За правата на децата ни!-тема 3

• 65 701
  • 786
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И при нас след 20 число привеждат парите!
А за картите за децата, те са карти с двама придружители. Ние с баща им, сме им придружители и можем да ползваме картата и без детето да е с нас, понякога това се налага и много облекчава!

# 226
А за картите за децата, те са карти с двама придружители. Ние с баща им, сме им придружители и можем да ползваме картата и без детето да е с нас, понякога това се налага и много облекчава!
На мен защо пък ми казаха че без детето не става newsm78  Трябвало и детето да е с мен  Rolling Eyes

# 227
На мен защо пък ми казаха че без детето не става newsm78  Трябвало и детето да е с мен  Rolling Eyes
Да, така е, защото тази карта ти издават за това, че си придружител на детето.

# 228
Момичета, по повод използването на картата за градски транспорт, аз използвам картата и без присъствието на детето. Изрично поставих въпроса и в бюро социално подпомагане (мястото от където извадих картата), отговориха ми с "Ами да, разбира се".

# 229
Здравейте милички.
Искам да попитам някой ползва ли карта за транспорт-градска обаче.Разбрах че примерно в Пловдив имат такива,то си зависи от общината май.Дъщеря ми е на 17г. с 80 %. Тя често ползва градски транспорт и ми излиза много скъпо на ден по 5-6 лв само за транспорт. Някой чувал ли е нещо по въпроса. Днес ще отида до общината ,да питам,че да видим.

# 230
  • густо майна Филибето
Според мен в "Автотранспорт" или социалните ще ти отговорят по-добре от общинарите. Не съм наясно и за Пловдив, защото не ползвам често автобус, да не кажа никак, но при социалните случайно засякох разговор за това.
Аз да се похваля - одобрена съм за Социален асистент по една общинска програма, сега подготвям документи за работата, предстои някакво интервю и после обучение няколко дни Simple Smile Интересно как ще ме обучават Simple Smile

# 231
  • Перник
Здравейте мами.Искам да ви попитам днес минахме телк и ни дадоха 60%имам ли право да ми изплатят парите със задна дата?  Детето ми е с пареза на ръката вследствие на родова травма тоест този проблем го имаме от самото раждане? newsm78

# 232
В решението на ТЕЛК-а ще пише датата на инвалидизация. Ако тя е от датата на раждане на детето, ще ти бъдат изплатени парите със задна дата, но не повече от 3 години назад, т.е. ако детето ти е родено през този период, парите ще ви бъдат изплатени от датата на раждането му.

# 233
  • Перник
Забравих да уточня че дата на инвал. ни е 24.10.2008  тоест датата на подаване на документите за телк.

# 234
Ами съжалявам  Sad, но щом е от тази дата не можеш да търсиш да ти изплатят парите със задна дата /от раждането/. Можеш да обжалваш, ако искаш, но тука други могат да се включат да ти разказват колко въртят пък там /за обжалването иде реч/.

Сега погледнах пак датата - как така 24.10.2008 сте подали документите, като днес сме 17.10.2008  newsm78. Къде е грешката в датата или годината. Ако е годината, примерно да е 2007 ще ти изплатят парите от тази дата  Peace

# 235
  • Перник
исках да кажа 24.09.2008 ,днес ще ходя да говоря в телк все пак увреждането е от самото раждане а и в епикризата го пише много ясно.Пак дано поправят грешката.

# 236
Социалният асистент асистент само на един човек ли е, или на няколко, почасово?

# 237
Вълчо май зависи от общината и проекта й.
Аз като питах за мъж ми също ми казаха че трябва - хем на наше дете хем на някоя баба или дядо да стане и се отказахме - става дума за социален асистент -не знам какво е заплащането май е минималната.
И на една приятелка майка й е хем на баща си, хем на внучка си - и то за минималната заплата май - извън София.

А в София има една друга програма - Асистент за Независим Живот - тя е почасова и се взема малко по-голяма заплата - зависи пак от часовете които са одобрени.

Дано не съм те объркала повече.
 Hug

# 238
  • Бургас
В Бургас, миналата година от Бюрото по труда ни пратиха 10-тина човека на 4-ри дневен курс за "Соц. асистенти" и началото на тази година /май февруари/ стартира програмата и ни предложиха тази "работа", но ни казаха, че не можем да станем асистент на роднина, а трябва да се грижиш за двама други хора, заплатата е 220 лв /минималната/ и съответно никой не се съгласи /по последни данни/ понеже на всички идеята беше поне 4-ри от 8-те часа да се грижат за своя болен. ooooh!

# 239
Здравейте,

Казвам се Креми. Понеже до сега не съм пислаа във форума, искам да ви помоля за мнение по един въпрос:

Имам детенце на 7 год. с акушерска парализа горен и среден тип и наскоро се преосвидетелствахме пред ТЕЛК.

Понеже има разлика от предишното решение до новото 8 месеца от социалните ни казаха, че по никакъв начин няма как да ни изплатят за тези месеци социланата помощ. А в заповедта си пише от септември, от когато е и новото ТЕЛКово решение. Мога ли да имам претенции за отминалите месеци, въпреки, че има разлика между двете решения.

Благодаря предварително за мненията ви.

Общи условия

Активация на акаунт