Арабско слънце тук изгрява и с нежна обич ни дарява~::~60

• 27 178
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Криси,права е Деси.Тук имаме една снаха,която учи в Дамаск.Сутрин,съвсем сама хваща си таксито в 5 .30 до гаража,после автобуса и си пътува.Това ще ме страх да го направя например в България.А като погледнеш през деня през прозореца само жени се разхождат от сутрин до вечер.

# 196
Абра, Елисиния, то и аз поради тази причина се зачудих що ще тази Айфелова кула на Златните ... на целия кич и мръсотийка .... но даа, сега чакаме гондолите, а след файтоните, които разкарват туристите, може и някоя корида или ... как се казваше този "празник" - има и в Испания, и в Португалия - хората бягат по улиците и ги гонят бикове   #Cussing out #Cussing out #Cussing out  newsm45 newsm45

Иначе не съм ходила отдавна ... сигурно мноого неща са измислили.      

Може да има и кино, театър, сапунка  /важното е да се плаща/ от представители на богоизбраните .... лекции за "ограничеността на арабската жена" и "липсата на равни права между мъжете и жените" ....   НАЛИ СМЕ ОГРАНИЧЕНИ, нали .....

Криси, това е последния път, в който поне аз ти отговарям.... като се емнеш да пишеш, моите уважения, НО, ДУА е написала най-ясно защо не е приемливо меко казано да променяш така тялото си - то такова ти е дадено от Бог и като го променяш, за да се харесаш на околните - и с користна цел, правиш от себе си продукт/стока, паресват те не зарадисъщност, а заради форма .... но това може би е приемливо - знам ли, как ще го приемеш - пари да има. Освен това, да може би факта, че не познаваш тази култура и традиции те карат да пишеш такива неща ... или може би така си пишеш. Поради тази причина - заиграването с времето ако щеш - моят съпруг има особено мнение за г-жата Самира бин Саид - известна певица от Мароко - гласът Е глас, известна и е пее с много известни певци, но има и разкрасителни операции.

А за това, че жените и мъжете не са равни и нямат еднакви права - какво обобщение само .... вчера една дама тук ти каза - 22 различни арабски страни, милиони различни хора.... ти ги обобщи в едно изречение  newsm78, къде в Корана го прочете .... или просто ей тъй като си джитка в нета или си робува на представите го реши. За да не решиш, че се заяждам, питай приятелката си от Египет.        

pironi sling sling sling fight fight  341uu newsm53 smile3521

# 197
  • сред маслини и портокалов цвят
Криси, Деси ти е пообяснила нещата. Аз затова ти писах вчера, че ако искаш да опознаеш живота в арабския свят, си добре дошла в тази тема. Щото едно са вестникарските и телевизионните клишета, друго реалния живот.
За мен лично животът ми на жена в Сирия е по-лесен, отколкото в България. Работя, карам си колата, като се озова на опашка в някоя институция ме пускат отпред. Ако ползвам обществения транспорт  винаги съм седнала, защото е табу мъж да седне, а жена да стои права. А не като тука- вчера в трамвая гледам само мъже седят, наредили се като тикви, до тях жени с торбите, грозна гледка. На мен като бременна досега мъж не ми е отстъпил място, само жени стават.
Повечето ми зълви и етърви и други познати от женски пол завършват висше образование, поработват малко, после се женят и като им поотраснат децата се връщат на работа ако искат. На 6 часов работен ден, че и с осигурен транспорт в повечето случаи.
Така е в Сирия и Ливан, за другите страни други ще кажат.
Не се наемам да коментирам Сауди например, но и християнските държави са различни. Гърция примерно е доста консервативна държава, макар че и там си е до семейство, регион и т.н.
Та незнам какъв е случая с Хайфа, но в арабските страни е пълно с певици и актриси, които са изключително уважавани, с блестяща кариера и чудесни семейства.

# 198
Та незнам какъв е случая с Хайфа, но в арабските страни е пълно с певици и актриси, които са изключително уважавани, с блестяща кариера и чудесни семейства.
bowuu bowuu bowuu
ей по леко с гостенката,все пак има напредък,вярно пренебрегва правата на цял народ в съседна държава,но пък защитава правата на една певица/в 4астност/ и на "онеправданите" арабски жени

# 199
здравейте Hug
амал-аз съм ок.  bouquet
написах си курсовата работа и сега вече съм спокойна и е жреме за излизане newsm44
хихихихи аз съм страшна Laughing
а пъл за златни пясъци-нямам думи.пълна цигания,хотел до хотел до хотел до хотел Angry според мене няма нищо интересно .то няма какжо да се жиди само построики и нищо друго.а пък и плажа е пален с едни малки мухички като виненките и мн дразнят.оставам без нерви стоя половин час ставам обличам се и заминавам.то постоянно нещо да те лази не е работа Mr. Green
сякаш дружба т.е.св константин и елена е по-добро ли балчик,там поне има замък и градина пък на златни една кирлива айфелова кула дето е като имитация на гайда Mr. Green Mr. Green Mr. Green
хайде лек ден от  мен  и лека работа.
 newsm51

# 200
bowuu bowuu bowuu
ей по леко с гостенката,все пак има напредък,вярно пренебрегва правата на цял народ в съседна държава,но пък защитава правата на една певица/в 4астност/ и на "онеправданите" арабски жени

Няма такова  нещо! Laughing Аз съвсем чистосърдечно съм се заела с каузата на добър домакин по отношение на Криси.
Деска, а ти си като шило в торба. Mr. Green

# 201
Много весело тук GrinningЩе си взема от кафето с многото сметана и шоколад на Снежана..Цяла седмица диетувам Cry

Ама оправихме арабския ентъртеймънт Laughing
Амал-Нансито направо...И очите и са ,,рязани,,...всичко.Момиче което е нямало 25г да си направи толкова операции...Отслабнала е от стреса,освен от липосукциите(дори и на ръцете Sick)Шантава работа-колко са опасни медиите,модата,мнението на околните за външния вид...

I~Abra~I -значи май ще идваш.Да му кажеш на твоя,че в Дубай имаш познати и да бъде внимателен NaughtyХич им нямам доверие на тези еджипшъни,само отвличат български девойки Joy
Хайде ела,пък ще се видим на по кафе Wink

Тахмине-щях да ти казвам да посрешнеш чичото забулена-да се стресне и да не прекрачи прага Laughing

Хари-ще дойда,ама много мъгла на Хийтроу,та самолета няма да може да излети на време и за това нека отложим Grinning...По-ми е близо в Африката,хем мъгла няма Wink

Дуа-нищо чудно,че се е отрекъл баща и от нея...Ама виж как се засяга от въпросите на водещия..Виновна се чувства..Тя май се опита да се ожени за един саудитец,били сгодени...Но пък кой мъж би живял нормално с жена с такова минало?!Ако ще никаб да сложи-пак хорта ще си говорят..

Какви са тези чудесии по черноморието CrazyМи то като в Дубай става!И тук строят едни пирамиди,наклонената кула в Пиза,Айфелова кула...
Венециянски канали вече има,но още ще правят гледам.Остава и изк.острови да направят във Варна и няма нужда хорта да летят 6 часа до Дубай-то същото Joy
Дайте ми снимки,тези на Надя не ги виждам,ще умра от любопитство!!!

# 202
Качих снимки от преди 5год.  Лили, ще се изплашиш като ме видиш, добре, че качих някое килце.

Дуа,само хиджаба не е критерии, че ще се опазиш от шейтана. Има доста прилични жени-мюсюлманки, които не носят, но това не ги прави по малко мюсюлманки, а и не изглеждат просташки. Важното е да се спазват някакви умерени норми. Прекаленото излагане на показ не е приятно на никой, дори и на мъжете, може да се радват на клиповете, но не мисля че някой наистина ще пожелае такова "съкровище" в къщата си Mr. Green
 Това за разводите заради тв звезди, само може да ме разсмее, не го взимам насериозно, но всякакви смешници има ooooh! Вярно , че мъжете харесват с очите, но само външността не е достатъчна. Дори като се загледа човек, прекалената красота плаши, "обикновенните" хора ги е страх да започват връзка с "красавци", колко красиви момичета познавам, а са самотни.

Пример: студентки сме, на рожден ден сме, моя приятелка от училище още, голяма красавица, умна и много свестна, седи си скромно в ъгъла. Никой не я закача, седи си самичка. В другия ъгъл се вихри също моя съученичка, също умна, но страшно лигава, да не описвам как е облечена и кви танци подхваща Embarassed Е ,всичко мъжко се тълпи около нея да й предлага пиене и срещи! Защо? МИ, защото изглежда лесна (но не е, познавам я, просто това е начина й да се забавлява, да се мисли за звезда). Просто с поведението си създава такова впечатление в околните, а мъжете това и чакат, лесна плячка, защо да си губят времето с увертюри и серизони момичета, по-добре си е нещо неангажиращо...

Криси,не знам какво да ти кажа за правата на жените в арабските страни. Има много организации на мюсюлмансите жени, които са се посветили именно на тази дейност- права на жените, образованието им, женско здравеопазване, срещу насилствените бракове,и така нататък. Като имам време ще ви сканирам някой и друг доклад.

Хайфето и Нанси специално, едва ли са продукт на "строгите нравствени правила на исляма", по-скоро кръвчицата им си е к..венска Mr. Green То това или те влече или не, не мисля че е форма на бунт Sunglasses С какво се различава поведенито им от това на техните западни колежки???  

А принципно за правата на жените.....Ама ти сериозно ли милиш, че в нас, на запад, в Америка, жените не са дискриминирани??? Огледай се, колко жени заемащи високи постове познаваш?  Ако някоя се издигне почват да я обсъждания и намеци с какви ли средства е постигнала това.
А мъжете в твойта служба не се ли опитват да се налагат само заради това, че са мъже, тежи ли твоето мнение наравно с тяхното?

Християнството дискриминира жената много повече и я поставя в неравностойно положение. Само за сравнение: Колко жени са изгорени през средните векове от Светата Инквизиция по обвинения за магьосничеств? Жената се смята за нечиста, мръсна, подбужаща към грях, обвинявана за връзки с дявола. Забранено било на жените да се къпят, зашото така се пробуждали нечисти помисли и много още мога да продължа.
Докато с появата на исляма се прекратява практиката да се убиват родените момиченца, които до предислямската епоха се считало, че носят позор на семейството. Исляма освен задължения, дава и права на жените, уреждат се важни въпроси, свързани с брака, развода, положението на вдовиците....

П.П . това  "нали нямате напълно равни права с мъжете" много кофти и не на място звучи. Мами, кога си загубихте правата на български гражданки бреййййййй Mr. Green

Айде, че нямам време да се задълбочавам, от сутринта пиша, все ме прекъсват, а катио искам да публикувам все по 5нови отговора има

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 12:28 от tahmine

# 203
  • по пътеката
добро утро! страхотни кафета предлагаш снежи, сега как дане ги пробвам едно по едно!  bowuu  bouquetголямо изкушение са ми!тука пак се върна ураганът, този път с дъжд, туй сироко ни разказва игрите, вси4ко затворено, ни да простреш, ни да проветриш, 4ак пе4ката запалих, нещо и бахър докара! #Crazy #Cussing out
деске, и аз не мога да отворя тзо блог, но ина4е се отварят тука, братов4ед4ето се сваля тука с едни мацки по скайблоговете! Mr. Greenи се прави на невинен, на 15 г е!ама мацките(15г) едни отворени европейки-оня ден му разяснявах опастностите от нета, 4е се направи на невинен и наивен! абе, да не забравя какво е тийнс, моите големите уж минаха този период! newsm78
криси, аз също не смея да съдя хората по това, което се вижда или проявява! от ли4ен опит го казвам, има разли4ни хора, има разли4ни последствия от един развод! не се знае и какво я довело до брак, после до развод, не сме интимни с нея , а хората говорят ,клюки, слухове! от мухата ,слон правят! за правата, поне за магреба съм доста наясно, за тунис работи европейската система! за мароко от 2004 работи нов закон с равни права и даване на правото на жената да си избира какво ще промени или не брака й, да работи или да си гледа децата, като гледането на децата се признава за труд вложен и равнопоставен с на мъжа!за алжир, там е още малко ш?риатско, но те пък не се дават хи4, познавам разведени-мъжете са осигурили тотално бившето си семейство, децата при жената, дом, коли, сметки! при нас работещите остават само 2 м май4инство, по френския вариант! що не взеха бг комунисти4ески,бре?в семейството на мъжа ми само аз съм в къщи , вси4ко се е издигнало до преподаватели, директори на у4илища, говорители в радио и адмнистратори в министерства!познавам депутатки, ходих още в на4алото на събрания на жените и имат организации за подпомагане на бедните, за у4ене на необразованите- колежките ми бяха баби по на 75 г даже ! у4и народът ,не се мае!минаваха класове, викаха,дано стигнем да завършим у4илище преди да ни прибере аллах!аз винаги повтарям думите на мъжете тунизийци, държавата ни се управлява от жените!имат пове4е права от мъжете!
а за онеправдани, бити, сма4кани и тормозени, ограни4авани жени мога да пиша и за бг и за тука, явно местните са силни за да им се слага хомот!ако пък имат здраво семейство, което застава зад тях, оле-мале за мъжа!
аз мисля,4е назад връщане не може да има, тоест, ще се върви към демократи4ност в отношенията м/у половете, но дали е толкова добре това ,по4нах да се съмнявам!

# 204
Това,което на писах в началото беше НЕ РАЗБИРАМ ОТ АРАБСКА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ.Вие прочетох те ли го? ако разбирах нямаше да питам изобщо.Ако това все пак ,че друг е на различно мнение от вашето, ви дразни или нямате време да обяснявате е,хубаво тогава няма да питам нищо.
AKHYAL KATYA щом не желаеш ,ами не ми отговаряй,не си длъжна.Това,което не разбрах значи ли,че всеки който пише тук трябва на всяка цена да споделя вашите възгледи?Ами аз не живея в този регион,естествено е да не съм запозната с много неща.
Аз виждам нещата от друг ъгъл,който вие не виждате,защото моя живот е по-различен от вашия,както и от този,който водих в БГ.

# 205
Това,което на писах в началото беше НЕ РАЗБИРАМ ОТ АРАБСКА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ.Вие прочетох те ли го? ако разбирах нямаше да питам изобщо.Ако това все пак ,че друг е на различно мнение от вашето, ви дразни или нямате време да обяснявате е,хубаво тогава няма да питам нищо.

Криси, а ти видя ли колко хора съвсем добронамерено си направиха труда да ти дадат информация. Или прочете само това, което би могло да те засегне. Peace
И къде видя, че някой се дразни? Бих казала, че точно в тази тема цари забележително спокойствие. Типично по ориенталски. Grinning

# 206
  • по пътеката
криси, ето нещо интересно пък ние да нау4им, какъв ти беше и какъв стана животът ти? тоест аз ли4но се интересувам от промените и как влияят те в/у психиката, характера и взаимовръзките на 4овека с другите, околните? малко разли4ие не ни е в пове4е! криси, споко, ти си гостенка в темата, ще видиш разли4ни то4ки и възгледи! ние самите сме разли4ни , в разли4ни ситуации, държави, управления, характери, семейно положение, опит и години! пиши спокойно и нека да разкрием арабският свят обективно и да се приеме пак така, с ръка на сърцето и отърсени 4ерни мисли и легенди! Hug Peace

# 207
Деси аз съм тук отдавна. Simple SmileДаже те поздравих за свалените килограми,че и питах мъжо забеляза ли.Ама ти явно не си видяла. Кога пак ще ''ми направиш''кекс.Нали ме мързи мене...

ДА вярно Амал ,чудеса правят днешните хирурзи, тя тази Нанси готова участничка в пълна промяна предаването. Simple SmileА за другата ...незнам ,не бързам да съдя никой за живота му ...но и аз недоумявам как ще забравиш,че имаш дете.То на практика така се е получило,понякога хората незнаят как да обичат.Стана ми мъчно за нея ,че не е изпитала щастието да се радва на детето си.Иначе е красива,да.

Кате ,глупости говориш ,какво общо има христянството ,и посланието на Исус - с кладата,вещици,забрана за къпане на жените...и незнам какво още... Grinning.  Едното е кървава мафиотска религия ,контролирана от неверници...другото е вяра (чрез живот). Peace Да не ми се  сърдиш сега ей.
А това ,че арабските жени имат вече повече свобода да изразяват себе си,да контролират живота си и да бъдат достойна част от него - това може само да ме радва. Гледала съм документален филм на подобна тематика ...със сълзи на очите го гледах (от радост).И въпреки всичко жената (не само в арабския свят)има още какво да иска.

Снеже,вдъхнови ме с тез кафета/отивам в кухнята Simple Smile/
Ех Лиле,тази Африка...пожелавам ти от сърце скоро да отидете там ,където искаш. Flutter И аз искам.....

# 208
Крис-където и да живееш-задълбоченото мислене няма общо с това-искаш да научиш нещо-търсиш-и разбираш....сега на въпроса за това,че някой в името на  нещо плаща определена цена-животът е сложен от една страна ,но от друга е много прост-в първия случай често ние си го усложняваме,а във втория -следваме прости правила,които природата ни е задала...
...ако човек се е решил да създаде и роди дете-това предполага обвързване ,а също и известни ограничения-това е съвсем нормално-щом си се родил Човек-ти вече си поел отговорност,а това означава и известни ограничения и отказване
...ако човек така го разбира-нищо не извинява Хайфа и жени,които постъпват като нея-защото тя е нарушила правилата на този живот-кривнала е от пътя,който природата и е отредила
-хората сме много интересни създания и сме единствените,които най-умеят да нарушават правилата на този свят-при живатните-всеки си поема ролята отма(гледат малките си,правят си дом-и тн.)но при хората все повече анормално поведение се наблюдава-това са фактите...

Правата на жените според Исляма-в социялния живат са равни на мъжете-в личния-съобразявайки се с пола си-тоест-жена-съпруга -майка-главни отговорности...ако четеш английски погледни това -от тук  си отговаряме на въпроси и се допитваме-това е реално Ислям-другото е пропаганда-виж виждането за жената и виж истината -а после направи съпоставка с това дето се чува и раздухва по "развитите"държави Wink
http://english.bayynat.org.lb/WomenFamily/index.htm

# 209
Water Lilli хич няма да го предупреждавам, да го видя как ще се държи като си мисли че съм сама и беззащитна  Whistling
Много ще се радвам да се видим на кафе  тук или по вашенско  Hug тъкмо ще обсъдим по-подробно въпроса с египетската завера за отвличане на български девойки, че и аз наблюдавам една такава тенденция  Sunglasses (аз малко съм минала девойческата възраст ама като и ако решат, че съм девойка подходяща за отвличане няма да седна да споря за някакви си там 10-20 години ама-ха  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт