Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 905
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 165
Капките за нос,не питам теб
Като и да е,грижете се за децата както намерите за добре.Но имайте в предвид,че е най-лесно да заклеймиш лекарите,които са учили да се грижат за здравето и да поставите под 1 знаменател всички медици-щото дипломата се взима мнооого лесно.Но имайте в предвид,че работата не е толкова проста с медицината и да действате на своя глава.Само с четене на статии без предварителна подготовка не е много разумно,затова се възмутих толкова.Приемате само, че ваксините увреждат,а неможете да прецените какво би било ако изобщо не бяха създадени ваксините,защото сега нещата са коренно променени,от преди примерно Пастьор да измисли противобясната ваксина.

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 20:48 от Vessselka

# 166
Капките за нос,не питам теб
Сериозно?  Joy А, стига бе!! А, адхезивни възстановявания правиш ли?
Милата ми, дентална лекарка..... Joy

# 167
  • Sofia
Моля, укротете малко тона и подбирайте изразните си средства.
Темата е, и ще бъде и спорна и дискутируема.
Това не е повод някои да се забавляват на гърба на другите или да се опитва да провокира останалите за собствена забава.
Мнения и аргументиран спор са добре дошли.
Хамалски изрази и изяви, обиди и квалификации - не!
Пометох.

# 168
Мари_Анка искам да те питам коя е книгата на въпросния Коток, който цитираш, на български език ли е и може ли да се намери на българския пазар??? Също така виждала ли си тази книга

Стелт, мога да ти услужа с книгата на Коток, за да си я преснимаш! Ако искаш, пиши ми на лични. Wink

# 169
Таtti, благодаря ти!  bouquet
Момичета и аз съм готова да съдействам за закупуването на книжката на д-р Коток. Peace Който иска, да ми пише ЛС.
Руският и вариант не съм виждала, но съм чувала, че има доста по-богато инфо.

# 170
Мари Анка виж по-назад в страниците.Пуснах линк с руското издание.

# 171
Нищо не ми остава,овен и аз да се запиша в новата тема,малко спам Embarassed,9 стр.кога ги изписахте newsm78 и само да добавя,че лично познавам Марианка и двете и деца, за мен тя е много силна жена и прекрасна майка. А относно лекарите в Бг,  мисля,че това което им липсва,(не на всички разбира се) е че просто не четат,като вземат диплома и край,всичко е ок,да ама не,нещата непрекъснато се променят.Не може един педиатър да ми каже да дам вода от овесени ядки за запек на 2 месеца бебе, да ми изписва 7 капки вигантол и т.н.(само няколко примера от многото)Още веднъж се извинявам за спама!

# 172
Мерси на всички  Hug Свалих си книгата от интернет, ще я потърся и да си я закупя някъде от Монтана и ако не я намеря пак ще ви пиша....
Да отговоря на Весето.... Да, хапало ме е куче, не беше бясно, но доста ме нагриза.... И да, отидох да ми направят тетанус, но тогава имах причина. И не е все едно с това да се ваксинираш, защото, понеже, обаче, ако, един вид, има вероятност, да чукна на дърво, да не дава Господ, евентуално, най-вероятно.... един ден, някога, може би... ще се разболея от някаква (не известно каква в този момент) болест....

# 173
  • Виена
Леле, мацки, какъв чат-спор се е заформил, докато изчета 9 страници  Mr. Green И що се връзвате на старите номера? Вижте, че мине, не мине и се появява някой "загрижен" за НАШИТЕ!!! деца доктор и идва да ни дърпа ушите и да ни чете конско. Сякаш ние сме малоумни и не сме ги раждали сами, не ги обичаме най-много от всичко на света и имаме нужда някой друг да ни ги обича и да преценява кое е най-доброто за тях. Аман от специалисти  Stop
Даже не ми се коментират всички нелепи глупотевини, вие сте го направили вече! Но не мога да се стърпя и да не попитам зъболекарката що не си гледа денталната медицина, ми се заяжда и оспамва темата, където се обсъждат ваксините. Не че не можем да поспорим и по въпроса "Да предотвратим появата на кариес при децата като ги натъпчем с флуор от бебета!"...
Приятна вечер на всички!

# 174

Tatti,добре,че си помел,включително и моите постинги,за което не се сърдя ни най-малко.Обаче...защо стоят доста от безсмислените постинги на Веселка???А въпроссният Дулитъл кой е?Регистрирал се набързо и напечатал за няколко часа постинги само за ваксините?Щото много понамирисва на един стар познайник,дето си сви опашката уж.Думи като "параноя","руска" в случая рулетка,но по принцип школа...Много ми напомнят на някого...
И изобщо ще си позволя малко критика-не знам поради каква причина,но често в темите се стига до скандал и то за мен е в резултат на ненавременната намеса на хората,които трябва държат "метлата".

Постинга ми е спам и може да се забърше,но все пак заедно с него е добре да се позабърше и още.

# 175
Мари_Анка искам да те питам коя е книгата на въпросния Коток, който цитираш, на български език ли е и може ли да се намери на българския пазар??? Също така виждала ли си тази книга

Стелт, мога да ти услужа с книгата на Коток, за да си я преснимаш! Ако искаш, пиши ми на лични. Wink
Имам още един екземпляр от книжката у дома. Цената й е 5.50 лв. Който иска-да ми пише на лс. Peace

# 176
  • София
  Аз отдавна бях помолила, и една мама ми обеща да ми я изпрати, но явно и аз и тя сме забравили. Така че аз имам желание за книжката, въпреки че я имам на компа сканирана.

# 177
Аila, ако някой те е изпреварил вече и се е уговорил с Доня Тифуня за книжката, имай предвид, че организирам обща поръчка. Пишете ми на ЛС.

# 178
Сигурни ли сте, че по книжарниците и в библиотеките я няма???  newsm78 Утре ще проверя и ако не я намеря ще я поръчам на Мари_Анка, защото искам два екземпляра и единия ще подаря на библиотеката в Монтана.  Peace

# 179
При имунизация с живата ваксина на полиомиелит детето не е заразно.Казвал ми го е д-р
аз се включвам малко късно... всички знаят че съм поддръжник на ваксините! но... ако се правят както трябва !
а спомняте ли си няколкото случай на "полиомиелит" през 2000- 2001 г? при ПСР всички са излезнали причинени от ваксинален щам! и не е 1 м. до 3 са! а правенето на 6 дози беше тотално безумие! никъде няма доказателство че са нужни повече от 3 дози! факта си е факт - след спирането на живата ваксина диариите при малките деца са единични явления, обикновено свързани с детската кухня.  Sick

Да,има информация-въпроса е да направи човек  разумната преценка ако е в състояние Peace
Все смея да твърдя че лекарите са по-компетентни по въпроса от химиците Peace
Молете се да не избухне епидемия от някоя от тези болести,интересно ми е как бихте реагирали тогава?Може ли отговор
Разбира се, че може. Така... първо малко отклонение. Значи тази болест се среща в бедните страни от третия свят, в някои африкански страни, Индия и Пакистан. Болестта вече я няма (думите са на д-р Коток, направил е и страхотна статистика), а ваксината е единствения сериозен шанс да се заразиш от нея.
Цитирам тук дословно д-р Робърт Менделсон:
" ...Между имунолозите продължават дебати по повод относителния риск при използване на убити вируси в сравнение с живите. Поддържащите използването на ваксините на основата  на убитите вируси твърдят, че именно наличието на живи вируси е отговорно за случаите полиомиелит. Тези, които поддържат използването на ваксини на основата на живи вируси, заявяват, че убитите вируси не осигоряват достатъчна защита и всъщност увеличават склонността към заболяване на ваксинираните. (забелязвате ли как си противоречат самите имунолози  Laughing, после иди им вярвай) Аз смятам, че и двете страни са прави и използването на тази или онази ваксина увеличава, а не намалява вероятността вашето дете да се зарази от полиомиелит. Накратко, излиза, че най-ефективния път да се защити вашето дете от полиомиелит е да следите да не му се прави ваксина."

Май отговорих с това на въпроса ти. Аз мисля, че съм направила достатъчно. Страхувайте се вие, дето слагате ваксини. А ти какво ще направиш, ако детето ти се зарази от полио именно от ваксина? Себе си или лекаря ще обвиниш?

ама като казвам че не се четат инфекции... всъщност вирусът на полиото си го има в почити всяка локва, естествен резервоар са кучетата особено подивелите такива... а проблема с тях в БГ е по - сериозен от този в индия примерно... а някои арабски страни са мнооого по напред от нас в хигиенно отношение ама то за това е "виновен" и Корана.

само че ако продължаваме да правим тотално безумни неща никой, ама никой няма да повярва... и ще е прав...

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 04:20 от tonev

Общи условия

Активация на акаунт