Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 904
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 180
еpita, поразрових се малко за инфо, за да се опитам да ти помогна. Май няма да мога да съм ти съвсем в полза, но ще опитам. Ти коя шарка не си боледувала като дете - морбили или рубеола?
И двете болести са типично детски и преминават много леко.
Рубеола - безобидна детска инфекциозна болест, характеризираща се с умерено повишаване на температурата и обрив. Обикновено рубеолата се понася като лек грип, не изискващ никакво специално лечение.
Морбили - протича с висока температура и обикновено няма алопатично лечение, оставя се болестта да премине естествения си ход.
Преболедувалите деца и от двата вида шарка, изграждат имунитет за цял живот.

Проблемът, който се забелязва след масовата ваксинация е, че тези болести са започнали да се проявяват по-често при възрастните хора, когато вече са опасни за тях. И даже се оказва че обикновено възрастните се заразяват не от деца, а от друг възрастен.
Всичко това ти вероятно го знаеш, защото от постингът ти ми се струва, че вече си изчела доста информация.
Сега, конкретно по въпроса ти. Успях да намеря малко инфо от книгата на д-р Коток.Ваксината против рубеола се прави с живи вируси на рубеола, които могат да се запазят в организма неопределено дълго време. Макар, че не е доказано, че живите имунизационни вирусина рубеола могат да нанесат вреда на плода, едва ли тяхното наличие в организма при бременността трябва да се приветства.
Решението трябва да вземеш сама. Макар че определено ще получиш голям натиск от страна на личния си лекар, сервиран с обилна доза заплахи какво може да се случи. Предполагам че освен на сина ти, ще предложат да поставят ваксина и на теб. Аз лично не бих се съгласила.
всъщност имунитета не е за цял живот... за около 25 - 40 г е... и още нещо рубеола = морбили, така че използваите рубела/рубелла, моля. няма как една част от ваксината да е жива, а друга да е умряла и да са в една спринцовка. това което е убило единия вирус ще претрепе и другия.
съвременните ваксини са убити с малки изключения /предимно във ветеринарната медицина/ , но е въпрос на време и тях да ги убият. всъщност точно това инфо в дадената книга е добро доказателство за това че четенето и е загуба на време... /явно е писана в началото на 90-те/...

последно за сега, Алиа, понеже познавам доста ветеринари, да ти кажа, че ти вероятно не познаваш хора заразили се от т.н. кърлежови болести при изпълнение на лекарския си дълг...
за тях ваксината е необходима, дори да има ефективност само 10 %.  след едно боледуване мой приятел беше инвалидизиран...

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 04:38 от tonev

# 181
... и още нещо рубеола = морбили, така че използваите рубела/рубелла, моля. няма как една част от ваксината да е жива, а друга да е умряла и да са в една спринцовка. това което е убило единия вирус ще претрепе и другия.
съвременните ваксини са убити с малки изключения /предимно във ветеринарната медицина/...

Започвам вече да се чудя дали Бърди не страда от раздвоение на личността. Думичката рубела не я намирам в българския речник, нито в гугъл, освен като фирма Рубела ООД, производител на козметика. Този въпрос го обсъдихме нашироко в предната тема, рубеола на бг. = rubella на английски.

Ваксината за морбили, паротит и рубеола е ЖИВА и предвид това, че касае три болести, т.е. около 33.3%, от общо деветте, срещу които има задължителни ваксинации, не бих я нарекла "малко изключение /предимно във ветеринарната медицина/".

# 182
... и още нещо рубеола = морбили, така че използваите рубела/рубелла, моля. няма как една част от ваксината да е жива, а друга да е умряла и да са в една спринцовка. това което е убило единия вирус ще претрепе и другия.
съвременните ваксини са убити с малки изключения /предимно във ветеринарната медицина/...

Започвам вече да се чудя дали Бърди не страда от раздвоение на личността. Думичката рубела не я намирам в българския речник, нито в гугъл, освен като фирма Рубела ООД, производител на козметика. Този въпрос го обсъдихме нашироко в предната тема, рубеола на бг. = rubella на английски.

Ваксината за морбили, паротит и рубеола е ЖИВА и предвид това, че касае три болести, т.е. около 33.3%, от общо деветте, срещу които има задължителни ваксинации, не бих я нарекла "малко изключение /предимно във ветеринарната медицина/".
http://www.bda.bg/bda_old/drugs/details/lf3521.htm ето официалния сайт на агенцият по лекарствата. вижда се как се води наименованието. иначе 2 ваксини от всички...
не включваме онова недуразумение за туберкулозата. нали?  #2gunfire

а иначе пробема е че доста хора дето превеждат сайтове /а и учебници!/ превеждат буквално... и в момента не е ясно къде какво се има предвид. вслучая цитираното е за рубелла. а морбилито е много по тежко... няма никаква гаранция кое кога ще го изкараш / аз съм така - не съм карал нито морбили, нито заушка, нито рубелла/ а контакти съм имал много.

пак да подчертая - единствената причина да съм за ваксините е че са относително по безвредни от едно антибиотично лечение примерно. въпросът остава открит обаче.... примерно не съм никак убеден че силгард е необходима! не я препоръчвам! /аз обаче за разлика от други съм зависим от някои ваксини - финансово и от това мнение търпя загуби/ .
трябват изследвания, трябват нови разработки.... бъдещето е пред нас... за съжеление нивото в БГ пада.

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 07:52 от tonev

# 183
Хайде сега ти виж на същия сайт как се казва болестта на български: http://www.bda.bg/bdias/22291d.pdf

Официалното название на rubella на български език е рубеола (а междувпрочем оказа се, че английският бърка работата, защото и на латински и на разни други езици се казва rubeola по-леката шарка, т.е. рубеолата, а морбилито си е просто morbilli. Нямат тук много общо преводачите  Wink

Ако махнем туберколозата, тогава излиза, че живите ваксини в задължителния календар са около 40%  Simple Smile

# 184
Абсолютно! Peace Освен това т.нар. "убити" ваксини в никакъв случай не ги намирам за по-малко безопасни. Това си е чиста проба спекулация. А вкарването на чужд генетичен материал чрез ваксините за мен е потресаващо!
Книгата на д-р Коток е много хубава, не е писана през 90-те, спокойно! Радвам се, че Русия вече доказа, че наистина е една демократична държава, давайки право на избор родителите сами да преценят кое по-добро за децата им. А нашият закон в това отношение е пълен със смешни противоречия.

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 19:29 от Мари_Анка

# 185
Тонев, как е установено, че една ваксина е по-безвредна от антибиотик (особено пък от такъв, който евентуално някога може би има възможност да се наложи да се приема)?

Предполагам, че си джи пи (поправи ме, ако греша), щом търпиш финансови загуби от непрепоръчването на някоя ваксина.
На никой лекар, поставящ ваксини, не би му било финансово изгодно да всява съмнение сред пациентите относно "надеждността" или "безопасността" на някоя ваксина. Достойно е, че признаваш, че на общопрактикуващите лекари не им е безразлично от финансова гледна точка дали пациентът ще се имунизира или не.  Според "д-р"-а, наричащ себе си Дулитъл, лекарите просто искат "да се опитват да ни лекуват", едва ли не те не биха имали никаква лична облага от това.  Wink

# 186
...едва ли не те не биха имали никаква лична облага от това.  Wink

Да, да, точно така Joy

Това ми напомни на нещо което и е по темата и не съвсем.
Преди месец може би (мързи ме да погледна точната дата) бях на един семинар по повод карти за спешна помощ. Не знам дали ви е интересно и няма да се задълбочавам много, но само да ви споделя на въпроса "Как ще стимулирате ОПЛ да въвежда точни данни своевременно?" отговорът беше "Достатъчно е това, че по този начин ще помогне както на пациента, така и на колегите си."...
Едва се сдържах да не се изхиля в залата.

# 187
Ама разбира се,  че е достатъчно...какъв по-голям стимул. hahaha Остава и да си вярват. Представям си как всички джи пи-та ще се втурнат да оправят своевременно бумагите, с които са затрупани...те досега просто не са знаели, че имат стимул. Laughing

Хич не е по темата, но да споделя - чух по тв-то как едно детенце отговаря на въпроса "Как протича оздравителният процес?":  "Ами протича нещо някъде".
Сетих се, че и от лекар съм чувала подобни обяснения. Rolling Eyes

# 188
Познайте какво си намерих днес в торбичката, в която си получих книгите от една книжарница. Рекламна брошура на РОТАРИКС. Направо не мога да повярвам на очите си - на 20.12.2007 год. ИАЛ са одобрили ваксина, която е пословична с огромния си брой странични реакции. А хорицата от Глаксо Смит почват да си я рекламират.

Според брошурката първата доза може да се даде на 6-седмична възраст... "За безгрижни бебета на грижовни майки"...

Ето какво казва една майка от Франция за тази ваксина: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230843.msg5212516

Дано поне да я продават за много пари и педиатрите по-бавно да научат за нея, та да са по-малко изгорелите...

Ами това е. Да ни е честите новата ваксина  ooooh!

# 189
За мен полза от ваксините няма - вреда най-вероятно има но не се наемам да предполагам колко голяма е тя. Подозирам,че действително имунизациите се използват като параван за масовото заразяване на хората. Най-голяма щуротия е Силгард - не само,че има жени починали от ваксинирането ами и принципа на действие на ваксината е много съмнителен - в 70% от болните открили човешки папиломен вирус и следователно той причинява рака  Shocked Самият факт,че не при всички болни от този вид рак са открити вируси говори,че не става въпрос за зарязяване.

# 190
*Nessa*, дано повече жени стигнат до твоя извод Peace

# 191
Mомичета, вероятно сте го видели и може би има даден вече линк, но аз пак да покажа
http://www.lekar.bg/news-41/info-1081

# 192
# 193
Познайте какво си намерих днес в торбичката, в която си получих книгите от една книжарница. Рекламна брошура на РОТАРИКС.

Аз я срещам и в разни бебешки списания. Тази брошурка е доста вървежна!

# 194
Всичко се прави за прави за пари - спомнете си как преди време се появи на пазара чудното лекарство Тамифлу. Скоро след това се оказа,че няколко човека след прием на въпросния медикамент са се самоубили. Оказа се,че лекарството води до лудост и желание за самоубийство. Забраниха ли го? Естествено,че не. Скоро след това плама "епидемията" с птичия грип и изведнъж Тамифлу се оказа надежно средство срещу птичия грип. Същото е положението с ваксините - водят до редица усложнения но не само,че не ги забраняват ами направо те задължават да се ваксинираш.

Общи условия

Активация на акаунт