ДЕКЕМВРИйската дружина навъртя една година!

• 10 389
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Да ви покажа снимки от снощи. Вече пораснала с една година и с....повечко от 10кг отгоре  ooooh! http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202761&photo=343 (и да не казвате вече, че съм слаба, щото си личи какви баджаци съм отпрала, вашите бебета не могат да ме стигнат  Mr. Green)

# 181
Цвети, изглеждаш страхотно, не си въобразявай! ВИж какво излъчване и каква щастлива усмивка!!! Моите баджаци са по-дебели от твоите, ако това ще те успокои Simple Smile))

Мей, веднага я разчиствам. Да, изглежда и в България я правят по желание, аз наскоро разбрах. Ще се обадя на лекарката да я питам дали да я взимам. Мерси, адашче Simple Smile))

# 182
  • София
Ехооо! ЧРД на патерици и от мен, Цвети и Рорина! Да сте живи и здрави, обичани, ухажвани, забелязвани и оценени!

Абре, Стела-Мария, какви са тия масажи, какво е това чудо! Аз нямам нерви за дълги занимания, правя масаж и гимнастика надве- натри за 5-10 мин. и това е! Че няма само с бебето да се занимавам, я! Иначе това, за изправянето до седнало положение, аз му викам "айде опа", щото така говоря, почвам "Айде оп-оп-оп-оп!" и Лили се набира на ръцете ми до седнало, а понякога дори и до изправено на крака положение - много го обича това упражнение. Grinning А Косето е голям симпатяга, но ти си знаеш. Wink

Момичета, убивате ме с тия торти, право в сърцето ме уцелвате! Пустият му корем не ще да се прибира и това е, от понеделник твърдо почвам каланетиката. Талията се прибра - отпред съм ок, ама в профил не е за разправяне! Rolling Eyes

# 183
Добър ден!!
Сколаса да се запиша с днешна дата. Ма едно учене му ударих днес в университета, та чак досега.
Льонка, ми който няма големи дечица, не се сеща за тия работи. Пентаксима е чудесно нещо. И Аинката го понесе перфектно.

# 184
  • Варна
Привет момичета!

Добре дошли на новите мамчета  Hug и наистина пишете нещо повече за вас и бебчета, че да се опознаем.

Вчера ни сложиха последния пентаксим и днес сме малко повече от обикновено сънени, а също така и кривички, но ще мине. За един месец сме качили 530 гр. и заковахме кантара и метъра на цифрата 6 - 6 килограма и 60 см са ни новите мерки.

Пожелавам ви слънчеви почивни дни (нищо, че навън е мрачно)!  Hug  Hug  Hug

# 185
Привет и от нас!
Малката е почти заспала, баткото е на гости при баба и аз използвам да драсна някой ред Simple Smile
Ето и малко подробности ... аз съм от Бургас, малкото ми слънчице Мария се роди на 23.12 с мерки 2.5кг. и 48см,термина ми беше на 24.12.Относно килограмите аз и през първата и през втората бременност не успях да напълнея ( а толкова ми се искаше ), още на излизане от родилния дом бях на изходна позиция 45-46кг.Сега се притеснявам Мимето да не е наследила моите гени и все се шашкам , че яде малко Sad
Мамите с по-големи дечица ,споделете имате ли проблеми с къпането на каките и батковците?При нас положението започва да излиза от контрол  за такъв рев скачане блъскане става въпрос , че едва успяваме да го успокоим с баща му ,стига чак до повръщане.
От какво толкова се е наплашил... newsm78казва , че му влиза вода в ушите , а не е така , защото специално внимаваме...
Лека и спокойна вечер  Heart Eyes

# 186
# 187
Стелче, от всичко, което съм чела или чула за Превнар, е чудесна ваксина, аз бих я сложила на детето. Още повече, че по-големите деца са преносители на пневмокока!!! Но в БГ е в процес на регистрация, т.е. сега не можем да я слагаме, освен ако не си я внесем отвън!! Ако научиш кога ще се появи на пазара, свиркай.

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 18:50 от kalinuccia

# 188
# 189
Здравейте девойки. Гледам днес прилично уикендово затишие.
Цвети много си си готина. Не забравяй, че си само на 26 и много бързо ще си влезнеш в кожата. Няма да ти е толкова трудно колкото на мен 33 годишна магарица.
Стела-Мария, аз не мисля да слагам тази ваксина. Поне не сега, а докато стане на 1 година има време да си помисля. По принцип тогава мисля да сложа AktHib или както там се казва противоменингитната ваксина.
На малкия в четвъртък му сложиха ваксината и сега милия кашля - явно все пак е поприхванала вирусче от мен и брат си. Е силно казано кашля - 1 път на 3-4 часа не е много. Правя промивки на нослето, че те сополките го давят и така. Няма температура. Спокоен е.
Иве, голяма сладурана е станала щерката. Сега ще падне едно чудене в бънджито или на люлката. Дано не й омръзне бързо новата придобивка. Между другото да питам - бънджито не е ли за по-големи дечковци?

pavletutka, разписах петицията.

Аз днес съм много доволна от себе си. Купих 20бр латексови ръкавици за еднократна употреба и успях 15-тина мами и баби и малко каки да ги организирам и да пооберем боклуците от нашата градинка. Е остана още за събиране, но се надявам опита да помогне и следващия път всяка една да направи забележка на друга, която не я е еня за чистотата. 2 часа събирахме боклуците от поляната и храстите. Но има още. За съжаление, вятъра ще помогне да останалия боклук да се разнесе. Натрупаният опит обаче е важен. Трябва някой да осигури гумените ръкавици и торбите за събиране. Никой не отказа, което ме радва. Трудно можеш да откажеш, когато на оправданието ти - "Ами нямаме с какво в момента", ти отговорят "Ами ето, заповядайте ръкавици и торбички". Ами това е от мен. А накрая осигурих и шоколадови бонбони за включилите се в акцията.
Та мисля в някой прекрасен ден, да осигуря безалкохолно и това онова и да почистим и останалата част от градинката (доста е голяма). В понеделник на "приходящите" мами (тези, които идват само заради детската кухня) да им раздам по един "позив" за опазване на чистотата точно в нашата градинка. Не знам защо се блазня да поговоря и с директора на близкото училище (но това е все още само идея, която не е изцяло избистрена). Беше ужасно до едно от кошчетата да събираме стъкла от бутилки водка и бира и спринцовки (най-близката до училището пейка).

Забравих да ви се оплача, че днес ми идеше да си отрежа главата. Толкова ме болече, че ми се драйфаше. Пих кафе, пих кола - не помогнаха. Накрая прибавих 20грама уиски и врял душ и влезнах в час. Е и Борката намаза от уискито за съжаление, но пък така и двамата ще спим непробудно поне 4-5 часа. А той днес като никога е ял в 7, в 10, 14 и 19 - е после знам че ще си поиска да си навакса, но пък може би това е началото на прехода към по-малко хранения. Стискайте палци.
Съжалявам, че бях толкова многословна, но трябваше да се изкажа. Благодаря ви, че ме изслушахте.

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 21:16 от Anichka

# 190
Иве, да ти е жива и здрава, ми тя много голяма изглежда! Направо е седнала!

Мнгоо са ни сладки дечицата! Всичките да ги изпапкаш!

Четох, четох, четох, обаче сега мъжът ми се скара, че съм пристрастена към Интернет, затова приключвам.

Лека вечер на всички!

Laughing Laughing Laughing Мъжът ми току-що ми каза, че щял да ми скрие новият лаптоп, щом не му обръщам внимание...

# 191
E_Georgieva ,ако детето ти прави така от скоро ,мисля че може и да ревнува от бебето,ако ти къпеш бебето а него го къпе баща му със сигурност ревнува.Когато се е появил нов член в семейството големите деца ревнуват,а майката си е майка,всеки иска мама да го гушне и да го цунка.Моя голям дангалак,който е на 16 понякога се гуши в мен и иска да го нацелувам.Гушкай го повече колкото и да си изморена ,те много усещат.Сина ми в началото като разбра че ще става батко блъскаше врати и не говореше с никой 1 месец,егоизъм,ревност ела да го видиш сега не мога да го отделя от сестра му само я мляска .Сетих се още къпи ги един след друг ,нека и той участва в къпането на бебка като я полива с една чашка,да се почувства голям и полезен после и него като го сложиш в нейното коритце,а след 2 къпания ще му обясниш с насмешка ,че в тези малки коритца се къпят само бебета,а той е батко.Абе малко психология ти си познаваш детето.

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 23:34 от milena29

# 192
И аз мисля, че е ревност това. Не се притеснявай и се опитай повече внимание да му обръщаш. Моят големият расна 9 години само дете и е ужасно ревнив. И досега не понася Косето. Но с бебето сякаш по-лесно свикна. Докато Косето изобщо не ревнува от бебето, но той си е свикнал да не е единствено дете.

# 193
  • Бургас
Иве, страхотна е вашата душица! Наистина изглежда по-голяма. Както и всички наши декемврийчета са големи сладурковци! Да са ни живи и здрави!

pavletutka, подписах петицията. Подкрепям, защото вярвам, че трябва да се търсят различни начини за запазване на книжовността ни.

Стела-Мария, аз моя го изпращам на неговия лаптоп, уж да мълчи, ама не, все по-често иска внимание. Laughing А за ваксината, не съм се интересувала много засега, затова и не съм решила. Сподели, когато говориш с вашата лекарка.

Момичета, вие чували ли сте за ваксина на ГлаксоСмит срещу ротавирусни нфекции? Педито нищо не знае, а аз научих от лекциите на "С 9 месеца на училище".

Аничка, браво на теб! Страхотна акция. Там, където живеем, няма големи пространства, защото са основно кооперации и сякаш не е толкова мръсно, но съм живяла в квартал, в който зад някой блокове не е за минаване.

Нашата душица и тя има лека хрема и кашля на 3-4 часа веднъж, но аз вчера я заведох на педито и сега слагаме разни илачи.

Е Георгиева, и с нашата кака имахме такъв период, май точно когато беше на годинките на вашия батко. Аз дори тогава си казвах, защо не е момче, да има къса коса, та да я къпя по-лесно, разбирай по-кратко. А, то и момченцата създавали проблеми. При нас определено беше от страх, че може да й влезе шампоан в очите. Не отмина за ден-два, повечко време й трябваше да го преодолее,  дано  при вас е за по-кратко.

# 194
Пак съм аз  Mr. Green
И аз подписах петицията  Peace
Иве, страхотни сте, но найстина не й ли е рано още  newsm78

Аничка, аз като се нанесохме септ месец в апарт и като погледнах зад блока (а той е на буквата П и има пейки и няколко катерушки, идеално място за децата), ами то пълно с чантички, бутилки от бири, натрощени шишета и какво ли не. Бях казала на мъжа ми, че на пролет ще ги агитирам да чистим. Ами кошмарно е. Но като си ходихме на Враца за един уикенд, след това мисля, че сряда беше, когато забелязах, че всичко е почистено, дори един храсталак дето събираше торбичките е окастрен, и това което бе нахвърляно от покрива (като са го правили) разтлано. Много приятно бях изненадана. Не знам дали фирма е чистила (предполагам, че е така), но беше добре свършена работа. Лошото е, че стъклата по тревата си ги има, и не само там. И пак хвърлят торби и шишета. Чудя се как има такива хора.
Една вечер си мислех, някъде бях чела, че един студент така изкарвал пари, като изхвърлял боклука на хората. Плащат му 13лв на месец, и си оставят торбите пред вратите. В неделя почивен ден. Та си виках, да взема и аз да им пусна една такава оферта, белкем не правят боклук. Макар, че и да има навити, едва ли ще остане чисто. Абе...много е сложно на някой хора като излизат от тях си да вземат една торба с боклук или бутилки и да я изхвърлят в контейнера  #2gunfire
И аз изкарах една трияда...

А сега по повод комп. Моя мъж хич не ми се и сърди. Даже сигурно тайничко се радва, защото така не му правя забележка като е на неговия комп.

Утре мислим да ходим до зологическата с кумовете и едно приятелче. Дават го да е хубаво времето. А и отдавна не сме се разхождали с бебка.

А за кг...бе мога и да сваля, ама трябва да ми мине мързела. И кога ли ще дойде този ден  Thinking

А за хремата, ние също сме така. Тъкмо й беше минала, и аз като взех да кашлям след някой ден и на нея й се появи хрема. И няма оправяне. Само дърпаме сополки и това е. Но явно е някаква задна, защото са доста на вътре. Особенно лявата й ноздра няма отпушване. А като дърпам с прахосмукачката, до някое време се кефи и не обръща внимание. Но като издърпам това отпред и почне да дърпа по-задните сополки ми плаче и бута с ръка и се дави по някога. Не знам какво точно я боли. Сега мисля да се поразровя да прочета нещо за секретите от носа.
Айде, стига ви толкова Simple Smile Утре на обяд пак  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт