МАЙчета 2005 (109)

• 12 714
  • 306
  •   1
Отговори
# 75
  • Там където има любов
Diana_T  Аз на моя мъник му давам повечето лекарства със"спринцовката" (както и да му е името) от панадола.така той не разбира какво му давам и мога да му го дам направо да гълта. после някаква изненада като сокче или каквото измислиш

# 76
Такаа, върнали са се от лекар мъжът ми и Мишка, няма счупване, само разтежение на някакво си сухожилие. Simple Smile
Казали са покой до неделя, ако не й мине, ще я стегнем с ластичен бинт.
Хубавото е, че и бронхитът е отминал, вече е здрава Simple Smile

Пателинка, на мен гаденето ми намаля доста, сега вече повръщам рядко, но пък по цял ден ми е едно такова неприятно на стомаха. Което обаче почти не ми пречи, вече съм свикнала с него, а и дъвча разни бонбонки и се чувствам по-добре. Гадното е, че лепнах бронхита на Миша, опитахме се да го лекуваме само с билкови хапчета, но не става. Вчера като отидох на лекар, ми каза, че вече  свистя като дишам, инфекцията е в дробовете и сега ще трябва да пия поне седем дни антибиотик Rolling Eyes Ама няма как, такава хрема и кашлица имам, че повече ме е страх от нея, отколкото от антибиотика.

Диана, аз обяснявам дълго и напоително как трябва да го изпие, ако не успея с обясненията, нямам шанс да й го дам насила, защото го повръща на секундата. Удрям го на съвест, иначе не мога. Simple Smile

Деси, ползвай си количката и хич да не ти пука кой какво ще си помисли. Моят мъж до три годишен са го возили, мързяло го е да ходи Laughing

# 77
Diana_T  Аз на моя мъник му давам повечето лекарства със"спринцовката" (както и да му е името) от панадола.
И аз по същият начин Peace
Феъри, то ще се оправи крачето, но дано  не я боли.

Аз съм парцал, кръвното ми нещо го няма. Както всеки месец по това време TiredЯд ме е, че попилявам хубавия ден.

Ава през нощта поддържаше температура. Спа неспокойно. Но от сутринта няма, слава богу!
Продължавам да и давам въпросния Умкалор, вит.Ц и започнах да пръскам Еуфорбиум, че сополките ги чувам.
Умкалора са немски капки, които ми беше препоръчала личната лекарка. Случайно започнах да ги давам, че нямах друго под ръка. Поне не са с гаден вкус и Ава ги изпива с малко водичка. Засега май това тушира нещата.
http://naturprodukt.bg/produkti/DR._WILLMAR_SCHWABE/umckalor.php

Пателина, нищо не можеш да направиш, но пак зависи от човека. Психическата травма е жестока.  Имам много близка, която 10 години ходи по-мъките. Не знам как издържа, но много се промени. Миналата година роди ин витро 2 недоносени момченца и сега е щастлива майка с много грижи.

# 78
Despina, много са ти сладки гарджетата! и колко си приличат двамата!!! пу-пу, да растат здрави! МИсля, че хубав подарък сте намислили.  Peace
Мартеа, дано бързо мине оченцето - и Марти точно онзи ден се цапна в ръба на масата точно в ъгъла на окото, но поне кръв не тече.
Дона, успешно раждане и бързо възстановяване!!! скоро да ни зарадваш с хубавата новина  Grinning
Феъри, КатКа, бързо оздравяване на децата ви и на бремелинката!

за разтройството не знам как се дават  Confused дано бързо отмине вируса. И за заушката не знам - срамота  Embarassed

за мъжете, дето не ви слушат - пожелавам бързо да се обърнат нещата и много да ви слушат, глезят и обичат.  Praynig  Heart Eyes

ние сме горе-долу добре. любимият замина за 2-3 дни командировка и сега съм в лек потрес какво ме чака с двете зверчета. най-ми е трудно заспиването и нощите - само търча от стая на стая с различни бебефони, да приспивам единя, да храня другата, дано Марти не се напишка, че тогава ще стане още по-весело!!!  Praynig

бъдете здрави и усмихнати!  Hug

# 79
Здравейте и от нас   bouquet
Феъри - бързо да се възстановява детенце, а и ти. Това с бронхита е гадна работа и без антибиотик не става.
Диана - Маги 1-2 пъти ми е била с разстройство и съм я прилъгвала със сок от морков и ориз на Хип. Той е специално за това. Иначе за лекарствата - вече съм абсолютно безцеремонна и и казвам със спокоен глас - добре, няма да пиеш лекарства, обаче като отидем пак при доктора ще ни се скара и ще ни даде повече лекарства. В началото се двоумеше, но после започна да зацепва за какво става въпрос. Както съм казвала, на майтап разбира се - на блонди трябва да и се обяснява мнооого. Как отвори устата и набързо със спринцовката и  бутам лекарството. След това я хваля, колко е добра и как вече е пораснала и тя даже се кефи  Joy
Деспина - страхотни са ти дечицата и наистина много си приличат. Пу-пу, сладурчета. Сега видях, освен че Иво е роден на една дата с моето диване, твоята госпожичка е родена на моята дата  Joy. Наистина, хубав подарък сте избрали. За количката, направо ти завиждам. Ако Иво седи, кво ти пука от другите. Важното е на тебе да ти е удобно и да си свършиш работа. Кво да кажем за деца на по 4-5г. с памперси и биберони /виждала съм много такива#Crazy
Августа - страшен е мъжа ти, поне се е сетил  Wink
Мартеа - и аз съм чувала, че до 3г. е нормално. А оченцето минало ли е след удара. Маги вече не го прави този номер, а и аз не я подсещам. Явно го е видяла от някой  newsm78.
Пателина - това, което се е случило с колежката ти е ужасно. Аз не мога да имам повече деца и като чуя нещо такова ми става... Дано следващия път да е успешно. Не знам какво да ти кажа, освен много да я окуражаваш   bouquet
Аз днес съм бясна. Ходих вчера на Маги до яслата да я отпиша. Сестрата ми каза, че трябва да подам молба до директорката и да дойда днес. Отивам аз и познайте, госпожата била отпуск. Егаси, все едно Маги е на работа там и пуска молба за напускане  #Crazy. Както и да е. Отиваме да се сбогува с лелките и разбирам, че едно момиченце системно е тормозело моето. Маги ми каза. Питам аз сестрата и лелките, а те: о, да тя е много агресивна, ама какво да направим, на родителите и нищо не можем да кажем  #2gunfire. А аз се чудя, защо като чуе за яслата и Маги изпада в истерия и не иска да ходи. Подпитвала съм я много пъти, но досега не беше споделяла за тази разбойничка. Явно я е било страх. Е, засега ще се гледаме, а на есен дано ни приемат другаде  Hug
Много поздрави и прегръдки на всички  smile3525

# 80
  • Mediterraneo
Гледам за заушката говорите. Ваксината, въпреки че казват, че е безотказна, реално покрива 70-80 % от ваксинираните. Повечето деца реално карат заушка... Това не значи, че в градините допускат неваксинирани деца, а че обществото е излъгано. За мен ваксините са нещо напълно излишно, слагам на Силия само и единствено задължителните ваксини.

Деспинка, отивай и си върши работата с количката. Ако нашата беше здрава, гарантирано щях да я ползвам  Peace Има моменти, в които би ми вършила чудесна работа.

# 81
Здравейте момичета  Hug
Сиска, нещо се губи  Rolling Eyes дано да са добре  Praynig
Деси, ако имаш нужда звънни един телефон и ще измислим нещо да взема Ивчо у дома да играят с децата , а ти да си свършиш работата на спокойствие...  Hug Децата наистина много са пораснали и детелинка ми се вижда много променена  Heart Eyes и определено си приличат  Peace
Днес ходих да видя специализираната детска градина в града- макар че не съм се решила да пускам Теа там, но исках да се позапозная с условията...това, което ми направи впечатление е, че децата не са много /което е плюс/- ще бъдат обгрижвани по- добре...но повечето дечица са с умствени проблеми и имаше само 1 /в групата в която влязох/ което има леко форма на ДЦП...хубавото е че ми е близо, тази учителка беше много мила, но ние няма да сме в нея група ЕВЕНТУАЛНО...не ми се иска Теа да дръпне назад от контакта си с  дечица с психически проблеми, повечето от които не говорят, а тя е толкова отворена към света бърборана...единствено заради физичекия проблем има проблеми с фината моторика- все още не може да се храни съвесем саминка с лъжица или пък да се облича сама като повечето деца на нейната възраст и там сигурно ще я научат..иска ми се да е с деца, но мислч че може да копира друго поведение на мълчание...буйнстване, викове...знам че е нормално и в общите градини, ни не искам да е в специализирана...толкова ли много искам се питам понякога...но в обща градина в тези големи групи не знам дали тя ще се чувства добре...хем не искам да е спезиално дете, хем тя си е такава.,..май по- скоро ще изчакам още- ще си я водя на гимнастики и ще се моля да проходи, тогава може би ще я вземат навсякъде  Thinking...аз изпих една бира и пак се намъчних...ама чакаме си таткото събота вечер...ех...
много сте ми милички  Hug...няма да ви натоварвам,, простои си изливам душата, но не го вземайте навътре...добре съм///не пишете че ми се възхищавате..не съм толкова добра майка...всички вие сте страхотни и всяка една от вас би направила това и поече за любимите си същества
Гушкам ви всички  Hug
Мартеа, радвам се че има надежда...Любов, щом е имало не мисля че лесно гасне... Heart Eyes
Гита, много се радвам че почна пак да пишеш...липсваше ми чаровника с прекрасни очи  Crazy
Браво на всички дечица творящи с пластелини, нощици, лепила...Теа не е голяма художничка, но обича да играе с тези неща
Преди дни направи няколко крачици във водата на басейна...страхът и е голям...Няма да се откажа никога че ще проходи, може да е след 2-3 години, но ще стане/// Praynig Praynig Praynig
И така...
Болните душички да оздравяват
Валето се губи, Ксения, Ант...
Катка, дано краченцето се оправи бързо  Praynig
Дона, пиши взеки ден душичко.. Hug.
изчезвам носят ми децата/...
ГУШКИИИИИИИИИИ  Hug Hug Hug

# 82
Иви, умницата ти Теа не е за такова заведение. Веднъж съм я виждала, преди 2 години, и тогава беше напред с материала още.
Няма ли шанс да я вземат в нормална? Все пак в някои ясли приемат непроходили още дечица... Всъщност, да, България... Мисля, че докато се гледате с Лори и ти се занимаваш индивидуално с нея, е най-добре. Но пък ти се скапваш просто....
С цялото си сърце желая да проходи съвсем, съвсем скоро!
 Hug

# 83
Феъри радвам се ,че е Миша е добре.

# 84
  • Варна
Иви, не ти е работа тая градина. Моята съседка си беше завела детето там, защото не искало да яде нищо освен мляко и не искаха да го вземат в обикновена. Тя беше безработна през това време и и бяха казали, че може и тя да отиде там да си кара 7-те задължителни работни дни. Каза, че базата е хубава, но самия персонал не успява да се справи с децата и с работа и че била свидетел как лелята ги наредила като гърненца и ги нахранила всичките с една лъжица. Тогава преди две години имало едно много агресивно детенце, което тормозело всички, но никой не му казавал нищо, защото било на някакви важни родители.
За няколко дни ходене нейното дете се разболя сериозно и тя го спря и си го гледа в къщи.

# 85
Ами благодаря ви момичета  Hug
аз всъщност не съм решила нищо, но исках да видя...базата не е лоша, нормална...но точно това е, че има групи и групи- 5 ако не се лъжа- различни възрасти...и учителките са много различни- само 2 Обичат децата /по думите на една моя позната с детенце там/ и се грижат с любов и внимание за тях, а другите се чудят къде да пият кафета и да си пушат цигарите и го зарязваъ саминки, а това са дечица с различни заболявания...абе лоша работа...
Деси, ти в Русе ли си вече  #Crazy, ако искаш звънни относно офертата да оставиш ивчо у дома за известно време...все ще намерим с какво да ги забавлявам...Теа обожава да маже с боички,,,и най- вече с ръчички...предполагам и той ще е очарован  hahaha

# 86
Иви и аз не бих завела детето си там, на Теа нищо и няма.Трябва да ходи в обикновенна градина.

# 87
Деспинке много са хубави децата,Ивчо много е порастнал.
По въпроса за воземето в количка,ние тази година взимаме лятната на морето,миналата година с това гушкане се измъчихме, в чужбина не са балами.

# 88
Мартеа ще и мине на Теа-юнка без рана не може.
Ники вчера изпрати как си на летището-много била впечатленаот самолетите,много ги обича-май стюардеса ще я цаниме.
Вчера цял ден бяха на Займов с баща и -много добре са си изкарали.

# 89
Привет!

То какво ли да пиша.... ама да се отчета.
Вчера купих на Теа страхотно (бяло) якенце и също страхотна момичешка бейзболна шапка от Mariquita - оказа се, че на съседната улица, до офиса, има аутлет на въпросната марка. Теа толкова си ги хареса, че още днес бяхме с шапката на градина.

Друго...
Май няма.

За мен тези почивни дни се очертават... утре ще изнасяме 1 година на татко, а днес е починала прабаба ми, тя беше много възрастна - на 98 (да не се разстройвате)... ще седя докъм обяд на работа и после ще си ходя да приготвя разни неща, поне малко да помогна на майка.

Общи условия

Активация на акаунт