперсите и по двете направления, така че явно няма проблем.

Джулич, съчувствие за усложнената ситуация у вас! SadДано много бързо им мине на дечицата Hug

# 121
Pampita: И нашият бебешор рита и маха с ръчички, клати главичка и дърпа зърното докато е на гърдата  Joy Не се дави, защото не преливам. Суче около 10 минутки - най-много 15 и се наяжда. Понякога суче само от едната (до обяд), а понякога и от двете (особено вечер)

# 122
Тед, няма проблем то и аз съм голяма любопитка Laughing Брат ми си взе нашенка Laughing не е французойка, само кръстиха детето така.За съжеление са далече от нас на 900кл живеят в Авиньон.Майка ми засега няма да ходи може би по нататък в момента тъщата е там,тоест майка и Laughing нека децата да станат малко по големи и ще си ходим на гости Simple Smile
Пампита, как така ще хвърляш кърма, замразявай си я аз така правя почти след всяко кърмене се изцеждам и слагам в хладилник и после на другото ядене я давам като добавка Simple Smile
На какво ли се дължи това полудяване Laughing както му вика Пампита Grinning От няколко дни забелязвам Даная, че нон стоп ръцете са и в устата, като я видя така все и ги махам и и давам биберон.

# 123
Pampita, предимно там ходя, защото е спокойно и тихо, ще се радвам да се видим, пиши ми на лични като дойдете, ще ти дам телефон или направо ще се разберем нещо.
А къде живеят вашите в Плевен?
Аз съм в Дружба 422 блок но съм почти винаги по центъра, тук в квартала е много гадно.
Мари, Мариян се опитва от няколко дни целия юмрук да си лапне,  а палеца си го направи на нищо, явно е нещо естерствено за този период, щом всички го правят, бибата я бута с ръка и пак си лапа ръцете, чувам го то коридора как муца. Crazy

# 124
Alex, аз изцеждам по малко, по около 20-30 мл, за къде да замразявам, дори цял ден да събирам пак няма да има колкото за едно ядене.

Пампита, аз замразявах във формичка за лед, сложена от тези пликчета със закопчалка (дамо се сетиш, че сега не ми стига акъла да го обясня по-ясно Embarassed) Едно кубче ми беше около 10-15 мл.

Мари, мерси, ще спя спокойно.  Crazy Flutter Whistling

И Яни си лапа ръцете. Биба не иска. А като яде си държи с една ръка шишето, а с другата си бърка в в устата и си чеша биберона....  Mr. Green А споделих ли, че вече се смее с глас? Страхотен кикот става, когато застана с лице пред огледалото и се закачаме с "другото бебе"  Heart Eyes
айде лягам си, до утре
Ще ходите ли на църква? Thinking

# 125
  • Пловдив
Pampita, абсалютно по същия начин и Михаела се държи на гърдата, особено като е поизнервена. Пък и ти както казваш имаш много кърма, изтича на силни струи и Габи неможе да смогне да преглъща.
Значи виж аз какво правя Simple Smile Не че е нещо особено, но за да намаля силните струйки в началото на кърменето има два варианта - единия е да изцедиш с помпата малко, докато тече много силно (и без това това е предното рядко мляко). Или да попиваш струйката с кърпа и тогава да и предлагаш да суче (това е кофти, защото детето се изнервя още повече, че го лъжеш  Rolling Eyes )Другият вариант е да кърмиш почти легнала - така все пак и гравитацията помага да не тече толкова силно.
И съвет - не изцеждай! Така се завърта порочния кръг .. Аз не изцеждам отдавна, Михаела се храни само от една гърда на ядене и тя по максимум 10 мин. Четох, че деца, които сучат лакомо, бързо и нервно поемет въздух и е добре да се оригват по време на ядене, както е казала taila Опитай след като я оригнеш да и дадеш пак да суче. Тогава ще е по-спокойна и ще хапне от задното хранително мляко.
Аз забелязох и нещо друго. Когато акото е по-зеленко на цвят, означава, че бебето е яло повече предно, рядко мляко и е гълтало повече въздух. Хубавия жълт цвят  Laughing се получава, когато се е хранило спокойно със задното мляко. Незнам дали може да се направи такова заключение, но това са моите наблюдения.

taila, не се притеснявай  Hug А какво ти каза педката?

Относно лапането на ръцете - ами лапа ли  Laughing Сега нали откриват, че имат ръце  Joy и перят пръсти и от интерес ги мяткат насам-натам. Днес както си ги мяткаше и ги нагласих така, все едно свири на цигулка  Joy Първи сухи тренировки  hahaha Добра гъвкавост на китката показа  Laughing

tedsan, супер, че се смее на глас  Hug Този момент го чакам с нетърпение.

# 126
  • на плажа
 И Мирко много се дави когато суче, а съм забелязала, че рита и се нерви когато се опитва да ака или пиша. Просто съм търпелива в такива случаи и упорито му подавам гърдата докато не се изходи. Понякога от страни прилича на борба  Grinning, обаче на Шошо му олеква и после е доволно и усмихнато бебоче.

# 127
Добро утро  Hug

Днес имам повод да почерпя . Малка Мими навърши 4 - ри месеца .
И Днес празнуваме ДВЕ години съвместен живот с моя мъж !

Да ви е сладко !

# 128
Добро утро.Честити 4 месечета на малката МарияДа ви е жива и здрава.И честита годишнина на мама и тати  bouquet
taila щом не плаче,а си спинка мисля,че всичко е наред. HugДа я нацелуваш малката от нас с Вики  Wink
Аз да ви кажа,вече кърмя Виктория,легнала на една страна и много съм доволна от количеството мляко.Казват,че така гърдата се напълвала по-добре и наистина забелязвам подобрение Simple Smile
Да ви питам давахте ли панадол или нещо друго преди пентаксима,че сега на 1.04 ще ни правят???
И ние си лапаме ръцете,ама даже иска цялата да я навре в устата си Mr. GreenГолям майтап са.

# 129
Усмивка, честита четвърта месечинка на малката Мими и честита годишнина на вас - много да се обичате и да се радвате на плодовете на Вашата любов   bouquet

Малкия също ли лапа ръчичките, но най-вече когато е гладен. Но той е постоянно с ръкавички, защото много се драска. Вашите бебоци драскат ли се? Уж му режа ноктите и ги пиля, ама...

О, и честит празник - днес е Благовещение. Да си носите парички в джоба  Wink

# 130
Добро утро!

taila, спокойно, моята мома е почти на 3 месеца ,а е 4900. Аз обаче я будя на 3 часа, за да й се съберат поне 6 хранения, защото ако я оставя, ще го докара най-много до 4.

Pampita
, това подивяване и Беа го практикува редовно, но аз нали дохранвам с шише, та успявам да я нахраня някак си. И това с едновременното сукане, оригване и акане също го прави, ама без повръщането, то остава за по-късно и се комбинира с хълцане. Ханна, а ти защо не спиш в 2:07, да те питам аз! Naughty

Плевенчанки, лятото и аз може да се завъртя из Плевен. Имам там леля, на която гостувам всяко лято с децата за по една седмица. Но да видим това лято дали ще ме покани с три деца вече, че едното е и бебе.  Wink Тя живее до главната, близо до театъра. Ако дойдем, може да се запознаем. Hug

Честити 4 месеца на Мими, и дълъг и щастлив съвместен живот на Усмивка! Да си народите още дечица!!!

# 131
  • Пловдив
Честита 4-та месечинка на Мими!   bouquet
Много любов и разбирателство и за мама и тати   bouquet
Zimna prikazka  Hug Ами до 2 часа спах, но се събудих не заради Михаела, а просто мъжа ми си легна сега и аз се разбудих  Crazy Компютърджия, какво да го правя  Whistling
А на хълцането много се нерви .. ама като не ме разбира като и говоря да си задържи въздуха  Laughing и после да казва "краставица, краставица, краставица"  Joy (този номер знаете ли го? помага при хълцане Simple Smile
DesiT, отдавна съм и махнала ръкавичките. По-добре да лигави пръстчета, отколкото да лапа мъхчетата по ръкавичките .. иначе да, драска се  Whistling
Чувала съм, че не трябва да се пилят ноктите на бебетата, че ставали по остри  newsm78
То ръцете лесни, справям се като заспи .. ама някой рязал ли е вече на краката  #Crazy

# 132
О, и честит празник - днес е Благовещение. Да си носите парички в джоба  Wink

ооо Дааа ! Днес е Благовец !

Благодаря на всички за хубавите пожелания !

# 133
Добро утро!

Честит 4-ти месец на Мими и честита годишнина на мама и татко! Hug   bouquet  Hug

Честито Благовещение на всички!  bouquet

ханна, аз срязах ноктите на ръцете още в родилния дом GrinningПознай вече колко пъти съм рязала и на краката WinkНе е страшно Simple Smile

А, от няколко дни и Дарена се смее с глас, разтапя ме Heart EyesСнощи татко й като я целуваше за лека нощ тя толкова дълго се залива от смях, че аз чак пуснах една сълза Blush

# 134
  • София
mari_rus, tedsan, не искам да цедя изобщо, искам Габи да изсуква всичко, камо ли да замразявам или да съхранявам, но понякога болката е много силна и се предавам, слагам помпата и после го хвърлям за да не влезна в порочния кръг на цедене и хранене с шише. Както казах и преди това цеденето с помпата не помага така както ако го изсуче детето. Преди Габи си сучеше по 15 мин. и аз ходех с меки гърди, чувствах се добре и всичко беше наред, но в последно време не може да направи 15те.
Ewito, аз ще бъда при баба ми (защото там има повече място) а тя живее точно на чешмата Балаклия (ако се сещаш, от музея като тръгнеш посока Ловеч) иначе баща ми живее в 9ти квартал, на Скобелев, блока който е съвсем до парка, а майка ми е в една нова кооперация зад Балкан.
Относно лапането и аз забелязах, че когато Габи си махне биберона се опитва да си налапа ръката и също издава достатъчно силни звуци, че да се чува из цялата къща.
Ханна, опитах да я дохраня след като съм я оригнала, но яде 1-2 мин и пак се задърпа. Може да пробвам да поизцеждам по малко преди ядене, дано това да помогне. Относно теорията ти, може да се окаже вярна, защото преди когато Габи си изяждаше всичко, си беше като горчица с малки бучки вътре, а сега когато изяжда само предното мляко забелязвам че изглежда зеленикаво и е по-рядко.
Относно ноктите, когато е легнала на повивалото (дали има такава дума? надявам се ме разбрахте) и режа и на ръцете и на краката. До сега само веднъж на краката, имам чувството че растат по-бавно от на ръцете. И Габи се драска и аз почти всеки ден ги подрязвам.

Общи условия

Активация на акаунт