Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 771
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 1 005
За Манту, дъщеря ми няма БЦЖ (роди се недоносена, не са слагали в родилното и слава богу). Педиатърката от 2месеца ми мрънка как нищо че нямала БЦЖ трябвало да направи манту и че то нищо не било, само щяла да я драсне. Аз въпреки всичко не давам да се прави. Другата седмица отново сме на консултация и пак ще трябва да се разправяме по този въпрос.

Shocked  Утрепа ме... Каква е идеята на Мантуто ако не е слагана БЦЖ...  Thinking Проверява се какво... ще я драсне за какво... ще отчете какво??? То едно на ръка, че Мантуто не е показател, но по документи поне така го водят... Представям си как педиатърката ти отчита положително Манту и записва, че ваксината БЦЖ, която не ви е слагана, дава положителен резултат...  Joy

# 1 006
За Манту, дъщеря ми няма БЦЖ (роди се недоносена, не са слагали в родилното и слава богу). Педиатърката от 2месеца ми мрънка как нищо че нямала БЦЖ трябвало да направи манту и че то нищо не било, само щяла да я драсне. Аз въпреки всичко не давам да се прави. Другата седмица отново сме на консултация и пак ще трябва да се разправяме по този въпрос.

Shocked  Утрепа ме... Каква е идеята на Мантуто ако не е слагана БЦЖ...  Thinking Проверява се какво... ще я драсне за какво... ще отчете какво??? То едно на ръка, че Мантуто не е показател, но по документи поне така го водят... Представям си как педиатърката ти отчита положително Манту и записва, че ваксината БЦЖ, която не ви е слагана, дава положителен резултат...  Joy

Аз също не виждам какъв е смисълът от това манту, но както и да е, жената си вярва. )))

# 1 007
Mirama, туберколозната една от първите сложени ваксини и тогава изобщо не се бях просветила по темата.Макар, че вътрешно не исках да я поставяме.Френската ни педка също ме убеждава , че сега ваксините не са като преди и , че неможе да има никакви лоши последици newsm78 но все пак това и е работата.
Ако ще слагам ще слагам след една или две годинки.И във Франция нещата стоят така, няма да ми я вземат на ясла без задължителните.

# 1 008
Към Cubbit, Christian, bushkata и останалите, които задават въпроси на д-р Мазнейкова в новия подфорум за рака на маточната шийка и ваксините:

Пускайте новите въпроси в отделна тема.
Темите, в които е отговорено веднъж, няма да получат отговор.
Броячът изписва число различно от 0 и автоматично се приема, че е отговорено вече.

# 1 009
multimodal, мерси! Усетих се малко късно за това.  Confused Но пуснах нова тема снощи още. Иначе ти я "чекнеш" с въпроси, които и аз съм й задавала и отговор не съм видяла. Но на теб е доста склонна да отговаря.  Wink
Лично аз ще продължавам да пускам теми, все един ден трябва да се засрами и да напише два реда.

Сега се чудя, дали изобщо е прочела каквото съм дописвала в темите...  Thinking

Най-много ме разсмя предложението й да си пишем с теб на лична, за да обменяме информация... Хау найс!  Wink

# 1 010
Чета почти всички теми в този подфорум, на някои се спирам по-обстойно..  Wink
Съответно съм си направила изводите.  Mr. Green

Д-р Мазнейкова трябва да отговаря на всички, това е смисъла на тази тема.
Ако спазваме добрия тон и няма директни нападки, мисля че ще сме от полза за всички, които четат там, или ползват задоволително търсачките.

Бъди сигурна, че те е прочела, но няма  да отговори. Затова пуснах предупреждението.
Дано се появят повече хора с въпроси, в противен случай възнаграждението на рекламния екип ще бъде не за реклама на ваксината, а за отговори на гинекологични въпроси.  Party

Което подменя смисъла на подфорума...

# 1 011
  • Пловдив
Нямам време да прочета всичко,пък и да си призная честно ме хваща страх.Неинформирана за вредите от ваксините,позволих да бият на детенце всички до тук,но...От БЦЖ-то(реимунизация на 7 м.)още имаме жесток белег,който продължава да гнои.Според първото джипи било съвсем нормално #Crazy,въпреки че мястото се поду много и изпускаше някаква течност(не било гной,по думите и)Ако не затруднявам,моля някой да пусне линк или да даде повече инфо какви са рисковете от точно тази ваксина.Уж ходихме при специалист,ама нещо все гледам с недоверие към лекарите,особено тези,които ме убеждават в ползата от ваксините,въпреки ОЧЕВАДНАТА им понякога вреда.След поставянето на МПР-ваксината синът ми беше 6 дена с висока Т и ужасен обрив!!!!!,което уплаши новото джипи(сменихме първото) и тя започна процедура по освобождаване(за което и благодаря  bouquet),нооо колежките и от комисията,естествено,са решили,че нямало защо да бъде освободен малкия,нищо че има реакция от последните две ваксини....С баща му обаче категорично решихме,че повече няма да го ваксинираме,независимо какво ще ни коства това,.Така казах и на джипито и тя определено е съгласна с нас,радвам се че попаднах на лекар,с когото сме на едно мнение по много въпроси.Някои ме мислят за крайна и дори луда,защото не давам на детето си АБ-ици,не искам да го ваксинирам повече и не го тъпча с Панадол за щяло и не щяло,но това е моя избор и за мен това е правилния път.

# 1 012
sve1976
Каква е полzата да zнаеШ страничните ефекти на таzи ваксина след като ве4е е в тялото н а детето ти.Ще се иzмьчваШ само.
Цитат
все гледам с недоверие към лекарите
Това zа момента е най ценното което притежаваШ според мен (zа случая) и го полzвай сьс zдраве Wink

# 1 013
  • Пловдив
Може и да е по-добре да не знам вероятните последствия от ваксините,но аз искам да помогна с нещо на детето си,ако вече не е  късно.За това търся и повече информация и мисля,че тук е правилното място Peace.

# 1 014
Мили майки,не съм прочела всичко на темата,но искам да се похваля с мойта педиатърка.След първата ваксина след родилното сина ми   започна да кашля и двете с докторката знаехме каква е причината.Когато стана на две и половина аз реших да попитам на това дете няма ли да слагаме ваксини като побързах да кажа че не държа на ваксините и само питам.След 1 мин размисъл отговора беше "И АЗ".От тогава за ваксини не говорим.Това трябва да ви говори много.Аз съм много щастлива че детето ми е попаднало на подходящия доктор.Не искам и да мисля какво би се случило ако бяхме при някой друг доктор.Просто детето извади късмет с добър педиатър.Пожелавам на всички вас късмет!

# 1 015
  • Linz
sve1976
Цитат
все гледам с недоверие към лекарите
Това zа момента е най ценното което притежаваШ според мен (zа случая) и го полzвай сьс zдраве Wink

И аз гледам на лекарите с все по-голямо недоверие, но го отчитам като недостатък. Ако си като кон с капаци винаги е по-лесно.

# 1 016
Мойта педиатърка също не споменава ваксините. Знае мнението ми, само веднъж й го казах, после я питах какво трябва да подпиша, за да не й правят проблеми от РИОКОЗ и тя кимна с ръка и каза да не бързам да подписвам нищо... Та сега не знам какво се очаква от мен, мнението ли чака да си променя или нарочно изчаква, та ако някой ми прави проблем да мислим някакво решение... не я питам, тя ако има нещо да ми казва, ще ми каже...

# 1 017
Не мога категорично да кажа "за",или"против".Знам само,че сегашната ни детска лекарка казва,че и въпреки тях децата боледуват.Изключително важно е да внимавате кой поставя ваксината на детето Ви,защото нашият батко след една неправилно поставена ваксина(така казаха в Пирогов) замалко да стигне до операция на ръката Peace

# 1 018
Към Cubbit, Christian, bushkata и останалите, които задават въпроси на д-р Мазнейкова в новия подфорум за рака на маточната шийка и ваксините ...

Дано се появят повече хора с въпроси, в противен случай възнаграждението на рекламния екип ще бъде не за реклама на ваксината, а за отговори на гинекологични въпроси.  Party

Което подменя смисъла на подфорума...

Аз ли си въобразявам,или наистина смениха името на подфорума?  newsm78

# 1 019
Не мисля, че е сменено името.

Цитат
Forum.BG-Mamma ::
HPVGard >>
Консултации с д-р Мазнейкова по въпроси свързани с рака на маточната шийка

Mariq, Д-р Мазнейкова, silviya1, nininka, denigd (+ 2 Скрит/и) и 7 Гости преглежда(т) този форум.

Форум за консултации във всички области на гинекологичните проблеми, заболявания които се предават по полов път, бременност, превенция. Обсъждане със специалист на въпроси, свързани с проблемната бременност, борбата с рака на маточната шийка, вируси, включително човешкия папиломавирус (HPV), видове профилактика, ваксини и други.
На Вашите въпроси д-р Валентина Мазнейкова ще отговаря всеки вторник и четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт