редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 30 201
  • 558
  •   1
Отговори
# 60
Да,така е...

# 61
Че защо да не е редно??? Какво ще им обяснят... да им обясняват каквото си искат, това си е тяхна работа. А какво обясняват на децата си майки, подложени на домашен тормоз??? И май по-голямо значение има децата да са гледани добре и да са възпитавани с обич, пък голяма работа, че нямат родители от двата пола... Много деца нямат родители и от двата пола...

# 62
  • Варна
Ей, ама като започнете с тази алохолици, наркомани, с родители налагащи писхически и физически тормоз на семейството си и пр. и да ги сравнявате с гей двойките...  ooooh!
Не хващате ли тънката разлика. При едните поведение "извън общоприетите норми" се установява след като се създаде семейството и се роди детето, а при другите то е заложено по дифолт, още в самото начало. И както знаем, при установяване нарушение на правата на детето на родителя му се отнемат правата ( алкохолизъм, насилие, тормоз). Така, че да ми казвате, че понеже имало лоши родители при хетеро двойките да позволим и на гей такивата да си имат дете, си меко казано тъпо като довод.
Какво ще спечели едно дете ако живее с гей двойка? Приемаме, че те ще са грижовни и любящи родители. А ако получава същото от хетеро двойка? Ако можеше предварително да се попита детето, то какво би предпочело, а?
Както и да го въртим ползите, грубо казано, са основно и единствено за гей двойката и техните аргументи ми изглеждат егоистични. Излиза, че с лека ръка зачертаваме ролята на родителския пример при възпитанието на детето.
Моите почитания и разбиране към хората с различна сексуална ориентация  Peace, живота си е техен, нека го живеят както намерят за добре, но отглеждането на деца да отставят на хетеросексуалните.

# 63
Има един американски журналист - Дан Савидж. Той и приятелят му осиновиха дете преди доста години чрез така нареченото "отворено осиновяване". При него бременна жена, която не иска детето, се свързва с агенция. Агенцията предоставя каталог с желаещи осиновители и бъдещата майка избира семейство, среща се, мислят и накрая решава да или не. Та семейството на Савидж било единственото гей в каталога. И жената ги беше избрала, защото й писнало от еднакви "ние сме Джон и Мери, сериозно християнско семейство".

Савидж написа книга за това, "The Kid",  в която обяснява, че децата на гей двойките обикновено са много желани и много обмислени. Просто при гей двойките няма "случайно" забременяване.

# 64
Абсолютно нищо против нямам еднополовите двойки да си отглеждат дете. И не мисля, че това ще разбие психиката на детето.
Нито пък , че на мен ще ми е трудно да обясня на моето защо има подобни случай.

# 65
Както и да го въртим ползите, грубо казано, са основно и единствено за гей двойката и техните аргументи ми изглеждат егоистични. Излиза, че с лека ръка зачертаваме ролята на родителския пример при възпитанието на детето.

Хайде моля, нали не искаш да кажеш сега, че хетеро-двойките са водени от алтруистични подбуди - да подобрят демографския баланс на страната си, да и подсигурят бъдещи данъкоплатци и да се погрижат да не се затрие целокупното човечество? Или пък, че решавайки да има дете, хетеро-двойката всъщност е достигнала осмислено до извода, че обладава незаменими качества, които чрез положителния си пример да въплъти в поколението си?

# 66
Не виждам какво лошо има. На никое дете не му е приятно да се замисля за сексуалната ориентация на родителите си, каквато и да е тя. А относно примера- никой, роден гей, няма да стане хетеро, защото родителите му са такива и обратното.

# 67
Аз мисля, че няма нищо лошо. Не смятам, че е по-добре за психиката на едно дете да живее в дом примерно.
Или да живее в семейство със системен тормоз.

И аз смятам така

# 68
Ако трябва да се избира между дом за отглеждане на изоставени деца и гей-двойка,определено съм за гей-двойката.Но само в този случай.Но пък и каква съм аз да решавам вместо другите.Всеки си знае него.

# 69
А ако получава същото от хетеро двойка? Ако можеше предварително да се попита детето, то какво би предпочело, а?

Ако, ако, ако..... а ако спреш да пишеш глупости ще е най-добре. Или сигурно твойте деца ги питаш дали те искат за майка преди да ги раждаш???

# 70
Две жени мога да преживея, но двама мъже- не.
Не знам защо, усещане просто.

# 71
само ще дам един пример.

вчера разцъквайки каналите по тв-то попаднах на някаква безумица, наречена "Размяна на съпруги". американско реалити.
та, там размениха за две седмици партньорът от една гей-двойка и съпругата на един дебел американец.
дадоха малко за семействата - гей-двойката имаха две дъщери в тийнеджърска възраст. вечеряха всички заедно, чистеха заедно и разговаряха с едцата си, които изглеждаха уравновесени. освен това казаха, че за разлика от повечето семейства, все още излизат 1 път седмично само двамата и намират време за себе си.
"нормалното семейство" беше типично патриархално такова, с леки примеси на еманципация. в смислъл, че майката ходеше на работа, но и вършеше цялата домакинска дейност. с три деца, момчета - най-голямото на 10-на год., а най-малкото - на около 4 г. бащата имаше три основни дейности - да лежи, да се занимава с колите си и да бие децата с една издялана дъска, наречена "шляпалото".

ясно е, че нещата в едно риалити са доста режисирани, така че да не примаме инфото като 100% достоверно, но все пак сами преценете кое семейство изглежда по-"нормално"?

# 72
Иве,това реалити шоу,за което споменаваш съм го гледала 2 или 3 пъти и винаги има безумни участници,което затвърди мнението ми,че има нещо гнило в Америка.

# 73
  • София
Ако трябва да се избира между дом за отглеждане на изоставени деца и гей-двойка,определено съм за гей-двойката.Но само в този случай.Но пък и каква съм аз да решавам вместо другите.Всеки си знае него.

Моето мнение е 1:1 с това. В допълнение само ще кажа..."Добре, че не съм гей-ка"  omm

# 74
Иве,това реалити шоу,за което споменаваш съм го гледала 2 или 3 пъти и винаги има безумни участници,което затвърди мнението ми,че има нещо гнило в Америка.

аз не бях,но честно казано и не издържах до края. просто ми стана интересно заради гей-двойката. дадоха едно много хармонично, хубаво смейство.
което, като се замисля, не е невъзможно.
няма гаранция, че хетеросексуална двойка ще отгледа по-добре децата си от хомосексулна.

Общи условия

Активация на акаунт