Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 977
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 990
  • Варна
По принцип съм против ваксините. Всички болести вече се лекуват.
Единствено ме притесняват тези срещу менингококови инфекции и полиомиелит.

# 991
Всички болести вече се лекуват.
мнее.

# 992
Здравейте!
Да попитам и аз нещо - синът ми е на 7 г. Преди 2 месеца го реваксинираха за полиомиелит и още нещо ( вече не помня). Трябваше точно след месец да се заведе в ТУБ диспансера и да му се вземе проба, а после пак да се ваксинира.. Обаче се случи нещастие в семейството и изпратих спешно сина си на село при баба му. Оттогава е там и се питам -дали не съм допуснала някаква "фатална" грешка с пропуска за пробата и другата ваксина?

# 993
Предполагам, че с полиомиелита му е сложена и ДТК... А в ТУБ диспансера сигурно е трябвало да направят Манту и да сложат БЦЖ... и добре си направила, че НЕ си го завела... Най-добре въобще да не го водиш...  Peace

# 994
  • Варна
А по-подробно...

# 995
Предполагам, че с полиомиелита му е сложена и ДТК... А в ТУБ диспансера сигурно е трябвало да направят Манту и да сложат БЦЖ... и добре си направила, че НЕ си го завела... Най-добре въобще да не го водиш...  Peace

Защо?? newsm78

# 996
защото:
Цитат
Никой и никъде не прави повече от една доза БЦЖ. Никой и никъде. Защо? защото няма нито едно доказателство че повече от една доза БЦЖ "работи по-добре".
Манту НЕ Е, и НЕ може да бъде, критерий за успешността на предшестваща БЦЖ ваксинация, защото НЕ Е възможно да се определи дали едно (+) Манту се дължи на заболяване или на ваксинация. Според колежката Слънчева, в Бг можели да различат. Как? Неясно. По "техни си" критерии. Нищо че глупавите Немци и Американци не могат...  смешни работи, просто... .

Не правете на децата си повече от една доза БЦЖ!
Не правете на децата си Манту с оглед да "разберете" дали БЦЖ е било "успешно". Нищо в този аспект от Манту няма да разберете! Най-много да Ви "набедят" детето за болно, и да си отворите "Кутията на Пандора"!

и самата ваксина не е добра...

# 997
Защото Манту-то не е показател за антитела срещу туберкулоза, а детето е по вероятно да се разболее от туберкулоза, вследствие на ваксината....

П.С. Изпревариха ме... Имаше случаи на починали дечица от туберкулоза... Майките се чудят от къде са я хванали, а никой не се сеща за ваксината.... Та най-вероятно от там е дошло...

# 998
туберкулоза има много крият я. после ще пусна една тема с данни за болничното лечение които прочетох днес и ме втресе...

# 999
Хора, направо ме втресе...
Не съм се замисляла..Сега нямам възможност да се поровя добре - т.е  ще се радвам ако пратите допълнителна информация..

# 1 000
На първата страничка на темата има линкове към няколко филма... Интересни са, можеш да ги гледаш...  Peace

# 1 001
Здравейте и от мен момичета.Ние имаме шест ваксини досега плюс една пожелание - туберколозната под натиска на майка ми и мъжа ми.Скоро имаше отново предаване на тази тема в часът на мама и точно там един доктор хомеопат каза , че най-рисковите ваксини били туберколозната и противохепатитната-б и може би неслучайно точно тези ваксини са пожелание във Франция newsm78
Като се прибера ще заявя на педката , че няма да ваксинирвам поне до годинка!След малко просвещение и мъжът ми е на това мнение!Никакви ваксини поне до годинката!

# 1 002
Здравейте, момичета!  Hug

Мислех си да пускам тема, в която да се обсъжда контроверзната ЧПВ ваксина и компетентността на д-р Мазнейкова по въпроса, но виждам, че вече сте започнали да го правите тук и ще спестя на форума още една тема.

...
Другото, което ме дразни там е, че не отговаря на всички въпроси, които момичетата й задават. Дори набезобидните въпроси като "Има ли лечение ЧПВ?", за които има достатъчно информация, че даже и МЕРК казват, че лечение няма. Това е само един пример, има и още, които дори не са свързани с ваксината.

Да, изглежда няма намерение да отговаря на неудобни въпроси. Вече няколко дни прескача моите, а като гледам и твоите, на Christian, на bushkata... Simple Smile

Явно това е политиката! Целта е ясна - откровена реклама, без никакви скрупули.
Всъщност Мазнейкова отговаря на гинекологичните въпроси, прескача само тези, които нямат еднозначен отговор без преглед.

Точно въпросите за HPV ваксината остават без отговор, а нали форума е създаден с тази цел..  newsm78

# 1 003
Да, изглежда няма намерение да отговаря на неудобни въпроси. Вече няколко дни прескача моите, а като гледам и твоите, на Christian, на bushkata... Simple Smile
...
Точно въпросите за HPV ваксината остават без отговор, а нали форума е създаден с тази цел..  newsm78

О, аз мога да съм "pain in the ass" на Мазнейкова по тая тема. И както е тръгнало сигурно ще се наложи. Все още ме възпира доброто възпитание - давам и време да прочете, да се образова, може пък и да ми отговори.  Mr. Green

# 1 004
Здравейте и от мен момичета.Ние имаме шест ваксини досега плюс една пожелание - туберколозната под натиска на майка ми и мъжа ми.Скоро имаше отново предаване на тази тема в часът на мама и точно там един доктор хомеопат каза , че най-рисковите ваксини били туберколозната и противохепатитната-б и може би неслучайно точно тези ваксини са пожелание във Франция newsm78
Като се прибера ще заявя на педката , че няма да ваксинирвам поне до годинка!След малко просвещение и мъжът ми е на това мнение!Никакви ваксини поне до годинката!

Не разбирам защо сте слагали туберкулозна ваксина, още повече по желание.
Щом сте прочели материала поне в тази тема, би трябвало да сте се отказали напълно от ваксините.
Останете си с тези, които имате, но не слагайте повече.

А по отношение на Франция, имам приятел лекар там, и при тях 70% от ваксините, които тук са задължителни, там са по желание. Но същият този доктор естествено ме убеждава как трябва да си ваксинирам детето, че това са някакви нови моди за неваксиниране и т.н. глупости от сорта.

За Манту, дъщеря ми няма БЦЖ (роди се недоносена, не са слагали в родилното и слава богу). Педиатърката от 2месеца ми мрънка как нищо че нямала БЦЖ трябвало да направи манту и че то нищо не било, само щяла да я драсне. Аз въпреки всичко не давам да се прави. Другата седмица отново сме на консултация и пак ще трябва да се разправяме по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт