Един голям проблем с детските градини и ясли !!!...

• 36 551
  • 471
  •   1
Отговори
# 210
съгласна съм да ми увеличат официално таксата, но не и да ми искат пари като форма на официална корупция
съжалявам, но виждам в това начин за абдикиране на общината от функции
ако на родителска среща нашата група е решила да събира по 2,5 или 100 лева за учителките е едно, но това да се предлага от общината е #Crazy като мярка
въведоха система за кандидатсване, която да намали корупцията, сега си измислиха метод, който да я направи официална
аз всички общински ДГ и ясли общината може да дава допълнителни пари за заплати- защо не го прави?
поне да издадат нормативен документ и плащането на тези суми от родителите да е задължително и официално-но няма да посмеят да се изложат така
съжалявам ако моето мнение не ви харесва, но замислете се колко от вас мрънкат за 30-те лева за материали, за парите за играчки, за 2 лева за театър, и после ми кажете как мислите ще давате още пари всеки месец за учителките и как при първото наказание на детето ви например , ще решите да спрете парите на лошата учителка ...

# 211
Ще ме извинявате, ама аз текучество в нашата детска градина не съм видяла.Пет години хората са си едни и същи (даже и лелките, които доскоро бяха на 180лв. заплата). Ако напуснат учителките, къде ще си намерят работа на половин ден за 500-600лв?

# 212
  • София
Ако напуснат учителките, къде ще си намерят работа на половин ден за 500-600лв?

Има ли учител в детска градина, назначен на 4-часов работен ден и със заплата 600 лв?
Работното им време е не по-малко от 6 часа с деца, а заплатата им едва ли достига и 500 лв.

# 213
Жената на братовчед ми е детска учителка в детската градина, в която дъщеря ми ходеше. Когато е първа смяна сутрин отива в 7.00ч. и се прибира точно в 12.00ч (съседи сме и затова знам с точност). Тях ги назначават на плаващо работно време, а не на 4 или на 8 часа. Значи ако пресметнете работното време идва около 5 часа. Но не забравяйте, че има и почивки в тези часове... Аз работя в държавната администрация и по договор съм на 8 часа, но всъщност съм 9 часа на работа, защото имам 1 час обедна почивка. А заплатата ми е доста по-ниска. Също съм с висше образование. Питанката ми е: щом ще се събират пари от родителите за увеличение на заплатите на учителите, защо да не вземем да увеличим и държавните такси още малко, за да можем и ние да получаваме прилични заплати? А пък тогава какъв е смисълът да се увеличават заплатите, когато и таксите ще летят реципрочно?

# 214
  • под тепетата
Попитай близката си или директорката и за работното и време и едва ли ще и стане приятно , че си и пресметнала часовете в нета.
 Аз също съм дет. учителка и не мога да се похваля нито с такова работно време,нито с такава заплата.
 Проблем с кадрите има и ще има, и аз съм на път да се откажа. Не само в големите градове, а и в малките това вече е проблем. За мен не е решение събирането на пари от родители за увеличаване на заплатата ми. Забравих да се похваля - във връзка с въвеждането на плоския данък ми повишиха възнаграждението - с 1 ( един ) лев!!!

# 215
И аз нямам спомен когато голямата дъщеря беше в предучилищна госпожите да са били на половин работен ден. Имаше някакво застъпване, но мисля бяха в ДГ по 8 часа дневно. Със сигурност в 13 часа на работа бяха и двете. И следобяд също съм ги виждала и двете да извеждат децата в двора. Не мисля че подобно работно време е масова практика по ДГ. Нека кажат мамите с повече и по актуална информация.

# 216
  • sofia
Работното време на у4ителките в детските градини е от 7 до 13-за 1-ва смяна и от 13 до 19 за 2-ра.В работно време нямат право на по4ивка тъй като отговарят за децата и нямат право да ги оставят без надзор.

# 217
  • София
Ако напуснат учителките, къде ще си намерят работа на половин ден за 500-600лв?

Има ли учител в детска градина, назначен на 4-часов работен ден и със заплата 600 лв?
Работното им време е не по-малко от 6 часа с деца, а заплатата им едва ли достига и 500 лв.

Работното ми време е 1 смяна от 07.30 до 12.30, 2-ра смяна от 12.30 до 18.30, а понякога и докъм 19.00, ако някой родител закъснее, случва се, задръствания, ала-бала Peace

# 218
  • под тепетата
 Оспамвам яко, но ми е интересно Пети в Бг ли работи? И като не се застъпват с колежката си как си предават смяната, че и на 5 ч. сутрин  newsm78  Сега покрай тържествата в ДГ не ми стига работното време...

# 219
  • София
Оспамвам яко, но ми е интересно Пети в Бг ли работи? И като не се застъпват с колежката си как си предават смяната, че и на 5 ч. сутрин  newsm78  Сега покрай тържествата в ДГ не ми стига работното време...

Да, в БГ работя, в София, и кой казал, че не се застъпваме, тя идва в 12.30, дъра-бъра докъм 13.00 и аз си тръгвам, а тя остава, като съм 2-ра смяна същото - аз отивам към 12.20, тя към 13.00 си тръгва Peace

# 220
  • София
В 8,30 по Канал 1-Ще затворят ли детските ясли?

# 221
Ми не знам дали правилно съм разбрала, но според някакво ново Постановление, обнародвано в ДВ преди няколко дена - заплатите се увеличават. На медицинския персонал мисля. С внушителната сума от около 50-60 лева.
Не ми стана ясно само защо до сега е пишело средна брутна заплата 330 лв, а тук се говори за някакви 230-260 лв. Защо в София до сега са взимали под средната брутна за сектора? Аз ли нещо не разбирам.
Моля ви който е по в час да се опита да ми обясни.

# 222
  • София
Хриси, брутната заплата е тази преди удръжките за осигуровки, стаж и т.н., тези 230-260 лв са чисто каквото вземат Peace

# 223
Ми значи сега ще станат крупна сума от около 300 лева.

# 224
Ми не знам дали правилно съм разбрала, но според някакво ново Постановление, обнародвано в ДВ преди няколко дена - заплатите се увеличават. На медицинския персонал мисля. С внушителната сума от около 50-60 лева.
Не ми стана ясно само защо до сега е пишело средна брутна заплата 330 лв, а тук се говори за някакви 230-260 лв. Защо в София до сега са взимали под средната брутна за сектора? Аз ли нещо не разбирам.
Моля ви който е по в час да се опита да ми обясни.
 И ние в провинцията работим с такива заплати.А за увеличението което е обещано се говори от януари.Но кога и колко никой не знае.

Общи условия

Активация на акаунт