ФЕВРУАРчето сьс весели очички, гука, пее ... и ни радва всички!!!

• 16 056
  • 282
  •   1
Отговори
# 30
Добър вечер момичета, БЕНИ Ф надявам се да ти мине всичко по-бързо, Praynig Praynigзащото е кофти да те боли нещо ..... ooooh!Много сте сладки на симката Hug
evelinar благодаря  много за оценяването ти-надявам се по този начин да въздействам и на другите около мен и да виждам повече усмивки ........  bouquet HugУспех на конкурса и весело парти    bigdance2Hug
    bouquet bouquetБлагодаря на всички ви ,много сте сладки и се пазете !!!  bouquet  bouquet
МИРКАМ не се отчайвай- нали ни имаш нас - кураж и не се отказвай да кърмиш ,всичко ще си дойде на мястото  smile3521 newsm10 newsm17

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 20:44 от бубето 29

# 31
Бубе, Евелинка,Голдънче и Галадриелка благодаря ви за отговорите - незнам пих парзацетамол, но главата не ме отпуска.Ох, дано по- бързо мине.
Евелинка - успех на конкурса!
Лека вечер на всички!

# 32
  • ВАРНА
Мами, кажете моля, колко е нормалната температура при бебето? Че нещо не се сещам  newsm78.
Днес ни биха ваксина и ми се струва, че Емо има малко t*.

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 09:51 от de3demonka

# 33
de3demonka 36.8 - 36.9 Т Дано да няма!

Каква ваксина му биха? От тези от ХЕИ?

Hug

# 34
  • Пловдив
Бубенце миличка,много ти благодаря за подкрепата.Ти си едно от най-слънчевите същества,които съм срещала,макар и само виртуално smile3525 smile3525 smile3525.

Просто мен май ме е подгонила депресията.

Дездемонка,мисля,че е нормално да има някаква реакция след ваксина,не е задължително де .Чувала съм,че децата вдигат температура след ваксина.Можеш да пробваш с Панадол например,ама все пак се посъветвай с педито.

# 35
  • София
Хайде и ние в новата тема Grinning Благодарности на Лейди и Бубето  bouquet
От вчера искам да пиша, но не остана време. Та по ред- дано се сетя за повечето неща Grinning
За нощното хранене- Георги сам се отказа в края на втория месец и започна да спи по цяла нощ, но след шестия, когато започнаха да му никнат зъбите започна да се буди и най-лесно се успокояваше с гърдата.По-скоро се успокояваше отколкото да се храни.
За снимките- и на Драгончето, и на Галадриел, и на Бени Ф-госпожиците са големи сладурки Grinning пу-пу,лекичко ви завиждам, че ще можете да си ги контите като кукли , като гледам какви неща има по магазините за момиченца- то са роклички, полички,фибички,, шнолички ..а пък ние с момченцата- само панталони и някоя ризка най-много за разнообразие. Галадрриел, струва ми се, че Рая е взела твоите очи Grinning
За повръщането- Камен се храни много лакомо, прекъсвам го поне два пъти по време на ядене,за да се оригне. Откакто почнах така да правя не е повръщал.
Тази сутрин Камен се събуди с почти залепнало оченце от жълт секрет. Звъннахме на педито и тя поиска да го види- тук е мястото да похваля мъжа си  - сам заведе детето  на преглед, лекарката поискала и да го премерят и претеглят, защото не сме го водили на консултация на 2месеца, а смятахме мерки и теглилки да направим като го заведем за ваксината. Та нашия тате събличал, обличал, че даже и с другите бебета се запознали Grinning Купили са капките за очи и си дойдоха след час и половина. Аз и Георги останахме у нас , че и двамата сме сополиви, а сутринта беше минус 2градуса и не ми се искаше да го извеждам, а освен това и на последния преглед такъв цирк направи, че не ни се рискуваше пак да съберем погледите на половината поликлиника Mr. GreenВтория месец Камен е наддал 870г и 3см- сега е 5 700г и 57,5см (дундьо мамин Grinning)
За ваксините- ще слагаме Пентаксим, дадохме парите на педиатърката, тя ще купи и трите и ще ги съхранява в хладилника в нейния кабинет.

Евелина, приятно изкарване на празниак, със сигурност ще е весело Grinning

Миркам, пък и към другите мамчета, които се притесняват, според мен спокойствието в отглеждането на детето е половината от успеха Grinning Малките душици усещат настроенията ни, ако сме уверени и те са по-спокойни, ако нервно и припряно действаме и те се изнервят.

Момичета вие как сте с килограмите?Аз откакто излязох от болницата не съм мръднала и грам.А казват,че кърменето спомага за отслабването Tired.Малко ме депресира това,че нищо отпреди не ми става-трябва да сваля 10кг да изходна позиция и ми се вижда много трудно.Другите,които кърмите как процедирате?

Ей това и на мен ми е голям проблем - откакто родих ама как един грам надолу не мръднах беееееее...Имам да свалям 16кг от изходно положение преди втората бременост и още седем наследство от първата.Идея нямам какще ги  преборя цели 23кг . Мъжът ми казва, че като дойдат снахите хич няма да се усетя как ще ги сваля Mr. Green, ама аз викам, че тогава ще ми е все тая за тези 23 кг , искам сега да ги нямааааа Twisted Evil

Хайде, лека нощ от нас Grinning

# 36
Ефросинка и ние сме така от 2-3 дни бебо още докато се храни и изведнъж залива цялата ми гърда с кърма сякаш си я е държал в бузките. Най-странното е, че просто продължава да си папка все едно нищо не е станало  newsm78.
Днес видях най-тъжните очи на света. Бебчо толкова много плака от 18 до 20:30, че сърцето ми се скъса. Не знам гладен ли е, коликили са какво е, но като започнах да го кърмя той ме гледаше право в очите и сякаш искаше да ми покаже колко много страда, а очите му бяха целите в сълзи (нищо, че е толкова малък), а челцето му се беше сбръчкало от плач  newsm45 newsm45 newsm45 сякаш казваше "Мамо помогни ми, много ме боли".  Cry.

# 37

Момичета вие как сте с килограмите?Аз откакто излязох от болницата не съм мръднала и грам.А казват,че кърменето спомага за отслабването Tired.Малко ме депресира това,че нищо отпреди не ми става-трябва да сваля 10кг да изходна позиция и ми се вижда много трудно.Другите,които кърмите как процедирате?

Ей това и на мен ми е голям проблем - откакто родих ама как един грам надолу не мръднах беееееее...Имам да свалям 16кг от изходно положение преди втората бременост и още седем наследство от първата.Идея нямам какще ги  преборя цели 23кг . Мъжът ми казва, че като дойдат снахите хич няма да се усетя как ще ги сваля Mr. Green, ама аз викам, че тогава ще ми е все тая за тези 23 кг , искам сега да ги нямааааа Twisted Evil

Хайде, лека нощ от нас Grinning
И аз се присъединявам към вас!Как да ги борим тия кила,кърмейки?Давайте идеи!

Днес видях най-тъжните очи на света. Бебчо толкова много плака от 18 до 20:30, че сърцето ми се скъса. Не знам гладен ли е, коликили са какво е, но като започнах да го кърмя той ме гледаше право в очите и сякаш искаше да ми покаже колко много страда, а очите му бяха целите в сълзи (нищо, че е толкова малък), а челцето му се беше сбръчкало от плач  newsm45 newsm45 newsm45 сякаш казваше "Мамо помогни ми, много ме боли".  Cry.

Джой,пророних си няколко сълзички на поста ти!И на мен ми се къса сърцето когато на детето нещо му има!Тъжни детски очи са най-тъжното нещо според мен!

Искам да ви питам и аз нещо-ръчичките на вашите бебета студени ли са?На Миа вечно са и студени,вечно!Мисля,че на Тони не бяха и се притесних малко.Тя и без това ми е една такава бледичка,дали пък е нормално ?На слабо оросяване ли се дължи,на какво ли?

Иначе тази вечер си проспа времето за коликите и и се разминаха.После я изкъпах,хапна и си заспа сладко.А  аз успях да си напиша един реферат и да сготвя!Сега ще почивам,да видим докога?

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 00:24 от __ZLATO__

# 38
Запис и от мен в новата темичка!
И моите очи се напълниха със сълзи при мисълта за тъжните детски очи  Sad
За памперсите - аз ползвам Хъджис 2 - много мекичка е материята, като плат, на кръста не пропускат, но около крачетата, понеже са по-широчки и понякога пропускат, когато е наакана, но това е така, защото тя рядко ака и обикновено е в по-голямо количество, та памперса не може да го побере. Иначе тези, които са по-тесни - примерно Памперс и Либеро - другите, които съм пробвала - оставят дълбоки отпечатъци в нежната кожичка и като цяло материята е по-груба. С Либеро като бяхме, веднъж тя се изпишка на отворен памперс и той не можа да я попие нормално, а голяма част се плъзна и изтече навън, а така като стане се намокрят съответно и дрехите по-нагоре.
За грамажите - това е, което аз зная: трябва да яде 1/5 (на денонощие) от теглото си първия месец, т.е. ако тежи 5 кг. то 1 кг. на ден, от втория до 4-я около 1/6 от теглото.
Хайде, лека, че не се сещам друго засега. Отиваме да лягаме - тя си спи дълбоко в слинга ми, дори главата и виснала сега като погледнах, но явно не и пречи, щом виси в мама - ох, важното е на мама да и тежи и да и се откъсва рамото от този слинг  Mr. Green
А това е мойта хубавица по-долу  Heart Eyes
и се сетих сега какво щях да ви питам - как да оправя това сладко гащеризонче, че уж го изпрах на ръка и всичко беше наред, но като изсъхна, червеното зацапа бялото  Sad  Преди много време една мама беше дала съвет как може да се оправи това, моля помогнете, че ще е жалко за хубавата дрешка!

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 02:22 от desi_sunshine

# 39
Лейди благодаря за темичката!   bouquet Бубе на теб за красивото заглавие!  bouquet
Злато и на Емичка понякога са студени, не се тревожи, топлообмена на бебетата не е регулиран още. Попипвай гръбчето, или по скоро тила и малко надолу към гърба, там е показателно при бебетата.
Джой много ми стана тъжно... Дано нямате повече такива ситуации!
Килата почват да се свалят след няколко месеца, сега организма ги държи като запас за да има за кърмата. Иначе а денонощие се изгарят около 800 калории само за производство и отделяне на кърмата. Ще се свалят споко, и аз го чакам момента с нетърпение, имам още 10 #Crazy
Галадриелита много красива Рая, какви очи пу пу! Драгонче, Бени, чудно съкровища, много нежни!  Heart Eyes
Бени и аз рева от глава и зъби още, все едно мен си описала, иде ми да си резна кочанчето. За сега стискам зъби, но и утре ако съм така ще пия нещо. Освен парацетамол можеш и ибупруфенови таблетки да взимаш, например Нурофен. Аналгин не се препоръчва никак! И на мен в родилно ми позволиха да пия Аулин за контракциите от които ревях с глас по време на кърменето, но тогава е друго, бебето поема много малко количество кърма и няма чак толкова да приеме от медикамента.
Алина ако не е късно, качих усмихната снимка на Емма, с по добро качество, ако не си ползвала другата за колажа още моля да я смениш, ако не, здраве да има!
Алиса нямам идея за грамажите, но благодаря за пожеланията и лека бременност и прекрасна рожба на финала!
Слънчице, когато докосваш бебето, миеш, масажираш или друго, трябва едната ти ръка да е в постоянен допир. В смисъл, мажеш и разтриваш с едната, трябва да смениш с другата, поставяш другата върху кожата (макар и на друго място) и тогава отделяш първата и така всеки път. Идеята е че бебетата се плашат от първоначалния допир, един вид като шок им действа защото не го очакват, ако отделяме ръце и докосваме много пъти за кратко време ги плашим доста. Дано обясних добре. И дано е това проблема ви! Praynig
За църквата, и двата пъти ми се скараха защо не съм отишла точно на 40 ден, макар сега с Емма да бях там на 41-я, ходело се точно на 40-я.
Някой беше питал за течовете от гърдите, аз с Ива течах около 2г, сега се надявам да спра по рано. Обикновено спонтанния теч спира около 2-3 месец.
Деси пожелавам ти от сърце да спрете с плача и да се радваш вече спокойно на детенце! Hug И за да не ти тежи слинга си го намествай на самото рамо, на ръба на рамото, не като презрамка по средата на раменете, нито на врата (или по скоро не там където стоят пагоните  Mr. Green леле изтрещяла съм тотално hahaha), как да ти го обясня  newsm78 разгледай снимки и ще разбереш. Идеята на слинга е да не тежи, понеже разпределя тежестта по гръба.
Роси много ми е кеф е си щастлива! Heart Eyes Аааа сетих се, чумичко що не дойде днеска?  Crossing Arms
Ави за пръв път чувам подобна теория, а как се обоснова докторката? Защото от лактиране не се вдига Т със сигурност. Да не би да има съмнения за запушен канал? newsm78 Ти как си, нещо някъде боли ли те? А зачервявания?
Лягам, спокойна нощ на всички ви!

# 40
Още не мога да заспя след днешната случка. И само като чуя някой познат да ме кара да отучвам бебо от носене на ръце. Моето бебе плаче много,но след като прочетох това реших, че ако трябва ще се схвана цялата, но няма да правя опит да го отучвам от носенето на ръце:
"Когато майката го оставя в самота, бебето не може да чувства, че тя скоро ще се върне и всичко в света става непоносимо неправилно.... То чувства, че като плаче някак си може да поправи положението. Но и това чувство изчезва, ако бебето го оставят да плаче твърде дълго, ако след този плач не следва никаква реакция. Тогава бебето потъва в безнадеждно, безвременно отчаяние... Новороденото бебе го поставят в кутия, служеща за креватче, и го оставят самичко, задъхващо се в сълзи и ридания, в съвершено неподвижно заточение (за първи път в своето безгрижно съществуване в утробата на майката и за милиони години еволюция неговото тяло изпитва тази плашеща неподвижност)... Бебето плаче ли плаче; неговите дробчето пламтят с обгарящия ги въздух, а сърцето се разкъсва от отчаяние. Но никой не идва. Без да губи вяра в „правилността” на своя живот, както и заложената в него природа, то прави единственото, което за сега при него се получава – продължава да плаче. Минава цяла вечност, и бебето се унася в сън. И ето че то се пробужда в тази безумна и плашеща гробна тишина и неподвижност изпищявайки. От краката до главата на неговото тяло го обгръща огъня на жаждата, желанието и непоносимото нетърпение. То плаче до хрипове в гърлото, до болка в гърдите. Най-накрая болката става непоносима, и воплите постепенно ослабват, затихват. Бебето слуша. Отвяря длани, стиска юмруци. Обръща главата си на едната страна, на другата. Нищо не помага. Това е просто непоносимо. То отново избухва в ридания, но преумореното гърло отново напомня за болката и хриповете, и скоро бебето затихва. То напряга своето измъчено от желание тяло и намира в това някакво облегчение. Тогава то маха с ръчички и крачета. Спира се. Това същество не е способно да мисли, не умее да се надява, но вече може да страда. Заслушва се. След това отново заспива. Някой е дошъл и го е вдигнал във въздуха. Супер! Отново го върнаха към живота... Всички мъчения, които са му се наложило да изпита като че ли вече ги няма и в спомените... Детето се наслаждава на вкуса и гладкостта на майчината гърда, пие с жадни устни топлото мляко, слуша познато сърцебиене, напомнящо му за безоблачното съществуване в матката, възприема със своя засега замъглен поглед движението и живота... То доволно суче от гърдата, а когато се насити изпада в дрямка. Пробужда се отново в Ада. Нито сладки спомени, нито надежда, нито мисли не могат да му донесат успокоение и напомняне на срещата със своята майка...

Неговата майка – една от тези жени, които след дълги размишления е решила да кърми бебето си. Тя го обича с всичката си непонятна по-рано нежност. Отначало й е трудно да остави бебето след хранене обратно в креватчето, и особено заради това, че то така отчаяно плаче. Но тя е убедена, че това е необходимо да се прави, т.к. нейната майка така й е обяснявала (а нали тя знае това), че ако се подадеш на бебето сега, то в последствие то ще порасне развалено и разглезено. Тя иска да прави всичко правилно; в някой миг й идва усещането, че това малко същество в ръцете й за нея е най-важното и по-скъпо от всичко на света. Тя въздъхва и поставя бебето в креватчето, украшено с жълти патенца и вписващо се с дизайна на цялата детска стая... Жената приглажда ризката на бебето и го покрива с извезано чаршавче и одеалце с неговите инициали... Майката се навежда да целуне гладката като коприна бебешка бузка и напуска стаята. Тялото на новороденото се разтриса от първия душераздиращ вик.

Тя лекичко затваря вратата. Да, тя му е обявила война. Нейната воля е длъжна да победи. Зад вратата се раздават звуци, приличащи на виковете на човек подложен на мъчение. Отчаяните вопли на бебето – те не са преувеличение, те отразяват неговото вътрешно състояние.

Майката се колебае, сърцето й се разкъсва на части, но тя не се поддава на порива и заминава. Та нали точно го е нахранила и му е сменила пеленката. Тя е уверена, че то, в действителност, от нищо не се нуждае, и затова нека да плаче докато не се измори.

Бебето се събужда и отново плаче. Неговата майка отваря леко вратата, поглежда в стаята, за да се убеди, че всичко си е по местата. След това тихичко, все едно се бои да разбуди в него лъжливата надежда за внимание, тя отново притваря вратата и бърза към кухнята, където работи. Плачът на бебето постепенно е преминал в разтрисащи стенания. Тъй като на плача не следва никаква реакция (независимо, че бебето очаква, че помощта е трябвало още отдавна да дойде), желанието да моли за нещо-си и да сигнализира за своите потребности вече се е отслабило и се е изгубило в пустинята на равнодушието. То разглежда пространството наоколо. Зад перилата на креватчето има стена. Светлината е приглушена. Но то не може да се обърне. И вижда само неподвижните перила и стената. Чуват се безмислени звуци някъде-си в отдалечен свят. Вечното разглеждане на перилата и стената се редува с вечно разглеждане на перилата и тавана.”
Не искам да ви разстроивам просто при някои бебета адаптацията с новия свят е по-трудна. Това е най-вече нещо като обръщение  Simple Smile към мамите на плачещи бебета. Гушкайте и успокоявайте бебчетата си. Това е всичко от което иматнужда за да са добре  Heart Eyes Hug.

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 07:20 от jjoy

# 41
  • София
Настръхнах!!!

# 42
Добро утро!

Алина ако не е късно, качих усмихната снимка на Емма, с по добро качество, ако не си ползвала другата за колажа още моля да я смениш, ако не, здраве да има!

Не е късно!
Момичета, много се забавих с колажа, но се надявам ме разбирате. Мама ще дойде другата седмица за 3 дни. Тогава мисля да го завърша.

Хубав слънчев ден!

Hug

# 43
Добро утро JJOY защо ме разплакваш толкова рано сутрин  newsm78 Браво на теб  HugИ аз гушкамммммммммммм...............   action032hug  remybussi  action032 Три пъти до сега сьм оставяла едната близначка да плаче сама ,ама си беше на инат........може би не  newsm78 но вече не го правя ,тя също  Kissing Heart lovekiss Kissing Heart И аз съм проверявала тихо    tiptoeдали всичко е ок при тях в стаята ,но не съм единствена -предполагам ....
     bouquet   МЕРИ    bouquetблагодаря ти и аз не съм сложила снимка за колажа ,добре че те прочетох и ме подсети... Hug
Лек ден на всички и много целувки на бебките   bouquet smile3525 newsm51

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 09:34 от бубето 29

# 44
Добро утро и от мен.
Пиша набързо защото имам багаж за стягане Sad
Мери мила - вчера бях на зъболекар - слагаха ми коронката и сновях между стоматолог и лабораторията за да ми мерят коронката на зъбчето. Можех да дойда след 16ч, но се губеше смисъла. Ако знаеш само колко исках Cry Със сигурност сте си прекарали добре Hug Лошото е че в близките 2 седмици няма да ви видя бургаския отбор. Много много ще ми липсвате Hug
Танинана все за теб си мисля от вчера като прочетох поста ти. Пожелавам ти от сърце бързо да я махнете тази гадна жълтеница. нас ни държа също повече - нали и ние се родихме 21 дена по рано Sad Мисли си само хубави неща, всичко с беба ще е наред.  Praynig Praynig Praynig
jjoy бебчетата наистина са самотни когато ги оставяме да плачат, и на мен ми се къса сърцето, но понякога и те са малки манипулаторчета. Peace
de3demonka бебета са с нормална температура до 37.5... И много зависи къде я мериш. Алекс е с постоянна 37С, мерим я в ушенцето. Най добре целуни с устни коремчето на бебето - ти сама ще усетиш топлината.
Трябва да бягам от компа - след 2 часа тръгваме за Смолян. Имам още багаж за приготвяне...направо съм в омагьосан кръг, но съм щастлива че отиваме на чист въздух. Да видим и шахматната супернепослушна надежда на Бургас как ще се представи на турнира.
Целувки и се надявам на работещ интернет в хотела за да ви пиша.
Много ви обичам  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт