За правата на децата ни!-тема 3

• 65 736
  • 786
  •   1
Отговори
# 450
`Деси`, тази еднократна помощ не е свързана с %НВСА. За актуалния размер в момента не мога да кажа със сигурност. Дано се включи още някой.
Разгледай отправните точки за определяне на неработоспособността (НВСА за деца). Има линкове по-нагоре. Ще видиш какъв % можеш да очакваш. Струва ми се при всички случаи ще надхвърлите 50-те %.
Стискаме палци за адашчето ни.

(аватара ти е много подходящ за ника ми)  Joy
  bouquet  bouquet  bouquet
Не съм сигурна,че ще вземем голям %,,защото с една операция проблема се решава,но кога ще е операцията-никой не знае.
Все пак ще минем ТЕЛК като го изпишат

пп:Давам ти го Wink Подготвила съм си и други Grinning

# 451
На твое място също бих минал ТЕЛК. Това е една възможност за някаква помощ.

пп:Давам ти го Wink Подготвила съм си и други Grinning
Мерси Simple Smile
Ще ми е интересно.

# 452
Можеш да използваш и еднопосочен билет но в случая губиш защото ти се изплаща едната посока а ти се счита за две.Затова за второто ти право за пътуване  гледай да намериш някой двупосочен билет ако не  ви се наложи да използвате двете посоки с автобуса.

# 453
На твое място също бих минал ТЕЛК. Това е една възможност за някаква помощ.
разбира се,щом му се полага на детето-(Къде да прочета основно всичко за явяването на 1 ТЕЛК.От къке и кого какво да дзема?Молба къде и при кого да подам?...всичко,което ми е от полза.Снощи до 3ч. изчетох цялата тема,но нищо не открих Blush

олага ли се на дете с  нисък % ТЕЛК някакво слезоперативно лечение във санаториум и т.н.?

пп:Маька ми я водя вече 2 пъти на психо ТЕЛК в Русе и все й дават 75%,въпреки,че жената има нервно и психическо заболяване.Не може да ходи,говори си сама,не живее в нашия свят....Но на нея всичко й беше автоматично от лекуващия лекар психолог Thinking

# 454
След първия ТЕЛК (60%) ни определиха че ни се полага санаториално лечение 1 път годишно за сумата (тогава) от 165 лв.
Втория ТЕЛК определи 10%, след това НЕЛК 44%. Вече няма (не че и преди сме го използвали) право за санаториум, както и всички останали допълнителни средства (освен двойните детски).

# 455
  • до реката
Темата ме касае пряко ще я следя.

# 456
  • Бургас
Бихте ли ми казали добавката която се изплаща от социалните за саниториално лечение за дете с увреждане все още ли е 165лв.?

# 457
Добавката за санаториум е вече 195лв.

# 458
  • до реката
Искам да попитам вярно ли е че ако детето ми е с телка50% а аз съм безработна имам право социалните да ми плащат здравната осигуровка.  newsm78           Не формулирах добре въпроса но се надявам да сте ме разбрали. Embarassed

# 459
Здравейте Ако детето е със чужда помощ да плащат ти здравните осигоровки като всеки месец ходиш да си пускаш молба в социалните.Марти миналата година беше без чужда помощ питах но ми казаха че трябва да има чп.От тая година е 80% с чп.и всеки месец ходя в социалните да си пускам тая молба .

# 460
  • в полите на Балкана
И на мен ми плащаха здравно осигуряване до мин. година, но подавах молба еднократно в началото на годината. За протокола детето ми е 100%НВСА.

# 461
Ааааа гледай ти пък мен ме разкарват всеки месец до социалните .Thinking

# 462
Здравейте, искам да попитам колко време, след подаване на молбата за подпомагане по чл.43, мога да очаквам паричките. Забравих да попитам социалните newsm78.

# 463
  • в полите на Балкана
Здравейте, искам да попитам колко време, след подаване на молбата за подпомагане по чл.43, мога да очаквам паричките. Забравих да попитам социалните newsm78.

След като получиш решение от АСП. Обиновено около месец.

# 464
Мога ли да ползвам билетите, за пътуване по жп транспорт, които са отпуснати от социалните за придружителя, но без присъствието на детето  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт