Какво правите когато нямате ПАРИ?

• 7 655
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И на нас ни се е случвало.Вече изцедихме всички възможни карти,та сега връщаме и почти нищо не остава накрая.Хубаво,че наскоро повишиха мъжа ми,та му увеличиха двойно заплатата.Понякога се караме,понякога той ми казва,че нещата ще се оправят,понякога аз.А живота си тече,малкия расте,след време ще започна работа и се надявам да вържем двата края.

# 61
  • София
Случвало ни се е и то не рядко, тогава влиза в действие планът за "ограничено харчене". правя списък за най-необходимото през седмицата най-вече за детето. Подсигурявам една огромна тенджера с леща -ядем я по 3-4 дни. Лишаваме се от вестници, кино, театър и така. Понякога ни се е налагало да изкараме седмица с 50-60лв. Успявали сме. Не сме се карали за пари и по-скоро за липсата им. И с малко пари се преживява, особено когато е временно и става въпрос за седмица-две. Всеки се справя по свой начин със ситуацията

# 62
Никога не ни се е случвало да се караме заради пари. Този факт присъстваше в първото ми семейство, аз щастие в настоящето парите не са приоритет номер едно.
 Като няма, няма. Готвя по-обикновени неща, не се излиза по кафето известно време и толкова.

# 63
Не ни се е случвало да останем без пари. Разпределям семейният бюджет, така че да имаме пари до края на месеца. Когато останем с малко пари ограничавам излизанията и харченето за ненужни неща.

# 64
  • София
то е ясно - правя пари! Не прочетох всичко, ама не пушете, сами ще видите колко пари ще спестите, за другите неща да не ви подсказвам. Идея си нямате колко лесно се правят пари!
Нямаме си, сподели идеята!

# 65
Опции в низходяща градация:
1.Печеля си ги,
2.Свивам си харчовете,
3.Вземам заем от банка /за предпочитане от други варианти на заеми/,
4.В краен случай- вземам заем от близки.

# 66
  • София

Свиваме разходите до минимум и чакаме момента, в който ще имаме пари. Аз правя планове - като имаме пари, трябва да си купим еди какво си... а мъжа ми се дразни, че нямаме пари в момента.
Все едни съм го писала аз.  Peace

# 67
Свиваме разходите до минимум и чакаме момента, в който ще имаме пари. Аз правя планове - като имаме пари, трябва да си купим еди какво си... а мъжа ми се дразни, че нямаме пари в момента.
smile3501

# 68
Взимали сме на заем и сме ги връщали ,но малки суми.
Трябваше ни голяма сума за кола и теглихме заем от банка и ще ги връщаме .Намалихме и разходите до колкото може.Важното е човек да не се отчайва.Ще се справим някак..

# 69
smile3501

Не се сдържах, ама само чакате ли?С чакане ли се увеличават парите?Ако е така, да взема и аз да почакам, нищо, че гладна ще чааааакам и чаааакам..... newsm78
Когато усетим, че парите не стигат не чакаме, а търсим начин да увеличим доходите, а не да свиваме разходите.

# 70
Чак по цял ден не се караме, но определено сме по-изнервени от обикновено и все нещо се спречкваме. От обвинения вече и двамата сме разбрали, че няма смисъл.
и ние така горе-долу Rolling Eyes търсим на заем и после си ги връщаме,задължително щом вземем пари.като цяло от роднини взимаме

# 71
Не сме се карали за пари досега и това може само да ме радва.

Когато закъсаме винаги става нещо в последния момент и положението се спасява,колкото и безнадеждно да е изглеждало допреди малко.Незнам как става,но е факт.

# 72
  Пенелопа, никой не е казал, че не се опитва за увеличи приходите, просто невинаги това се получава на мига.  Когато не се получи на мига човек остава без пари известно време.

# 73
Ахам, да, така е, но никой май не е написал-свивам разходите и търся начин да увелича доходите, а всички са написали-чакаме да се увеличат, чакаме Нещо да се случи...подскажете ми какво се случва, докато чакате?Това ми е твърде любопитно, наистина.Не се заяждам, а и аз искам да си чакам, и хоп-парите отново се увеличили...Та-мисълта ми беше-като как в чакането се случва всичко това-споделете опит. PeaceНе говоря за на мига, а за след известно време-при положение, че в момента след време всъщност с тези пари, които днес не са ти стигали-съвсем пък няма да ти стигат утре.

# 74
Като нямам пари се нервя , ама рядко се случва Wink

Общи условия

Активация на акаунт