Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 104 899
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 615
Чухте ли, че във Варна още малко заболели от заушка да има и ще настане епидемия! Всичките разболели са неваксинираните през онзи период, когато не е била задължителна ваксината:2gunfire:
На моя позната й изкарали акъла, педиатърката й имала дете, което ще остане стерилно след преболедувана заушка, тя да си направела сметка дали да ваксинира или не! Всичко това след като прочете онази наша книга за мислещи родители и след като детето й непрестанно кашляше след ДТК! Е, поне щели да слагат само ДТ, без К hahaha

# 616
Чухте ли, че във Варна още малко заболели от заушка да има и ще настане епидемия! Всичките разболели са неваксинираните през онзи период, когато не е била задължителна ваксината #2gunfire
На моя позната й изкарали акъла, педиатърката й имала дете, което ще остане стерилно след преболедувана заушка, тя да си направела сметка дали да ваксинира или не! Всичко това след като прочете онази наша книга за мислещи родители и след като детето й непрестанно кашляше след ДТК! Е, поне щели да слагат само ДТ, без К hahaha

Извинявай, но май се обърках... какво общо има ваксината ДТК и заушката...  newsm78 Или това е за приятелката ти, която има проблеми с ДТК и за това ще слага само ДТ, но са я наплашили със заушка...  newsm78

# 617
Така...Връщам се малко назад в предишната тема,където беше станало дума за сребърната вода и една асоциация на ваксините с магиите.
Днес си взех една брошура за колкоидно сребро и там пише,4е среброто свързва металическия живак и го отвежда до бъбреците за лесно извеждане.Остава въпроса какво точно се има впредвид този "металически" живак,същото като това във ваксините ли или друг? В същото време натрупаните органични живачни съединения не може да изведе.Има някаква разлика,но не мога да я схвана.
Иначе ми се струва доста добра новина.Както и потвърждение на знанията на древните...

Последна редакция: ср, 21 май 2008, 20:58 от Omega

# 618
Чухте ли, че във Варна още малко заболели от заушка да има и ще настане епидемия! Всичките разболели са неваксинираните през онзи период, когато не е била задължителна ваксината #2gunfire

Извинявай, но май се обърках... какво общо има ваксината ДТК и заушката...  newsm78 Или това е за приятелката ти, която има проблеми с ДТК и за това ще слага само ДТ, но са я наплашили със заушка...  newsm78
Да, точно! Наплашили са я, правилно си ме разбрала! Беше накъсана, че никой не може да я накара да сложи коклюшна, но заушка задължително да не остане стерилно детето.

# 619
Зачетох се във форума, където се е изнесъл Бърди и се посмях малко.
Пак се бистрят понятията> рубела, рубеола... Whistling

Как да му имаме доверие на това Министерство на здравеопазването, като даже името на болестите не може да оправи?! 
Навсякъде- в закони, имунизационни календари , в интернет..едно си знаят, едно си баят.

ooooh! Пълна каша!  Sick

# 620
Започвам да се плаша ,научих за два случая на туберкулоза -- белодробна .И лекарите поставят диагноза ,когато клиничната картина се е разгърнала  напълно  и болния е посял доволно зараза .А чета ,че има туберкулоза на лимфни възли ,на кожата ,на червата ,костна и ставна .Тази ваксина явно е поредното безумие .

# 621

http://novini.dir.bg/2008/05/17/news3005921.html

Още малко новини и на руски
Распоряжением министра здравоохранения Украины Василия Князевича вакцинация от кори в Украине приостановлена, сообщает пресс-служба блока "Наша Украина - Народная самооборона". Министр также сообщил, что сейчас работает специальная комиссия для расследования смерти 17-летнего школьника из Краматорска, который умер после прививки от кори и краснухи, передает РБК-Украина. Результаты патологоанатомических исследований, которые раскроют причины смерти подростка из Краматорска, умершего 13 мая после прививки, будут обнародованы только через месяц.

Напомним, 13 мая в Краматорске после прививки от кори умер 17-летний школьник Антон Тищенко. По предварительным данным, смерть ребенка наступила в результате инфекционно-токсического шока. Прививка была сделана в рамках всеобщей иммунизации граждан от кори и краснухи в возрасте от 16 до 29 лет.

Кроме того, после проведения прививок в больницы Донецкой области поступили 90 человек, в т.ч. 83 ребенка. В частности, в г. Донецк находится 31 человек (из них 28 детей), в г. Краматорск - 47 детей, в г. Мариуполь - 3 ребенка, в г. Шахтерск - 2 человека (из них 1 ребенок), г. Селидове - 3 человека, в Марьинском районе - 3 ребенка и в Первомайском районе - 1 ребенок.
Вакцинация от кори краснухи исключительно добровольная, - Президент

# 622
  • София
Искам да попитам ако има някой запознат с манту и реакциите след него.На почти 7г ми дъщеря вчера и направиха манту и досега няма никаква реакция..това нормално ли е?Стои си точно както е боцнато,нито се зачерви ,нито нищо.В понеделник ще го отчитат.
Да се редактирам..сега погледнах,има лека червенина около 0,5см..дали така  трябва да бъде?

Последна редакция: сб, 24 май 2008, 14:03 от Валенцето

# 623
Валенцето в много теми се коментираше, че Манту-то не е показател за инфектирането с микобактерии, за което се използва... В много страни не я правят, както и не правят реваксинации с БЦЖ.....  Peace

# 624
  • София
Валенцето в много теми се коментираше, че Манту-то не е показател за инфектирането с микобактерии, за което се използва... В много страни не я правят, както и не правят реваксинации с БЦЖ.....  Peace
Да,и аз го прочетох,но педиатърката каза,че трябва да се направи и толкоз. ConfusedХич не искам да я вакинират отново.

# 625
Да,и аз го прочетох,но педиатърката каза,че трябва да се направи и толкоз. ConfusedХич не искам да я вакинират отново.

Не я слушай тая кифла... Тя няма да ти казва как да си гледаш децата... Ако искаш да откажеш някоя ваксина (или дори всичките, като повечето тук) не е нейна работа да те спира... И винаги можеш да я смениш, ако много се заяжда...  Peace

# 626
  • София
аа,не я сменявам аз-рядко добър педиатър -диагностик,а също и абсолютен враг на АБ,освен наистина ако не се налагат.Сега за мантуто ми каза,че дори да е положително,ще изчакаме два месеца и ще направим пак.Каза,че само с едно положително манту тя не лага веднга такава тежка ваксина като БЦЖ.Не сме говорили да не я слагаме,ще виим как ще реагира като и кажа.

# 627
Виж сега, на много места пише, че Манту не върши работа... но пък и вреди... Не мисля, че е разумно да се правят толкова много проби Манту... Ако не ми вярваш на мен питай Бърди, той е привърженик на ваксините, но ще ти каже, че повече от една БЦЖ не е нужна и Манту-то също не върши работа... В крайна сметка ти си решаваш за твоето дете...  Peace

# 628
  • София
Благодаря за информацията1 GrinningЩе се поровя още и ще говоря с докторката.

# 629
Искам да попитам ако има някой запознат с манту и реакциите след него.На почти 7г ми дъщеря вчера и направиха манту и досега няма никаква реакция..това нормално ли е?Стои си точно както е боцнато,нито се зачерви ,нито нищо.В понеделник ще го отчитат.
Да се редактирам..сега погледнах,има лека червенина около 0,5см..дали така  трябва да бъде?
До 5,5мм мантуто се смята за отрицателно и в такъв случай се прави БЦЖ. Но то се отчита след 72часа и освен размера му следят и уплътнеността, която също е критерий за нивото на имунитета. Най-подготвени са специалистите от белодробните диспансери, а не JP-тата. За да няма усложнение при БЦЖ, мантуто наистина трябва да е отчетено като отрицателно. Ако е положително-над 5,5мм, БЦЖ не се прави! При някои хора имунитетът изчезва няколко години след направена БЦЖ, затова го проверяват на 7, 11 и 17 години и ако и необходимо я повтарят. Така че Бърди не е прав. А сега БГ е с повече ТБ болни и затова БЦЖ не е отменена. Освен прочетеното по тези въпроси са ми говорили и специалисти, на които вярвам напълно. Нищо не Ви пречи и Вие да потърсите консултацията на такива.

Общи условия

Активация на акаунт