Австрия - 15

• 20 339
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
Сюзан,
много е неприятно знам ,защото съм го изпитала.Искам да ти насо4а мислите кам детето.А за децата е много,много важно да имат  и да израстнат с двама родители,каквито и да са те.Ако може6 поиз4акай,само поговори с него,постави ясни граници и му дай да разбере ,4е не си съгласна така...Имам една книга мога да ти я дам.Има добри съвети за такива слу4аи как да се спаси брака..Ако има6 интерес пи6и на ли4ни.Съ4увствам ти.

При нас пък много интересно се развиха събитията около детската градина.Бяхме ре6или да  не даваме  детето и последната седмица от февруари едно семейство така ни изхвали една градина в 1.-ви бецирк 4е аз буквално последния ден отидох и я замелдих с едно единствено желание-въпросната  похвалена детска градинааа..и.след две седмици полу4авам писмо 4е е одобрена .обадих се и ми насро4иха термин за разговор.отидох и 2 4аса си разговаряхме.  аз подписвах,подписвах документ4ета,детето си играе6е през цялото време и накрая не иска6е да си тръгне.И вси4ко ми е като на сън -за толкова кратък срок се уреди вси4ко това.Моя приятелка 4ака ве4е  6 мес. и се притеснява,а при нас за по-малко от месец вси4ко стана.Иди им разбери критерийте...А  и  в AMS-a не ме питаха дали детето има кой да го гледа .Разни бюрократи -разни идеали....

# 121
susan , честита племенница Маргарита, жива, здрава и късметлийка, да я посетят най-добрите орисници.
приеми съчувствия по женска солидарност и от мен, за семейния ти проблем и дано нещата се разрешат по най-добрия за всички начин и по-безболезнено. Мое мнение е също да не бързаш с развода, а да доведеш нещата до най-благоприятния за вас и детето начин, което си е доста трудна работа при заварения случай. Успех и кураж.

Jeni 1, съчувствам и на теб, мила, по отношение на детските градини /аз живея в същия бецирк/ и няколко пъти досега ми е идвало да ги  #2gunfire тези от МА 10. Преди 1,5 години като се преместихме от Залцбург, синът ми си седя цяла година у дома, защото "нямало места"/в момента ходи на предучилищна/, после в училището, което посочих на първо място в листата, не го приеха, защото аз съм си била у дома, сега за Севда пишеме и попълваме формуляри навсякъде и пак ми пратиха писмо , че "няма места". Ние обаче обикаляме и търсим -в няколко сме дали документи, Киви, Монтесори, една срещу сладоледите Енрико -там има места за цял ден, но не ми хареса, частна е. Виж в Монтесори, на Брайтенфуртерщтрасе 330 - днес бях там и имаше място и ми хареса.

Да не говорим, че ми е трудно да съчетая училището /за големия/ и детската/за малката/ да ми харесват и да са близо едно до друго и до дома. Въобще голяма въртележка сме.
Същия проблем имам и с "духането на супата", защото не работя, а фирмата дето работех се закри.

Renny , мерси за сайта, за ваксините, беше ми доста полезен, а още повече на мъжа ми, защото с него все сме в големи дебати за тия ваксини. Преди три дни Севда имаше час при детския лекар за кърлежовата ваксина и аз не я отведох. Големи спорове пак с таткото - той е за , а аз против. Голямо промиване на мозъците правят тези фармацевтични индустрии и всяват страх и паника.
Със зеленчуците експериментирай, сложи и някои в градината, дори и да не са на много слънчево място, тъкмо ще си знаеш догодина кое къде.

Сега за 6, 7 май в детската клиника "Света Анна", ни записаха за операция на Фридрих на полипи и част от сливиците, защото спи с леко отворена уста и т.н. От 3 години я отлагам и го водих къде ли не и тук и в бг и общо взето половината доктори са "за" - като изтъкват доводи, а половината са "против и също изтъкват доводи. А аз приемам и обмислям доводите и на едните и на другите и все повече се обърквам и не знам кое би било най-правилното за него. Четох, че полипите в повечето случаи рецидивират и какво да ви кажа - колкото повече инфо научавам за каквото и да е, толкова повече се обърквам.

ето и един сайт за ваксините   http://www.wien.gv.at/ma15/konzept.htm

# 122
  • Виена, Австрия
Добро утро!  kaffeetrmker_2

Сара, благородно ти завиждам, че така бързо и безпроблемно е било записването за детска градина при вас! Можеш само да се радваш! Във държавна ли сте?

Венера 2008, поуспокоих се, че не съм единствената майка  бореща се вече 2 години  за заветното място в градината! А това с училището и работата направо ме разби!  Shocked
Какво значи това, че нашите деца трябва да останат неграмотни ли или ние като неработещи трябва да изземем функцията на учители?! Аман от простотии лишени от всякаква логика! Twisted Evil   

Свити, ние получихме място в държавна градина  точно за септември, но само до 12 часа! Иначе Тали навършва 3 години август, нали е от отбора на "деветоавгустовските" лъвчета!  Grinning

Ритамае, къде ги видя тези много свободни места? Не знам как е в 6 и 7 бецирк, но при нас в 23-ти се оказа, че никак не е безпролемно намирането на място!

Лек ден от мен!   bouquet

# 123
Да ,Жени в дьржавна сме .С две групи по 15 деца  ,монтесори.Директорката много мила жена.единствения недостаьк за мен е само 4е са на високо ,на последен етаж,но за сметка на това с  много светлина  и много спокойна атмосфера.Поне това е пьрвото ми впе4атление.

# 124
благодаря на всички за споделените преживявания около местата в детските градини.веднага,когато се преместим,ще подам документи,пък каквото сабя покаже.надявам се и наесен вече лично да се запознаем.

# 125
Жени и Венера, вие явно сте в район, в който има проблеми с детските градини. И аз съм чувала че в центъра има понякога повече свободни места, но те били в детски градини с лоши условия, например без дворове. Имам една колежка, живее някъде в 3-4 бецирк и има големи притеснения дали ще получи място за второто си дете в градината в която ходи първото и защото това била единствената градина с двор в техния район. Има много големи разлики на различните места. При нас в единия край на квартала има само 1 детска градина, много е хубава, на много хубаво тихо място, но там и работещите майки не получават места преди децата им да станат на 5 години. В другия край пък са струпани 5 градини на едно място и там по-лесно се намират места. Но пък тези градини или не са толкова добри или са на неприятни места. Жени, ако нямаш проблеми с това детето ти да ходи в църковна детска градина, огледай по църквите около вас. Венера, твоето дете е малко и можеш да потърсиш Тагесмутер, макар че е много неприятно ако трябва да водиш 2 деца на 2 различни места.
Аз направих воарнмелдунг в КИВИ през 2007 и ми казаха че не могат да ми обещаят място за 2009, та не знам колко предварително трябва да се правят записванията и в частните градини. Макар че да си призная аз не одобрявам концепта на КИВИ и за мен това е само резервен вариант, в случай че не получим място в държавна градина. Но ние и тази година ще стоим при Тагесмутерката ни, а тия емоции остават при нас за следващата година.

# 126
  • Виена, Австрия
 doh Малеее, пак няма живо пиле тук!
От два дни е пълно мъртвило и няма кой да се престраши да пише!

Вяра, какви са тези градини, в самите църкви ли?

Днес е Цветница!
Пожелавам на всички носещи имена на цветя да са живи и здрави!    bouquet

Лек ден и успешен старт на новата седмица!

# 127
На всички момичета с имена на цветя-Честит имен ден-да сте живи и здрави,много засмени и успехи.

# 128
Честит имен ден на всиЧки цветя и от мен   bouquet

Suzан добре доШла отново  Hug Hug

Ходихте ли на цЪрква днес, Ще ходите ли zа Великден?

# 129
честит имен ден на всички, които носят имена на цветя!

ние ходихме на църква днес, имаше много майки с деца ама като не ви познавам повечето    Sad
Габриела се наигра с децата на детската площадка пред църквата. Да не е била случайно някоя форумска мама там?
В четвъртък ме е обзел ентусиазъм да ходим вечерта пак на църква. Носело се червено яйце и се провирало под маса. Спомням си, че като деца много обичахме да ходим с баба на тая процедура  Wink. Някой случайно също да се е наканил?

# 130
*aufzeig* Ние бяхме там, но понеже аz пЪк сЪвсем никого не поzнавам, само се оглеждах с ококорени оЧи, все пак ме беШе срам да питам кой е  от форум бг мамма Laughing
На плоЩадката не бяхме, Че сме малко веЧе иzвЪн вЪzрастовата група на  1swing

# 131
  • Виена
Честит празник, мили цветенца! Да сте красиви и свежи като прекрасните си имена!
Ние не ходихме на църква, защото до преди два часа си имахме баба и дядо на гости. Но сега опустя отново  Sad Толкова за кратко прелитат, че чак е недостатъчно времето и да им се нарадвам... Филип се представи блестящо. Аз мислех,че за три месеца ще ги е позабравил и нали е във фремфаза, ще плаче, но той не престана да ги дарява с беззъбата си усмивка (пардон, двузъбата Wink  tooth
Дианче, ЛаДолче, хайде да се видим в четвъртък в църквата (нали тази до Карлсплац, или?) ! Други желаещи? Но да знаете, че в петък се провираме под масата. Та ако искате този ритуал да впечатлява децата, трябва на Разпети петък да се отиде  Peace Иначе в четвъртък се боядисват яйцата.
Приятна цветна вечер на всички! Аз се радвам на страхотното време и гледам това да ме утешава, че ми е едно тъжно като си заминаха нашите...  Sad

# 132
ЛаДолче, излизай от нелегалност  Laughing Laughing Laughing в четвъртък.

Рени, ние сме със сигурност в църквата в четвъртък, може и едно предцърковно кафе да направим.
Аз специално питах жената, дето продава свещи и тя каза, че в четвъртък се носят яйца и се провира та жалко ако е в петък. Аз в петък вечер стягам багаж, че в събота се отправяме на път към БГ. За пръв път ще пътуваме с колата и ми е малко притеснено как Габриела ще издържи. Ама пък ще съм на гости на мама-свекърва  Cry
Някой скоро да е пътувал през Сърбия?

# 133
Diana, дано не ви раzоЧаровам, но под ПлаЩаницата / масата се минавало в петЪк  Sad

Аz с удоволствие бих доШла в четвЪртЪк, но да пЪтувам до Виена вечер ми е малко сложно  Confused
Така, че ви пожелавам весела среЩа  Hug

# 134
И ние бяхме на църквата днес.
Жалко, че не се познаваме с повечето и нямаше как да се разпознаем  Wink

Общи условия

Активация на акаунт