Шареният свят януарчета откриват, все по-рядко те заспиват!

• 13 203
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Zimna prikazka, стискам палци на Пинко, всичко да е наред Praynig
Ето резултата от днешната консултация: 6230 (+930гр.) и 61.5 (+3.5см). Биха ни пентаксима, дано да няма странични ефекти Praynig
Увеличиха ни дозата вигантол - по 2 капки сутрин и следобед и заедно с това calcium gliconicum - 2 x 2, всичко това, защото главичката била мека малко от едната страна. Каза ми, че вече мога давам от розовия девин, както за пиене, така и за приготвяне на АМ, вместо да преварявам.
За захранването, педи каза след 10 дни да почвам плодово пюре #Crazy и това след като давам вече по 20мл. сок от ябълка.
iva_top, много неприятно, оправяй се по-бързичко Hug
Ханна и ние сме в очакване на Голямото ако, дано да дойде днес, че от 4 дни го чакаме вече Praynig

# 181
  • Пловдив
Laughing Аз се сетих за сина ми и ще отида да му дам малко да хапне   Joy

hahaha hahaha hahaha

Добре, че ми напомни да отида да видя дали спи още  Laughing

Абе какви хора сте вие, разстройвате психиката на децата си, душите ги... Mr. Green
и не се СЕЩАТЕ да ги гушкате, горките, жадни ги държите и не им давате дори ЛИМОНОВО сокче да си освежат устата  Joy че им е писнало от тази ваша рядка и нехранителна кърма  hahaha

Joy и нарочно ги обличате леко, за да изстинат и да се разболеят  Mr. Green
... и гладни ги държите , на всичкото отгоре . Вместо до сега да сте на цяло бурканче пюре , вие ...
                                Joy                 Joy                    Joy

И какви майки сте като по цял ден в някакъв форум киснете  Laughing

# 182
  • Пловдив
Ауу, с тези приказки за свекърви предизвиках съдбата и моята се обади, че ще идва   Crossing Arms
 Simple Smile
Отивам да въведа малко ред из къщата  Blush  Grinning

# 183
Laughing Аз се сетих за сина ми и ще отида да му дам малко да хапне   Joy
Ауууууу , вярно , че трябваше и да ядат тези деца .  ooooh!
                 Joy Joy Joy

# 184
Аз пък съм много доволна от моята свекърва Grinning Тя е много за кърменето и ми дава хубави съвети Hug Малко каго възпитателка е по строга ама отсега викам на Даная, Дани ако не слушаш ще те пратя при баба ти в детската градина Laughing Много непуслушни деца записани в градината са ставали за пример после Laughing
За захранването съм твърдо след пети месец!
А пък ей такова изказване като чуя за нехранителна кърма и падам от смях Laughing Laughing

# 185
Момичета, и аз ще се изкажа за захранването. Няма точна схема или рецепта, теориите и практиките са много, но смятам, че всичко е строго индивидуално и си зависи от детето. Аз например вчера изцедих на Калина около 30 гр. сок от ябълки, хем за витаминчета, хем да и тръгне акото, че е все запечена. Още на втората лъжичка негодуваше, че не и давам по-бързо. давах и го с кафена лъжичка. Много и хареса. Днес пак и направих, но ме домързя с лъжичката, та и го дадох с шишето. Ми харесва му на детето.Ще и правя и смесено с морковче.

# 186
  • пред екрана
Ей, мамчета не им се връзвайте толкова на свекървите. Вярвам, че правят тия изцепки с добро чувство - нали са баби и имат самочувствие на жени с опит.
Аз от моята свекърва не мога да се оплача. Но майка ми  ми каза в прав текст, че Криско й е по мил от мен и само за него мислила по цели нощи. Не че това е лошо, де. А казват, че майчината любов била най-силна. Какви ли свекърви и баби ще бъдем и ние? newsm78

# 187
  • София
Мами, искам да ви попитам, как миете дупетата на бебетата. Малко тъп въпрос ама се видях в чудо с моята пищна мадама. Като беше малка (въпреки че за бебе 4 и нещо кг не може да се каже малка, но да кажем малка на възраст) я хващах както се къпе новородено: дясната ми длан под гърдичките и, палеца под дясната и подмишничка, показалеца от лявата страна на вратлето, а средния ми пръст под лявата подмишничка, получава се много стабилен захват. С лявата ръка махам памперса, пускам водата, мия и после подсушавам. Сега обаче вече е към 6 кг и я хващам с дясната длан под лявата подмишничка, а палеца ми от лявата страна на вратлето, долната част на ръката ми е опряна в гърдичките и, а дясната и подмишничка опира във вътрешната страна на лакътя ми. Не знам дали ми разбрахте обаче имам чувството че ще и прекърша гръдния кош, защото не я хващам правилно. Всеки път след като я измия и я сложа на повивалото ребрата и са хлътнали и вече започва да плаче. Аз я мия всеки път след като се изака, а това понякога е по няколко пъти на ден и вече всеки път почвам да се притеснявам, как ще я измия и дали я боли.

# 188
Аз през деня не я мия, ползвам само мокри кърпички на Памперс. Дупето и дудата мием основно вечер с къпането в коритото.

# 189
  • Пловдив
Pampita, неможах много да си представя как точно я миеш, но неразбрах обръщаш я с лицето към пода ли? Аз така я обръщах като беше малка.
Сега е с лице към тавана, като я държа с лявата ръка, крачетата и се опират в мивката .. или в легена малко се сгъва .. абе, общо взето я измокрям цялата от кръста надолу  Crazy
Още малко като порастнат и като могат да се сгъват ще е по-лесно.

Незнам де .. нека и другите кажат, че и мен ми тежи пък е едва 5 кила и нещо  Whistling

# 190
Ханна, честито посещение на високо равнище Sunglasses

Пампита, тъкмо днес мислих за това.
Понеже при нас всеки ден идва Голямото Ако и вече виждам зор да я мия на мивката, преди половин месец беше 6500гр, сега не знам колко е, но мнооого тежи.

При мен и тия две деца, дето имат колики след 3-я месец, дори да искам да дам сок, е абсурдно.Добре го е измислила природата Grinning
екатерина, за ме е важно какви са ползите на детето, не толкова дали това му харесва или не.
Ето, Пресил сега ако му дам един шоколад, така добре ще му влезе, ама нищо полезно няма да извлече от там.
Същото е сега и със сока, никакви витамини ме мисли, че приема Калина, сега я захранваш с нитрати Simple Smile

# 191
  • Пловдив
Мерси Фил  Flutter
Ударих един парцал на пода и съм готова да я посрещна.

Всеки път като идва се чувствам като на изпит. Тя нали е мед. сестра на педиатър и все едно ми прави консултация - преглежда уши, гънки, чудеса .. пъпка някоя .. ама какво да я правя  Rolling Eyes

# 192
Аз го мия на всяко преобуване - през около 3 часа . Ако съм те разбрала правилно и аз така го мия . С две думи - все едно съм го взела под мишница , но с гръб към мен и не е под мишницата ми , а се пада м/у дланта и лакътя . Не мисля , че има проблем . Naughty
П.С. Пропуснах да кажа , че го мия в леген .

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 14:18 от Djulichka

# 193
Фил, защо смяташ, че ако сега сокчето е нитрат след два месеца вече ще е витамин???

# 194
  • до една звездичка
Аз пък мия моето шишенце в леген newsm37
Хем на мен ми е по-лесно, хем на нея и е по-хубаво Grinning
Още докато усети водата с крачетата си и присядва като жабка.
И като и се надиплят сланинките...  love001  love001  love001
После я изплаквам с едно канче вода и съм готова:)

Общи условия

Активация на акаунт