редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 30 014
  • 558
  •   1
Отговори
# 135
  • ул. "Мечтание"
В главата ми се върти една съвсем реална част от историята с децата. Хубаво, жените могат да изберат донор и да си родят дете. Така или иначе майката е биологично свързана с детето по-силно от бащата, защото майката го е родила и няма как да се отхвърли. Така женските двойки могат да си народят от донори колкото деца си искат и в актовете за раждане на децата ще пише "баща неизвестен". Обаче какво става с мъжките двойки? В БГ практически сурогатната бременност и раждане са забранени (или поне не са разрешени). Дори и да се навие някоя жена да роди, което дълбоко ме съмнява, и да даде детето, какво ще пише в акта за раждане? Не виждам как може да пише "майка неизвестна", а бащата да е известен. newsm78 Получава се абсурдна ситуация.

Не мисля, че най-големия проблем е какво ще пише в акта за раждане...
Въпроса май по-скоро е за връзката родител-дете, която уж не би била силна, ако има двама бащи...
Ами тогава как стоят нещата с "нормалните" усиновители? Те пък тогава каква връзка имат с детето, а?
Интересно, какво ли пише в актовете за раждане на захвърлените деца с неизвестни родители?
Това че нещо не е разрешено, не означава че е забранено... И от кога БГ-законите станаха достойни за уважение? Има толкова много недомислици и глупости, че ум да ти зайде... (това последното си е лично мнение, породено от опит да "разбера" някои закони и кодекси, които ме интересуваха...)

# 136
Борис, няма да зачене мъж, но ще платят я на някоя циганка или пък на българка, ще и купят бебето и ето - тяхно е, нима не продаваме децата си в Гърция и по-надалеч дори?! Ако един човек е решил да има и да гледа някакво дете, свое, чуждо, сирак, той ще намери начин.

# 137
Според личните ми разбирания не е правилно. Но, не държа да натрапвам никому мнението си ...

# 138
  • София
Скрежанке,

Нещата са много различни. При осиновяване детето "получава" нови родители и биологичните вече са извън играта, защото те са се отказали от детето си. Мисля, че осиновеното дете получава нов акт за раждане с вписани новите родители.
А кажи ми как ще стане така, че биологичният баща е известен, а биологичната майка няма да е вписана в акта ако е сурогатно майчинство?
Това с И от кога БГ-законите станаха достойни за уважение? не означава, че законите нямат значение.

А като цяло си мисля, че родителят си е родител, независимо от всичко. Който иска да се грижи за детето си ще го прави въпреки всичко. Ако ще може едно дете да расте с две жени защо да не може да расте и с двама мъже? Но като цяло засега не мисля, че законово нещата могат да се уредят, защото обществото ни едва-едва започва да приема наличието на хомосексуална ориентация, а да не говорим за сключване на брак, права за отглежданеили осиновяване на деца от хомосексуални двойки.

# 139
  • ул. "Мечтание"
Имах съвсем друго предвид.... Ти си го казала - независимо от всичко - пол, религия, сексуална ориентация, акт за раждане и прочие -  родителя си е родител.

# 140
Не съм против, но мисля, че ако такива хора се навият на подобно нещо трябва да са много смели с това, с което ще се сблъскат в обществото. По принцип различните, в каквото и да било отношение винаги се сблъскват с повече проблеми.

# 141
Според мен не е редно. Докато децатаса малки ок. На представяте ли си когато пораснат, каква ще е реакцията на децата в училище?ще има психическа травма , колкото и да сме демократично общество.

# 142
Здравейте,
аз съм приятелката на Аксиния, Деси.
Изключително приятно съм изненада, че във форума има толкова разумни хора, които разсъждават логично и съвременно. Ние редовно четем във форума (все пак сме млади майки) и сме много щастливи, че той съществува. Не е имало въпрос, на който да не намерим отговор във форума. Страхотни сте. Продължавайте да пишете, защото помагате на много жени.
Сега по темата. Не успях да намеря достатъчна аргументация в мненията на тези от вас, които смятат, че хомосексуалните (двойки) не могат да отглеждат деца. Освен традиционното и изтъркано вече "не е нормално". Кое не е нормално? Хомосексуалността ли? Ако за нормално смятаме всичко сътворено от майката-природа, то вашият аргумент не издържа в случая. Не е нормално (естествено) и секциото, но днес повечето жени избират този метод, за да родят детето си.
Ако е заради това, че повечето хора са хетеросексуални и поради това хомосексуалните не са нормални, то тогава ще ви попитам дали са нормални хората, които носят очила, защото са по-малко от тези, които не носят?
Другото, което често срещам като аргумент срещу родителите като нас е, че сме щели да направим детето гей!!!  Shocked
Това е нелепо, уважаеми хора! Уверявам ви, че хомосексуалните хора са деца на хетеросексуални родители, които едва ли възпитават децата си в "гейство", а напротив. Хората се раждат със сексуалната си ориентация, просто я откриват в различен етап от живота си.
А тези от вас, които размахват Библията! Моля ви. Това е документ писан преди повече от 2000 години. И не твърдя, че не трябва да спазваме Божите заповеди, но съм на мнение, че днешното съвремие е доста различно и далече от това преди 2000 години. Пък и да ви попитам: Постите ли както пише в Библията? Останахте ли "непорочни" до брака, както пише в Библията? Бръснете ли се? Защото в Библията пише и че мъжете не трябва да се бръснат, а също така и че жените не трябва да се обличат като мъже, но днес през повечето време всички жени носим панталони и дънки. Така, че и това не е аргумент, които може да ме убеди в това, че хомосексуалните не могат да отглеждат деца.
Имаме доста приятелски (хомо) семейства в България и Европа. Уверявам ви, че в тях цари уют, топлина, разбирателство, любов, доверие и уважение. Така е и в нашия дом и смятаме да възпитаме Максим по същия начин и един ден и той да създаде хубав дом и семейство (ако желае). Това, кой как ще си отглежда детето е въпрос на морални ценности и начинът, по който човек ги защитава, чрез личния си пример.
Днес в радио "Дарик" един "симпатяга" от "Общество и ценности" ни размахваше някакви статистики, за сексуалните партньори в живота на един хомосексуален! И според неговите цифрички, хомосексуалните имали много партньори в живота си. Е и това не е аргумент. Това си е до човека. Не ми казвайте, че нямате или сте нямали приятели, които вършеят като гламави наляво-надясно. Но едва ли смятате, че те са (ще бъдат) лоши родители.
Това е за сега, че се олях малко!
Любов и щастие на всички!

# 143
  • ул. "Мечтание"
Musha-Busha, поздравления за смелостта!
Мисля, че основния проблем е че май хората масово страдат от хомофобия! Както и от това, че презират различното от тях! Жалко, но факт!
Много щастие ви желая!

# 144
  • Кори Селести
Редно е, да.
Стига да са психически здрави.

Което впрочем би трябвало да важи и за хетеро двойките, но уви.

# 145
  • София
Дали е редно или не зависи от личната гледна точка за "редност" Само ще кажа, че хората се размножават разнополово. Съответно това е нормалното. Нямам нищо против доставянето на удоволствие в секса по различни начини, но ми се струва, че някои си нямат работа и измислят глупости. Че не могат ли сега гей двойки да отглеждат деца??? Не знам някъде да е забранено две жени или двама мъже да отглеждат и възпитават едно дете.
Накрая искам да кажа, че гей-двойките в България не са изобщо дискриминирани, което не им пречи да си пищят нон-стоп...  Щом е модерно да се правиш на гей, че дори и е престижно за каква дискриминация става дума.
П.С. Нямам абсолютно никакъв проблем с хомосексуалистите. Хора като хора, приемам ги и си е тяхна работа какво правят в леглата си.  Peace

# 146
  • София
Не е нормално (естествено) и секциото, но днес повечето жени избират този метод, за да родят детето си.
Извинявай, но секциото е неуместно сравнение. Това, че някой го избира пожелание или се намира лекар да ги направи пожелание за мен не е нормално. Но не забравяй, че секциото е животоспасяваща операция за майката или детето, или за двете!!! А това си го прави нормално!

# 147
Аз съм за...не мисля, че тези хора се различават с кой знае какво от нас...
Щом имат желание...супер! Аз ги подкрепям изцяло, но наистина живеем в много едно такова никакво общество....да се надяваме, че товая все някога ще се оправи  Simple Smile

# 148
Другото, което често срещам като аргумент срещу родителите като нас е, че сме щели да направим детето гей!!!  Shocked
Това е нелепо, уважаеми хора! Уверявам ви, че хомосексуалните хора са деца на хетеросексуални родители, които едва ли възпитават децата си в "гейство", а напротив. Хората се раждат със сексуалната си ориентация, просто я откриват в различен етап от живота си.
ОК, едва ли има нормален родител, който съзнателно да си възпита детето като гей и ако то все пак в даден етап от живота си се окаже такова причината може да е генетична (както се твърди), но ако е психологична? Нали там властните майки възпитавали несъзнателно гейчета-явно за някаква патология става дума в този случай. Ситуацията е много сложна, собено ако решим да правим сравнения. Така че, докато не се изясни изцяло въпросът с генетиката и психологията на проблема не смятам , че е редно.И не мога да си представя Азис като майка, нито пък някоя от нези най-високите "дами"  в Бг с русите перуки, които ако ги наречеш с мъжките им имена ще припаднат от тръшкане. То бива бива парадиране ама......И нямам нищо ратив всякакви хомо- и би- и т.н. стига да не спя с тях и да не се перчат постоянно на някакви гей-паради и да се чудят как да се набият в очите на хората и да си правят парите по този начин.

# 149
  • Sofia
Здравейте Musha-Busha,

искам първо да поясня, че сексуалната ориентация на хората не ме интерсува, всеки има свободата да си я избира и уважавам този избор.

Много се изненадах от Вашето мнение по въпроса, понеже в него не прочетох нито една думичка за детето. Говорите само за правата си, възгледите си, хомосексуалните...

Това няма нищо общо, защото тук става въпрос за правата НА ДЕТЕТО,  а не вашите. И за мен отговора напоставения въпрос се крие точно в това - да, редно е, ако детето получава необходимите грижи, любов, закрила и психологически комфорт. И не, не е редно ако липсват тези неща. Съвсем просто е, нали? Ако тези права на децата по някакъв начин се нарушават с живота в гей-двойка значи това е важното и няма значение дали нечие желание да има дете ще бъде удовлетворено.

Аз не твърдя дали правата на детето се нарушават в гей-двойките, мисля че е важно този въпрос да бъде проучен и ако децата не биват ощетени по някакъв начин съм абсолютно ЗА това да бъде узаконено.

Но мнения от сорта че трябва да бъде разрешено защото видите ли има и много хетеросексуални семейства, в които тези права на децата се нарушават са меко казано абсурдни. Т.е ще оправдаем ново нарушаване на правата на децата, понеже не можем а ограничним другите? Не може една очевидно вредяща на децата семейна среда, каквато са хетеросексуалните семейства, които не полагат достатъчно грижа за децата си, да оправдае създаване на нова вредяща на децата семейна среда (ако разбира се хомосексуалната се окаже такава, аз не твърдя подобно нещо).

Общи условия

Активация на акаунт