На море в Турция - all inclusive

• 206 831
  • 657
  •   1
Отговори
# 360
Мона Лиза, ти ли беше писала, че Гранд Ефе е гаден хотел, а от къде имаш тази информация, ходила ли си там?

# 361
  • София
Я да се запиша и аз в темичката, че смятам да ходим в Емре Бийч - Мармарис  тая година - виждам, че отзивите за него са добри. Laughing

# 362
  • София
Четох някъде че препоръчвате турската баня, обаче се заплащало...а а на мен в офертата пише "хотела предлага безплатно"сауна, турска баня,фитнес, тенис на маса"На кое да вярвам незнам... newsm78

зависи какво разбираш по турска баня - безплатно е ползването на помещението "турска баня". седиш, си поливаш се с водичка или лежиш върху топла мраморна плоча. ние примерно я ползваме преди саунета. турска баня - сауна -  джакузи и пак обратно. това в повечето хотели е фрии. ако искаш обаче турска баня да те търкат и да те покрият с пяна - това се плаща. около 20-30 долара е на човек. в нашия хотел беше 30 - много готино изживяване, но го направи в началото на почивката, защото ще ти отиде тена  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 363
А някой ходил ли е в Бодрум? Тази година ще сме там и ме интересува какво си заслужава да се види в района. Ефес, Памуккале, плажът на Клеопатра и Далян не ме интересуват, защото вече сме ходили. Чета, че има екскурзия до остров Кос. Заслужава ли си? Колко аквапарка има в Бодрум и ако са повече кой е за предпочитане?

# 364
  • София, България
Мона Лиза, ти ли беше писала, че Гранд Ефе е гаден хотел, а от къде имаш тази информация, ходила ли си там?

Спомням си че съм писала за този хотел, но чак пък гаден не съм го нарекла  Mr. Green /май/
Родителите ми и техни приятели ходиха там преди 4 години, още когато претенциите не им бяха толкова високи.  Blush
Лошото е, че хотела е на 25 км от всякакво населено място  Tired
Строен е много отдавна, в соц стил, мисля че е само HB, ако не се лъжа, поне когато нашите бяха там.
Аз лично не бих отишла.
В Кушадасъ има друг скромен комплекс - Омер, където е в пъти по-хубаво. Особено кухнята.

# 365
А някой ходил ли е в Бодрум? Тази година ще сме там и ме интересува какво си заслужава да се види в района. Ефес, Памуккале, плажът на Клеопатра и Далян не ме интересуват, защото вече сме ходили. Чета, че има екскурзия до остров Кос. Заслужава ли си? Колко аквапарка има в Бодрум и ако са повече кой е за предпочитане?
Има едно от най - големите яхтени пристанища. Както и крепост от времето на кръстоносните походи. И много малкък остатък от Римско време....

# 366
  • София
Чета, че има екскурзия до остров Кос. Заслужава ли си?  
по мое мнение абсолютно си заслужава, все пак това е островът на Хипократ. Има и една крепост, не толкова красива и запазена като тази в Бодрум, но пак е интересна. Много е романтично около дървото, под което Хипоркрат е учил учениците си с магазинчетата и кафенетата наоколо. Изобщо един много китен остров е.  Peace Аз препоръчвам.
В Бодрум в самия град крепостта е доста интересна в нея е и музеят на подводното изкуство (или нещо от сорта беше трябва да погледна).
Има жестока открита дискотека -Халикарнас (по името на полуострова), която събира над 3000 души и правят страхотно светлинно шоу.
Гробницата на цар Мавзол също може да се види - това май беше петото чудо на света и се води първият мавзолей. Ние ходихме и до някакъв амфитеатър, ама там вече ми се губи какво точно беше Embarassed, но беше близо до града.
От аквапарковете сме били само в този: http://www.depark.com.tr/onay/Bodrum_aquapark.htm - хубаво е  Crazy
 Изобщо Бодрум е благодатно съчетание за плажен , музеен и атракционен туризъм и има някакъв особен чар, от местата в Турция, които аз съм посещавала този град / местност май ми е фаворит.

# 367
Meрси Bibi   bouquet
А за разглеждането на самия Бодрум как е по-добре според теб - обзорната обиколка, която се предлага от агенциите или самостоятелно? Откровено казано предпочитам да не ме мъкнат между другото по кожени фабрики и т.н., но пък искам да видя и всичко.
И пак за Кос. В рамките на деня може ли да се вместят 1-2 часа плаж, независимо дали в Гърция или в Турция, или програмата е предимно културна?

# 368
Ние пък точно защото е отдалечен го харесахме и защото има четири водни пързалки за лапетата, ол инклузив е и за нас ще е 1158 лева, иначе в руските форуми има доста писано, за храната мнеията са 50 на 50. Както и да е вече направих резервацията да видим. Всички казват, че имало доста забавления за децата и е в гората, а другите хотели като ги гледам няма никаква зеленина около тях.

# 369
  • София
Meрси Bibi   bouquet
А за разглеждането на самия Бодрум как е по-добре според теб - обзорната обиколка, която се предлага от агенциите или самостоятелно? Откровено казано предпочитам да не ме мъкнат между другото по кожени фабрики и т.н., но пък искам да видя и всичко.
И пак за Кос. В рамките на деня може ли да се вместят 1-2 часа плаж, независимо дали в Гърция или в Турция, или програмата е предимно културна?
За Кос - при нас беше така - плащаш си само ферибота и там си правиш каквото искаш цял ден - примерно сутрин от 10 докъм 17-18 май беше последният ферибот. (има разписание, а и тур. агента ще ви обясни) тъй че може и да се включи и плаж , ако желаете. От Дървото на Хипократ се минава през пристанището и хотелчетата с плажовете са на 1-2 км., плажът не е нищо особено, ние го пропуснахме са сметка на разходките. За Бодрум, понеже хотелът ни беше извън града - ходехме до града с маршрутка или такси. Крепостта (и дискотеката също) са в самия град и за там не ти трябва организирано - купуваш си билетче на входа. За другата екскурзия  по наше време (2003) не беше комбинирана с шопинг. Посещението в кожарския център беше съвсем отделна екскурзия и имаше хубави неща на добри цени, от които се възползвахме  Flutter Flutter Flutter за разлика от тази година в Анталия, където ни скриха шапките с такава комбинирана екскурзия, която завърши с предложения за пръстени от по 3500 евра и кожени дрешки от 500 нагоре (от 40 души автобус никой нищо не купи)  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 370
Днес направих резервация за Кристал Адмирал и в последствие видях, че в другите а ла карт ресторанти  не допускат деца под 12г  Shocked. Що са дискриминация  Crossing Arms
Ще пътуваме на 14.06 с Аква тур.
Има ли още накой, който ще бъде там по това време?

# 371
Днес направих резервация за Кристал Адмирал и в последствие видях, че в другите а ла карт ресторанти  не допускат деца под 12г  Shocked. Що са дискриминация  Crossing Arms
И ние сме там но от 5.06. с аква Тур

# 372
Днес направих резервация за Кристал Адмирал и в последствие видях, че в другите а ла карт ресторанти  не допускат деца под 12г  Shocked. Що са дискриминация  Crossing Arms
И се връщата на 14.06 предполагам  Grinning

# 373
Имаш ли някакви отзиви за хотела? Аз толкова избирах, че вече се съмнявам в избора си  Sad

# 374
И се връщата на 14.06 предполагам  Grinning
Точно Laughing

Общи условия

Активация на акаунт