ДЕКЕМВРИйската дружина навъртя една година!

• 10 168
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,

много много четой и ще се опитам да си спомня всичко:

Честито за племенниците на Фифелота! Да са и живи и здрави!

Честит рожден ден със закъснение на Рорина, Цвети, Вещичка...явно отдавна не съм писала Embarassed Бъдете живи и здрави и много много удовлетворени от живота който сте избрали да имате  Hug

Иве, от къде го взехте това бънджи? Аз съм луд фен на Fisher Price.

На мен последните 2 дни като че ли кърмата нещо ми понамаля...възможно ли е да я някаква криза тъкмо ще навършим 3 месеца. Помня преди време масово тук се оплаквахте че е намаляла кърмата...дано е период и се възобнови. Много мои приятелки спряха да кърмят дочно между 3 и 4 ия месец.

А вие до кога смятате да кърмите?

Минахме на памперс, ама ние ли не го слагаме както трябва...този от през нощта е винаги мокър. Омръзна ми посред нощ да преобличам.

И Лео много се радва на активните гимнастики. Абе къде се слагат батериите на тази на Чико? не можахме да намерим  newsm78

# 256
Венчо, сподели към какви играчки си се насочила, pls. Аз сега открих едно магическо килимче на Чико, мисля че би им било много интересно на бебетата. Къде ще ги прибираме после тези играчки...?

# 257
Мама Яни, нашата баба и тя почва химиотерапия. Аз реагирах по същия начин като теб. Стремя се да и давам кураж, защото тя има огромна нужда от него, а ние от нея. Огромна е болката, която носи в себе си човек знаейки ,че любим човек е болен и ти си безсилен да му помогнеш.
Надявам се родителите ни да се оправят, доколкото е възможно и да са дълго време с нас.

# 258
nivear, аз споменах в по-ранен пост, но явно си го пропуснала Wink...една августовска мама пусна пост в нашия форум, че продава бънджи на фишер прайс и понеже ние се чудехме как да го купим й се обадих и го взех...150лв ми взе...брат й го бил донесъл от Англия, та за това го продава на такава тънка цена, иначе аз мислех да се обаждам на един приятел от САЩ да ми го купува от там и да ми го праща, което в последствие май се оказа, че не е най-добрия вариант, но...нали вече се снабдихме Grinning
мамите с люлки на фишер прайс - какво ще ги правите после...аз мисля да я пусна в продавалника, но гледам че там се продават 2 за сега...ако някой около вас с малко бебче прояви интерес съдействайте моля Praynig...люлките са много хубави, запазени, няма какво да им се амортизира, аз нашата съм я ползвала с адаптер...

Янче, радвам се за твоя татко и дано всичко отмине и замине както с нашите майчета и да бъде дъъъъъълго време с вас Praynig Hug

# 259
ей и аз опрях да се отчета
ние сме  60см и 5.800

ЧРД на патерици и от мен, Цвети и Рорина! Да сте живи и здрави, обичани, ухажвани и най щастливите мами
 Фифе честити ти племенници мноооооооооого да пораснат
МИРА 2006 И МАМА ЯНИ  стискаме ви палци
Добтре дошли на новите мами и аз не съм от най редовните пишещи но още ме търпят мамите

# 260
мами знаете ли какво стана със SOFILINA че не е писала с месеци

# 261
За мен би било странно да лъжа лекарката ни за захранването на бебето. Все пак съм голяма жена, със образование и отговорна професия и  със собствено мнение. Просто споделям с нея какво ще правя по отношение на захранването и тя приема решението ми, независимо от нейните пристрастия. Ако не беше така просто щях да я сменя с друга, с която имаме еднакви виждания. Естествено не налагам моето мнение по медицински въпроси, защото тя има съответното образование и опит и на мен ми е ясно, че и цял ден да ровя в нета, няма да имам задълбочени медицински знания. Така, че взаимно уважаваме вижданията си и нямам проблем с по-късното захранване, въпреки, че двете ми момчета са захранени по българските стандарти за хранене на кърмачето и не са имали и нямат никакви проблеми от това. Единствено при въвеждане на новите храни има един адаптационен период, в който обикновено някои бебетата имат по - чести стомашни колики или по - редки изхождания.

# 262
Роринка, съгласна съм с теб...аз също не съм прошляк, но ти казваш ако еди какво си ще я сменя...ти имаш голям избор...аз нямам!!! и когато съм на противно мнение с моята докторка тя "хвърля" един странен поглед и...после не мога да разчитам на нея на 100%, аз няма с кого да я сменя, за това "вървя" напред с благородните лъжи, "правя" поведение и това е...
когато й казах, че искам да бием "Пентаксим", а не тези по здравна каса, тя ми подмърда, подмърда, нямала опит с тези ваксини, демек ако стане нещо с детето не разчитай на мен, но се съгласи и сега всеки път като ме пита как е понесла ваксината и аз й кажа, че сме били без проблеми, тя се кефи, сякаш тя ме е навила да й слагам тази ваксина...

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 13:38 от ivalinai

# 263
мисля, че днес ще ни е първият ден, в който няма да излезнем навън. вали доста и е неприятно. а с колата също не ми се излиза, защото доста от улиците са затворени, днес пристигат натовци и не знам как ще е движението. мъжо днес сбърка и тръгна с метрото, а колегите му казали, че движението било супер. но то зависи дали трябва да минеш през блокираната зона. дано спре дъжда, поне в близкия парк да се разходим, че не знам толкова забавления за малкия, а той едва ли ще спи. зает е да си бърка в устата
мисля, че при нас не е от зъбки, гледам в устата и не забелязвам наченаци. въпреки това му чеша венците понякога с една чешалка. опитвам се да заменя пръста със залъгалка, но нали е със сополи и с тая залъгалка съвсем му е трудно да диша. а прахосмукачка да пускам на всеки час ми се види травмиращо
нивеар, батериите се слагат като разделиш двете части на таблата, на гърба на едната има задраскан контейнер (демек да не ги хвърляш батериите в кофата)
анима, и на нас тази гимнастика ни я подариха на вашата възраст. преди това имахме една друга на tiny love с килимче отдолу. в началото не се сещаше сам да удря играчките и аз му ги люлеех. но това точно 2 дни мисля, после бой. а сега си ги хваща, върти си ги. най му харесва да му натискам кучето (той сам не може) и то издава един звук, много се смее никола
мама яни, стискам палци и за твоя тати

на мен цикъла още не ми е дошъл, не изглежда да има и признаци. но засега не се притеснявам. обаче знам, че и без цикъл, може да имам овулация, а не взимаме някакви мерки при кекса  Embarassed все още се чудя за тая спирала, но тя така или иначе се слага при цикъл

# 264
  • Варна
Нивеар, не съм от най-опитните кърмачки, защото това ми е първо бебче, но пък за сега съм успявала да се преборя с много от най-често срещаните проблеми при кърмене, благодарение на курса за бременни, който посещавах. В момента се намирате в т.нар. "втора криза на растежа" (първата е около 6-8 седмица). Малко е вероятно кърмата ти да е намаляла, по-вероятно е проблема да се дължи на повишените нужди на бебето. За да увеличиш лактацията, слагай бебето на гърда на час и половина в продължение на 3 дни. Нощем само когато се събуди, а и денем не е нужно да го будиш, но ако спи повече от 3 часа - изцеди едната гърда. Това ни учеха в курса и при мен помогна... Ако могат Аничка и Вещичка да се включат - те са по-компетентни Simple Smile Успех! Hug

# 265
  • Sofia
Мира, мамо Яни , стискам палци всичко да бъде наред  Praynig Наистина е ужасно да виждаш как лиюбимо същество страда и да си безсилен да помогнеш.
Цикъл и аз нямам още , но не и липсва изобщо. Само да не стане някоя авария, че ... не съм мислила за второ  Mr. Green Всъщност Доки ми изписа някакви хапчета и каза, че мога да започна да ги пия и без да ми е дошъл МЦ, обаче аз се ослушвам нещо. Хич не ми се пият , а спирала не искам - звучи ми страшно.
Иве, люлката, а и всички останали неща, които сме накупували и аз мисля да ги продавам някак си (няма на кой да ги дам, а и с удоволствие бих си възвърнала част от инвестициите). Не знам защо не са ги купили тези от Продавалника, за мен тази люлка е нещо уникално и съжалявам , че може да се използва само толкова време; слагам Мони в нея и забравям. И активната гимнастика също.

Лелеее, какви бяха тези размисли по никое време  Thinking Извинете за спамърския пост

# 266
Роринка, съгласна съм с теб...аз също не съм прошляк, но ти казваш ако еди какво си ще я сменя...ти имаш голям избор...аз нямам!!! и когато съм на противно мнение с моята докторка тя "хвърля" един странен поглед и...после не мога да разчитам на нея на 100%, аз няма с кого да я сменя, за това "вървя" напред с благородните лъжи, "правя" поведение и това е...
когато й казах, че искам да бием "Пентаксим", а не тези по здравна каса, тя ми подмърда, подмърда, нямала опит с тези ваксини, демек ако стане нещо с детето не разчитай на мен, но се съгласи и сега всеки път като ме пита как е понесла ваксината и аз й кажа, че сме били без проблеми, тя се кефи, сякаш тя ме е навила да й слагам тази ваксина...
Ами, след като няма опит с тези ваксини, как тогава и имаш доверие, че ако се разболее детето, тя ще е адекватна като диагноза и съвременно лечение. И още, за какво са "благородни" лъжи, мисля, че по този начин тя винаги ще е убедена в "правотата си", вместо да се замисли да попрочете нещо.

# 267
Здравейте, мами!Това съм аз Лариса!Доста време ме нямаше и не съм писала при вас и мн.неща съм пропуснала,но се надявам да наваксам.С нов профил съм и потребителско име.

# 268
Здравейте и от мен Simple Smile
Стеле, то за яденето...кумата ми разправя, че някаква мама във Враца, нейното момиченце на 8м го записала на кухня и си хапва детето всичко, и нямат никакви проблеми. Ако не яде истинска си храна става голям рев, а си върви нормално. Така, че то май всяко дете си различно, определено. Затова най-добре по тях да се водим и по нашия усет, нито доктор, нито който и да било ще вземе по-добро решение от нас  Peace
А за генеколога, днес отидох пак, ама ми каза да ида утре, че да ми направи пълни изследвания и да вземе пари от ЗК. Та утре пак, да видим как съм (ама едно течение имам...., а и тая раничка, дето вика, че трябва да се гори  Thinking).
Нели, добре, че е бил тоя фикус, без малко да изпуснеш Убавия човек  Mr. Green Каза, че е хореограф, още ли се занимава с това или? На мен мн ми се  ходи на сп. танци, ама искам да е някъде около нас, ама пък и кога ли  newsm78
А ръцете...няма начин да я отуча сега. Ако не й дам то е един рев...чак почва да те боли глава. Та ще видя какво ще я правя. Вече и другия палец се научихме да сучем, а бибата само я лигавим и я ползваме за играчка (тях така ги навира в устата, колкото да ги лигави).
Рорина, я го покажи този шезлонг, че и аз се чудя какво да й взема на нашата маймунка, щото нещо тая активна гимнастика май й е височко....
Мама Яни, много кофти нещо е това с рака. Но дано твоя татко се държи и да са му по-леки процедурите. А пък и внуците са най-прекрасното нещо за което си заслужава да се бори с болестта. Мира, дано и  вие се оправите. Имате нашите стиснати пръсчета (бебка поне винаги ги стиска), дано се излекуват родителите ви  fingerscrossed
Лариске, страшен ник си имаш  Mr. Green

# 269
Aха,мен много си мъ кефи. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт