Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 104 899
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 585
# 586
А в нашата бременна отчетна тема на някои момичета е предложена ваксина против тетанус за всеки случай да се застраховали по време на раждането. И някои даже се вайкат, че тяхното ГП нищо не им е казало за въпросната ваксина.

# 587
  • на плажа
 Ох, Вери, чак не ми се коментира. Като прочета нещо такова и ме доядява много и на лекарите и на пациентите.

# 588
Ох, Вери, чак не ми се коментира. Като прочета нещо такова и ме доядява много и на лекарите и на пациентите.

Защо да те доядява?! Всички са (сме били) с промити мозъци. Докторите са също толкова заблудени жертви, колкото и пациентите. Аз не вярвам, че всички лекари могат да се сложат под един знаменател, не че ги защитавам. Просто "системата", или иначе казано матрицата, ги е стандартизирала. Истинските виновници са производителите на ваксините и най-вече онези, които ги одобряват. Последните вече са брутални, защото са една шепа хора и знаят за какво става въпрос, но въпреки това си дават благословията, за което си прибират парите от първите.

А в нашата бременна отчетна тема на някои момичета е предложена ваксина против тетанус за всеки случай да се застраховали по време на раждането. И някои даже се вайкат, че тяхното ГП нищо не им е казало за въпросната ваксина.

Толкова лесно се манипулират хората, когато страхът стои в основата на нещата. И гладът, ама това е друга тема.

# 589
Здравейте,
В петък ме ухапа куче пазач и не съм си поставила никакви ваксини. Четох много по темата за ползата и вредата от ваксините против бяс и тетанус и взех това решение. Дали е правилно- не знам - времето ще покаже. Роднините ми просто се побъркаха като разбраха, че няма да си сложа ваксина. Непрекъснато ми се говори за болестите, някой от реакциите на роднините ми са такива, че дори ме боли от тях. Все пак съм и уплашена( не от кучето от това да не се разболея)...
Има ли и други хора, които биха постъпили като мен и моля дайте ми някакъв съвет какво да правя в очакване да мине месец-два. Засега взех следните мерки. Огледах кучето- нямаше пяна по устата, а си било зло още по рождение. Сдобих се с телефона човек, който може да наблюдава кучето. Ще контактувам с него за да разбера дали кучето е добре. Някой знае ли какви са първите признаци на бяс при животните и хората? Относно тетанус - натърках раната с ракия, а ден по-късно когато се върнах в София се свързах с моя хомеопат и започнах да пия хомеопатични лекарства.
Ще следя темата за мнения- благодаря ви!

# 590
Остави ли да изтече хубаво кръвта и дезинфекцира ли раната?
Мен ме е хапало разярено куче един - единствен път в живота. Иначе много се обичам с животните, но бях малка и докато играехме на криеница едно куче ми се нахвърли (сигурно се е почувствало застрашено) и така ме захапа за коляното, че ми съдра дънките. Имах дупки в месото чак. Повече ме заболя от реакцията му, отколкото отт раната. Не казах на нашите, а тайно си я почистих и толкова.
Мисля, че добре си постъпила.
Не се поддавай на чуждите внушения.
Само наблюдавай раната, себе си. и се информирай за кучето.

Клиничните симптоми започват след инкубационен период от 30 до 40 дни. В някои случаи той може да бъде по-къс: от 7 до 12 дни, или да продължи до една година. Колкото раната е по-близо до главата, толкова инкубационният период е по-къс. Заболяването започва с нарушаване на съня, повишена възбудимост и болезненост в мястото на ухапването. След 1 до 3 дни на фона на повишена обща мускулна възбудимост настъпват спастични гърчове на гълтателната мускулатура, които се засилват при опит за гълтане. У болния се увеличава слюноотделянето, обилно се изпотява, зениците се разширяват и дишането се затруднява.Болните умират на третия, петия ден от заболяването.

В алтернативната медицина пише, че именно ваксината често предизвиква бяс, а иначе като заболяване е изключително  рядко> в Германия за 32(от 1950- 1982) г. са починали 39 души от бяс. Това, че се предава чрез слюнка или допир, също било грешно. Единственото животно, което имало отрова в слюнката, била змията. Ветеринарите така и не можели да открият при лабораторни анализи причинител на бяс в слюнката на бясно куче.
Трябва да се остави да изтече свободно кръвта от раната, да се измие обилно с вода и дезинфекциращи средства, а ако няма налични, да се накапе с оцет или лимонов сок, след което да се свърже човек с хомеопата си.
Набързо го преразказах от тук:
http://www.aegis.ch/neu/tollwut.html

Последна редакция: нд, 18 май 2008, 18:13 от Amarena

# 591
И другото важно: не параноясвай; недей да живееш в постоянен страх, че ще се разболееш. Укорите на роднините ги игнорирай. Трябва да си убедена, че добре си постъпила.

Толкова лесно се манипулират хората, когато страхът стои в основата на нещата. И гладът, ама това е друга тема.
Аз се опитах да се обадя като писах, че не съм съгласна с тази ваксина, още повече за всеки случай. Но видях, че хич не ме отразиха.
Щях още да пиша, но се отказах. Няма смисъл. И без това сигурно ме мислят за луда още като казах, че не пия витамини и фолиева киселина.  Joy

# 592
Здравейте,
В петък ме ухапа куче пазач
Куче-пазач обикновено, особено в Бг означава куче, живяло целия си живот на верига, без досег с други животни. Ако е и в голям град - шанса да е болно от бяс е нула.

# 593
steli4ka
Да,има и други хора,които биха постьпили като теб и те не са малко.Аз сьм един от тях.
Ако кучето е болно от бяс,zа 48 часа трябва да е умряло.
Иди до  някой ветеринарен лекар и го раzпитай,zа да се успокоиШ.

Тетанус.Няма как да стане при ухапването.

Важно е обаче да си паzиШ раната от zамьрсяване,zаЩото може да се инфектира с друго и да си докараШ някой абсцес,който да трябва да се оперира.Но и това не е неЩо страШно или фатално стига да се вzимат мерки навреме.

Обикновено при ухапвания дават ЛЕДУМ хомеопатите,но аz и него не бих вzел.

# 594
Здравейте,
Много ви благодаря за подкрепата. Както ви казах роднините ми ме третират малко като нарушител на закона или поне леко луда, заради това че отказвам да спазвам ваксинозните порядки, тъй че подкрепата ви ми вдъхна много кураж.
Засега страха е най-сериозния ми проблем. Трудно ми е да спра да мисля за случката. Все си гледам раната, заздравява ли... Ровя из нета да видя от кога не е имало случай на бяс и т.н.
Питате ме дали съм промила раната добре. С огорчение трябва да кажа, че се оказах съвсем неподготвена за подобна случка, нито знаех какво да правя, нито че трябва да оставя кръвта да се изтече. И по законите на Мърфи бях на такова място, че нито да питаш някого, нито да хукнеш по аптеки да пазаруваш. Под ръка имахме само ракия- полях с нея и натърках раната и дано това да е било достатъчно. Опитах се да спра кървеното с лепенки, но въпреки всичко раната си тече 12 часа, тъй че мисля че кръвта добре се изтече. Хубавото е че ме ухапа през панталона и успя само един зъб да ми забие.
Утре съм планувала да звънна за да проверя как е кучето. Christian, много се зарадвах като разбрах че толкова бързо става ясно дали е било бясно животинчето.
Иначе то наистина е куче пазач, но е куче пазач не в някой град, а на вододаина зона, разположена в гората. Живее на синджир, но уви в оградата на вододаината зона има дупки и се вижда, че диви животни са влизали там... Въпреки това според човека пазач е изключено кучето да е бясно  Simple Smile
Малко ме е яд, че всичко това се случи. То кучето си беше вързано, но аз просто за секунда се разсеях и без да искам съм влезнала в обсега на синджира му. А то нали е куче пазач(при това вързано на синджир с 2 метра територия) и си получава паницата с хляб за да пази... откъде да знае че съм там в командировка, а не за да тровя водата на хората. Усетих се направо съборена на земята. Добре поне че ме ухапа само веднъж.

# 595
  • София
Здравейте.В групата на дъщеря ми  има случай на коклюш.В карантина са от 3 дни-до края на месеца.
Детенцето,което е болно не е посещавало  градината от около месец,защото първоначално
не са разбрали,че е коклюш.(мислели са,че е алергична кашлица)-така ми каза сестрата в градината.
Проблемът ми е,че синът ми е на 1 годинка,има само 1 прием на ДТК ваксина,от другите се отказах по съвет на лекарката ни.
Утре сме на консултация,и ще я разпитам подробно,но бих искала да чуя и други мнения по въпроса.
А той е:Каква е вероятността малкия да се разболее от коклюш?Каката е ваксинирана по график,за нея
не се притеснявам.А трябва ли да се притеснявам?С какъв АБ се лекува коклюш?
Четох,че инкубационният период е от 1 до 3 седмици.Така ли е?
Стана малко оббъркано,извинявам се за което.Ще се радвам някой да ми разясни нещата,за мое успокоение.
Благодаря предварително. Peace

# 596
Аз пуснах тема по моя въпрос. Май не е трябвало и тук ще го задам.
Педиатъра ми препоръчва ваксина против ХепатитА за голямата ми дъщеря. Само да отбележа, че тя няма 3г.
Много се двоумя. Предполагам ще дадете разностранни мнения, но все ще ми помогнат в решението.
Та, слагали ли сте тази ваксина на децата си?

# 597
  • на плажа
 МамиБлю, а защо твоят педиатър ти е препоръчал тази ваксина? Повечето от пишещите тук не са слагали дори " задължителните" ваксини, а какво остава за тези пожелателните. Аз лично не бих сложила ваксина, защото смятам, че това е нездравословно вмешателство в невръстния детски организъм, което нарушава естествените имунни защити и има голяма опасност от странични " ефекти".

# 598
МамиБлю, а защо твоят педиатър ти е препоръчал тази ваксина? Повечето от пишещите тук не са слагали дори " задължителните" ваксини, а какво остава за тези пожелателните. Аз лично не бих сложила ваксина, защото смятам, че това е нездравословно вмешателство в невръстния детски организъм, което нарушава естествените имунни защити и има голяма опасност от странични " ефекти".
Все пак темата е за ползи и вреди, не само за вреди Wink
Благодаря за отговора, все пак.

Да не съм се объркала newsm78...ако темата е само за неслагащите ваксини, моля за извинение....

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 17:05 от МамиБлю

# 599
  • на плажа
 Joy принципно е така, МамиБлю, но ние вече сме се убедили, че ползи няма  Wink. Но наистина се интересувам защо са ти предложили да ваксинираш детето?

Общи условия

Активация на акаунт