Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

• 35 291
  • 544
  •   1
Отговори
# 30
  • София
не може да се справя с учениците, означава, че не може да въдвори ред
независимо дали ще ги е страх от нея или ще я харесват
имала съм и от двата типа преподаватели - седим, мълчим и слушаме
имала съм и такива, при които всеки си прави каквото си иска
едно е да познават добре материала, който се преподава, друго е да са добри преподаватели и съвсем трето е да са педагози
за съжаление при нас рядко се срещат и трите

# 31
Нямам възможност да гледам новини, някой да обясни по-подробно, моля! И какво значи не може да се справя с учениците?

Ами например, че не може да осигури нужната дисциплина, която ѝ е необходима да си върши работата. Затова казах, че не от всеки става учител. Не е необходимо само да си добър специалист в някоя област, искат се много други качества, за да работиш с хора, особено пък с деца в тази възраст. Едно от задължителните според мен условия са не само необходимото самочувствие, с което да извоюваш уважението на децата, но и желязна нервна система.
А, доколкото схванах, въпросната учителка ги няма. Всички останали учители твърдят, че те нямат никакви проблеми с този клас. Само тя. И причината за конфликта ѝ с учениците е, че се опитвала да наложи дисциплина в часа чрез писане на двойки, нещо, което е забранено от правилника, доколкото знам. А дисциплина и уважение един учител може да наложи само и единствено с респект към личността си, а не с административни мерки. Е, няма да е лошо все пак и да съществуват такива, имам предвид връщането на поведението и значението му за бъдещото развитие на детето. Защото има и друго - колкото и да е добър един педагог, не може сам да се бори с пълчищата от "лидери", така самоотвержено (не)възпитавани от мама и тати...  Whistling
Както беше едно време - ако имаш намалено поведение - няма диплома, няма вишу. На когото както му харесва...

# 32
какво стана... ученици в час скачат по чинове и столове като маймуни и издават звуци като такива, разхождат се, викат, кой седнал върху чина, кой прав... класът - предимно момчета, тип дебили - 2 пръста челца...

п.п. отговорете си сами на въпроса - защо тя е учителка там...

ще ви помогна - 1. защото няма кой друг да се хване - с тези дебили и за тези пари... 2. щото тя няма с какво друго да се захване...

# 33
малко ще изместя темата, ама...

смятате ли, че такива деца, дето "ги карат да учат" е необходимо, да се принуждават да ходят на училище до 10-и или 12-и клас???

# 34
Тези дебили са нашите деца, татенце!  Flutter
Ние си ги възпитаваме такива, учителите не си ги носят от вкъщи. Гледам, ти двечки възпитаваш, а дано да не са с по два пръста челца!

# 35
Днес по БТВ показаха друг запис на случката. Поведението на учителката беше безспорна САМООТБРАНА. Целият клас дюдюкаше срещу нея, двама от т.н. "деца" #Crazy, които в същност са двама абсолютни какавани, високи и едри мъже, скачаха по чиновете и срещу нея, нарушавайки личното й пространство с недвусмислено заплашителни действия, думи и нечленоразделни викове. Хвърляха тетрадки към черната дъска, а когато тя се наведе, един от седящите мухъли, на втория чин в средната редица, я замери със нещо, което я удари. Това не стига, но единия от тях изскочи към дъската и я удари, като това беше преди тя да избухне. След това вече, в състояние на абсолютен афект, което е смекчаващо вината обстоятелство, се обърна и започна да се отбранява, защото онова лайно щеше буквално да я събори на земята и няма ни най-малко съмнение, че поведението му беше агресивно насилническо.
В последствие при разговора с т.н. „деца” момчето, което е правило записа, макар да е с пълното убеждение, че никой от тях не е виновен, потвърди, че техният клас по принцип е по-буен от останалите. newsm78
 #2gunfireБащата на тъпънарчето е един много гнусен тип, дето щял да съди учителката, за да докаже, че ДЕТЕТО!? Му е невинно!?!?!? #Crazy
Директорът също се държа абсолютно неадекватно. Пълен тъпанар, който си мисли, че работата на учителя е да бъде гледач, а не преподавател. Все пак става въпрос за хора, които са на прага на пълнолетието. Ако трябва тепърва да бъдат възпитавани и ако още не са осъзнали за какво ходят на училище.... Rolling Eyes
Тъпо е, че тези невъздържани и агресивни млади мъже не могат да бъдат накарани да се държат според нормите на доброто общество. Не може, когато във време на дефицит от учители по английски език насилниците, престъпниците да бъдат предпочетени пред ценния човек с образование, квалификация и социално съобразено поведение. Пишела им неизвинени и двойки? Ами какво друго й остава? Шестици ли да им пише при такова поведение? Може да им се иска, но не трябва! Нещо повече – трябва да има недвусмислени, ясни и категорични санкции за такова поведение. Трябва да се отразява по някакъв начин на бъдещия им живот. Може да няма наказателна отговорност и да не бъдат въдворявани непременно в ТВУ, но да губят някакви права за в бъдеще, като да кандидатстват във висше учебно заведение или да могат да работят само някаква нисквоквалифицирана работа, или само работа на определени места, с подчертана непривлекателност като морги, санитари по болници, копачи в мина или копачи на канавки. Тази пълна безнаказаност на всички нива в обществото няма да доведе до нищо добро! #Cussing out

# 36
  • UK/София

И едното "дете" казваше на другото"Убий я" ShockedА за бащата нямам думи.....................

# 37
Силно преувеличавате чутото и видяното.
Е изобщо не стояха толкова остро нещата.
А пък тебе направо не ти завиждам за речника tati2raseria ooooh!
Е как може да наречеш които и да е деца дебили?
Малко трябва да се засрамиш,мъж на години а пък се държи така Naughty
При никакви обстоятелства ,никой не може да си позволи да нарича някой Дебил!

# 38
 Ок, дори проблема да е в учителката,  да не може да преподава,  да не обяснява,  да е шумно в клас,   а "децата"  да се нервират заради това,  'щото те искат да научат добре английския език, ами да идат при господин директора и да му изложат проблема!
Не мога да оправдая такова поведение от страна на учениците, тези същите хора срещаме по улиците, те и на друго място ще си позволят такова държание. Притеснена съм доста от всичко , което се случва в училищата и ми се иска да зная, кой има интерес от това, че то продължава!? 

# 39
Цитат
А пък тебе направо не ти завиждам за речника tati2raseria
Е как може да наречеш които и да е деца дебили?
деца??? това деца ли бяха???

karlota го е написала много точно... отвратен съм...

п.п. как Сийке, ти за мойта челяд нсъ притиснавъй....

# 40

И едното "дете" казваше на другото"Убий я" ShockedА за бащата нямам думи.....................

Да, това пропуснах да го напиша. Виковете " Убий я! Убий я!" се чуваха през цялото време. Не мога да разбера нормален човек ад защитава това поведение, а още повече не мога да проумея поведението на директора. Остава да си мисля, че гадният баща е някаква мутра.

# 41
Каквито и да бяха, а аз гледах новините и случката, са и ще си останат деца!
И искам да повторя моето мнение за да не реши някой че вземам страна!
Това поведение в училище е НЕДОПУСТИМО!!!
И от двете страни!

# 42
Каквито и да бяха, а аз гледах новините и случката, са и ще си останат деца!
И искам да повторя моето мнение за да не реши някой че вземам страна!
Това поведение в училище е НЕДОПУСТИМО!!!
И от двете страни!

Защо да не вземеш страна!?  #Crazy Мислиш, че не е възпитано да се месиш в неща, които не те засягат? Не си ли ти осъзнат член на обществото или нямаш собствено мнение?

Права си. Недопустимо е да се допуска учениците да се държат така и да няма механизъм, по който да бъдат ефективно наказани.
Тези същества, меко наречени деца, вече не са в детска възраст. Достигнали са почти пълното си физическо съзряване и поради естествената природа на мъжкия организъм са значително по-силни от почти всяка нормална жена. Да не ти дава Бог да се срещнеш с подобни "деца", защото тогава друга песен ще запееш! #2gunfire

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 10:45 от karlota

# 43
  Пазя го въф тайна, наистина ли смяташ че поведението на "децата" е нормално? И че хората преувеличават като се възмущават?

# 44
Пишела им неизвинени и двойки?

Не си разбрала. Пишела е двойки, вместо неизвинени. За което не е съвсем нейна вината, признавам. Учителите нямат право да гонят от час, нито да изключват ученици. Те само ги прехвърлят в друго училище и всички го знаят. Чувството за безнаказаност на учениците, както и неподходящите кадри са причината да се стигне дотам.

Между другото, преди време в един друг форум прочетох нещо, което ме накара да се замисля. Момиче на 15-16 години, което демонстрираше фриволно поведение и се фуклявеше пред останалите как прави луди учителите си, призна, че уважава само тези, които имат смелостта да я изгонят от час, въпреки, че и двете страни знаят, че е забранено. Тези, които не смееха да го направят, тя ги правеше на луди калинки.

Общи условия

Активация на акаунт