Мартенски бебета 2008 !!!

• 13 717
  • 280
  •   1
Отговори
# 30
И ние днес си направихме дълга разходка навън и Али спа през цялото време.

КикиНики, браво, че си се навряла в стари дънки. За моите кг - вече съм 53 кг, свалила съм 2 кг след изписването - без усилия от моя страна, все пак кърмя. Остават ми още 10, за да съм както преди да забременея, но не ми се иска пък да отслабвам чак толкова. Сега всеки ми казва, че вече приличам на човек.

Дивна, как се прави този масаж на окото, защото на Али не й се оправят очичките. Секрет има когато плаче, а капките не й помагат.

Щях да питам нещо важно за мен, обаче забравих какво ooooh!, а наистина ми беше важно. Като се сетя пак ще пиша.

Лека вечер!

П. П. Сетих се!!! Вие пиете ли прясно мляко? Някъде четох, че не трябва да се пие от кърмачки, защото образуват колики на бебетата, а пък другаде, че трябва да се пие, защото в него има калций. На мен много ми се пие, но от 2 дни съм го спряла.

# 31
Ането ,незнам вече какво да мисля.
Но пък за това чакам вторник за да го притеглим и да видим от миналия вторник каква е разликата.Та тогава да се реши какво ще го правим.Иначе залъгалка давам,вода изпива по 100мл.в такивата моменти,чайчето от анасон си пие.Всичко само и само да напълни корема.
Та за това си мисля че е гладен.
А ти как се справи с този проблем?
Ние кърмещите можем ли да ядем яйца?Така ми са се прияли че.....ако съм бременна ще пометна.Абе все ми се ядат храни дето не трябва.А кисело зеле?
Аз трябва да сваля 5кг.още и не мръдват.
В кенгуру от кога може да се слагат децата?Не са ли още малки?
А възглавнички ползвате ли вече?Да не съм направила грешка като го слагам,но той се чувства добре,като е под наклон.Е той половината е върху възглавницата,но все пак.........

# 32
desi.a, аз този проблем имах само в болницата, като се прибрахме вкъщи и Али започна да се буди на 3 часа за ядене. Но пък на пробното кърмене изсука само 30 гр. и лекарката ми каза да почна да я дохранвам, та сега редувам едно хранене с АМ, следващото с кърма, като усетя че са ми препълнени гърдите, само тогава знам че се наяжда със сигурност. И не я държа по 1 час, а по 10-тина мин. на гърда. На училището на 9 месеца казаха, че бебето се наяжда за 10, максимум 15 мин. през останалото време ползва гърдата като залъгалка. То се усеща кога суче усилено и кога само се лигави. Като я усетя, че се е наяла и започва да се унася и само ме ползва като залъгалка спирам кърменето - наяла се е.
Зеле не е хубаво да се яде, защото образувало газове в бебето.
За кенгурото - има такива с твърд гръб, за новородени.
А възглавничка не мисля да ползвам, поне докато детето само не си поиска, нека минат 2-3 години. Чела съм, че не е хубаво да спи бебето на възглавница. Ако искаш да надигнеш малко се повдига целия матрак леко от към главичката.

roniboni, аз мляко не пия, защото и аз съм чела че не е хубаво. Единствено си слагам малко в мюслите, които пък ям всеки ден, защото знам че стимулират кърмата.

# 33
Здравейте, момичета.
Някой нещо да е чувал за Тара31? Какво стана с нея?

# 34
Здравейте и от нас  Hug
Честита месечинка на малките ни сладури Любомил, Виктор, Кристина, Виктория, Евелина и момченцето на мама Grubby!
За лохиите - на мен ми беше спряло от няколко дена и днес пак изтече, но не е червена кръв а е кафява.
Стамболиева, сподели кой ти е клина от Данет, че аз от днес съм с неопренов колан и ако няма ефект да имам нещо друго в предвид.
Ние имаме проблем с нослето. Много е запушено и само се мъчи милата. Пръсках и Тетрисал и слагах мехлемче Фуциталмик, но като гледам май няма ефект. Някоя мама има ли същия проблем?

# 35
Олимпия, обезателно да се снимаш с двамата сладури, защото снимката ще е невероятна. Не ни лишавай от възможността да се порадваме на две доволно сучещи душички.
Тере, ние имаме сериозен проблем с нослето. Толкова се бяхме уплашили една нощ, че бяхме на косъм да викаме лекар в къщи по нощите. Сутринта я заведохме при един много известен УНГ специалист, който я прегледа и й отпуши нослето. Каза, че не е болна, но след това излязоха частичните резултати от посявките от носния секрет и се оказа, че има бактерии. За това започнахме да й слагаме Бактробан. За мое съжаление нямам нито една приятелка, която да не е слагала Бактробан в нослето на детето си. Знам поне, че наистина лекува. Вече започнахме да усещаме действието му. Заведи детето при педиатъра ви и помоли да вземат носен секрет, за да си сигурна, че няма бактерии.
Диди, аз съм фенка на Цитросепта и вероятно не се разболявам сериозно само, защото го пия, но за съжаление си налагам да му изтърпя вкуса, само когато се разболея.

# 36
Ами Марги, точно педиатърката ни и изписа тези Тетрисал и Фуциталмик, а неонатоложката и от болницата и изписа Тобрадекс, но като прочетох , че съдържа кортикостероиди се отказах и днес и сложих от първите. Във вторник ще ходим да ни бият ваксина и непременно ще я питам за Бактробан-а и ще я помоля да и вземе секретче от нослето. Благодаря ти за съвета  Hug
А аз пак да попитам за тази погача - може ли да се прави и малко след 40-я ден на бебето или е задължително до 40-я, защото нашите 40 са утре и ако нестава  Close

# 37
  • София...........
Roniboni, масажа на очетата се прави с твоя малък пръст (кутре) по слъзното каналче от очето към нослето съвсем леко без натиск 10-ина пъти минаваш така.

# 38
Да се отчета от консултацията. Наддали сме 950гр. и сме по-високи с 4см. за 1м. Биха ни Пентаксима. Лилиан не усети убождането и се разплака, като и впръскваха лекарството. Не сме вдигали температура и слава богу. Сега е доста неспокойна, но не мисля, че е от ваксината, защото последните няколко вечери все е така. Трудно заспива и като я поставим в леглото се буди.

Лара, и тае бо и пилатес си ги дръпнах от замундата. Няколко файла на тае бо и два на пилатес. Тае бо много ми допада, защото е доста динамично и се води кардио тренировка.

http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=110669

Isihia, изчаквах няколко дни за да споделя за Лактана Био. От както го използваме (мисля, че от седмица), Лили ака всеки ден. Пропусна само вчера, но днес се отчете. Повръща доста по-малко и то в 50 процента, от случаите повръща, защото се мъчи да гука и се напъва и така връща по-малко. До 2 минути след като е яла се оригва. С НАН ХА акахме на 3, а понякога и на 4 дни. Повръщаше повече и в по-голямо количество, а за оригването съм я държала по 10 минути  и пак си я лягах без да оригне. Явно това мляко просто не й понасяше. Засега съм много доволна от Лактаната и ще се радвам, ако и занапред е така и съм направила правилния избор да й сменя млякото.

Диана, браво на тебе. Аз също имах малко кърма и реших да я спра. В момента съжалявам и изпитвам вина. Бях доста депресирана, заради качените килограми и реших след два месеца кърмене и голямо количество дохранване да я спра и да почна някаква диета, защото несигурността ми влияеше и върху отношенията с половинката. Цял живот ще ми е гузно, че не съм продължила, въпреки, че не е била много. Но ти се дръж. Аз се оказах слаба.

Дивна, Тере, купих си този.   http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=24_220&products_id=1813   За другите нямаше отзиви или не бяха добри. За сега съм доволна.

Ронибони, за прясното мляко, а и за киселото съм чела, че може бебка да има алергия към белтъка на кравето мляко и затова да не се прекалява, но за колики не съм чела.

Дълго стана, ама половинката преинсталира компа, та не можех да ви чета по-редовно и се насъбра. Лека вечер на всички бебчета и на мамите разбира се.

# 39
Честито на новите ни мами - Били,Жени и Angelfish (дано не пропускам някоя мама).Да са ви здрави слънчицата и да ви носят щастие и радост.
Cveteelina, радвам се, че е започнало да действа хомеопатичното.Аз продължавам също да го приемам.Дори си взех и двете концентрации и ги редувам, макар че не съм убедена, че е правилно, но ми действа.Би трябвало да ти се увеличи млякото, когато започнеш да кърмиш и да се изцеждаш и от болната ти гърда.
И на нас очичките ни не се оправят,дори и по-здравото оченце се влоши.Много се увеличава секрета, когато се напъва.Тази седмица пак сме на офталмолог, та дано се оправят нещата.За масажчето на каналчето - на мен ми казаха , че се започва над ноздричката към оченцето с много лек натиск.Прави се с кутрето.Дано сте ме разбрали.
От 2-3 дни бебка е много неспокойна - напъва се и нервничи.Иска по цял ден да ми стои на гърдите и само така се успокоява. Може току що да се е нахранила и пак започва да зяпа и да търси, а като я сложа да суче пак, на 2-рата мин. е заспала. Опитвам да й давам залъгалка, но...зор работа, не става.
За килограмите - аз свалих 10кг с раждането, но откак съм се прибрала - нито грам повече, а ми остават още 10-12кг.Тежи ми и ми е много криво, но няма как.И без това много трудно свалям, та ще бъде цяло приключение.Лекарите ми казаха, че трябва да си пазя операцията поне 3 месеца, а така ми се искаше да правя упражнения.За коремчето, аз също нося клин с колан и ми се поприбра доста бързо, но от няколко дни забелязах, че са започнали да ми се появяват стрии. smile3516. 9 месеца се мазах като луда, а сега покрай бебка започнах да пропускам и ето на веднага се появиха.
Поли, чакаме да се появиш, че ни липсваш и те мислим. Hug

# 40
Здравейте мамчета.Натали преди малко се нахрани и спинка а снощи яде в 23 часа и спинка допреди малко  Laughing а я кърмих и мислех че няма да й стигне Laughing
Да ви се похваля снощи беше първата ни брачна нощ  Mr. Green
Искам да ви питам нещо.Като чуя малката да плаче или са минали 3-4 часа от последното хранене кърмата ми започва да тече или по-скоро да шурти и цялата ставам мокра.Вечер чаршафа задължително е намокрен.Веднъж реших да проверя колко кърма е изтекла на вятъра защото все пак дохранвам с АМ и събрах 60мл а ми е текло и повече.Та да ви питам и при вас ли е така?
Другата ми питанка е за АМ никой не видях да храни с Фризо за лесно храносмилане да не би да не е качествена.На мен педи ми каза да давам от нея а в аптеката казаха че е за бебчета с проблемно повръщане а ние нямаме такова да чукна на дърво.Една мама каза че никога не би дала евтина храна аз също държа на качеството но не знам кои храни се водят евтини защото знам само фризо и фризолак които са по около 11 лева.Другите  по колко са да не би да й давам кофти храна ама педито такава каза  newsm78 Thinking
А и друго искам да питам.Малката има корички на веждите нормални ли са и с какво се махат?
Стана дълго ама така е Натали не обича да съм на компютъра и се насъбира
Кикиники завиждам ти за дънките  Wink

# 41
  • Лондон
Добро утро, аз мисля днес да направя сефтето във фитнеса. Бабата ни се съгласи да остане малко повече и аз мисля да пробвам. Няма да правя коремни, но ще започна с малко общо натоварване. Чувствам се отлично от втората седмица след секциото и не мога да чакам повече. Цялата тази история ми влияе на самочувствието и смятам да се взимам в ръце. Не знам само защо не мърдам от кг, с които излязох от болницата, не ям нищо вредно, не сядам по цял ден от задачи, но не мърдам въобще.
За течението да се оплача, че продължи 1 месец, от лохии премина директно в цикъл, поне така каза докторката на предледа ми миналата седмица. Едва от вчера съм без течение, но не смея да се зарадвам да не започне пак нещо.
За адаптираното мляко - педиатърката в Токуда ми каза да си останем на Аптамил, че е най-доброто, но за да няма проблеми с коремчето да вземем вариантът за проблемни коремчета, вчера го видях в магазина, в алуминиеви кутии, но нямаше големи опаковки. Ще потърся и ще опитам с него.

Желая приятен ден и поне малко почивка на всички!

# 42
Здравейте Simple Smile Като говорите за самочуствие - вчера ходихме тримата на пазар и си накупих нови дрешки, 9 месеца не си бях купувала почти нищо освен дрехи за бременни Crazy. Доста добре се отразява на самочуствието да си подновиш гардероба Simple Smile

cosmopolitan, аз давам Фризовом, за това Friso май говориш, за повръщащи бебета и лесно храносмилане. На мен гастроентероложката ми каза да даваме само това АМ. Аз съм доволна, защото Али никога не е имала запек, това мляко помага за храносмилането, съответно - и по-малко колики. Единствения ми проблем е, че е много гъсто и вече се чудя с какви биберони да го давам Crazy сега сме взели за 6 месечни.

За кърмата, на мен ми тече само сутрин, след сън са ми препълнени гърдите, през деня е слаба работа.

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 10:12 от ането

# 43
  • Пловдив
Добро утро и от нас!   bouquet
Тинчето78, благодарско за линка!  Hug
Тере, мисли за погачата като за адет за здраве - когато я направиш - тогава. Важно е значението, което ще й придадеш  Peace Ние примерно си почерпихме всички и погача с баби, лели и т.н. не смятаме да правим.
Ронибони, за прясното мляко - аз си пия и прясно и си хапвам кисело мляко. Не съм забелязала да влияят зле на бебка.

# 44
  • София...........
Здравейте:)

Мамчета, да ви питам какви абсорбиращи подплънки за кърмачки ползвате и на колко време ги сменяте?

Общи условия

Активация на акаунт