Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 984
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 975
При толкова много въпроси от 'специалисти' какво да каже жената...  #Crazy
Всъщност тя не е производител и взима далече по-малки суми за да я рекламира.

# 976
Ей, този пасаж ми стана най-мил :
Цитат
Тъй като във форума се появяват накой доста обширни и странно добре подготвени студии / мнения за ваксината, които ни навеждат за наличие на професионалист в съответната област зад ника, бихме препоръчали на тези специалисти да се обърнат за повече компетентна и проверена информация към фирмата производител

Сакън човек да не се поинтересува или да поназнайва малко повече.  Laughing
НЕ ви ли е чудно защо толкова ги притеснява лекарите да обясняват, няма да им откраднем професията, я!  Twisted Evil

Мен лично ме обижда и започва ужасно да ме дразни отношението към пациента, като към същество лишено от право на мнение, информация и абсолютно нямащо право на съмнение и тотално зависимо от благоволението на лекуващия го лекар, който даже си позволява да се държи грубо, когато губят времето му с въпроси.  Crossing Arms
"Нали съм ти дал рецепта! Пий си хапчетата и ела след седмица на контрола!"
Пък ако тези хапове не помогнат, изписват същите с друго име... То нали и пациентите не четат листовките по принцип, не ги учудва този факт.
Е, поне фармацевтичните компании са се погрижили за правото ни на избор. Mr. Green

ИЗвинете за лиричното отклонение.   bouquet

# 977
Eй, таз "докторка" направо се е оляла. Явно добри пари взема от пласмента на отровата.
Всички регулаторни агенции по света са приели че няма НИКАКВА връзка на тези случаи със ваксинацията. Каквото и да е друго твърдение е несериозно и тенденциозно.
Т.е. вече нямат никакво намерение да правят каквито и да било разследвания на смъртни случаи на ваксинирани хора. Естествено, кой пък би имал сметка от това....
До сега са приложени над 26 милиона ваксини Силгард, и нито една регулаторна агенция от 92 страни където ваксината е регистрирана, не е предприела мерки за допълнително обследване на ваксината по отношение на безопасността. Даже напротив, в повечето развити страни ваксинацията със Силгард се окуражава и заплаща от съответните здравни институции!
Ето това ме притеснява най-много. ooooh!
И отново да напомня че това е форум, на който бихме искали да отговаряме на ваши конкретни здравни проблеми и запитвания, свързани с профилактиката на рака на маточната шийка и други заболявания причинявани от HPV.
Т.е според "докторката" това не е място, в което да се изразяват мнения, различни от зомбиращото такова-юруш на ваксината! #2gunfire
В заключение искам да добавя че медицината на доказателствата се осланя на сериозни научни факти, а не на весникарски изрезки, и доказателствата за безопасността и ефикасността на ваксината са достъпни за всички и публикувани в най-реномираните световни медицински издания.
В заключение-мерси от такива "научни" факти и доказателства! Naughty
Аман от промивка на мозъци! Язък й за длъжностите, които е изредила в подписа си. Направо ме хващат бесовете на такива хора....пък и доктори се пишат....

# 978
ЦИТАТ:
"Например при клиничните изпитания на Силгард при 21,464 индивида са регистрирани 17 смъртни случаи - както следва 7 случая при автомобилна катастрофа (4 при ваксинираните и 3 от групата на плацебо), 3 самоубийства (1 при ваксиниран и 2 при групата на плацебо)и 2 случая на белодробна емболия (1 при ваксиниран и един при плацебо. В допълнение има два случая на сепсис, един случай на рак на панкераса и един случай на аритмия в групата на ваксинираните, както и един случай на задушаване при групата на плацебо. "

Интересно, че и в групата на плацебото има доста смъртни случаи, остава въпросът на какъв принцип са подбирани доброволците ( newsm78) и дали е случайно, че сред плацебото се стига до смъртни случаи или ......по добре да не коментирам. Все си мисля, че при такива първоначални изследвания-тестове пациентите-доброволци трябва да са максимално здрави, за да се отчете наистина реалното влияние на лекарствения продукт (в този случай).

А колкото до тази лекарка-не бих се престрашила да се доверя на човек, който нарича пациентите, доброволците и т.н. просто "индивиди"!!! Thinking

# 979
След като тръбят, че огромен процен от хората (жените) се заразяват - това съответно доказва нуждата от ваксината, само дето в същото време не ми се отговаря на въпроса  - при тази масова "заразеност" не е ли задължително да се изследва всеки, преди поставяне на ваксината, а и какви са последствията при ваксиниране на вече заразен...
Та за какви статистики говорим изобщо. Тази ваксина е наблюдавана, по това което четох, около 6 години. Каква статистика ще наптравиш, ако има последствия (кофти при това) след 10-20 години? Предполагам, че след толкова време никой няма да каже, че това е от ваксината, нали е минало много време - могат да го отдадат на какво ли не. Как ще се отрази това на поколението на ваксинираните жени? Няма кой да ти каже, а и не знаят.
Ами се юрнали да се ваксинират, без грам да се помисли и почете. А инфо има, стига само малко да потърсиш и да помислиш, има неща, които смърдят от километри.

# 980
Здравейте,искам да попитам как мога да си заведа детето на градина,ако откажа последната ваксина инфанрикс и имовакс.Със лекарката някакси ще се оправя,но в градина задължително искат да има всички ваксини.

# 981
Здравейте,искам да попитам как мога да си заведа детето на градина,ако откажа последната ваксина инфанрикс и имовакс.Със лекарката някакси ще се оправя,но в градина задължително искат да има всички ваксини.

Някъде назад имаше информация за законовите разпоредби, потърси ако ти се рови.
В градината искат имунизационен паспорт, което не значи, че задължително трябва детето да е ваксинирано. Вариантите са няколко - ако има данни за поставаксинални реакции от предишни ваксини или някакви по-сериозни заболявания - да опитате да се освободите официално /от комисия/. Личната лекарка трябва да подготви документацията. Друг вариант - да подадеш заявление в РИОКОЗ, че не искаш да си ваксинираш детето. От там трябва да издадат документ, който можеш да представяш в градината. Този вариант май не е изпитван още и не е ясно нито за глобите, нито за разни други последствия. А може също личната лекарка да впише в картона, че са поставени, но малко GP-та са склонни да го направят, защото е противозаконно.

# 982
Здравейте,

Аз имам бебе на 3 месеца и половина, което до този момент е ваксинирано със всичките задължителни ваксини (последната е втората доза на Пентаксим). реакцията му след подставянето на последната ме провокира да потърся инфо по въпроса. уважавайки времето ви няма да се впускам в подробности.

Просто бих искала, ако ви е възможно да ми изпратите контакти на педиатър (на частна практика), който е против ваксинирането за да мога да се консултирам с него/нея.

много бих се радвала, ако получа отговор и от Christian

много ви благодаря

# 983
уважавайки времето ви няма да се впускам в подробности.

Аз бих искала да ги чуя. Предполагам, че и другите- също.
Нали затова сме тук.
Успех ти желая за другото! Hug

# 984
Мисля, че тук е мястото да поздравим Christian и  Cubbit за отделеното време и огромното количество информация за HPV- ваксините. Надявам се повече жени да боравят с търсачката и да прочетат прекрасните им теми във форума на д-р Мазнейкова, преди да юрнат да си поставят 'модерната' ваксина:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=310381.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=310404.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=312137.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=312988.0

Chrsitian и  Cubbit, благодаря!   bouquet

# 985
Аз смислен отговор от въпросната госпожа не видях...

# 986
Смислен отговор няма и да се получи, не само от нея.
Никой специалист няма да се ангажира, защото те самите нямат нужната информация НО това не им пречи да взимат пари за реклама на продукт, който може да убива хора или индивиди, както беше казала Въпросната Мазнейкова!

За тях сме просто индивиди!

# 987
Здравейте, момичета!  Hug

Мислех си да пускам тема, в която да се обсъжда контроверзната ЧПВ ваксина и компетентността на д-р Мазнейкова по въпроса, но виждам, че вече сте започнали да го правите тук и ще спестя на форума още една тема.

Докато ви четях мненията ме осени идеята да копирам някои ваши мнения и да пусна нова тема в ЧПВ-форума. Не като въпрос към Мазнейкова, та тя още не ми е отговорила на предишните въпроси, а чисто информативно, за да се чете от другите и най-вече с надежда докторката да се позасрами и да ми отговори. Не целя лична облага от това (най-много модераторите да ме баннат от спонсорирания от HPVGARD форум и да изтрият темите ми Mr. Green ), просто ме подлудява мисълта за това, че Мазнейкова е направо в ролята на пласьор на дрога в момента.

Другото, което ме дразни там е, че не отговаря на всички въпроси, които момичетата й задават. Дори на безобидните въпроси като "Има ли лечение ЧПВ?", за които има достатъчно информация, че даже и МЕРК казват, че лечение няма. Това е само един пример, има и още, които дори не са свързани с ваксината.

Надявам се повече жени да боравят с търсачката и да прочетат прекрасните им теми във форума на д-р Мазнейкова, преди да юрнат да си поставят 'модерната' ваксина:
И аз на това се надявам. Особено, ако жените са бременни или са били инфектирани и инфекцията е била активна, може да е много опасно за тях.

Усмихвайте се, отива ви!  Heart Eyes

# 988
Здравейте и от мен отново, аз периодично следя темата, но нямам какво ново да кажа.
Напълно затвърдих мнението си, че няма да ваксинирам дъщеря си. Остава да се преборя с упоритият и баща, който е точно на обратното мнение.
Досега при педиатърката съм заявила, че искам да отложим ваксинирането за след навършване на 1г, но на следващата консултация ясно ще и обясня, че няма да ваксинираме. Доста стриктна е и вероятно ще имаме преракания, но тя не ме притеснява толкова.

# 989
Здравейте и от мен отново, аз периодично следя темата, но нямам какво ново да кажа.
Напълно затвърдих мнението си, че няма да ваксинирам дъщеря си. Остава да се преборя с упоритият и баща, който е точно на обратното мнение.
Досега при педиатърката съм заявила, че искам да отложим ваксинирането за след навършване на 1г, но на следващата консултация ясно ще и обясня, че няма да ваксинираме. Доста стриктна е и вероятно ще имаме преракания, но тя не ме притеснява толкова.

и аз отдавна взех това решение...нито бащата ме притеснява,нито педиатърката...кой каквото иска да си мисли и да си говори...аз няма да ваксинирам повече детето си...

Общи условия

Активация на акаунт