Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е програмата Son-rise и някой използвал ли я е лично?
Какви са мненията относно задължителното посещение на училище за деца на 6 години?
Как да помогнем на децата си да преодолеят липсата на апетит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е програмата Son-rise и някой използвал ли я е лично?
-
Какви са мненията относно задължителното посещение на училище за деца на 6 години?
-
Как да помогнем на децата си да преодолеят липсата на апетит?
-
Какви са мненията за програмата Son-Rise и има ли някой личен опит с нея?
-
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени родителите на деца с аутизъм?
,макар че не разбрах името на принцесата и сега на колко е...Много права си за кандидата-и аз вчера точно за това си мислих.Хилежът,неспането...пак ще трябва да се мъчим-много горчи този нистатин.Дори си мисля този път да взема много силен препарат и сега си правя проучване.И сладките неща трябва да спрем...изобщо.Но така не може да продължава.Хайде да ги почваме и ще докладваме тук ,и ще се подкрепяме
. Веселчето,така е ,тестовете са ориентировъчни.То нашите деца не галопират в развитието си,променят се,но ние сме постоянно около тях.Улисани в терапии,учене,безсънни нощи,не улавяме промените.Няма нищо лошо да ги измерим с някой тест и да си отговорим на много въпроси след резултата.А иначе- да Алек чисти,от малък обича и аз непрекъснато го насърчавам да го прави
.
Много обича когато готвя да бърка в манджата ,когато пъ ржа нещо и той да слага в тигана, а когато искаме кафе той е човека друг не може да припари до микровълновата и да скъса и изсипе пакетчетата в чашите след това и да го разбърка и оближе лъжицата чак тогава можем да пием кафе. Също така много обича да си маже филийки с маргарин и да реже салам или краставици, е на доста големи парчета, но той си ги яде.
.Никой не може да я убеди тази майка на две момчета, че децата са със специални нужди.Подкара ги дирекцион към самостоятелност и ред
........рев........./аз тайно я извадих от там и я скрих за известно време/.След няколко дни пак така.
Скоро я гледах обаче, как накара брат си да си изхвърли сам една неприбрана играчка 
, вече даже меси тесто за бухти и пици.Колкото повече отговорности му давах - толкова по сръчен ставаше.Ами как ще се научи да си изпере гащите, като не му давам леген и сапун да опита
.Само да добавя - когато пере дрехите на куклите например - колко неща пробутах не е истина.Сипвам вода в легена - топла ли е или студена, мръсни ли са дрехите - мръсни разбира се, сега слагаме прах за да ги изперем - ето вече са чисти, ама са мокри - виж капе вода от тях, сега ги простираме с щипки, за да изсъхнат.Като изсъхнат - проверка - да сухи са вече - изпрахме ги и сега ги прибираме и сгъваме и подреждаме в шкафа на куклата.Когато психоложката му извади карти със сухи и мокри дрехи - човека беше подготвен вече 
Иначе е наясно кога върши нещо нередно. Вчера докато се зомбирах на компа, а тя зад мен, чувам я да казва "Наталиьоооооо", обръщам се и какво да видя - натрошила едно шоколадово зайче, което брат й заряза на масата(компютъра е в кухнята) и се понамазала. И гледа виновно
Помага детето - ако е на терасата, ми сваля щипките на прането, ако й е близо простора, и го прибира....у съседката или на поляната
Много обича да ми помага с брашното и кафето - ако ги забравя на масата, почва едно бърканеее....направо са отписани. Много ми помага да напълня пералнята - не знам как го прави този номер, но такова цапане брат й никога на никоя възраст не е правил (освен ако я имитира). Не разхвърля, най много да пръсне книжките, но това е, защото не играе и не проявява интерес 
Aлек изобщо не заспа.Всъбота стана в 9ч. и оттогава не е спал...Лежеше си и си "говореше" тихичко,но не дремна дори