53та Американска седянка

• 16 480
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
Я да питам още нещо за училищата като сме засегнали източно-европейското. Как играят физическо във вашите елемнтарни училища?
Могат ли децата да се преоблекат в специален екип или играят с дрехите?. При нас няма такива екстри - с дрехите се играе. Имам приятелки от Западна Европа - Англия и Франция, те твърдят че при тях децата се преобличат, та явно това е по-скоро европейска традиция Simple Smile.
За мидъла и хай  знам че имат съблекални и се преобличат.

# 211
ИРКА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!  bouquet
Много здраве и скоро да сте всички заедно!!! Колко остана?

миз, бих ти помогнала, но много си ми далече. Контакт пейпър да ги налепиш само отпред на вратичките?
рент електрикал тул за сандинг от Хом дипот или лоус? поне ще е по-бързо.

Биз, страх ме е да ги снимам съседите, да не ме обаят и мен за здраве Laughing И на мен много ми хареса Мюнхен...

Джена, все забравям, влюбена съм в снимката на Ноли Heart Eyes

За спането на земята не ми е проблем, но температурите тук вътре са направо ледникови. Онзи ден даже в Олд Нейви бяха надули клинатика, умрях от студ и след 30 секунди се изнесох от магазина. Би ме притеснило и обедното извеждане на децата навън особено при нас.

Някой знае ли дали имам право на нормални кг багаж за билета на А.Джей или зависи пак от авиолиниите?

# 212
момичета, ако някой може да ме предостави с логическо обяснение с какъв акъл реших, че трябва да си шкуря и прелакирвам шкафчетата в кухнята само, защото ще си слагам нова печка, ще съм му много задължена... ако не го бях решила рано сутринта, щях да съм сигурна, че съм била пияна в тоз` момент, но сега просто ми липсва обяснение... лъснах три вратички на шкафчета вчера в очевиден пристъп на малоумие и сега се чудя какво да правя натакък. не мога да ги оставя три излъскани и двадесетина мръсни, не съм в състояние да ги шкуря останалите, съпругът категорично отказва да се включи в ленинския съботник, също така се смее малоумно като спомена да купува и сменя шкафчета, казано с три думи - в безизходица съм - ПОМОЩ!  доброволци да помагат намират ли се? помемам храна и квартира, само някой да се наеме да сподели с мене шкурката и шкафчета  Flutter Hug Praynig!
oh миз бих ти помогнала, но само ако си сготвила вкусно Laughing аз бях в абсолютно същата ситуация миналата година, макар че и аз не бях пияна Simple Smile..... е бях леко бременна, но това е друг въпрос  Grinning. Е ... моите шкафчета бяха значително по-малко, но лека полека ги усилих, отне ми около 20 дни. така че бъди търпелива и намери някой да ти помогне Simple Smile
Ирка 4честит рожден ден мила, бъди здрава и щастлива!
Биз  welcome back , ще чакам да звъннеш след командировката Simple Smile
И аз да се пооплача: ние сме болни за пръв път, много ми е жал да я гледам сополлива и кашляща,  но знам че трябва да свиквам, няма да е за последно Sad

# 213
KTB само искат да са с маратонки(тенис шуз) и да не са с поли. Иначе дънки бла-бла. Какво ти преобличане-давай през просото.
 Пингвин няма начин за съжаление. На мен малкия още не ми се е разболявал за разлика от Дида , вече не знам за кой път тази година newsm78. Че сега и при нас се раззеленява-ужас с този полън . Дано завали Praynig като почне да пада , и да го измие набързо. За мойте проблемни синуси и уши е такава мъка

# 214
Я да питам още нещо за училищата като сме засегнали източно-европейското. Как играят физическо във вашите елемнтарни училища?
Могат ли децата да се преоблекат в специален екип или играят с дрехите?. При нас няма такива екстри - с дрехите се играе. Имам приятелки от Западна Европа - Англия и Франция, те твърдят че при тях децата се преобличат, та явно това е по-скоро европейска традиция Simple Smile.
За мидъла и хай  знам че имат съблекални и се преобличат.
Не, не се преобличат. И честно да ти кажа, костюмите за карате ми стигат като допълнителна грижа, която трябва да се пере. Миналата година в училището бяха опънали няколко маси със загубени и намерени дрехи и артикули - що ръкавици, шалове, шапки и якета имаше, не си е работа. Ако трябва да се събличат по физическо, спортен магазин сигурно ще открием. За мидъл скула - не знам, не съм се интересувала как е. Тогава са по-големи, и повече се потят, може да е различно, а и може тогава да не са толкова разпилени.
А за нашата детегледачка (трудно ми е да нарека "леля", не ми се връзва с това понятие,   Laughing ) се чудя дали не създадох пак някаква изкривена представа. Не е детска градина, жената гледа деца у дома си, спят на наличните легла и на чаршафи (под това разбираме "не на пода"), тя им готви, води ги навън, занимава ги, по-големичките проекти правят, рисуват, растат заедно. Много гъвкаво е работното й време, без ограничения до колко вечерта ще е, дали ще е събота или неделя. Даже могат да нощуват там, ако на семейството се налага. Ако ми беше наблизо, не бих й помислила ни за детски център, ни за занималня в училището, но тя живее до старото ни жилище, около 30-40 мин. с кола, обективни обстоятелства не позволяват да я виждаме по-редовно. Когато зависи само от нас - го правим. Най-дълготрайната й грижа е едно индийско момиченце, което е поела от 6-седмично бебе, сега то е в първи клас и ходи при нея след училище. Има и такива жени, да са живи и здрави. 

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 20:13 от блажка

# 215
ирка, честита ти годишнина  bouquet, много здраве и любов Hug( защо не каза снощи, че имаш рожден ден,а?)
да се похваля, днес ходихме да запишем дъщерята за следващата учебна година, но ни предложиха да започне К още от утре Grinning, така че вече си имам ученичка Simple Smile ще ходи първоначално  за следобедните занимания, госпожата, която се занимава с ЕСЛ групичката (3- 4) деца, изглежда много мила.
днес, най сетне, времето е приятно за разходка в парка и излизаме.поздрави на всички Peace

# 216
Джи, ако знаеш в Бг, как се навличат децата....  ooooh! тези пуловерчета ми вземат здравето значи, хич не ги обичам. Ако им дрехи дето мразя то това са потници и пуловери без ръкави.

Дааа, за джън фуд-а сте прави, аз затова много си харесвах нашето Монесори, че си пращахме храна от вкъщи. Малко повече чанч за мен да приготвям, но поне знам, какво яде. И каквото не изяде, ми го връщаха и знаех, колко е ял. Храната е важно нещо. Ужасни неща чувам за градините в Бг и как ги хранели с вафли за закуска, хлябове бол и основно компоти за десерт, не ми се нрави и затова ще пропусна май обедите там. А ХЕИ не разрешавало да се носи храна от вън. Отделно се чудя, когато се завърнем, дали да не тръгва на скул дистрикт приК или пак в Монтесори приК, защото в училищното дават мак и чийз, нъгети и др. под глупости, не знам как ще се справяме.  Tired

Абе като гледам, какви ги пишете, ние май сме случили на ясла/градина, освен другите неща дето не правеха, там и не ги извеждаха в жегите и ги мажеха яко със сън скрийн.

Пингвин, дано се оправи малката, и Марти май лепна нещо от самолетите и летищата.

# 217
на нас ни казаха да си носи само гуменки за физическото, явно не се преобличат.

# 218
Ирка, честит рожден ден и от мен!
Много здраве, позитивно мислене и къмсет ти желая и дано догодина направиш парти с много близки приятели!

За теб:

По другите теми нямам какво да кажа, освен че бебето на Джена е страхотно!  Heart Eyes

# 219

Някой знае ли дали имам право на нормални кг багаж за билета на А.Джей или зависи пак от авиолиниите?

Ако си взела и място на детето, мисля че има право на стандарните размери. Ако ще се вози без място, зависи от компанията. Луфтханза разрешават 1 чанта за бебето без място, но пък австрийците не. 

блажка, права си, че много ще се губят дрехи и обувки, но пък е по-хигиенично.

# 220
  • Boston, MA
Ха, появи се кредора.

Ирка, бъди здрава! Направи си един истниски купон със семейството като се съберете, а сега направи нещо за себе си! Честито!

За какви шейни говорите? В градината на Дани спят баш на земята, върху едни тънки дюшечета с найлон отгоре (като малък размер на дюшеците от едно време от салоните ни по физическо в БГто). Носим и чаршаф и завивка, но те спят с дрехи и обувки (противопожарно).

Иначе температурата е добра (не е жега, но не е ледник, не знам как ще е лятото с климатиците де), обяда го носим, те дават сутрин и следобед снак, който е ОК (редуват плодове, зеленчуци, мъфини, сириъл и т.н.).

# 221
Отделно се чудя, когато се завърнем, дали да не тръгва на скул дистрикт приК или пак в Монтесори приК, защото в училищното дават мак и чийз, нъгети и др. под глупости, не знам как ще се справяме.  Tired

Децата, които не ядат тези неща, или си носят храна от в къщи, или им дават някакъв заместител (бегъл със сирене или масло, например). Поне при нас е така.

# 222
Уф, не можах да довърша преди малко.

Освен, че ще има сигурно тройно количество загубени дрехи и обувки, трябва и допълнително съблекални да се осигурят, отделно и контрол и време за преобличане, което си е доста грижа. Макар че, ако искат могат и с това да се справят, но явно не е най-важното за тях. А че се потят, потят се.  Ето при нас вече жегите дойдоха, а малките играят физическо следобед и не им е много приятно, но те и с това свикват.

Храната и в нашия стол е сухоежбина. Дават сготвена манджа само за Деня на Благодарността - пуйка с грейви.

Купуват си понякога и от там, но главно си носят от вкъщи.

# 223

Освен, че ще има сигурно тройно количество загубени дрехи и обувки, трябва и допълнително съблекални да се осигурят, отделно и контрол и време за преобличане, което си е доста грижа. Макар че, ако искат могат и с това да се справят, но явно не е най-важното за тях. А че се потят, потят се.  Ето при нас вече жегите дойдоха, а малките играят физическо следобед и не им е много приятно, но те и с това свикват.

Ами някое училище трябва да го направи като за начало и да даде пример сигурно, тогава и другите ще наострят слух и ще започне пропаганда, впечатленията ми са, че така стават реформите.  Laughing

# 224
Ох, не, не, ще припадна от смях.

За американците са важни три места – домът, офисът и кафенетата на Starbucks. Там в приятна обстановка могат да се отпуснат и да релаксират, наслаждавайки се на чаша ароматно кафе.

Разбрахте ли сега?! Какво е важно за американците... хихихиххи. Айде, о т мен да мине, повече инфо тук - http://jobs.bg/magazine/94?jobs=1

Иве, за багажа зависи от билета, и от авиокомпанията. Обади се и питай, много са любезни обикновено.

Ирка, знам какво ти е, същото го изживях през януари. Направи нещо хубаво за себе си и гледай напред.

Пингвин, и Александра беше болна за първи път преди две-три седмици.. няма как да ги предпазим, за съжаление, добре, че бързо им минава...

Бистре, в нашата детска градина за по-големите готвят, всичко се прави на място от жената и е органик.. Ама идеално място няма, едно нещо е ок, друго не толкова, и така..

Общи условия

Активация на акаунт