В кухнята на госпожа Манджула ~ видео с вкусни индийски рецепти

  • 12 972
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 1 053
Сега се сетих. Някъде четох, че ефектът на тандуури пещта можело да се имитира в домашни условия като във фурната се сложат 2 тави, една над друга, и наан-ът се поставя върху долната, демек да се пече между двете. Но не сме го пробвали. Не знам дали наистина става.

# 31
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Да споделя с тези , които ги интересува -
Питките със спанак са разкошотия !!!
Побългарих ги , няма как , но идеята е важна и технологията .
Задуших лук и лопуш - имам ги в изобилие -това ми беше плънката , нататък действах като г-жа Манджула .
Направих няколко с повечко олио и на по-бавен огън - станаха хрускави , топящи се в устата .
Беше ми трудно да ги разточвам като нея и затова разточвах питката на тънко , колкото позволява , слагах плънка в едната половина и прихлупвах с другата . Получиха се полумесеци .

В заключение - разкошна рецепта !

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Другарче , недей мраморна. Тези за във фурната са керамични. Аз намерих, но беше последна и не взех. Пробвах наан-а на тава и не се надигна, не знам къде сбърках.

вчера дадах рецептата за Наан, която беше пусната в другата тема.
половинката реши да го прави.
имаме 4 подметки и 4 камъчета Tired

първо той направи 4 наанчета и не се надигнаха, не се изпекаха, трагедия.
после аз ги разтеглих малко по-дебели, понадуха сам но станаха като камъчета...

идея си нямам, до сега не съм успявала да направя наан Crossing Arms

в събота бях на индийски ресторант в нашия град и не съм доволна Crossing Arms
всичко беше люто, но липсваха подправки Shocked
няма да ги посетя вече Crossing Arms

# 33
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Ася , аз не смея да пристъпя към наана , затова правя по другите рецепти .
Ето тази сутрин замесих пак тесто като за спаначените , но по желание на мъжа сложих сиренце - лелеее нямаш представа каква вкусотия .
Но са най-хубави докато са топли , преседят ли стават жилавки - яжте докато е топло !

# 34
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ама ние не ядем такива с пълнеж Whistling
моичкият иска Наан. бяхме веднъж в индийски ресторант и го ядахме там, ама печен на тандур и той оттогава се мъчи да го докара  Crazy

# 35
  • София
  • Мнения: 2 457
Здравейте,
Това сайтче ми е любимо и може да се научите да готвите всичко , не само индийско и не само да готвите...
http://www.videojug.com/film/how-to-make-chicken-tikka-masala
 Wink
Това пиле изглежда много обещаващо Chicken Tikka Masala

Аз започвам да колекционирам такива сайтове

Само да спомена, че се продава гортова смес Тика Масала, която се добавя към лук, домати и разбира се пиле. Много е вкусно!

# 36
  • Мнения: 338
Да кажа една забележка към тестото за роти (чапати) - брашното трябва да е 50% тип 500 и 50% тип 1850. Това е най-близко до индийското брашно, което се споменава в оригиналната рецепта. Става въпрос за брашната в Бг.

Да се вмъкна и аз в темата като голяма почитателка на индийската кухня! Пробвах преди време да си правя чапати в домашни условия в тиган за палачинки, обаче използвах само пълнозърнесто брашно и резултата беше плачевен, получиха се много твърди и жилави питки. Сега ще пробвам с рецептата на лила   bouquet Много благодаря за линка също на авторката!!!

# 37
  • Мнения: 338
Забравих да споделя, че в арабските магазини около женския пазар в София могат да се намерят повечето подправки, които се използват в индийската кухня, дори видях, че продават жълтата индийска леща. Нищо чудно да има и пълнозърнесто брашно, което да е подходящо за направата на нановете.

# 38
  • У дома
  • Мнения: 1 741



Наан-а е много лесен - бъркате в машината за хляб, вадите, разточвате и печете. Става разкошен покет, в който децата вкъщи сложиха месце, сиренце... разкош!
Пекох на плочата, която купих само за него, като я оставих половин час хубаво да загрее на 260 градуса.

# 39
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Боже ,боже , каква красота Аталанта - Бравоооо !
Тук няма такива плочи или поне аз не знам за какво да гледам - може ли да я снимаш , керамична като БГ сач ли е ?
Аз днес си направих нещо като наан , но пак моя си измишльотина - намерих пълнозърнесто брашно , но с подправка за грахам , станаха кафеникави и ги некох на сач - не се надуха , но станаха вкусни и крехки .
Народа яде , радва се и хвали г-жа Манджула и моя ентусиазъм - здраве да е !

# 40
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Другарче , не знам какво е сач, сигурно е подобно. Ето снимка от амазон, моята е много по-евтина.
http://www.amazon.com/Old-Stone-Oven-Pizza-Round/dp/B0001598UC

Току що прочетох, че се мие само с вода, а аз търкам ли търкам... Трика при наана е високата температура на печене, от нея се надуват така.

# 41
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Аталанта   -   Прекрасен сайт - разгледах с удоволствие , добих представа и ще търся по нашите нови , големи супермаркети .
Сача е направен от глина , като тавичка с нисък борд . Преди употреба е добре да се изпече във фурна , става по-издържлив .
Ето го сервиран на масата в/у специална поставка http://www.resortbg.com/kopriv/photos/l180.jpg
Ще го пробвам за наан , дано се загрее достатъчно .

# 42
  • У дома
  • Мнения: 1 741
От това, което прегледах набързо разбрах, че се слага в студена фурна и се чака повечко да загрее. Плюсовете са, че темп. се разпределя равномерно и няма овлажняване на това, което се пече.

Другарче, сача гледжосан ли е? Ако изобщо това е думата ooooh! Защото при голите плочи става абсорбирането на влагата, иначе едва ли. Успех Simple Smile

Момичета, купих си една торба garam masala , ползвате ли я тази побправка някъде?

# 43
  • Мнения: 110
Аталанта, непрекъснато като готвя, ползвам гарам масала. Ние вкъщи ядем зеленчуци и риби - друго месо не, но гарам масала - слагам в тестото за хлябовете, за картофи - също.

Аз след малко ще пусна рецепта за Алуу Гоби. Сега я дооформям графично. Това вкусно ястие с роти - как сладко се яде, а как пък се лепи по талийката и дупето .... ама нали мъжът ми е мароканец - има още накъде  Wink .

Искам да кажа, че ротите си ползваме, за да загребваме с тях - вилици, нали знаеш, според мъжа ми, са ги измислили арабите - как иначе, но видели, че храната се окислява - и с ръце и много хляб отива.

Та аз пробно - след ден-два тръгвам за Мароко, спретнах едно Алуу Гоби и ротита, отделно от събота насам 3 пъти правя питки с лапад и още- питки с пълнеж от картофи, сирене и ким и все не остават, че са ми заприходили едни гостенчета. А те ЯДАТ ти казвам.         

# 44
  • У дома
  • Мнения: 1 741
akhyal_katya , благодарско  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт