Мами в Италия 79

• 23 804
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Още преди да мога официално да отчета сумата, искам да благодаря на всички момичета, живеещи в Италия, които дариха средства за проекта в ДМСГД - Хасково!

Сърдечни благодарности!   bouquet

Предполагам,4е парите на са кой знае колко много,но дано поне някоя дупка да можете да позапълните с тях  Hug
Аз исках да благодаря на ДЮн за това,4е подхвана инициативата и осъЩестви набирането на средствата Hug  bouquet

Равносметката е, че с общи усилия, вчера внесохме в банката 703.08 лева. Simple Smile (360 euro)
Дюн има разписка, скоро ще я сканира и ще я разпространи.

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 09:40 от sciura piccolina

# 181
Привет  и  от мен  Grinning

Ние вече сме в Италия, прекарахме си чудесно в БГ. Смятам цялото лято отново да сме там.
Пътуването също мина супер, Сами се държа отлично, спечели си и много фенове сред стюардесите, пилотите и граничните полицаи  Mr. Green

На Андреа, честито прохождане   bouquet

Утре ще пътуваме за понтето, така че отсега ви желая хубави почивни дни!

# 182
здравейте на всички мами в италия  welcome може ли някой да ми каже понеже ми предстои да сключа брак с италиянец как се легализира в българия какви документи са ми необходими само акт за сключен брак и извлечение от него и каде се носи за легализация с апостил  в префеттурата ли или другаде  newsm78 newsm20

# 183
здравейте на всички мами в италия  welcome може ли някой да ми каже понеже ми предстои да сключа брак с италиянец как се легализира в българия какви документи са ми необходими само акт за сключен брак и извлечение от него и каде се носи за легализация с апостил  в префеттурата ли или другаде  newsm78 newsm20
Нещо не мога да ти разбера въпроса newsm78 .Питаш какви документи ти трябват за да склю4иш брак в Италия или как да го легализираш в Бг?Обесни по добре

# 184
dokumenti za da skluca brak imam no neznam kak da go legaliziram posle

# 185
izviniavam se no niamam kiriliza na komputara Embarassed

# 186
ето ме отново намерих начин да пиша на кирилица  ooooh!значи обеснявам подробно имам нулла оста за скл. на брак ще подписваме юни месец в италия но от консулството ми казаха че след като сключа брак в рамките на 6 месеца трябва да го регестрирам в българия та въпроса ми е какви документи са необходими за да регестрирам брака ми в българия  newsm78

# 187
Още преди да мога официално да отчета сумата, искам да благодаря на всички момичета, живеещи в Италия, които дариха средства за проекта в ДМСГД - Хасково!

Сърдечни благодарности!   bouquet

Предполагам,4е парите на са кой знае колко много,но дано поне някоя дупка да можете да позапълните с тях  Hug
Аз исках да благодаря на ДЮн за това,4е подхвана инициативата и осъЩестви набирането на средствата Hug  bouquet

Равносметката е, че с общи усилия, вчера внесохме в банката 703.08 лева. Simple Smile (360 euro)
Дюн има разписка, скоро ще я сканира и ще я разпространи.

Отчет на постъпилите средства за ДМСГД - Хасково, период 1.04 - 30.04.2008: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258270.msg7352037#msg7352037

Никак не са малко, момичета. Както виждате, те съставляват сериозна част от общата сума, но и по-малко да бяха, не размерът е от значение. Сигурна съм, че сте ги дали от сърце и това наистина е най-важното.
След празниците, ще се свържа с дамата, която следи директно проекта в Хасково за повече подробности около развитието му.
Надявам се в близките месеци да успея и аз да отида на място и ще ви държа в течение.

Отново сърдечно благодаря!  Grinning

# 188
Моля, ако някой знае италиански да ми помогне в разгадаването на следната рецепта.
 Разбрах с речника, че сместа се смесва с 800 мл. вряла вода и се вари 2-3 минути и от там нататък  Embarassed
porta ad ebollizione 800 ml di acquada in una casseruila
Quando l acqua bolle versa lentamente il contenuto della busta stemperandolo con una frusta
couci per 3 minuti mescolando frequentemente
Se desideri una polenta piu consistente prolunga la cottura 1 o 2 minuti.
Se desideri preparate 2 buste assiemeq metti a bollire 1500 ml di acqua e segui le stesse modalita di preparazione.
Un suggerimento per personalizzare la tua ricetta.
Se desideri un piu ricco, una volta pronta servi la polenta con sopra dei pezzetti di salsiccia stufata o fritta, oppure dei dadini di scamorza affumicata. Puoi anche riutilizzare la polenta eventualmente rimasta per preparare dei gustosi crostini, taglianto la polenta fredda a fette e friggendola o grgliandola

Благодаря предварително

# 189
Ако предпочиташ да е по- гъста вариш още 1-2 минути.
Ако искаш до приготвиш 2 пакетчета сложи 1500 мл вода, след като заври бъркаш пак 2-3 минути.
Предлага се като гарнитура заедно с наденички задушени или пържени, или с парченца сирене scamorza тук погледни , което е като моцарелата,  но по - старо и опушено. Мажеш да сготвиш още веднъж полентата,  като студена я нарежеш на филии и после я запържваш с малко олио или я слагаш на грила за малко.  Peace

# 190
Здравейте мами в Италия!

От няколко седмици съм бременна и ми предстои да отида за първи консултации. Аз обаче нямам резиденция в Италия и си плащам здравните осигуровки в България. Знае ли някой дали в този случай ще имам проблем да получа либрето ди гравиданца и да ползвам медицински услуги в Италия? Поздрави!

# 191
А имаш ли българска здравна книжка, валидна за чужбина? С нея не би трябвало да имаш проблеми, но най-добре ще ти отговорят в най-близкия "клон" на АЗЛ - питай тях.

# 192
Zai4enze   благодаря. Аз си мислех, че това е кекс  Mr. Green, а то соленичко ще дойде

# 193
Хелоу на всички! Hug

Време както винаги все нямам, напоследък дори и да чета.  Crazy

Тъкмо се връщаме от понте в Тоскана, страхотно си изкарахме, а и определено имахме нужда от почивка. Party

sunnymil , ако не си резидент тук имаш право само на спешна помощ. Минаха времената, когато можеше да се узакониш поради бременност. Откакто сме европейци има много повече спънки.
 " Le cittadine comunitarie per avere diritto all’assistenza sanitaria devono dimostrare di essere residenti o di avere un lavoro. Le cittadine comunitarie che non hanno la residenza rientrano nella stessa disciplina delle donne non comunitarie senza permesso di soggiorno, hanno diritto alle cure urgenti e indifferibili"

А и нищо чудно съвсем да се усложни положението с новото правителство. Говори се за рестрикции на Шенгенското споразумение.  Rolling Eyes

Нещо гледам не пишете много, тъкмо не се затруднявам да чета.  Wink

Лека седмица на всички и до следващия път!   bouquet

# 194
  • София
Девойки, аз едва ви открих, били сте на ново място. Joy
Аз влизам , за да кажа, че си изкарахме страхотно на рождения ден на Бобо и да благодаря на moia kukla за поканата. Hug
Снимките? newsm78Дайте на лични мейли, за да ви ги пратя, не са много, но от сърце. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт