Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 101 763
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 1 080
Първо, добре дошъл на дядо ми Мраз (гледам, че специално, заради нашия спор си се регистрирал/а - трогната съм  Wink)...
Не е нужно да съм завършила медицина, за да имам глава на раменете си... и да отбележа, че си полежах по РКО-тата, та си имам идея от кардиолози...  Stop  Колкото едните са много добри, толкова от другите нищо не става - нормално... Та на края трябваше аз да им обяснявам, защо при автоимунно заболяване не ми понасят имуностимулиращите хранителни добавки... както и да е, отнасяме се от темата... Препоръчвам всеки да мисли с главата си, щото кой каквото си направи, никой не може да му го направи (освен лекар)...

# 1 081
Аз само ще допълня, че особено относно живака, няма такова понятие като минимално допустима концентрация. Изключително опасен, независимо в какво количество. Тук и друг път сме коментирали това, няма смисъл да се повтаряме.
Според моята педиатърка, в съвременните ваксини нямало живак и олово. Вярно ли е това?
http://www.urmc.rochester.edu/pr/news/story.cfm?id=1848

В новите ваксини не се слага thimerosal(живачано),въпреки,че като чета по статии е бил в мн ниско количество и бебета много бързо го изхвърляли от организма.СЗО постановява,че количеството е било безопасно за тях.Но ако питаш някой друг ще каже,че живакът във ваксините е докарал масови поражения при децата Thinking и това не се признава публично,защото родителите ще поискат обезщетения.Пишело го само в избрани и тайни научни списания.
 Въпреки всичко продължават да се произвеждат ваксини с thimerosal,заради по-ниската им цена
Mercury in Vaccines Is at Safe Levels, Study Suggests:
http://www.urmc.rochester.edu/pr/News/story.cfm?id=160

# 1 082

. Може би трябва още да прочетеш и да се консултираш, но консултирай се с независими хора, не лекарите. Един лекар, трудно, дори на 4 очи би казал, че не е безопасно да се сложи ваксина.

Хм,кои са тези независими хора??Софтуерните специалисти Grinning? Умни хора са,имат достъп до невероятно количество информация и могат да се ориентират в нея.
Моят съвет е  все пак да разчиташ на медицинко лице Peace

Всъщност идеята ти никак не е лоша  Mr. Green
Може също и да се допита до родителите на увредените деца! (не питай старило, питай патило)
Ох, забравих, то няма такива, те родителите им само така им се струва Thinking

# 1 083
Препоръчвам всеки да мисли с главата си, щото кой каквото си направи, никой не може да му го направи (освен лекар)...

Абсолютно съм съгласен с това. Нека всеки си преценява - това е право на личен избор и всеки има правото да реши какво да прави, било то правилно или неправилно, стига да е готов да понесе последствията от това. Твърдя че през живота си съм взимал доста не-дотам правилни решения и почти никога не съм решавал нещо хвърляйки ези/тура но винаги съм бил готов да защитя решението си и ако не е правилно да поема отговорност за това. Същото е и с ваксините - ваксинирахме детето си с Пентаксим а не с безплатните ваксини от здравната каса първо защото пентаксима включва и менингит а аз като малък за малко не съм "гушнал букета" от тази болест и защото е по-нова. Дали е по-добра може да спорим, ние така решихме и си платихме за "удоволствието". Смятам че сме направили правилният избор с моята съпруга в това отношение.

Може също и да се допита до родителите на увредените деца! (не питай старило, питай патило)

А замисляла ли си се над въпроса от какво са увередени? Ти доколко си сигурна че е от ваксината? Или просто защото е много удобно да има някой виновен, а си прочела някои от книгите или си изгледала някое от филмчетата в стил "световната конспирация" и затова за всички подобни проблеми се обвиняват ваксините?

A също така, нали знаеш че ваксина се поставя, само ако детето е напълно здраво? Ако детето ми е болно няма да оставя и най-добрия лекар да му постави и най-добрата ваксина. Но ако съм сигурен че е добре (верно гаранция 100% няма, но все пак), то аз ще  съм готов да поема отговорността, ако и лекаря слагащ ваксината не открие нищо когато го преглежда.  А ти ако не вярваш на твоя лекуващ лекар защо не го смениш? Или просто изцяло да прекъснеш взаимоотношенията си с лекарите и здравната ни система като цяло, ако мнението ти за ваксините и лекарите е това което изказваш тука?

# 1 084
Дядо Мраз, за твое съжаление ще кажа, че отдавна има доказателства за увреждания настъпили след ваксинация. Има вече и осъдени. В Америка например! Даже там си има асоциация създадена, която обезщетява родителите на пострадали след ваксина деца. Сигурно и това не си чувал. Иначе много е удобно да се лежи на тази кълка (извинете ме за израза) "Ти от къде си сигурен, че увреждането е в следствие от ваксината?", само че истината започва да излиза на яве. За теб специално, че пропускаш първа страница:
Давам координатите на Фондация "Център за Надежда", учредена от родители, чиито деца са увредени от ваксини.
София 1836
ж.к. "Левски" Г
бл. 10, вх. Д, ет.1, ателие
тел. 02 9464180,
zoya@bgnet.bg
www.center-for-hope.dir.bg
За пореден път ще повторя, че няма безопасно количество живак. Медиците може да са чели цели 5 стр. за ваксините, аз обаче съм учила химията доста на дълбоко, за да позволя някой да ме убеждава колко безвреден е живака в еди каква си доза и как се изхвърлял от детския организъм. Shocked
И тимеросала не е единствената сол, чрез която присъства живака във ваксините.

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 08:50 от Мари_Анка

# 1 085

A също така, нали знаеш че ваксина се поставя, само ако детето е напълно здраво? Ако детето ми е болно няма да оставя и най-добрия лекар да му постави и най-добрата ваксина. Но ако съм сигурен че е добре (верно гаранция 100% няма, но все пак), то аз ще  съм готов да поема отговорността, ако и лекаря слагащ ваксината не открие нищо когато го преглежда.  А ти ако не вярваш на твоя лекуващ лекар защо не го смениш? Или просто изцяло да прекъснеш взаимоотношенията си с лекарите и здравната ни система като цяло, ако мнението ти за ваксините и лекарите е това което изказваш тука?

А кой ще даде гаранция на майката как детенцето и, особено след тази операция, ще понесе каквато и да било ваксина?  Shocked
Много е лесно да се каже, че детето е добре и може да му се постави...  ooooh!

# 1 086
И ако живачната сол се поставя вече не във всички ваксини (така казват официално), то алуминият присъства доста активно и не е никак за пренебрегване. Защото и той се нарежда сред най-опасните хим. вещества.
multimodal, няма кой да гарантира какво ще се случи на дететнцето. Родителите обикновено прехвърлят отговорността на лекарите, но случи ли се нещо, последните са винаги невинни. И как иначе, нали преди това си подписал един куп документи... Confused

# 1 087

. Може би трябва още да прочетеш и да се консултираш, но консултирай се с независими хора, не лекарите. Един лекар, трудно, дори на 4 очи би казал, че не е безопасно да се сложи ваксина.

Хм,кои са тези независими хора??Софтуерните специалисти Grinning? Умни хора са,имат достъп до невероятно количество информация и могат да се ориентират в нея.
Моят съвет е  все пак да разчиташ на медицинко лице Peace

Естествено че няма такива родители Wink, успех от мен на всички рискуващи

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 10:30 от Viki i mama

# 1 088
Естествено, че така само ни се струва, нямаме си друга работа и сме се заели да търсим "под вола- теле". Wink
Чета темата с голям интерес все пак си имам дете, чието здравословно състояние се влоши след ваксина.
Не е нужно да си свръх интелигентен, за да виждаш какво става около теб, но се изисква огромна доза наивност, за да бъдеш "кон с капаци".

"Предпазването от заушка се осъществява чрез прилагане на ваксина. Ваксината е силно ефективна и обикновено осигурява доживотен имунитет срещу заушка. ''
Чудно, това е просто прекрасно, боц и всичко е ОК, да ама не.
Питам се защо мой приятел тази година изкара заушка при условие, че момчето си има всички ваксини.
Поне да беше я прекарал по-леко ами то с всички екстри, включително и подуване на тестисите, готино, а?
Няма смисъл да се хабя в темата има огромен обем информация, който иска разбира, който не иска му желая много, много късмет.
Против съм, не защото имам дете с увреждане, а защото имам очи и може би малко останал ми здрав разум.

# 1 089

multimodal, няма кой да гарантира какво ще се случи на дететнцето. Родителите обикновено прехвърлят отговорността на лекарите, но случи ли се нещо, последните са винаги невинни. И как иначе, нали преди това си подписал един куп документи... Confused

Това имах предвид - казват, че МОЖЕ.
То за моженето, сигурно си може.., обаче натам какво се случва?
И кой носи отговорност - родителя, който разчита на 'авторитети' или лекарите с тяхното 'може'..?! ooooh!
Последствията е ясно за чия сметка са. Peace

# 1 090
Цитат на Ве$$елка,

Цитат
Медицината не е точна наука.

Такова животно няма.Една наука или е наука или не е наука."Неточна" наука не сьЩествува Naughty

Дядо Мраz,много поzнат почерк... Wink

Малко коментар кьм постинга ти

Цитат
кой ще поеме отговорност ако в следствие липсата на имунизация детето се разболее от някоя от тези болести и настъпят усложнения именно заради претърпяната операция, висока температура (примерно) и т.н.?

Който и поема,ако се сложи ваксина.Родителите.Винаги са родителите.НО
При условие,че в една страна има дьржавна политика,която zадьлжава гражданите по zакон да се ваксинират,ТРЯБВА дьржавата да поема по определен ред (както е в други страни) обеzЩетенията zа увредените деца.
Т.е. БГ наруШава пьрво конституцията си (в основните човеШки права,а е с демократична Европейска конституция) , от там се наруШават и други zакони,които са следствие на пьрвото наруШение и в крайна сметка стигаме до най голямото наруШение,че няма програма zа обеzЩетение при теzи условия.
ЗаЩо да има,след като в основата е наруШен zакона?Няма как да се роди zакон zа обеzЩетение на основата на несьЩествуваЩи права на гражданите.

Цитат
A също така, нали знаеш че ваксина се поставя, само ако детето е напълно здраво? Ако детето ми е болно няма да оставя и най-добрия лекар да му постави и най-добрата ваксина
НИКОЙ не може да прецени клинично дали едно дете е zдраво в момента или кара някакво zаболяване в инкубационен период.

Трима лекари имат едно мнение.Аz поzнавам над 100,които имат друго мнение.И теzи 100 поzнават други 100 на сьЩото мнение като тяхното.Пак са лекари,някои са професори,доценти и тн.
А сега де?На кой да "вярвам"? Коя религия да си иzбера? На мноzинството ли трябва да се вярва или на научните факти,които всеки може сам да си ги докаже?

Цитат
Или просто изцяло да прекъснеш взаимоотношенията си с лекарите и здравната ни система като цяло, ако мнението ти за ваксините и лекарите е това което изказваш тука
Тук никой н е твьрди подобни крайни неЩа.
Аz лично полzвам медицината zа някои диагноzи и лабораторни параметри,които интерпретирам по свой начин(и по начин,който много колеги ги интерпретират) и сьм стигнал до убеждението,че чужда диагноzа не ми трябва.Ако отида на 10 лекаря,Ще получа поне 3 раzлични диагноzи и предположения ,отделно раzлични терапии според това докьде е стигнал фарма дистрибутора с посеЩението на ординациите.
Но както е каzала Весела,Медицината не е точна наука.Тя иzобЩо не е наука..Медицината се вьzполzва от науки като химията,биологията и фиzиката,но сама по себе НЕ Е НАУКА.Има си литература по вьпроса ( в медиц.библиотеки),ако се интересувате,четете.

Живак вече почти няма.В някои ваксини има.Грипна и ХепатитБ zа вьzрастни.В някои детски сьЩо има.
Олово е имало 1950 години,сега не ми е иzвестно да има.
Има алуминиев хидроксид,беz който не се достига до имунен отговор (което не е равно на имунитет)Правете раzлика. Peace
Има НЕОМИЦИН АБ доста често и други консерванти,които по кодекса не са дльжни проиzводителите да описват в опаковката.Има над 200 аджуванта,които сьдьржат ваксините и които не са в опаковката.Имам ги на документ.
Октомври Ще има международен ваксинален форум/пленум в Австрия,на който Ще присьствам с удоволствие.

# 1 091
Медиците може да са чели цели 5 стр. за ваксините, аз обаче съм учила химията доста на дълбоко, за да позволя някой да ме убеждава колко безвреден е живака в еди каква си доза и как се изхвърлял от детския организъм.

А водопроводчика е учил как се движат течности по тръби. Сигурен съм, че и той може да даде ценни съвети на съдовите хирурзи Simple Smile

# 1 092
Дядо Мраз, за твое съжаление ще кажа, че отдавна има доказателства за увреждания настъпили след ваксинация. Има вече и осъдени. В Америка например!

Знам за Америката - нали там работя в момента. В Щатите може да намериш какво ли не и особено осъдени по какви ли не поводи... и някой и друг внезапно позабогатял. Адвокатите там само си търсят с какво да се закачат. За мен това не е доказателство а и увреждане може да настъпи при неправилно поставяне на ваксината, а не само от самата нея. Може и да е била съхранявана неправилно от някой селски доктор в "квадратните щати" (където честно казано има места значително по-зле от нашата мила България). Така че, ако в Щатите има осъдени това не е критерий. Виж ако са изтеглили дадена ваксина нацяло - тогава да. Но единични случаи и да има просто нищо не значи... всъщност значи - просто хората са си хванали ДОБЪР адвокат - това е Simple Smile

За пореден път ще повторя, че няма безопасно количество живак. Медиците може да са чели цели 5 стр. за ваксините, аз обаче съм учила химията доста на дълбоко, за да позволя някой да ме убеждава колко безвреден е живака в еди каква си доза и как се изхвърлял от детския организъм. Shocked
И тимеросала не е единствената сол, чрез която присъства живака във ваксините.

Е той и хлора в чисто състояние може доста бели да ти направи но натриевия хлорид си го хапваме със всяко ядене.

А кой ще даде гаранция на майката как детенцето и, особено след тази операция, ще понесе каквато и да било ваксина?  Shocked

За конкретния случай ли говорим където 3ма лекари вече са се произнесли че е ок или по принцип?

Медиците може да са чели цели 5 стр. за ваксините, аз обаче съм учила химията доста на дълбоко, за да позволя някой да ме убеждава колко безвреден е живака в еди каква си доза и как се изхвърлял от детския организъм.

А водопроводчика е учил как се движат течности по тръби. Сигурен съм, че и той може да даде ценни съвети на съдовите хирурзи Simple Smile

Хахахахахаха това много ми хареса Simple Smile Абсолютно точно и правилно казано!

Christian, нарочно ли пишеш така за да си по-интересен или просто нямаш подходяща програмка за кирилизация? Ако е последното да ти препоръчам някоя евентуално? Има доста такива за целта...

# 1 093
Дядо ти Мраз, не разбрах от мненията ти, дали препоръчваш сляпо да се доверяваме на лекарите или първо да прочетем две каруци книги и след това да отидем за ваксинация, например??? Имай в предвид, че двама лекари имат три различни мнения по един и същ въпрос... Та ези/тура ли да хвърляме, преди да се доверим???

# 1 094

За конкретния случай ли говорим където 3ма лекари вече са се произнесли че е ок или по принцип?

Хахахахахаха това много ми хареса Simple Smile Абсолютно точно и правилно казано!

Да, да, за тях става въпрос, за 3-мата кардиолози! Peace
Дали биха поели отговорност, ако нещо се случи с детето. И какво значи  може, подлежи ли такова дете на вксинация? Дали е добре за него конкретно?!
Обикновено при такива случаи се свикват комисии от специалисти в ТАЗИ ОБЛАСТ, които да преценят..

И откога съдовите хирурзи са толкова 'на ти' с ваксините..?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт