Фотография - 23

• 24 727
  • 462
  •   1
Отговори
# 90
Четох ревюто във ФФ на Бони също...
ахаааа заглеждаш се по чуждо, твоят Пентакс знае ли  newsm48 smile3502

Г-ца ако имаш минаване към Люлин - мога да ти дам една хубава книжка за шопа на български
Среща ли чух? аз вече се пробвам да оставям малкия ... да взема малко да се разкърша Mr. Green?

# 91
Crossing Arms  Що бе, той Пентаксът е полигамен... Mr. Green

...Free Soul, не знам с какво се бориш ама пак ми харесва и тази снимка!
...

Мерси.  Simple Smile Боря са да снимам щъкащи и търчащи деца с ръчен фокус.  Laughing За мен е нещо ново.

Амбър, много красиво.

# 92
 Shocked брех!!! искаш да кажеш че можеш да заформиш флирт с никор Shocked ама ще сработи ли  hahaha Flutter Whistling
тия пентакси големи хитряги ще излезнат ако е така newsm78

# 93
Оф, бе, не сме се разбрали.  Laughing  Laughing
Аз говоря, че съм чела ревю на Бони за Сигма 105/2.8. Спокойно.  Laughing

# 94
Момичета, я кажете нещо повече за тези Сигми с които се харесвате ?
Къде да прочета повече?
Mакро обективите качествени ли са в не макро режим?

# 95
  • в гората
Ами, Рали, от това, което аз четох - повечето от тях (макро обективите) стават за портрети и се справят с тях добре, имат хубав рисунък. Иначе за други неща не знам - гледам из Култ-а разни хора снимат и стрийт и репортаж примерно с макро обективи, ама не съм много в час по темата.

# 96
Жена, мерси
Ще почета още

Ето и мой опит с капки
Нещо не съм вдъхновена,  Embarassedно ще пробвам пак

https://cdn.bg-mamma.com/bUwK/83422b00.png

# 97
искам да ви кажа предимно 3 неща:

1. много сте нагли с тия хубави снимки. аз от 2 седмици не бях снимала, направих 5 кадъра, изтрих 4 от тях, а последния го оставих от отчаяние и не знам дали ще снимам скоро пак. бавачката ме напусна, пералнята се счупи и всички искат да учат английски.

2. много ви УбиЧъм (не съм го проверявала в речник, ама така ми идва от сърцето  Heart Eyes ) благодаря на всички за пролетните клонки, и аз напоследък се оглеждам за такива, но незнайно защо в нашия офис са нацъфтели само програмисти и нито една клонка.. а те са толкова млади, надарени и пъпчиви, че не си струва да ги снимаш  Whistling освен това мъжо работи в същия офис и не може да се снимат колеги  hahaha

3. На здраве  Mr. Green Mr. Green

Shocked брех!!! искаш да кажеш че можеш да заформиш флирт с никор Shocked ама ще сработи ли  hahaha Flutter Whistling
тия пентакси големи хитряги ще излезнат ако е така newsm78

дори и да не...винаги си струва да се опита  baby_neutral

Муцунка и Калина трябва да ми дадат малко съвети как успяват да направят толкова хубави снимки на малките при все, че са такива шила на тази възраст, а и моето чудо още не ходи и гледам да съм все наблизо, за да не падне, докато аз фотографствам Simple Smile
веднага се включвам с челен опит и съвет No1: докато пада ФОТОГРАФСТВАЙ:

имам и още "онагледени съвети", но ме е страх от социалните  Mr. Green

(последната знааам.. че мнгоо кроп и трябва, давам я като пример за лудост, не за фотографско майсторство Joy )

# 98
(последната знааам.. че мнгоо кроп и трябва, давам я като пример за лудост, не за фотографско майсторство Joy )
На мен ми е добре.  Grinning
Обожавам детски портрети, а Кайо е винаги с излъчване.

Вие там с обективите и телата.......Много ми е добре да чета така готова информация.   bouquet

Аз за малко да се омъжа за един пентакс К 10 в добавка с пентакс 50/1.4 ........ама се отказах.  Grinning

# 99
дори и да не...винаги си струва да се опита  baby_neutral
Флиртаджийка Mr. Green

Амбър добре се завърнала. Харесвам стилът ти и последният кадър е много добър. Умела обработка, хубава тоналност и цветове. Единствено фокуса не ми допада и надписите (не виждам връзка със сюжета)

Рали добре се е получило. Бих сменила фона обаче, на този не ми се открояват капките и погледа ми е привлечен от белият кръг отзад. Или пък същият фон но по-различно осветление така че да изпъква фокус зоната.

Калина много кофти това с бавачката! Давай да ходим на лов Hug и аз си търся пък като сме повече ще завардим в засада. Все пак някой случайно да има свободно бабе под ръка?
Ние с мъжо откарахме на едно работно място повече от 5 години, даже бяхме в една стая известно време. Нацъфтели програмисти Flutter – ех бяхме млади!

Един опит от вчера –пак не се получи (липсва въздух и ме дразни окото извън фокуса), но напредвам в ЧБ обработка? Зори е цяла седмица у дома, така че се въоръжете с търпение hahaha(така или иначе се скръндзите за коментар Sad)

http://farm3.static.flickr.com/2357/2361140403_c3dc207408_b.jpg

Между другото бр.1 на Digital Photo Video ми хареса - има статий за конверсията в ЧБ и за шума (мисля че са хубави, макар че нямам време да ги прочета като хората)

# 100
Фрида виждам е тук , може би ще те критирува компетентно.  Simple Smile

От мен-  липсва въздух , да. Но Зори е прекрасна искам още снимки.  Simple Smile
На ужасно светъл монитор съм , нищо не мога да кажа за Ч/Б.  Confused

# 101
Муцунка и Калина трябва да ми дадат малко съвети как успяват да направят толкова хубави снимки на малките при все, че са такива шила на тази възраст, а и моето чудо още не ходи и гледам да съм все наблизо, за да не падне, докато аз фотографствам Simple Smile
веднага се включвам с челен опит и съвет No1: докато пада ФОТОГРАФСТВАЙ:
имам и още "онагледени съвети", но ме е страх от социалните  Mr. Green

и после публикувай във Bad parents Pool  Joy Joy Joy

Аз пък искам да ви кажа на всички, дето се оплаквате, че малките ви дечица били в трудна за снимане възраст, били шавливи и незнам какво, да не се оплаквате, защото моята госпожица не само е шавлива, а е способна да се цупи с дни, когато реши. Тогава да видите какво става. А пък откакто разбра за стратегията на сина на Сейдж, (сега ще се размажааааааа), я прилага редовно. Сега ще ви пусна 1-2 "портретчета", които пробвах да правя за една наша близка - художничка, която иска да й прави портрет на Ясмин. Ето резултатите

искате ли още? Sick Sick е те така става.

Жената, ах, как ти завиждам за Солунската ти разходка! Хайде разходи се и зарад мене. Чинийки няма да ти поръчвам, защото и представа нямам как ще си побереш покупките, но чакаме отчет после.

Мелинана, ама мъжът разрешава ли да се пипат играчките му? Защото моят например има разни въдици, до които само той може да се докосва, аз си имам собствени евтини пръчки, и в отговор аз не му давам да ми пипа камерата, а си снима само с компактните "пръчки" дет се вика. Joy Харесвам ти охлювите, повече втория - зеления. На първия има нещо отпред в дефокус, дето пречи, пък и фокусът на охлюва леко е избягал.

Мактуб
, аз тъкмо си мислех да кажа, че изглеждат като филмови, особено първата. Има хубаво изражение девойката и уличната атмосфера се усеща. Наистина кропването от ляво помага.

Мис Слухаркова, хубави се китките. Какъв е фона? Черно или сянката на стаята?

Вечернице, хартийката не е амбалажна, а хартия за печене, кафява, съжалявам за неприятната асоциация, която съм ти навяла. Ще гледам следващия път да е по-апетитен пропинга. Laughing И у нас вали сняг тези дни.

Фрий, мерси за предложението, ще го пробвам по този начин. Да използвам да ти кажа, че много ми харесват червените ти хризантемки.

Амбър и аз не разбирам каква е целта на  текста през дюлята.

Рали, какво е това отдолу под капките? Светлината ли е от там? Заразно е водното макро, а? Аз още не съм пробвала.

Калинчице, пожелавам ти веднагическо сдобиване с нова бавачка и ако трябва и с нова пералня, за мъжа нищо  - въздържам се Rolling Eyes Много ти е смешно детето, да ти е живо и здраво. Все пропускам да ти кажа, че се смея ужасно много на клиповете ти. Heart Eyes

Фея, малката фея много хубава на последните снимки! Все по-момиченце изглежда, не е вече бебче.

упс... Слави писала пак. Много сладка тая Зори бе, щракай я повече тези дни като си е вкъщи. Такива бистри очи има това дете, какви са на цвят, зелени?

# 102
Слави-една идея въздух в ляво.
И аз си търся бавачка. Вече сме три.

# 103
  • София
Здравейте, използвам кратка кафе пауза kaffeetrmker_2 да понапиша някой и друг ред  Mr. Green
Иначе редовно си ви чета, ама все не остава време за писане  Simple Smile

Първо - на всички болни - скорошно оздравяване   bouquet На търсещите бавачки - успех  Peace Да се оплача, че и нашата баба е болна в момента и се гледаме сами  Crazy
Добре дошли на новите лица  Hug - гледах чудесни снимки във ФК, ама вече забравих на кой от всички бяха  Embarassed (Ех, старост - нерадост  Mr. Green) Трябва да пиша по-често, че така губя нишката  Confused
Да не забравя да кажа - няма да мога за среща в събота - нашите ще идват на гости.
Почвам отзад напред и докъдето стигна:

Лоис, вече не минава ли номера с рушветите  Mr. Green Много ми хареса дъгага ти  Heart Eyes Аз май съм единствения човек в София, който не я е видял - ама както казва баща ми - "тя няма да влезе в ателието ти"  Mr. Green

Слави, ама много е хубава щерка ти  Heart Eyes Пу-пу, посрали я кокошките, дето се вика   Embarassed И аз съм за въздух от ляво  Peace А Крум какъв перчем е развял - сладур  Laughing

Кали, гледам, че Кайо е усвоил изкуството на падането  Joy Ама то си е много важно - като при ските - първо те учат как да падаш безопасно   bouquet

За водното макро няма да коментирам - още не съм се пробвала. Непозната материя ми е  Confused

Амбър, много ми харесва дюлята Heart Eyes Доф, композиция, обработка, тониране - всичко е добре подбрано. Надписите не ме дразнят - напротив - според мен подсилват настроението на кадъра  Peace

Снимките, които са по-назад в темата ще ги коментирам във Фликр, че сега трябва да се връщам на тръстиката  Rolling Eyes

Да не съм голословна:

(Ужасно ме дразнят белите фиби  Close, но пък доста здраво държат косата, пущините - другите които имаме не се справят така добре  Crazy)

# 104
Аз на Амбър дюлята я коментирах направо във Фликр. Божествена!
Рали, питаше за портретни със Сигмата. Този линк дето го пуснах са правени с него. Много ми харесва за портрети - тук поне не мога да се оплача от липса на фокус. Пак да кажа - макрото и го няма така, както аз си го представях. Май ще си взема един 60 мм Whistling
Жената да каже откъде се снабди.
Тия дни сравнявах цените. В момента е ужасно евтино да се пазари от САЩ заради ниския долар. Точно на 60 мм правих сравнение - излизаше с шипинга поне 100 евро по-евтин (с прибавено мито).Говоря за нов с гаранция, а не използван.
Който си търси детегледачка - цаня се. Безплатни уроци по швабски, много чист въздух и село. Peace
Лоис, Ясмин ме разсмя! Такива мутри прави и моята, като я накарам да ми позира hahaha
Слави, за мен освен въздух, иска и още игра с нивата. Много ми е тъмна, почти като лоукей стои. А Зори е със светли очи и някак си не и върви точно толкова мрачност. Крум като че ли повече понася.
Моби, за мен фибите са страхотен контраст и контрапункт на книжката.

Общи условия

Активация на акаунт