А какво НЕ ви харесва там кьдето живеете?

• 33 765
  • 423
  •   1
Отговори
# 210
  • САЩ
Ама разбира се, че има тротоари в САЩ и то гладки и широки. Понякога дори се чудя защо са им като няма толкова пешеходци.  Rolling Eyes Няма тротоари само покрай главните пътища и магистрали, но там се предполага, че и никой няма да иска да върви пеша. Иначе в кварталите си има тротоари и хората си се разхождат. Е, ако няма парк близо до мястото където живееш се налага да си запалиш колата и да отидеш с нея до парка, но не е казано, че на разходка се ходи само в парка.
Аз се ужасих от тротоарите в БГ. За първи път им обърнах внимание когато трябваше да бутам количката с бебето по тях. Толкова високи и натрошени тротоари тук не съм виждала. Дето се вика една плочка да липсва и веднага ще я оградят и ще наслагат знаци да не се нарани някой, но пък за това си има и други причини. Да не задълбавам  Wink

# 211
  • USA
Тони, на снимката си има тротоари ако се загледаш, по-тесни са, но ги има. Дори има хора на тротоарите и пешеходна пътека.  Simple Smile

# 212
при нас тротоари си има,и няма коли по тях защото има паяци  Mr. Green
оба4е бяхте запо4нали темата за кафетата-та да се оп;ла4а по този повод-безкофеиново не сервира,а нормалното е с кардамом   Sick

# 213
  • в Tara
аха, точно на толедо! Grinning
ама в толедо има там една педя 'тротоар' и с колегите пешеходци минавате на 'мигач', изчаквате се.
аз говоря за блокове от нова епоха.
тук преди да изградят жилищния комплекс се прави инфраструктурата, първо виждаш едно огромно празно поле само с  улици, градинки и улични лампи.
след някой и друг месец нацвъкат и блоковете. много е важно обаче междублоковото пространство с какво е запълнено, новото строителство е с широки тротоари ( точно по мой вкус, мразя тесни пространства и стари сгради заради фобията си Rolling Eyes) и много детски паркове Grinning
не ми се нрави идеята хлапето като каже- искам пързалка и да яхам колата за това, наоколо само около нас имаме 4, 5 избора без да си трия много подметките (че съм и мързел) Rolling Eyes

тони, това направо си е учреждение на снимката ти Laughing

# 214
  • в Tara
Дето се вика една плочка да липсва и веднага ще я оградят и ще наслагат знаци да не се нарани някой, но пък за това си има и други причини. Да не задълбавам  Wink
в неделя се връщаме от море с колата и като залюска по пътя един дъжд, ама дъжд!
по едно време движението се забавя и забелязваме, че пътя е отцепен от полиция - откъртила се една огромна буца скала и паднала точно на средата на пътя. полицейската кола спряна пред буцището, единия полицай в едното платно ръководи движението, а другия зад отломката дирижира. навсякъде е оградено със знаци, разбира се.
и като ги залива този ми ти дъжд тези момчета, викам хич не са досетливи и изобретателни  като нашите ...ми тури там знаците, седни вътре на сухо в колата и чакай hahaha будали!

# 215
Тони, на снимката си има тротоари ако се загледаш, по-тесни са, но ги има. Дори има хора на тротоарите и пешеходна пътека.  Simple Smile

А видях, видях, но за размерите на улицата си е като да няма. newsm78
Ние искаме да се шматкаме по тротоара и да зяпаме витрините по европейски. Mr. Green hahaha
Ето, така изглежда една от централните улички на Стария град на Толедо. Hug

Хара, аз викам да си врътнем с теб една екскурзиика до US, да видим има ли, няма ли аджеба тротоари.К'во  ша каеш? hahaha

Последна редакция: чт, 29 май 2008, 15:07 от tony_t

# 216
  • USA
Ех, как ми се разхожда на мен по една такава уличка без тротоар в Толедо.  Laughing Аз такива улици съм виждала и в Сеговия.

# 217
  • в Tara
тони, но проблем, за екскурзия съм навитак Mr. Green

кой казва, че само в италия има такива безтротоарни улици?

и съвсем без.

# 218
при тях всичко е mañana- чакам да дойде водопроводчик примерно в 11, той ми пристига в 11.50, в добрия случай.

При нас еквивалента е inshallah, ако е рекъл Аллах. Употребяват го непрекъснато, в много от случаите и когато нямат никакво намерение да ти свършат работа. Laughing Но като ги подбутваш, могат да свършат и за рекордно бързо време.

На последните местни избори и тук раздаваха хладилници и какво ли не. Wink

# 219
при тях всичко е mañana- чакам да дойде водопроводчик примерно в 11, той ми пристига в 11.50, в добрия случай.

При нас еквивалента е inshallah, ако е рекъл Аллах. Употребяват го непрекъснато, в много от случаите и когато нямат никакво намерение да ти свършат работа. Laughing Но като ги подбутваш, могат да свършат и за рекордно бързо време.

Ами да! То даже има такъв виц...
Говорят си арабин и латиноамериканец. Латиносът казава: "При нас, каквото и да правиш, все е mañana. Ама това е една mañana, която може и никога да не дойде."
Арабинът отвръща: "О, ние пък за всичко казваме inshallah. Което е същото като вашата mañana, но не толкова прибързано." Laughing

# 220
  • Italia
4акайте и аз да поспамя  Wink
Като сте за4екнали въпроса с тротоарите нека и аз да се вклЮ4а.Да не си помисли някой,4е в Милано само по тротоари ходим  Wink

ето
и оЩе
и пак

# 221
Като сте за4екнали въпроса с тротоарите нека и аз да се вклЮ4а.Да не си помисли някой,4е в Милано само по тротоари ходим  Wink

ето
и оЩе
и пак

Е то това са по-скоро тротоари без улици, отколкото улици без тротоари Laughing

# 222

ето
и оЩе
и пак

Е то това са по-скоро тротоари без улици, отколкото улици без тротоари Laughing

smile3521 newsm62

# 223

ето
и оЩе
и пак

Така де-защо пускате колите по тези улици-те като гледам стават само за деца в предучилищна възраст- някоя по-едра американска туристка може и да се позаклещи на завоите Wink

# 224
  • T"A
Ами да! То даже има такъв виц...
Говорят си арабин и латиноамериканец. Латиносът казава: "При нас, каквото и да правиш, все е mañana. Ама това е една mañana, която може и никога да не дойде."
Арабинът отвръща: "О, ние пък за всичко казваме inshallah. Което е същото като вашата mañana, но не толкова прибързано." Laughing

sciura piccolina, много сладък виц!  Grinning
И при нас има такъв отговор"С божията помощ". Приятелка ми разказва как правила много голяма сватба, а като питала поканените дали ще дойдат (да потвърдят) и половината и казали "С божията помощ". Нейният коментар беше "Две седмици седях в напрежение дали ще им помогне Господ - ще дойдат ли, няма ли да дойдат" Confused

Общи условия

Активация на акаунт