МАЙчета 2005 (108)

• 13 476
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
Диана, голяма мъка е с гастроентеролозите.
Ние освен при Маринова бяхме ходили и при една в Център Детско здраве (май така се казваше). Не зная дали не беше Ковачева. Тя нищо сериозно не каза по нашия случай, тогава отидохме при Маринова, която без изследване заключи, че е алергия. От трън, та на глог.

Детските гастроентеролози са тези, които знаем. Може глупаво да звучи, но защо не звъннеш на УНГто да го помолиш да ти препоръча добър гастроенетролог, по-точно някой от по-новата школа. В крайна сметка става дума за алтерантива на АБ, диагнозата ви е поставена, изследвания си имате, може и  гастроентеролог, който не е педиатър да ви помогне.... Не знам, чудя се за друг вариант, но не се сещам...

# 181
Диана, защо не попиташ Масларски да те насочи към добър гастроентеролог?

# 182
  • Mediterraneo
Дианка, не се притеснявай за този Гентамицин- приеман през устата далеч няма същото действие, както прилаган на инжекции  Peace Силия при едно бясно разстройство само ампула Гентамицин, приета на няколко пъти, я оправи.

Много ви благодаря за комплиментите  Heart Eyes

# 183
Дианка, честно да ти кажа, и аз като прочетох Гентамицин подскочих  Close
Първо, този ефект на Гентамицина е много добре познат, и аз съм една от пострадалите от него (на 15 години ми сложиха една серия от 10 дни х 2 инжекции  Shocked). За проблемите ми със слуха днес няма да описвам, борбата там е епична  Tired
Второ, още ме е яд, че допуснах на 1 година при едно стомашно-чревно заболяване на Ники да му слагат Гентамицин на инжекции. Напоследък ми прави впечатление, че доста често казва "а?" "какво?". Дали го прави, защото аз го правя или и той има проблеми със слуха-не знам, честно ви казвам, страх ме е да го заведа на лекар  Rolling Eyes
Нооо  Naughty тогава на него му биха инжекции, защото отказваше да приема през устата Суметролим - едно много хубаво сиропче, което иначе се справя доста успешно със стомашно-чревни вируси. Такааа...и какво стана с Гентамицина? Биха го 2,5 дни по 2 инжекции, детето се обрина, т.е. направи алергична реакция и моментално го спряхме (а беше назначен за 5 дни х 2 Twisted Evil). Т.е. и без него се справихме. После го карахме още 2 пъти този вирус-без Гентамицин се справихме чудесно. А познавам и други майки, които на вашата възраст го изкараха само с разни хомеопатични, ако искаш мога да те свържа по скайп да разпиташ Peace
Тъй че айде нема нужда да го пробутват тоя Гентамицин за щяло и не щяло, че ще ги дяволите вземат вече  #Cussing out

# 184
Скъсаха ме днес по Статистика и ми е много гадно. Сори за офф-а.

На около 6 години ми биха Гентамицин-инжекции. Не помня за какво. Добре съм, слухът ми си е наред. Може би съм една от малкото.

# 185
  • Варна
Ужас това за гентамицина до сега не съм го чувала, а по лекарски препоръки всеки път при разстройство съм давала, че даже не една, ами и повече ампули. Май аз излязох най-безотговорната майка. Embarassed
Августа, аз съм карала на 15 г двустранна бронхопневмония по време на която ми биха няколко опаковки гентамицин. Сега чак правя връзката с това, че вместо да говоря, както казва мъжа ми крещя за всичко. А то е не от проклетия, а от проблеми с ушите.
Ние цяла нощ се борихме с 39 градусовата Т на Иво. На всичкото отгоре той рипна в 6,30 като звънна часовника на баща му за работа готов за подвизи и днес едвам гледам.
От снощи Детелина, която според лекарката вече била здрава поддържа 37,5. Добавиха и на нея Суметролим.
Дианче, за лечението и лекарставата, парите дето сме ги дали тая зима за кола няма да стигнат, но за така мечтаният от мъжа ми плазмен телевизор със сигурност. От декември до сега почти нон стоп са болни и на два три дни им сменят лекарствата.
Вече ми иде да се гръмна и само се ослушвам кой как диша и как спи. Rolling Eyes
БиРенкА, съчувствам. Я кажи какво се обърка и аз съм я държала Статистиката, ако мога нещо да помогна, казвай. Hug

# 186
Аз малко ще сменя темата.
Къде мислите да правите рождените дни, живот и здраве?
Теа казва, че иска в клубче. Добре, но в кое?
Първия рожден ден го правихме в Патета. Тогава много ми хареса, но не зная вече в какво състояние е, тогава беше що-годе нов, с хубави играчки.
На Коледно парти бяхме в Приказка без край, там ми хареса залата за родители, но детската не беше кой знае какво. Освен това там май има и наем на помещението, освен таксата за дете и детското меню.
Мики Маус в центъра и в Банишора отпадат, направо са отвартителни. Ще ми се да е по към западната/централна част на София.
Кажете, били ли сте на някое готино детско РД парти, да имате впечатления от място?

Има вариант и да го направим у дома, живот и здраве - вкъщи и на двора, но ще стане страшна лудница... Като пари едва ли ще е кой знае колко по-евтино, а като си представя колко приготовления и нерви са това... Пък и в клубовете правят един такива ритуали - около тортата, свещичките и т.н., които много правят впечатление на децата, карат ги да се чувстват специални...

Ей... Биренка много гадно... нищо, следващият път!

Деспина, не знам какво да кажа, освен - дано скоро се оправят!

# 187
Деси, това всъщност не е Статистика, а Моделиране и Оптимизиране на Технологичните Процеси, което съдържа елементи от статистиката. Правят се предварителни анализи, построяват се модели и се изследват влиянията на разни фактори в производството. Просто не исках да ви занимавам с моите работи, затова за по-лесно казах Статистика. Тъпото е, че ми се падна един от най-лесните въпроси, а аз се заблудих в началото с друг въпрос. После продължих правилно, но половината ми въпрос беше верен, другата половина - не. Затова - двойка. Гадно ми е, защото тази преподавателка си е такава - ако беше на кеф, щеше да ме пусне, макар и с половин въпрос. Явно не беше...
Сега гледам на 18-ти има друга дата. Както каза Мартеа - нищо, другия път.

# 188
  • Варна
Това Моделиране и Оптимизиране на Технологичните Процеси ми звучи много познато. Каква специалност учиш.
А иначе ще стискам палци на 18.ти.

# 189
Екология и опазване на околната среда.
Да се чудиш и маеш, кога ли аджеба ще ми притрябва това моделиране, ама нейсе.

# 190
Ренка, съжалявам за изпита  Sad, ама не си го слагай на душата...мисли позитивно...не е леко работа, семейство и учение, възхищавам ти се направо  Hug...аз зарязах засега магистратурата  Cry, не мога  Rolling Eyes...на следващата дата ще се оправиш... Peace, пак ще стискаме палци и дано е на кеф даскалката  Wink
Мартеа, идея си нямам за РД на Теа къде да го правим,,,и тук има разни клубчета, ама не знам още... newsm78 и у дома досега сме празнували добре макар и на тясно  Embarassed...има време още ще го мисля  Confused

# 191
Ренка, съжалявам за изпита, но не е болка.. Бели кахъри са това... Heart Eyes
Мартеа, ние ходихме на РД в този клуб http://tinki-winki.net/ . Хареса ми. Има голяма маса за родителските тела - да се съберат около 20 души.  Успоредно е масата на дечковците. Залата за игри е отделно, следи се с камера. Има аниматор и тн. Тиа ми казваше за един друг клуб в Мл1 срещу Стил 99 някъде. "Страната на чудесата" май се казваше ...

# 192
Ренка, жалко наистина за изпита, ама и това се случва на всеки - другия път е твой Peace Wink

Дени не е приемал Гентамицин под каквато и да било форма, но също съм попадала на негативни мнения за него. Мен като малка често са ме лекували с него, но слава Богу няма последици.

За РД-то още не мислим, но със сигурност ще сме си у дома тримата. Така ни е най-готино Blush

Днес в групата на Дени ще празнуват РД-то на едно от дечицата и дребен беше много развълнуван, няма търпение да дойде и неговия рожден ден и всеки ден ме пита колко дни остават още. И ако някой ден кажа същата цифра като предишния, ме поправя "абе, Сиси, нали вчера каза че остават ... дни. Днес трябва друго да кажеш!" Laughing

# 193

За РД-то още не мислим, но със сигурност ще сме си у дома тримата. Така ни е най-готино Blush

е, на деня и ние сигурно ще празнуваме вкъщи, живот и здраве, защото е работен ден.
Но пък не смятам, че атмосферата би била в пъти по-различна от обикновено Wink

# 194
  • Mediterraneo
Ренка, другия път ще успееш  Peace

И ние сме под пара за РД. Силия от НГ насам през 2-3 дни ме пита кога има РД. Вече стигнахме до "след 1 месец" и тя е много щастлива, все едно е утре  Laughing И все разправя, че искала да има балони, шапки и свирки за гостите, както и голяма торта с три свещички... Развълнувана е и, че Мартин също ще има РД след нея- трябвало да му купим подаръци и торта, но по- малка, понеже тя била кака  Laughing
Обаче тук в Шумен няма голям избор на детски заведения. Има два детски клуба вече, но аз изобщо не искам да правим празника там. Предпочитам да сме на открито, както двете години досега. В нашите детски центрове няма как да се съберат и родителите, а майките са ми приятелки и все пак искам и тях да почерпя. Все повече клоня към заведението от миналата година- въпреки обслужването, децата си прекараха страхотно, а това все пак е най- важно  Thinking Много ми се иска да направя и пикник в гората, но пък това е свързано с много нерви и приготовления, които бих искала да избегна...
Общо взето- нищичко все още не съм измислила.
Хъм, сега прочетох Мартеа и се сетих- вероятно ще изтеглим детското парти чак на 17 май( първата събота след 12-ти)  Tired Или ще го насрочим за около 18 часа вечерта на деня. Не знам  Tired

Общи условия

Активация на акаунт