Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 832
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 1 035
Искам да кажа и нещо по-сериозно.Разбирам мъката на майките на децата с последици и не се подигравам въобще с това.А с тази масова истерия (тука) на пълното отричане..Добре де и при раждане умират жени,това спира ли някой да ражда??Всеки случай е индивидуален и ако всичко се направи както трябва и се прецени може и да няма последици.Нека и в Бг ваксините станат по желание-но да бъде като в Австралия-който няма ваксина не се възползва от облагите на безплатното здравно осигуряване примерно или нещо подобно.Тогава надявам се всички да сте доволни

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 18:13 от Доня Туфиня

# 1 036
Веселка,какво означава да се прави както трябва.И сравнението ти не е правилно-в случая не всеки случай е индивидуален,напротив много общо има между всички случаи на странични реакции от ваксините-ако прочетеш повече изказвания на майки,които са потърпевши,ще видиш.Не разбирам защо хората така се противопоставят на новите неща и разбирания,нали така се развивала медицината досега.Добре,ваксините са били откритие за времето си,както и антибиотиците,но означава ли това,че не може да има по-добро?

# 1 037
Темата е озаглавена "Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми". Хубаво е да има дискусия, аргументиран спор. Ехидните забележки, заяждания, обиди и провокации са крайно нежелателни!
При продължение на спама, който чистих досега ще се наложи да заключа темата.

Официално предупреждение към Ve$$elka - след моята направена забележка продължи да обиждаш (неслучайо не съм изтрила постинга ти), и да провокираш. Моля, ако имаш да кажеш нещо смислено и аргументирано го направи по нормалния и уважаващ събеседниците начин! Ако не-ще се наложи да те възнаградя с кратка почивка.

# 1 038
# 1 039
Цитат
За голямо съжаление, в БГ не се прави масово изследване на имунизиращите се лица преди прилагане на ваксината за евентуално наличие на вече изработени антитела след прекарана лека, т.н. амбулаторна форма на болеста, което е задължително, според мен, защото в този случай ваксинирането е противапоказано. Освен това не се изследват след това ваксинираните лица за гореописания тип постваксинален имунен отговор, а се разчита сляпо на направената ваксина.

Някой може ли да преведе това : "в деня на имунизацията" се допълва със "с насочена анамнеза към безопасно прилагане на конкретния биопродукт".
 чл. 11, т. 4 от Наредба № 15 за имунизациите в РБ.

# 1 040
Здравейте отново от мен, скоро не съм писала, но искам да задам 1-2въпроса.

Както всички знаят (поне тези, които са чели) дъщеря ми за момента няма други ваксини освен хепатит В. Аз също съм на позицията, че без ваксини е най-добре, но все пак се замислям за ваксината срещу полиомиелит. Ако може някой да ме посъветва дали все пак да я сложа, защото доста се колебая за нея. Дъщеря ми другата седмица става на 1г.

Ve$$elka, тук фанатици няма. Или според теб всеки, който защитава дадена кауза и лично мнение е фанатик? Ти си направила своя избор да си ваксинираш децата и не виждам какво ти пречат тези, които са направили друг избор. И сега умират хора и то не по-малко, отколкото са умирали преди хиляди години. Просто умират от други болести. Но ако си мислиш, че ваксините са великото изцеление, жестоко се лъжеш.

# 1 041
  • Варна
Веселка , немога да се съглася с теб за това което твърдиш : "в нищо не сте сигурни и сляпо се доверявате на изперкали псевдодоктори като Кристиан и други псевдокапацитети" .Неможеш да твърдиш,че сляпо се доверяваме,защото тук са хора,които или са се сблъскали с проблем или са си отворили очите малко преди останалите. Ще ти кажа на какво се базират моите твърдения.
Детето ми направи два пъти реакция след ДТК и никой не ме предупреди за опасностите ,а продължиха да ме убеждават колко е безопасно.Според теб какво трябва да направя да вярвам колко са полезни ваксините и как без тях неможе. И още един довод - самата аз съм ваксинирана като дете против рубеола,морбили и паротит , но съм прекарала и трите заболявания - в случая какво ми е помогнала ваксината? Ако можеш да ми дадеш смислен отговор на този въпрос , тогава ни обвинявай за параноици......

# 1 042
Мirama, ако трябва аз да взема решение за детето си, не бих му поставила полиомиелитната ваксина за нищо на света.
Създава се изкуствена истерия. Болестта вече почти не се среща (с изключение на бедните страни от Третия свят, някои африкански страни) и ваксината е единствения сериозен шанс да се заразиш от нея.
Освен това, при голяма част от хората заболяването протича в съвсем лека форма, със симптоматика подобна на тази на настинка или грип, може дори да не бъде разпознато и не оставя никакви трайни последици.
Паралитичният вариант на полиомиелит е голяма рядкост, но за сметка на това именно за него чуваме най-често (и защо ли?). От тази форма на полиомиелит страдат 2-3 човека от 10 000 заразени. при останалите вече описах как протича заболяването. Но според данни на СЗО, последният случай на полиомиелит в България е отбелязан през 1982г.

# 1 043
  • Варна
Мирама , и аз бих те посъветвала да не слагаш. Аз допуснах да направят на дъщеря ми , но това беше защото нямах представа и не се бях интересувала предварително,за което се упреквам и то много, но вече сме спрели каквито и да било ваксини. Ако ще ти помогне по-лесно да вземеш решението - потърси книгата на Александър Коток "Ваксините-въпроси и отговори за мислещи родители" там подробно обяснява действието на ваксините,дори на моменти е плашещо.
И един страничен въпрос - как убедихте педиатъра си до сега да не правите други ваксини освен хепатит Б?

# 1 044
Меги_м, определено попаднахме на педиатър. Той споделя нашето мнение и съм много доволна. Не беше лесно да го открия. Смених един и попаднах на този, много начетен и умен човек.

# 1 045
Охх момичета, пак ме разубедихте. Мислех, че поне тази мога да сложа, защото болестта ми се стори доста опасна. Но явно и това отпада.
Следващ въпрос - има ли поне една ваксина, която мое да даде минимални поражения и странични ефекти за в бъдеще, която да мога да поставя?

Megi_m, моята педиатърка още от както видя дъщеря ми искаше да слагаме ваксини. Обясних и че е недоносена и ще започнем чак след 6коригирани месеца. Всеки път ме питаше, аз всеки месец и отговарях, че сега няма да слагаме ваксина. До сега сме се разбирали.

# 1 046
Извинявам се,че се намесвам,но Мирама-каквото и решение да вземеш,то трябва да е добре обмислено и сама да си убедена в него.Има много литература,споделен опит на майки,също и специалисти,които могат да ти помогнат.Идеята ми е да не се създава впечатление,че тук се разубеждава или убеждава някой в нещо.Поне за мен тази информация ми помага да взема решение,но аз отговарям за него WinkАко имаш по-пълна картина за ваксините,мисля,че ще ти е по-лесно.

# 1 047
Достатъчно изчетох, изгледах и т.н.
Моето лично мнение е твърдо против всички тези ваксини. Проблемът е, че не мога да убедя мъжът ми с твърдата му глава, че това е точно така. За това съм склонна все пак да поставя някаква ваксина, поне такава, която да предпази от заразяването с опасна болест, от която последствията биха били по-големи, отколкото от самата ваксина.

# 1 048
  • Варна
Здравейте момичета и аз реших да се включа към темата...аз съм 26 години и все още не съм раждала, но със сигурност няма да позволя да слагат ваксини на детето ми след време....аз съм личен пример за влиянието на ваксините....в момента великите лекари все още не могат да установят дали съм болна от епилепсия или от множествена склероза или от какво ли още не....но при всичките тези болести споменават, че е възможно заболяването да е отключено от ваксина....майка ми е педиатър и миналата година категорично заяви, че няма да ми слага ваксина (мисля че тетанус беше но не съм сигурна)....така че толкова прехвалените и безопасни ваксини всъщност въобще не са такива....а аз цял живот ще си нося бремето заради тях

# 1 049
Достатъчно изчетох, изгледах и т.н.
Моето лично мнение е твърдо против всички тези ваксини. Проблемът е, че не мога да убедя мъжът ми с твърдата му глава, че това е точно така. За това съм склонна все пак да поставя някаква ваксина, поне такава, която да предпази от заразяването с опасна болест, от която последствията биха били по-големи, отколкото от самата ваксина.

Говорила съм с лекари за ваксините, и то такива, които знаят за какво става въпрос.
Мнението е, че полиомиелитната е най-резонно да се сложи, ако майката все пак е решила.
От другите няма никакъв смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт