Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 4

• 74 336
  • 575
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте   да ви споделя    нашите премеждия  Дани смени  вече две зъбчета  , разбрах че са излязли съвсем случайно..като отхапа една препечена  филия изохка  и го питах  да ли го е заболяло  ..погледнах   а зъбчетата новите излизат преди да е паднало    старото.
Отидохме  цялото семейство на зъболекар без да даваме каквито и да било    обяснения  че е възможно и да не даде да му го изкарат зъбчето  Mr. Green Момчето беше младо и много   много  внимателно   така добре се държа с него  че вече имаме  две изкарани зъбчета  с клещи   Peace Хубавото   е че хареса зъболекаря и каза само там да  ходим  Laughing Първия път голям смях падна  с мъжа ми  се напъхахме в кабинета и нашия реши да бяга от стола  ...но    с   малко уговорки седна,  упойката     баткото му каза че е парфюмче    малко въздух му   пусна със  машинката ,   общо взето    го разсея  . За  добро    поведение имаше голям сладолед  Peace  bouquet

# 391
Книгите вече са качени на rapidshare.com. Дано да са ви полезни.

Autism Spectrum Disorders: A Handbook for Parents and Professionals (Two Volumes) ( около 4 МБ)
http://rapidshare.com/files/96284351/mylasd26.rar.html

Growing Up with Autism: Working with School-Age Children and Adolescents (1 МБ)
http://rapidshare.com/files/79886084/Growing_Up_with_Autism.rar

Autism, Play and Social Interaction (1.5 МБ)
http://rapidshare.com/files/67792377/AutismPlaySocialInteraction.rar

Everyday Education: Visual Support for Children With Autism (9 МБ)
http://rapidshare.com/files/67791359/EducationChildrenWAutism.rar

The Miller Method: Developing the Capacities of Children on the Autism Spectrum (5 МБ)
http://rapidshare.com/files/67795441/The_Miller_Method.rar

# 392
  • София
Little My    bouquet  много бърза реакция! А иначе по темата зъби-спане,от едната не сме излизали,а другата тече в момента.Алек от родилния дом спи сам,в отделна стая,т.е. не спи.На 2г.престана да спи през деня.Имаше една прекрасна година,в която си спеше нормално,с инцидентни събуждания.От три години насам заспива за около 4 часа и то след 12,понякога е заспивал в 6,7,8 сутринта....Ако случайно заспи около 2часа,задължително се събужда след това.За нас в момента нормално се води заспиване окло 3-4 часа през нощта,но спи непробудно 7 часа.Зъбите винаги са ни били проблем,растат му бавно и мн.го боли.Като бебе всички съседи идваха да питат,дали не е болничък,така ревеше...Уви ,сега историята се повтаря,вече 6-ти месец крещи и реве,смени 4 зъба и му порасна един кътник.Остават още три кътника....  Cry

# 393
Герито заспива тези дни сама и по-бързо, без многото приказки и игри преди заспиване -около0-1 ч. сутринта. Винаги на лягане си събира всички плюшени играчки, почти едно легло и спим с тях. Тази вечер я сложихме да легне, аз се заплеснах по компа уж за малко, после гледам я тя спи, така и аз лягам отделно, иначе сме двете, ако се събудя посред нощ се премествам в хола на дивана, спалня още нямаме /нарочена е стаята за ремонт/.
Имам чувството, че от продуктите на Аквасорс и след махане на сливицата нещата се промениха в по-лека и спокойна форма.

Днес логопедката каза, че много е слушала, работят, час и половина я оставяме при нея. Гера й казва вече правилно името и всеки ден я споменава.

В къщи няма Гера следобеден сън, рядко се случва и тогава винаги заспива сама, я на фотьойла, я на леглото си легне сама и се завива.

Аз също не съм от тези, които спят много. 6 часа да ми се набират максимум на нощ. Сега вече Дони излиза във ваканция и ще ставам по-късно, че го будя и изпращам на училище сутрин.

# 394
Аз ви черпя виртуално по една торта  chef  bouquet
Моите 2 маймунки се събудиха чак тази сутрин Simple Smile Преспиването мина по вода снощи - таткото им облече пижами и каза, че е "спано" време вече, нямаше никакви протести и се намушкаха по леглата. Само веднъж ме извикаха за още мляко, след 20 минути като ги проверих малкото спеше, аа баткото дремеше почти. След още 10 минути и той беше заспал. Малкото се събуди в 7:30(и добре, че са сабуди, щяхме да се успим за училище, не съм чула алармата), а малкия батко аз го сабудих. И двамата за първи път си облякоха дрехите без протести  Shocked

Та "експеримента" работи  bowuu всичките нощи безсъние които изкарах си заслужаваха за тая нощ непрекъснато спане  Hug Много съм горда с моите маймунки  Heart Eyes
Вчера като казах на ОТ-то че е спал през нощта тя каза, че е поставил вече стандарт и нищо по-малко не трябва да очаквам от него. И че ако се събуди пак трябва съвсем строго да му кажа, че сега е нощ и той трябва да се върне в леглото и да заспи веднага. И не само за спането - за всичко. Когато примерно кажел благодаря без да е помолен да го направи, вече да не очакваме от него да "забрави" да каже. Т.е. когато веднъж постави стандарт за нещо, в никакъв случай да не допускаме да го наруши. "Ти можеш и ще го правиш"

Та явно това, че детето като се научи да заспива само и спира да се буди нощем я вярно. (Да заспи само съзнателно, да си облече пижамата и да си легне и чака в леглото да заспи, не да заспи от преумора на кушетката) Аз не го вярвах...ама ето - НАСПАНА СЪМ  Hug

Та експеримента в резюме ако някой иска да опита -  малкия батко започна да спи по цяла нощ на 7мия ден, малкото на 8мия, като преди да се подобрят нещата много се влошиха (т.е. не спяха между 1 и 6 сутринта никак)

Ох, и още нещо щях да забравя - едно от условията е да се слагат рано в леглата - в 8 най късно трябва да са хоризонтирани и да се очаква от тях да стоят пълни 11 часа в леглата.
Трябва да се слагат рано да спят, защото ако са изморени няма да заспят съзнателно "сами", а от преумора. Не че заспиване в 8 часа постигнахме първите вечери, ама и това стана - всеки ден заспиваха малко по-рано от предния ден и постепенно от заспиване в 11 след много истерии защо не съм при тях го изместихме на заспиване в 8 без да ме викат въобще.
та ако някой реши да пробва - дерзайте, има светлина в тунела Grinning

# 395
Тъй като гледам само ние нямаме и сме нямали проблеми със съня  Rolling Eyes/да чукам на дърво да не чуе дявола/. Единствено това, че никога не ми е спал през деня, с малки изключения. Като заспи вечерта, чааааак сутринта - най-много да стане да пишка или за водичка  bowuu

# 396
Здравейте:)
Деси,през нета струи оптимизъм и радост:)  bouquet
А при мен си е регресия-момиченцето (2002 набор) не само ,че хапе , но и иска да я возя в количката до братчето на 23 месеца.Бейбиситерката избяга-била я захапала като и пипнала "свещената зона"ръчичките.А и беше казано за СИДи за аутизма...Студентка -бъдещ социален работник.Понякога се нервирам на това "романтично " отношение на масите към аутизма и СИД-да. Sad
Да, живота и работата  с аутизъм е труден ,отговорен и изисква морал и себеотдаване.
Деси, знаеш ли нещо за "Floor Therapy"Една майка ми подхвърли,че давало резултати при агресивно аутистично дете...Тук психоложката даде една "кукла на яда",ама сме я скрили в дрешника..Вярно е ,че детето е подложено на много домашен стрес-непознат летен лагер, всеки момент ще се роди ново бебе,майката в момента е в болница...Дано да е е тап,че почват да ровят за биполарност:( newsm78

# 397
не - сега го чувам.

http://www.hiddenlaughter.com/questions/floortime.html

Обаче по това което пише в нета - прави се примерно 10 пъти по 20 минути на ден (ние така правихме четкането, все още четкаме но не толкова често като в началото)  това отнема много време и трябва да му се отдадеш.
При нас агресията намаля със сваляне на сетивността. А за успокоение го затрупвам с одеала(тежки) или го затискам с топката(нещо като джим топка с диаметър един метър) и почвам  да я притискам и търкалям по него. Това го успокоява много. Имай предвид, че той не е дете което лесно дава да го гушнеш. (ако си чела мои стари постинзи сигурно знаеш, че преди година беше мисия невъзможна дори да  му сложа дрехи на гърба)

А откъм мотивация - при нас стратегията е да му казваме"ОК е да си ядосан, ОК е да плачеш", т.е. да го научим да приема собсвените си чувства. не му позволяваме агресивност, но стоим с него и се съгласяваме да е обиден, наранен, ядосан и му съчувстваме.

Това с куклата на яда не ми харесва...нали идеята е да не им позволяваме агресивност въобще. Или поне нашите терапевти  са на такова мнение.
А да се влошат нещата с появата на новото бебе според мен е нормално. Моя малък батко е средно дете и си го виждам как това му влияе яко - съперничеството колкото да не искаме го има и това е.

За возене в количка не ми говори - аз затова изхвърлих нашите...още пием с шише с беберон  Embarassed (краде го от 2 годишния си брат), прави се умишлено на бебе, лапа биберони или се прави, че си смуче пръста и т.н. Когато малкия се роди беше почнал да цапа гащите. Обаче всичко това се смята за нормално при раждане на "съперник" или поне мен така ме уверяват  newsm78 Интересно, че не се сравнява с големия си батко, а с бебето... регресия при поява на ново бебе има при ВСИЧКИ деца. И според мен това е нормална защитна реакция... как милите да разберат, че ние можем да обичаме еднакво 2, 3 и повече деца... А и колкото и да не искаме да си го признаем - всяко следващо дете намалява вниманието към предходното - просто физически не е възможно друго.

А за бейбиситърката дето е избягала... Ами да е жива и здрава. Не се ядосвай. Пак се е оттървала с ухапване само. незнам защо ама като го прочетох си спомних как моя малък батко  откъсна нарочно пръста на бебето на вратата... да не ви се случва  Praynig ама недай си Боже някаква подобна случка да стане - представи си ако тая ситърка трябваше да гледа децата в такъв момент - как ли би се стравила?

Rossoneri
, твоята кукла като заспи нощем после буди ли се да те търси? Или си спи просто много?
За по-ранно заспиване казват вечеря някакава каша от рода на бебешките - зърнена закуска. Това помагало за производството на серотонин и мелатонин. Съмнявам се да дава резултат обаче не вреди да пробваш ако Гера ги харесва - примерно бебешката бананова каша.

# 398
  • Реъкйавик
http://peoplecd.com/solutions.html
това ми изглежда полезно за децата

# 399
Днес ми изникна едно въпросче и реших да ви питам.
Аутистите правят ли причинно - следствени връзки?

# 400
  • София
Днес ми изникна едно въпросче и реших да ви питам.
Аутистите правят ли причинно - следствени връзки?

Доколкото знам това е най трудната част, и висш пилотаж за аутиста.Но не съм чувала да е невъзможно.

# 401
Моят малък мъж почна да си поскрива някои нещица  Laughing. Той много обича да гледа Том и Джери, но не всичките, а точно определено ДВД - /за тези, които ги имат 3 част  Rolling Eyes/. Та това ДВД като му го пусна го знае наизуст вече и постоянно го имитира, всичките 10 епизода. Знае Том или Джери кога ще излязат, кога ще се ударят, кога си пият сока и т.н. Заради това постоянно имитиране почнах да му го крия диска с надеждата да почне да гледа другите дискове. Но не - няма ли му го това ДВД друго не гледа, като се появи него пускаме  Laughing.
Та онзи ден докато не беше в стаята му го извадих за пореден път, но без да му се обаждам. След известно време реших да му го пусна, но диска беше изчезнал. Тук диск, там диск няма го. Извиках Мири и му казах - "Мири, хайде да гледаме Том и Джери. Къде е диска?"
Позавърта се той насам, натам и изневиделица го измъкна. Щях да падна. Много ме зарадва най вече това, че разбра какво търся и го направи  Heart Eyes Явно се е усетил, че му изчезва двд-то на определени интервали и е решил да си го скрие да не му изчезне пак  Laughing

# 402
  • София и там където не се пуши
Пепи и аз така криех, той си пускаше други, но беше под напрежение точно този къде е например, абе почна да гледа и игрални филми, не всички - любим му е Маската - пробай. Гледа Хари Потър ох, не ми се изброяват, но мисълта ми е че мислех, че никога няма да почне.

# 403
  • София
Извиках Мири и му казах - "Мири, хайде да гледаме Том и Джери. Къде е диска?"
Позавърта се той насам, натам и изневиделица го измъкна. Щях да падна.

Ето ти една причинно следствена връзка   bouquet
Браво на момчето   bouquet
pepi_r, като гледа често едно и също ДВД това превъзбужда ли го?Ние минахме такъв период - ставаше много изнервен, докато го гледаше, че и след това.Хилеше се истерично на сцените и крещеше.Търсеше си постоянни филмчета и ги спираше и връщаше на определени сцени.Просто издивяваше  Cry.Наложи се да изтрия всички детски филмчета, и човека откри Гугъл  Laughing.Научи се как да напише "игри" /с помощта на каката/ и вече има нова страст  Confused

# 404
Пепи, голям хитрец е малкия. Laughing
Мими не си пада много по гледането на детски филмчета. Сяда с ентусиазъм, но винаги в някакъв момент от филмчето се растройва и ми е много трудно да разбера защо. Вчера и пуснах да гледа една серия от Winx. Гледаше с усмивка, до момента в който феите направиха някаква магия и си смениха дрехите със зимна екипировка и очила. И като се започна един рев: "Да се преоблекат феите. Да им сменим дрехите..." Наистина ми е ужасно трудно да я разбера, което много ми пречи в комуникацията с нея и съответно незнам как да реагирам в такива моменти.
За това аз предпочитам да поиграе на някоя игра на компютъра. Тя също. Напоследък фаворити са ни игрите, които се предлагат с детското меню на Макдоналдс. Дисковете са с игри с феички, които излизат от някакви цветенца. Та много се смях вчера. Мъжът ми разказва как като я завел у баба и, тя се спряла пред цветята в градината и казала на баща си, че иска да влезе в цветето. Laughing
Катинка ме изпревари за секунди. Hug

Общи условия

Активация на акаунт