ИЗРАЕЛ 6

• 43 709
  • 288
  •   1
Отговори
# 165

Честит Рожден Ден  hand!
Бъди здрава щастлива, обичаща и много обичана!Успешно реализиране на всичките ти (ви) мечти!

На патереци, но от сърце!

Ние също сме на работа, само работим с един чес по- малко. Майка ми пък вика, че има чувството, че само ние работим, защото градинките са пълни с хора. И навсякъде имало мангали (скари, не цигани  Mr. Green) и планини с мръвки. И тя с това все запомня тукашните празници- яденето!
Ако тя не беше тук и аз трябваше да взема хофеш.

Относно подаръците моят шеф е много точен- дава кеш- да си купиш или да идеш където и каквото ти е кеф. И този път добре се отчете. Аз също съм работила на места, където дават сервизи, кърпи, чаршафи, тенджери- да се чудиш какво да ги правиш ина кой да ги подариш  Rolling Eyes. А на мъжът ми му дават талони, които отиват или в хранителните магазини или във Фокс (дрехи)  Laughing.

# 166
Мерси за пожеланията!

Хубаво е чувството да си на 30 години, аз съм доволна от това което съм постигнала досега но казвам на всички все едно живота ми сега започва може би защото много неща ни се случиха и бебето, и местенето което ни предстои, аз имам  малък бизнес който развих с една приятелка но ще го продам защото няма начин да се занимавам от разстояние както сега а аз ако не върша нещо на 100 % по-добре да не го правя.

От мъжа ми имам подарък очила  Sunglasses аз си ги избрах ние отдавна имаме уговорка да си казваме какво искаме за рождените дни, на други празници си купуваме изненади.

Мента какво съвпадение  Laughing честити на твоят мъж роденият ден от мен. Между другото имаме един приятел от Израел роден на една дата с мен Ейтан се казва да не е същият, а ? отдавна не сме го чували как е да не си в взел и той българска булка  Joy .

# 167
добре ви идват значи подаръците Simple Smile
и в гърция се раздават пари по празниците: за Коледа и Великден по 1/2 , а в началото на лятото цяла заплата...или беше цяла за Великден, а 1/2 за лятната почивка... newsm78 забравила съм...тук дават само за Коледа допълнително пари...

абе хрумна ми да ви питам, хората с доста наднормено тегло не плащат ли по-висока здравна застраховка Thinking...

# 168
  Не  е в държавана фирма и отпуската му е платена .Подаръци - много (от шефа , както и от клиенти, които се подмазват  Mr. Green)  и купони от фирмата (пари).

Тали, това с ,мръвките и ние го правим.Събираме се и започва едно разпъване на одеяла и черги под сянките на някой парк.Маси и столове пластмасови се носят.Деца, колички, топки,  Partyиграчки.Термоси с кафета,  десерти за след мръвките , плодове , ядки..... Води ....Салати, хумус, кисели краставички...  Crazy Голяма чаршия  Joy Едно дърво ни трябва с цялата сянка , съседи не щем, а гъчене много, все някой се присламчи под "нашата" сянка.Някой все ходи по-рано да опне чергите да пази място....  hahaha додето се източат всички да дойдат ...., че няма сянка да остане.Ползваме  тези пластмасовите  , еднократните чинии и после прилежно си почистваме преди да си тръгнем. FlutterСвекъра  е по мръвките, отива , засяда си на  едно специално столче и си започва да си пали огъня  човека, ниже си мръвки на шишчета , разпределя си...и ние се връткаме около него  с чиниите , сочим чинии само.... и питаме от време на време какво се пече  сега....Той ги пече по видове човека.Моя мъж обича лук и домати на шишчето с мръвките.Оф , големи пикникци по Песах.Аман от  ядене!А ние си мислим , че само българите се пукат да ядат по празниците.Ба! Ами! Whistling

# 169
Пепеляшка, мъжо казва , че няма такова нещо за здравните.

# 170
  • T"A
Между другото имаме един приятел от Израел роден на една дата с мен Ейтан се казва да не е същият, а ? отдавна не сме го чували как е да не си в взел и той българска булка  Joy .

Цъ, не е Ейтън  Simple Smile Но преди 31 години на 21/04 се е падал ден преди Деня на Независимостта, а обикновено около празници има повече раждания (така съм чувала). Хубава дата е, ти към коя зодия я водиш - ние сме малко раздвоени - дали е чист телец или е на границата между овен и телец? (виж, какви сериозни дилеми имаме  Joy)
На всеки 18 години датата по еврейския календар и по грегорианския съвпадат, което означава, че след 5 години 21 април ще е ден преди навечерието на йом hаацмаут  Wink

И понеже се връщам от кино (беше част от подаръка ми за скъпия) ще препоръчам още един филм - "21": http://www.sonypictures.com/movies/21/
и още един си харесахме, но дали ще успеем да го гледаме  Whistling http://www.firstlookstudios.com/films/king/

И навсякъде имало мангали (скари, не цигани  Mr. Green)                                                                                                               
Тали, hahaha как ме разсмя! Без ударението на думата наистина е объркващо  Joy

Не  е в държавана фирма и отпуската му е платена .Подаръци - много (от шефа , както и от клиенти, които се подмазват  Mr. Green)  и купони от фирмата (пари).
Петя, неслучайно отбелязах, че мъжът ти е късметлия  Peace Но имах предвид, че междинните дни на празника не са официални празници и в този смисъл не са задължителна платена отпуска, освен в изброените институции  Simple Smile Отделно всеки може да си взима годишната платената отпуска, когато си иска; а и предполагам, че може да си договори допълнителни дни отпуска (освен полагащата му се по закон). Но с тези едноседмични празници, които ги има в Израел (Ханука, Сукот, Песах) човек би си помислил, че израелците половин година преминават в отпуска  Crazy А в повечето случаи са в тежест, примерно на работещи родители, не е като да си почиват веднъж на няколко месеца заради празник  Sad

# 171
   Момичета , днес е страшна жега! Вятъра чак гори като от печка....уж вятър да полъхне , а той така горещ..... От рано е така.....В 9  ч. щяхме да излизаме на сутришна разходка, но още тогава беше жега.Сега по обяд хептен е невъзможно.Довечера да видим как ще е.Ако снимам пак ще пусна снимки.

# 172
Блазя за топличкото,което имате,тук у нас е студ.Странен климат има в Австрия един ден е топло,излизаш по къс ръкав,а другия студ и си с яке.Само вадя и слагам дрехи в гардероба.Омръзна ми вече.При вас явно е безкраен купон от празници,ядене и пиене.Леко и благородно ви завиждам.Аз вчера и онзи ден работих почасово и ми платиха доста добре.Е,това са на мъжа ми познати затова,ама сега уморена,а и трябва да търся нещо постоянно.
Момичета моля ви,ако имате инфо.за моята бъдеща дисертация -имам предвид материали свиркайте,аз сега ги събирам-малко клошарски,но като се замисля бая работа и четене ще падне.
А чух нещо и сега да попитам-някои известни люде са си купили гробищна земя да ги погребат в Израел на определено място,чието име не запомних-така щели да отидат в рая.Има ли такова местенце и каква е тази история,че лудите са луднали за рая.

# 173
  • T"A
А чух нещо и сега да попитам-някои известни люде са си купили гробищна земя да ги погребат в Израел на определено място,чието име не запомних-така щели да отидат в рая.Има ли такова местенце и каква е тази история,че лудите са луднали за рая.

krisi, вярващите смятат, че Месията ще дойде в Маслиновата гора/хълм (за говорящите иврит ->הר הזיתים), за да възкреси мъртвите yes Виж този сайт и съответната снимка на това място, считано за толкова възвишено: http://www.jerusalemshots.com/Jerusalem_ru109-5578.html

Материали за доктората е най-добре да търсиш из специализираната литература, но ние ще помагаме с каквото можем, за да се изяснят понятията или нещо такова  thumbsup (от каквото имаш нужда)

# 174
а каква е историята,ако има такава на вратата на милосърдието и защо се нарича така

# 175
  • T"A

Ерусалим, като всеки град в древността е имал крепостни стени (които все още съществуват). Вратата на милосърдието е в източната част и представлява просто една от вратите, през които се е влизало в града. Датира от седми век, като стилът и е византийски (това според Интернет)
Това е входът, през който Исус е влязъл в Ерусалим. Simple Smile Заради това, че Исус е влязал през нея, я наричат още "Златна врата/порта"

Предполагам, че и казват Врата на Милосърдието заради вярата, че Месията ще влезне от там, за да донесе изкупление...

Но сега не може да се влиза през нея. Официалният вход към Стария град е  врата Яфо - от там с еминава през арменския и християнския квартал http://en.wikipedia.org/wiki/Old_City_%28Jerusalem%29#Gates (най-отдолу има карти на вратите)

Има мюсюлманско гробище в непосредствена близост и изобщо - разни  мюсюлмански молитвени домове, не е със свободен достъп. Казват, че гробището е построено, за да възпрепятства влизането на месия, но по-добре да се намери някой "независим източник" на информация, не знам какви са причините

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 17:34 от Mentha

# 176
Хубава дата е, ти към коя зодия я водиш - ние сме малко раздвоени - дали е чист телец или е на границата между овен и телец? (виж, какви сериозни дилеми имаме  Joy)

По принцип за Телец се мисля така съм срещала в повечето хороскопи. Но и Овен е хубава зодия абе все рогато и инатливо излиза както вика мъжа ми  Laughing.

Днес водихме малката на профилактичен преглед -ортопед, всичко е наред чух най-хубавите думи на света "здраво Ви е детето, госпожо"  Simple Smile.

Лека вечер пак може да се включа по-късно.

# 177
Hand браво да ти все така живо и здраво детето.
Момичета-кокичета а как стои въпроса,ако искаш да тръгнеш по Христовите  пътища,доколкото знам трябва да минаваш през арабската част-това проблем ли е за туристите и в частност за евреите,ако искат.

# 178
  • T"A

Via Dolorosa имаш предвид  Simple Smile (на снимката се вижда колко е красив ерусалимският камък)
На организирана екскурзия (с екскурзовод) бях по времето на Интифадата и тогава самата туристическа агенция отказваше да прекарва туристи през мюсюлманския квартал заради застраховката. Иначе самостоятелно бяхме преди 2 години (аз и половинката ми) до Божи гроб и тогава видях, че в "другата" част - не от към входа на еврейския квартал, а от към арабските пазари, имаше боядисани яйца (беше в седмицата преди Великден) и отскочихме да ги видим (било е след обявяването на края на Интифадата), но това беше - погледнахме яйцата и се върнахме там, от където и влязохме... Просто приятелят ми смята, че все още може да е опасно и е поемане на излишен риск. Но за идващи от чужбина християни, които са си на организирани екскурзии, няма проблеми  Peace Когато бяхме там, имаше хора с един голям кръст, които пресъздават на нещо като поход целия път, който е минал Христос към Голгота. Мина ми през акъла да се присъединим към тях и просто да ходим след тях тихичко, но като не знаеш дали ще се върнат, на къде са се запътили, и не ти стиска много-много заради едното любопитство... Blush

В myspace са качили доста видео-материали от тези процесии
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=28577655

Преди Интифадата е било различно. Аз не съм била в Израел тогава (за съжаление), но мъжът ми казва, че и в Хеврон е можело да седиш в кръчма с палестинци - фигуративно казано, иначе той е бил млад и не се е интересувал от исторически места в онези години...

Тали Дан е по-отдавна тук и може би тя е била в тези части на Ерусалим  Wink

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 23:12 от Mentha

# 179

Да ти е живо и здраво  детенцето , Ханд!

Бяхме в Градската градина тази вечер.Всяка вечер по време на целия празник Песах има вечерна програма - шоу.Сцената е добра.Имаше едни танци, барабани, огньове въртяха, от  горе се спускаха с  едни люлки и пяха.Имаше и  акробати от някакъв  цирк , които се спускаха от покрива на една от  големите сгради до градината.Имаше и от тези високите на кукили хора с костюми.Разхождаха се из градината и децата им минаваха между краката отдолу като под мост.Захарни памуци, сладоледи, захаросани ядки имаше....Саги много се оплаши от  тези на кукилите ....От огъня, който въртяха на шоуто не се оплаши, а от тях - да.А те бяха  с едни бели костюми и звънци по тях ..... Незнам какво му стана на това дете... Много се обяснявахме , че това са хора с костюми и т.н. А той им казва "коне"  #Crazy (сус = кон, сусИм = коне).Утре  вечер пак ще идем.... Хубавото шоу започва по-късно, но ние  вече  трябва да се прибираме заради децата.Поне видяхме началото в 8 часа ...седяхме до 9 ..... Израелките , елате се разходете насам , хубаво е.Общината доста се е постарала з това безплатно за нас  забавление.Охраната е добра също.

До скоро и лека ви нощ!

Кръгла маца -  

http://www.kumah.org/blog/pesach%20AGAIN.JPG

Общи условия

Активация на акаунт