Деца с диабет - тема 3

• 42 064
  • 406
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Честит втори рожден ден на Дани и Марти!Да растат здрави и щастливи. newsm59 newsm67  Gift  ura hbday

# 211
Благодаря на всички за пожеланията за рожденият ни ден.Вчерапохапнахме доста торта със захар,сока също беше със захар.ядоха и други неща.захарта се качи доста,стигна до 25,успяхме да увладеем ситоацията и днес вече сме добре.

# 212
Мария, и двете деца ли са с диабет?Еднояйчни или двуяйчни са ти близнаците?

# 213
Само единия е с диабет,другия обаче също е предразположен към заболяването.процента е по малак защото са двуяйчни.Той е на сущия хранителен режим и се надяваме никога да не се разболее,Господ да ни е на помощ,страшно и много трудно се справяме с Дани,до скоро бяхме с ужасни стойности гликиран 8,5.Коприварова казва че това е много добър контрол за такова малко дете но като чета вие как се оправяте направо ми се плаче.Несмея да се похваля но от един месец се справяме по добре и се надявам следващия ни гликиран да е по добър.

# 214
Мария, страшно се радвам,че са разнояйчни  Simple Smile- това мнооого намалява процента да се разболее другото дете.
   За пример ще ти дам други близнаци от Пловдив-едните момиченца да еднояйчни близначки и с разлика от месеци са отключили диабета.Другите момиченца са разнояйчни и вече повече от 10 год. само едната е с диабет. Гликираният ви никак не е лош като за новооткрит.Май четох,че живеете в жк Тракия?!? Ние не живеем там, но много харесваме вашата лаборатория "Хронолаб" и само там си правим гликиран и другите изследвания.

# 215
Силвия досега правихме гликирания в София но следващия път и аз смятам да го направим в тази лаборатория,наистина чух че е добра.Колкото до процентите при другия близнак знам че са много по малко и се надяваме никога да не се разболее.Много ми е трудно при него да бъде на същия хранителен режим защото не е толкова апетитен като брат си,но гледам да яде това което давам и на него.Не винаги се получава но все пак е здрав и има нужда и от други храни.

# 216
  • гр.Добрич
Мария77, твоите дечица са наборчета на моето момченце. Аз едва се справям с едно, а ти с 2 бебета. newsm78 Дано поне не се отключи диабета и при другото момченце. Доколкото разбрах, твото момче обича да си хапва, а при нас е пълна трагедия. Храни се много трудно и с големи увещания, филмчета, а понякога и насила. Гликирания ви наистина е височък, но нашия ще е още по-висок. Уж всичко правим както трябва, а все не са добри захарите. След 17ч. винаги сме с много високи захари и така до през нощта. Когато вдигна обедната дози, сваля рязко към 15ч. и след това пак е висока.

# 217
spinki да малко сме по големи от вас,найстина се храним добре но пък много плаче и постояно испитва глад.След като му бия инсулина почти не е възможно да изчакаме 15 мин.защото се скъсва от рев и иска даяде.Независимо дали е с високи или ниски дори когато са нормални стойностите той пак изпитва същия глад.Найстина в къщи е страшно много се изнервям и понякога неиздържам на всичко това.И ние като вас сме ту с високи ту с ниски а се водим в ремисия и сме на много малки еденички.Толкова малки деца найстина е много трудно да се контролират,а не знам майката на бебето от Габрово какво ще прави,направо и съчуствам.

# 218
  • гр.Добрич
При нас няма никаква ремисия, а си бием по 10-11 единици на ден.

# 219
spinki, това което чета няколко пъти за твоето момченце ме навежда на мисълта - да не би детето да е предозирано с инсулин и затова така да ви играят захарите и те да са реактивни /ремисии макар и понякога кратки за обичайни за новооткрит диабет/. Някъде в денонощието ниска захар и протекла безсимптомно хипогликимия може да ви играе много лоша шега. От моята практика до момента смятам, че има три начина това да се провери; 1. Да се закачи на детето трансмитер и да се провери КЗ на много малки интервали от време /не съм го пробвала/; 2. Да се намалят с малко /напр.0.5/ последователно /не в един и същи ден/ всички дози, като се запази точното количество и качество на хранене /напр. днес намалявам сутрешната доза с 0.5 Е и меря на обяд. Другите се запазват. На другия ден същото. Ако захарите на обяд са доста по-високи от преди намаляването значи инсулина не е много и възстановявам дозата, след това обедната и т.н./; 3. Да мериш КЗ по 10-15 пъти на ден докаро си сигурна, че никъде няма падане.
Реактивната захар не винаги се явява веднага след хипото, може да има хипо, нормална захар, висока при три последователни измервания преди храна т.е да не знаеш кое поставяне на инсулин е причината за високата захар.
От друга страна и детето е много малко и физическа му активност е непредвидима.
Дано откриеш нещо полезно в това.

# 220
spinki zazi e апсолютно права може да провериш да не би да предозирате инсолина,а за ремисията на нас Коприварова ни каза че за тази възраст е необичайно такова малко дете да бъде в ремисия,за това и правихме всички изследвания но за сажаление диабета не се оказа неонатален.Когато се разболя моето дете беше на 1год.4месеца.И въпреки ремисията захарите пак играят.Затова ти казах че за малки деца като нашите е много трудно да се контролират.Даже ни препоръчват да го държим на по високи захари 8,9,дори до 10 и да не се притесняваме за усложнения първите 5 години.Нямам много опит но дано да съм била полезна.

# 221
spinki забравих да ти кажа не се страхувай да изпробваш,аз започнах да го правя и резолтат има,вече един месец захарите ни се задаржаха почти в норма.Само че 0,5 и 1 еденица са много за твоето дете,предполагам че сте горе доло на нашите килограми,за това ако ти е възможно започни да увеличаваш или намаляваш с по 0,25еденици.Ако искаш ще ти пиша на лични моят скаип адрес за да си поговорим все пак децатани са на една възраст.Мога да ти бъда полезна а и ти на мен също.

# 222
  • гр.Добрич
Zazi, Мария77, благодаря ви че ми отговорихте.
Почти е невъзможно да имаме скрита хипогликемия, защото меренията ни са над 10 и шанса да има такава и да я уловя е голям. Дозите никога не съм ги променяла рязко, а само с 0,25. Просто до обяд е с добри стойности, но след обяд и надвечер всичко излиза извън контрол. Мисля си дали храната не му идва повечко. Той и без това не иска да яде и всичко е насила, но от друга страна трябва да расте. Има дни в които е добре и така по 2-3 дена. След това всичко се обръща. Режима ни е един и същ, храним се еднакво.

# 223
Спинки, от това което пишеш, излиза,че има някаква закономерност-следобед и вечер са ви високи стойностите-значи може би не ви достига бавния инсулин?!? На Микстард ли сте?

# 224
  • гр.Добрич
Clivia, ние сме на 3-кратен Актрапид и вечер Инсулатард. Снощи в 21ч. свали захарта и цяла вечер и през нощта беше добре. Днес до обяд също и сега вече е с 15.7.

Общи условия

Активация на акаунт