МАЙчета 2005 (109)

• 12 762
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
Кате, Мерка (хич и не видях, че си си сменила ника), Наско от миналато лято кара колело с помощни гуми. От първия път го подкара. Седалката - в най-ниско долно положение и ... самолет!  Grinning Тази година я повдигнахме малко. Ще го кара най-много и догодина лятото. Неговото е най-малкия размер. Има едни други, малко по-големи, които вероятно са за възраст 3+. Той нашата триколка можеше да я кара или само назад, или да се бута с краката, като Флинтстоун.

Отивам да уча, че в петък съм на изпит. След втора нощна и преди трета  Crazy Как ще издържа, на знам!

# 196
Къде сте?
Аз днес съм вкъщи и си личи Mr. Green

За пореден път ми се обадиха от старата ясла на Теа. Много сериозно ми лазят по нервите. Да съм ходела да пусна молба, да се разберяло какво ще правим. Абе обясних им 1000 пъти "какво ще правим" -  отписвам я  и  нямам кога да ходя да се разправям с молби и т.н. През това време ми била течала някакви са такса, да съм ходела да я платя. 100 лв се били натрупали. Абе каква такса, бе? Детето ходи 4 седмици, по-точно - не ходи 4 седмици - тръгваше за по 2 дни, разболяваше се и изпи сума ти количество АБ за този кратък срок. На сестрата работното й време е от 8 до 12. Тези хора знаят ли нормалните хора с какво работно време са? Егати наглата история.
Ще видим баща й кога ще успее да им се включи през деня в работното време, да ходи да им обясни както той си знае някои неща. Въпреки че май в такива ситуации той е малко по-спокоен от мен...

# 197
Patelina, не съм чела книгата. И аз се чудя дали да я взема.
А топката не съм я подарила още. Но те са няколко размера...което ми напомня, че въобще не погледнах аз какъв съм взела Embarassed
Преди малко бяхме в Пикадили. Там има Хиполенд, та качих Ава на едно велосипедче 12''. Въобще не можа да завърти педалите Rolling Eyes

Биренка, този път няма тън-мън. Трябва да го вземеш проклетия изпит Wink

Мерка, и аз съм  си  в къщи. След половин час ще водя рошла на лекар, че сутринта ми проглуши ушите с една кашлица, която ми е трудно да определя

# 198
Айде и аз да  #Cussing out по повод яслата - еми след УНГ инфекцията, последвалия бронхит, стоенето още три дни в къщи след приключване на АБ-то (смятайте общо почти три седмици е бил в къщи - комбинации чудо) - та походи три дни и хоп чеврено гърло, червени уши. Не може нищо да пием, нищо да капем в носа.... пу пу добре че не прави реакция към меда, че само това давам за гърлото - мед и сода и кипната кока кола. В понеделник като са отворили джама в 10 сутринта (на санитарното помещение), та до 11,30 още не е бил затворен - е не беше топло в понеделник! Ей тоя преходния период, като спрат или преди да пуснат парното вече трети път ме парви луда. Миналата пролет - бронхиолит, на есен отити безчет, сега дано минем само с настинките.

Иначе да се поФаля - запазихме клубче за ЧРД-то на Калоян - в Младост 1А до склада на Паломита се намира. Цени нормални, кетъринг вкусен (бяхме на парти там), обстановка - широко за големите, широко за малките - говоря за примерно 10 деца и съответните 20 възрастни. Другата седмица трябва да ида да напарвим менюто.

# 199
  • София
Ема е по-добре - чукам на дърво де.

Вчера не се осъществи сделката - строителните книжа на продавача-строител се оказа с объркани входящи номера. Сега ще чакаме да ги оправят...докато бяхме при нотариуса ни о-паяка колата...и си викам аз "ебати и деня", обаче точно тогава разбрах за нов почти уреден проект и ми мина всичката нерва  Laughing

# 200
Да питам (че в тая държава има ли нещо, което да е наред?) - поредният абсурд - миналата година имам един граждански договор за 240 лв. Попълниха ми гражданската декларация в една счетоводна фирма и се оказва, че наред с това, че с трудовия си договор съм си платила дължимото на държавата, заради този тъп граждански договор, от който съм взела 240 лв сега трябва да платя заради него 276 лв данък. Аз ли нещо не съм в ред? Има ли някой, който да е наясно, да вземе да ми обясни как трябва да платя повече от заработеното, затова, че съм работила Shocked ooooh!

На родителска среща няма да мога да отида, за да овардя оздравяващото си дете от болните в градината. Няма кой да я гледа. А ще се ще се обсъжда точно - това да се приемат  ли деца с хрема. Леко абсурдно.
Абе Абсурдистан.

Абе да не би само при нас времето е лошо, че само аз си пиша Rolling Eyes

# 201
Абе да не би само при нас времето е лошо, че само аз си пиша Rolling Eyes

тц и тука е лошо.... ама аз нещо нямам дар слово днес.

# 202
От утре го дават да се оправя.
Катка на мене колелото ми харесва,ние имаме подобно ,но с дръжка отзад.
Мартеа,незнам нищ по този въпрос.

# 203
.... помалко се връщам да чета назад.....

Катка ние го подкарахме нашия. Преди него тренирахме с триколката. Като го купихме тъкмо беше болен и го караше из къщи цяла седмица, после и навън... после нещо обаче подозирам са имали разправия с баба му относно колелото, умората, баба да го носи и т.н. та сега не припира така да излизаме с него.

Камий фаворит във вечерята, обяда може и на закуска е шницел или пиле с картофи, иначе разнообразявам с омлет, супа, манджа.... каквото има или каквото поиска. Салата не хапва грам - не е и опитвал зеленчук. Плодове... отказа ги пасирани, не ги иска на парчета. Само в  яслата едната сестра успява да го накара да ги яде.

# 204
Уф, да почвам ли да мрънкам сега... Tired
Супер ми е криво като е болно детето, даже не ми де яде (това рядко ми се случва, честно).
Прибавихме  и Салбутамол към илачите и си коментирахме с докторката, че ако няма Т- няма антибиотик. Обаче Ава ми се стори топличка и измерих температурата- 37 градуса Rolling Eyes. Е, има или няма? Отделно, тъкмо като заспа, започна да кашля и повърна доста секрети.  Сега съм се вкарала в разни филми, че ще стане голяма беля... както изглежда АБто няма да се размине. А как ще и го давам идея нямам, просто не искам да си спомням предишния път Confused

# 205
Попълниха ми гражданската декларация в една счетоводна фирма и се оказва, че наред с това, че с трудовия си договор съм си платила дължимото на държавата, заради този тъп граждански договор, от който съм взела 240 лв сега трябва да платя заради него 276 лв данък. Аз ли нещо не съм в ред? Има ли някой, който да е наясно, да вземе да ми обясни как трябва да платя повече от заработеното, затова, че съм работила Shocked ooooh!
#Crazy По трудовият ти договор трябва работодателят да е удържал ДОД. Когато аз се занимавах със счетоводство беше така  newsm78. За гражданския договор се носеше служебна бележка от втория работодател. В нея се отбелязва сумата, която си получила. Тя се добавя към общата сума, по трудовия договор за годината. Пресмята се какво ти е удържано и каква е разликата - за възстановяване или за внасяне. Ако има за довнасяне ти се удържа от заплатата. Даже не е нужно ти да подаваш декларация, щом работодателят ти внася ДОД, освен ако нямаш др. приходи /наеми и т.н./. Нещо не го обясних много добре, но това, което си написала е абсурд и според мен нещо са сбъркали. Ако ти е удобно, напиши по-подробно да го мъдриме или се консултирай с някой по-вещ  Sad

# 206
  • Варна
Мартеа, то и аз съм пишман счетоводител, но за съжаление не съм много наясно. Има една тема в която майчета счетоводителки консултират по разни проблеми. Виж я във форума за майките.
Катка, не се шашкай толкова. За мен честно казано 37 не е Т. За Т висока броя от 38 нагоре. Не че не се притеснявам просто не давам много силни лекарства при 37. Стискам палци на Ава да и се размине.
Ние също запазихме място в един клуб, но още не е капарирано. Утре ще питам майките на евентуалните гостенчета, че тогава.

# 207
.
Катка, не се шашкай толкова. За мен честно казано 37 не е Т. За Т висока броя от 38 нагоре. Не че не се притеснявам просто не давам много силни лекарства при 37. Стискам палци на Ава да и се размине.
Ох, единственото ми притеснение да не се върне температурата, а тя е на границата да повтори. Тоя филм съм го гледала и въобще не ми хареса. Просто очаквах, че ще се пооправи досега.

Мерка, сега те прочетох. Не знам какво да кажа просто...
Гуш, аз  веднага бих съзряла пръста на съдбата. Имате още един шанс да обмислите дали искате това жилище Wink

# 208
Добър вечер!

Катка, стискам палци малката да се оправи час по-скоро и да не вдига температура, че неделя наближава! Praynig Wink
Мерка, много неприятна е случката с вуйчо ти, но мисля, че не трябва да се обвиняваш!Стискам палци да се оправи бързо! Praynig
Относно рождения ден - ние запазихме и капарирахме детски клуб.Сега вече съм много по-спокойна! Whistling Остава да поръчаме торта и да измислим подаръка... Thinking

# 209
  • София
Мартеа, сигурно има някаква грешка, няма как да има да плащаш толкова.

Кате, по аналогичен начин протече разболяването на Ема миналата седмица. Наистина 37 не е висока Т, но ако се поддържа повече от 12 часа, според мен, не е толкова безобидно, имайки предвид и останалите симптоми. Та, следи си Т и ако недай Боже продължава да е такава, говори с докторката. Ема започна с Т в четвъртък, до събота преди обяд на 3-4 пъти вдига Т, около 37 все беше и в събота на обяд вече дадох Зинат-а. Паралелно разбира се и вит.С /никъде няма ампули, завода е в ремонт, аз давах от разтворимите половин таблетка в няколко мл. вода и с пипетата на Панадола/, Пулмекс, Цитросепт в млякото /по 15 капки общо на ден/, Флавамед /3 пъти по 3 мл./ Стеримар по няколко пъти на ден за разгонване на секрета и Ксилогел /3-4 пъти по 2 впръсквания/. Температуропонижаващи давах само до събота вечерта, след това вече започна да действа АБ.

Общи условия

Активация на акаунт