РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

• 265 143
  • 788
  •   1
Отговори
# 645
  • варна-на плажа
Здравейте,аз ще ви дам една рецепта на пилешка супа,която я готвят в едно заведение на морето и се извинявам,че не мога да дам точни грамажи.Сварява се пилешкото месо и се обезкостява.В съд в, който ще готвите  се налива мазнина и се задушават една средна глава лук и един голям настърган морков.Като променят цвета си се слагат 1-2супени лъжици брашно без връх и като спре да се пени от брашното се долива от бульона на пилето и един бульон на Маги.Прибавят се картофите и месото накъсано на малки парчета.Супата повира така и при готовността на зеленчуците се прибавя фиде.Вари се до готовност и накрая се застройва с яйце и кисело мляко и се поръсва със магданоз.Дано ви хареса.

# 646
Днес направих на домочадието принцесите с кайма от предната тема - тези които са с накиснатия хляб , яйце, кашкавал и настърган домат. Станаха превъзходни - както каза девойката - сандвичи-пици. Благодаря за рецептата!

# 647
Здравейте,аз ще ви дам една рецепта на пилешка супа,която я готвят в едно заведение на морето и се извинявам,че не мога да дам точни грамажи.Сварява се пилешкото месо и се обезкостява.В съд в, който ще готвите  се налива мазнина и се задушават една средна глава лук и един голям настърган морков.Като променят цвета си се слагат 1-2супени лъжици брашно без връх и като спре да се пени от брашното се долива от бульона на пилето и един бульон на Маги.Прибавят се картофите и месото накъсано на малки парчета.Супата повира така и при готовността на зеленчуците се прибавя фиде.Вари се до готовност и накрая се застройва с яйце и кисело мляко и се поръсва със магданоз.Дано ви хареса.

И аз правя пилешка супа точно по този начин,само че без брашното и бульона Маги  Thinking Трябва да пробвам с брашното/но без изкуствен бульон/,може пък да се получи по-вкусно  Peace
Благодаря!

# 648
бульон слагам само ако пилето е купешко, че инак въобще не знам каква супа ям...

И да ви споделя, че имам удоволствието да готвя, от време на време, супа от щастливо расло, дворно, селско пиле и ще ви кажа, че тогава каквато и рецепта да го направите, то ще ви хареса...

жалко, че продават такива безвкусни пилета на магазина, които само подправките ги правят пилета. Почти съм спряла да купувам... Sad

# 649
  • варна-на плажа
Дано да ви хареса Peace

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 17:22 от dida7

# 650
Снощи правих тестото за пица "Верди", макар да не знам коя е тази пицария  Laughing МНОГО добре се получи  Heart Eyes Става ми любимо и спираме с експериментите да поръчваме пица от къде ли не, вече само домашна  Heart Eyes 

# 651
Снощи правих тестото за пица "Верди", макар да не знам коя е тази пицария  Laughing

Най-известните пицарии в Пловдив  Mr. Green

# 652
И на мен много ми хареса спанака със синьо сирене  и сметана в Хепи и искам да науча неговата"тайна" newsm78Искам да отбележа само, че в моето нямаше синьс сирене/както е в менюто/, а бяха нарязани малки парченца пушено топено сирене.Предполагам, че се прави сос от течна сметана и пушеното сирене, докато се разтопи и след това се прибавя спанака.Но самия спанак също беше много хубав - стоеше на листенца, а не смлян като пюре newsm78

# 653
В София на Плиска преди имаше ресторант Кралска Закуска. Отпред имаше будка, където правеха и "Бърза закуска" - хамбургери. Е имаше един пилешки хамбургер, където се слагаше на скарата, докато се печеше се размешваше с яйце, добавяше се майонеза и салата. Нещо такова. Сега идват въпросите:
1) Пилешка кайма ли беше или кълцано месо?
2) Мисля нямаше подправки специални, но ако да- какви да сложа?
3) Само салата и майонеза ли се слагаше?
4) Хлебчето с или без сусам беше ? Grinning

# 654
  • София
Някой знае ли точно как се правят шницели от кайма, но както по заведенията? имат един леееко киселичък вкус ...

# 655
  • Варна
Някой знае ли точно как се правят шницели от кайма, но както по заведенията? имат един леееко киселичък вкус ...

Мдааа. Слагат малко оцет като почне да се разваля каймата.

# 656
  • София
Е не може във всички заведения да слагат развалена кайма в шницелите ...

# 657
  • Варна

Разбира се че не може. Не си ли чувала за техниката да се смесва вода и оцет , за да може да се оформи кюфте, кебапче или шницел без да залепва по ръцете. Предполагам че това е причината.

# 658

Разбира се че не може. Не си ли чувала за техниката да се смесва вода и оцет , за да може да се оформи кюфте, кебапче или шницел без да залепва по ръцете. Предполагам че това е причината.
   Аз не съм чувала....  Embarassed
   Но не съм и кой знае какъв кюфтетаправач.  Crazy

# 659
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Да, това с оцета е изпробвана техника - като правя топчета за супа, си потапям пръстите от време на време в оцет, за да не ми се залепя кайма по ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт