Австрия - 15

• 20 344
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
  • Виена
Сусу, знам точно какво имаш предвид като не ти се живее в България. Все още не мога да скъсам с това място и без да ме тресе носталгия ни най-малко, просто заради хората, които са там, следя положението непрекъснато. За ваксините обаче трябва да се въоръжиш с търпение да ти лазят по нервите и тука с много учудени физиономии като ви видят здравния паспорт, последвани от лекции колко е важно още днес и сега да сложите еди-коя-си ваксина  Twisted Evil. Е, за разлика от България, поне тонът е по-мек. Но и тука ги мързи да четат също като у нас. Повтарят като папагали това, което са им втълпявали казионните обучения и не искат да получат повече никаква информация. А това води до слаба информираност на самите родители. Например нашият доктор знае, че не искам ваксини и въпреки това не пропуска да ме навива, че е време. На Филип профилактичният преглед по МКП съвпадна с някакво негово прегракване. Аз реших, за да няма дискусии, да се измъкна, че днес също няма да има ваксиниране с този проблем и с това, че в момента върлува някакъв вирус. Е докторът положи целия си таланта да ме убеждава, че детето си е здраво и точно сега трябва да получи ваксината. А в ординацията в това време имаше поне три деца със сополи, ужасна кашлица и видимо много болни. Не ми се коментират потресаващи случаи да се слага ваксина на дете с температура или пък да се поставят две наведнъж, щото било безопасно  Crazy .

# 106
# 107
Gigi, при4еската ми хареса, ако имаШе неЩо, Щях веднага да си кажа, оЩе когато бях при теб. Но да си при3ная тия дни бях при ПеШо да ми прави ки4ури, тъй като в миналото винаги той ми ги е правил, и 3а ра3лика от при4еските винаги ми харесват (както и то3и път).
Вяра, госпожицата ти никак не ме у4удва, моята, ниЩо 4е оЩе е малка, ве4е отдавна ци играе с моите бижута - отваря си кутийките, слага си сама! пръстени, огърлици, а обиците ми ги дава и си со4и уШите. Като си слагам крем, 4ервило или парфÜм 3адължително трябва да сложа и на нея ина4е протестира на висок глас.
ШиШетата - и ние и3пол3ваме те3и на AVENT, мн са и3дръжливи, имаме и на filikid със сламка, но то капе, акто се обърне.
яденето - и Софиа навле3е във фа3а, в която не искаШе да яде, беШе и болна, така реШихме след консултация с по3нат аптекар да й даваме Sanostol - сега се храни мн добре и е мн жи3нерадостна.
Susu, трудно може да се даде верния съвет. Ако имате там добреплатена работа или бихте могли да намерите такава, може да си по3волите добри среда и стандарт като тук. Децата като пораснат праЩате ги да у4ат в Чужбина, така както правят и сега добре осигурените бг-семейства. Тук не е лесно да се намери добре3аплатена "нормална" работа (раб.ден пон до петък, бе3 и3вънредни 4асове, бе3 командировки, бе3 връ3ки и т.н.) дори 3а австрийец, но не е и невъ3можно (все пак ние трябва 2 и 3 пъти пове4е да дока3ваме колко сме по-добри). Според мен и3то4ноевропейци имат Шансове 3а длъжности, свър3ани с би3нес с И3т. европа (владеене на англ. е3ик и 4ести командировки).
ваксините, нали имаме ку4е и 4есто сме сред природата, та сложих на себе си и на Софиа ваксина против кърлежи. Все си мисля, ако се слу4и неЩо и Софиа не е ваксинирана, Ще се 4увствам цял живот виновна.
Като ви 4ета какви сте градинарки, май и а3 Ще се ра3вихря, оЩе пове4е 4е ве4е имам и кого да питам.

# 108
Венера, не че много я мисля моята щерка за пиенето, ама тя види ли вода в свободно състояние ми прави големи поразии и затова търся нещо затворено. Когато е хубаво времето ми е лесно, защото и давам да играе в градината с неограничени количества вода, но вътре ми е писнало да бърша. А иначе, да кокона си пада, не знам на кого защото аз не съм. Като я облека, се отдалечава на 2 метра и ми казва че трябвало да я гледам колко била хубава.  Joy

Ладолче, сезоните наистина се изместват, ама мисля още да изчакам със зеления фасул, че ми казаха че той лесно мръзнел. Отдавна се каня да те питам доволна ли си от диетата и дали има резултат.

Гиги, ами ти от малка си работила по професията, в кръвта ти е явно.  Wink Досега не ми се е случило лекар да успее да ми помогне когато детето е нервно. С времето обаче разбрах че каквато и да е причината, универсалното средство за справяне е сънят. Почне ли да става нервна, заминава в леглото и изобщо не ме интересува дали е време за спане. Освен това ще видиш че детето постепенно само се научава как да се справя с тия епизоди. Твоето детенце е още мъничко, но аз съм удивена как моята дъщеря започна сама да търси изолация когато нещо не и е наред и да се справя с емоциите си по един много зрял начин. Търпение му е майката както винаги.
Линк към тази петиция, мислех да пускам. Мисля че тя е много важна.

Сусу,
ако проблемът ти са ваксините и се връзваш кой какво ти казва, ще си го имаш и тука. Моето дете не е съвсем без ваксинии, но някои все още му липсват и всеки път когато го водя на лекар много недвусмислено ми дават да разбера че съм най-безхаберната майка на света. А в Австрия ваксинирането може и да не е задължително, но има провинции, в които не се изплащат парите за децата (не знам детските или майчинството или пък и двете) ако детето няма всички ваксини. Във Виена с дете на тази възраст нямаш шанс да поучиш място в детска градина, освен ако не работиш легално. Няма значение ваксинирано ли е или не. Местата под 3 години са много проблематични и се дават само на работещи майки. Местата над 3 години в някои райони на Виена също много трудно се получават. А извън Виена и околностите пък недостига е пълен и проблема много голям. Тъй че и тука съвсем не всичко е цветя и рози.  Confused

Свити, кремовете и парфюмите са ни страст голяма. Обаче вече не минава номера само да имитирам че и слагам, трябва да е истина, иначе се усеща. Големият проблем при нас в момента е че тя стига вече почти навсякъде сама или с помощни средства и вече нямам скривалища. Днеска ми изкара акъла, успя да си отвори и външната врата, само не разбрах беше ли заключена или я бях забравила отключена. Много опасни стават тия малки човечета като порастнат малко и нахитреят леко, но още нямат достатъчно акъл за да се пазят.
И аз се вдъхнових покрай Ладолче и Венера и купих разни неща за садене, дето не ги бях планувала.  Grinning

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 22:19 от Vjara

# 109
  • Vienna
Вяра, радвай се, че детето знае кое е хубаво! Ама като чета и май ще почна да вдигам чантата на високо.
Ренка, точно в сряда не мога, дайте една неделна среща да направиме. Времето щяло да бъде хубаво. Някоя градинка все ще се намери...

# 110
Ето ме и мен след многомесечна пауза/ за което се извинявам/, но от майне цукунфтиге екс ман не мога да се добера до компютъра...ясно е накъде вървят нещата...знам, че си има любовница /една бабичка от генерацията 50 плюс/, но доказателствата не стигат за развод, да им...законите на тъпите австрийци.   #2gunfire #Cussing out
Детето е добре, ходи по цял ден на ясла и много му харесва, спи, яде там и естествено беснее колкото може, сега се боря с гърнето и инатите на 2 годишните.
Да ви се похваля, станах за 2 ри път леля
stork-girl на
Бебе Маргарита , систера го родила за 10 минути!
Ако имате среща тази седмица мога да дойда...
Поздрави на всички Heart Eyes

# 111
  • Виена, Австрия
Добро утро!

Сюзън, най-накрая отново сред нас!   love001
Честита ти племеница! Да е жива и здрава и да радва всички около себе си!
За мъжа ти не ми се коментира, то и без това темата е доста лична, а и с теб сме си говорили, така че знаеш мнението ми! За Калоян не се притеснявай, ще се инати, но пак ще се научи!

Това което казва Вяра за детските градини е самата истина. Аз преминавам в момента през този ад и ми е много болна тема! Според тъпаците от службата за държавните градини, щом не работиш, духаш супата за място! Какво да направя, като съм карък и по време на каренца, фирмата в която работех бе закрита, поради това че шефа ни излезе в пенсия?! Значи ли, че сега съм обречена да си седя в къщи? Получихме все пак място, колкото да ни замажат очите, защото е само до обяд! Яд ме е само, че не е имало кой да ме посъветва да запиша Тали в някоя частна градина още като се роди! Така че, момичета моя съвет е още от сега да се замислите за този въпрос!

Гиги и Рени, радвам се, че мислите за нас със Тали и предлагате среща на по-централно място!  newsm51 
То пък сега времето се скапа! Дано за следващата седмица се оправи и да измислим нещо!

Гиги, за Мим не се притеснявай. Тали като беше по-малка беше така, но всичко отмина от само себе си и не се наложи допълнителна намеса от наша страна! Опитах да подпиша петицията, но нещо не се получи! Друг път също съм се включвала в подобни инициативи, но не е имало проблем.  Днес ще пробвам пак.

Ренка, как сте? Как е Филип?

Лек ден на всички!

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 10:53 от Jeni 1

# 112
Я, Сюзан се появила! Честита ти племеница! Съжалявам за лошите новини около тебе. Аз пък бях останала с впечатление че тук разводът е много лесно нещо. Наши познати се разведоха за има-няма 1 месец, направо не можах да повярвам. Предполагам че е било по взаимно съгласие, не съм питала за подробностите, но все пак ми се стори невероятно бързо.

Жени, предполагам че се въртиш в омагьосан кръг: не получаваш място защото не работиш, а не можеш да си търсиш работа защото нямаш място за детска градина. Ти не я ли беше записала в частна градина? Макар че и там няма никаква гаранция че ще получиш място навреме. Голям проблем са тия градини. При нас бяха отказали място на една разведена жена, която работи. Добре че нейното дете ходеше при Тагесмутер и можеше да го остави там още извесно време.

Ритaмае, дигай си нещата докато можеш, че идва момент когато нахитряват малките дяволи. Моята чанта стои на високо, но и това не я спаси.

# 113
  • Виена, Австрия

Жени, предполагам че се въртиш в омагьосан кръг: не получаваш място защото не работиш, а не можеш да си търсиш работа защото нямаш място за детска градина. Ти не я ли беше записала в частна градина?

Точно така се получава! Ще има разправии  #Cussing out , то се е видяло! Иде ми да  #2gunfire някой от МА 10! За частните, същата работа! Като не е имало кой да ме светне на време, да запиша детето си още когато се роди, сега и за там е късно! Бях миналата седмица в една Киви градина по покана на директорката. Говорихме на дълго и на широко, разгледахме цялата градина, попълних формуляр и на тръгване най-невъзмутимо ми заяви:" Много съжалявам, но за септември е изключено, местата са запълнени, а и  листата на чакащите се състои от 100 души... Така, че най-рано за 09. 2009 може да се измисли нещо!"
В първия момент мислех да и тегля една ..., ама после реших, че не си заслужава! Яд ме е, не че ми загуби времето, а че ми вдъхна напразни надежди, че може би има светлина в тунела, но уви!

Извинете, че ви натоварвам с мойте проблеми! Надявам се, че споделения от мен горчив опит, би помогнал на някоя от вас да избегне попадането в дяволския кръг!

# 114
susan, най-после се ра3писа и ти. Няколко пъти ве4е си мислех 3а теб и реШих 4е си zаета с курсовете, нали такива правеШе пре3 3имата? 4естито 3а племени4ката, а мъжа ти не те 3аслужава, гледай да си осигуриШ добър адвокат, ина4е нямам никакъв опит 3а да ти дам пове4е съвети.
Жени, не се и3винявай, нали 3а това е форума, да си споделяме и да си обменяме опит. Тали кога Ще става на 3г? Не може ли да я дадеШ от септ. на цял ден в държавна детска градина? А каквото е станало има и +, сигурно Ще имате силна майка-дъЩеря-връ3ка цял живот.
Днес съм си в къЩи, но като гледам времето никак не е 3а детска плоЩадка, най-много да се добера до Лайнера на мариахилф.
Петицията я подтисах оЩе в4ера бе3 проблеми.

# 115

Сусу,[/b] ако проблемът ти са ваксините и се връзваш кой какво ти казва, ще си го имаш и тука. Моето дете не е съвсем без ваксинии, но някои все още му липсват и всеки път когато го водя на лекар много недвусмислено ми дават да разбера че съм най-безхаберната майка на света. А в Австрия ваксинирането може и да не е задължително, но има провинции, в които не се изплащат парите за децата (не знам детските или майчинството или пък и двете) ако детето няма всички ваксини. Във Виена с дете на тази възраст нямаш шанс да поучиш място в детска градина, освен ако не работиш легално. Няма значение ваксинирано ли е или не. Местата под 3 години са много проблематични и се дават само на работещи майки. Местата над 3 години в някои райони на Виена също много трудно се получават. А извън Виена и околностите пък недостига е пълен и проблема много голям. Тъй че и тука съвсем не всичко е цветя и рози.  Confused

Grinning
[/quote

Вяра,ваксините са ми най-налкият проблем.научих се как да се справям  с лекари,загрижени за здравето на детето ми.просто това ми хрумна и дадох него за пример.само заради едни ваксини не бих хукнала обратно.причините са много и ако всичко се нареди добре от наесен може би ще се присъединя към вас.

# 116
  • Виена
Оооо, СюзънHug Ето те най-после и в темата! От мене късмет, кураж и здрави нерви, каквото и да ти поднесе ситуацията! Само не се давай на депресивни състояния и ще се измъкнеш. Никъде  не е лесно да се бориш с неприятности. Само да сте живи и здрави с Калоян, всичко да минава по най-добрия за вас двамата начин!  Hug
Жени, данке  Hug ,  добре сме с Филип  Laughing .   Пожелавам ти късмет в преборването на детските градини. Аз съм решила да си гледам Филип до 3 години, живот и здраве, евентуално само с тагесмутер. Засега поне така мисля. По-късно ще видим какво  ще поднесе ситуацията. Но момчетата по принцип са по-бавно адаптивни от момиченцата и затова се препоръчва преди 3 години да не се оставят в детско заведение, освен ако самото дете не прояви някакъв супер интерес да стои там...
При нас от утре вечер ни се занизват доста посещения за по няколко дни и май няма начин да се появяваме скоро на срещи. Поне не и до Гергьовден. Така че, Силиве, с радост не само неделя, но и когато кажете, но след 6 май. А в края на май пък ми свършва и курса по немски и ще си търся някой, който да търпи моя счупен дойч без да му скъсам нервите  Mr. Green Засега само преподавателката ни ме трае толерантно и с коректни поправки. Всички останали като ме слушат ми кимат учтиво и не ме поправят, а аз знам, че правя куп грешки и ми е много гадно така  Confused... Айде, пак ви се оплаках  Embarassed
По темата "Сей, земеделецо!" съм малко нервирана на мъжа ми. Не дава да се справя с един отвратителен жив плет, за да не ни гледали какво, кога и как сме правели. Като че ли имаме куфарчетата с жълтици на Пипи Дългото Чорапче и трябва да се притеснявам някой да не ми ги вземе. Та поради гадния плет, нямам достатъчно слънце за домати. Затова ще прибегна до варианта да ги сложа в саксии, което си е жива хамалогия при наличието на двор...  #Cussing out Ще видя какво ще излезе от чушките, тиквичките и краставичките. Лук така и няма да бодвам, та шопската салата няма да пълна без друго с био-производство. ( Ама колко съм сигурна, че ще има реколта, а  Wink ).
Да ви кажа за препарата на Патенце... Изпратих майка ми да го купи и в аптеката са й казали, че това "Бандит" вече и мухите не му се притеснявали, камо ли тия гадове кърлежите.  Препоръчали са й нещо друго. Утре вечер идва и ще ви го напиша как се казва като го видя.  Предвид на това, че е по-скъпо (но не много!) от "Бандит", може и да не е вярна информацията от продавачката в аптеката, но тя все пак е взела препоръчаното. Освен това в предстоящия брой на Консумент ще има класация на антикърлежовите препарати. Ма не знам дали тези за мазане или за пръскане. Ще видим... Ваксините НЕ ПОМАГАТ и срещу тая гад! Освен ФСМЕ, имате ли някаква представа още колко супер опасни болести, срещу които не можете да се ваксинирате, носят тия насекоми? Моля ви, вие поне знаете немски! Четете, не се доверявайте сляпо на препоръки. Прочетете какви съставки има във тези ваксини и какво вкарвате на децата в организма. Търсете инфо какво предизвиква например живакът, алуминият, формалинът, които ги има като консерванти във вид на разни съединения във ваксините. Не ви навивам да не ваксинирате! Не ме разбирайте погрешно! Аз не съм болна сектантка на тема "не на ваксините!". Приканвам ви само да се информирате и да не вярвате на всяка цена. Може и да има полезни ваксини. Но тази срещу кърлежи изобщо не е една от тях. Ето, ако ви се чете нещо за FSME-Impfung : http://aegis.ch/neu/fsme.html Готова съм да прочета сериозна информация колко е полезна тая ваксина и как ще ми пази детето от всичко, което носят като зараза кърлежите без излишни рекламни трикове. Някой може ли да ми даде такъв линк или книга, или каквото и да било?
Извинете за офф-а!
Приятен ден на всички!

# 117
  • Vienna
Деси, утре няма да идваме, Ани е в Бг така 4е и тя няма да дойде, zа др.неzнам

# 118
  • Vienna
susan, Ако ще се развеждаш по взаимно съгласие нещата стават много лесно и безболезнено, ако искаш издръжки и лишаване от права (посещения и пр.) се въоръжи с търпение и някой добър адвокат специализиран в разводното право. По принцип законите са на женската страна. Адски неприятно е и искрено ти съчуствам.
Аз останах с впечатление, че по частните градини има много свободни места. Поне в 6. и 7. бецирк. Жени ти в кой край си?

# 119

поради липса на желаещи , срещата утре в миллениума няма да се състои.javascript:void(0);
Thinking

Общи условия

Активация на акаунт