Перник-9

• 18 898
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
  • Перник
Светле, купона на майчетата бил до нас!  NaughtyТрябваше да се обадите и да се видим. А иначе - много е хубав юнака, аз и  други бебета и не бебета си познах на снимките от купона - Жана и Васко на Сиско и Камен и Петра на Майчето.

Коте, аз откъде да знам, че сме били до вас ?!?  doh Сега чак се сетих, че живеете в Красно село  Embarassed Ако знаех, можеше да се видим наистина. Нищо, другия път.

Билка, радвам се, че имате добри новини! Бъди спокойна, всичко ще се оправи, а 2 месеца минават много бързо  Hug

Мира, май наистина не е много приятно в нашата болница  Confused Хубаво е,че си описала нещата, за да знаят бъдещите мами какво ги очаква, ако решат да раждат там.

Моя юнак е неудържим направо. Следобедният му сън днес продължи 40 мин. и сега хвърля каквото му попадне и тича из стаята  Tired

# 226
аз като бях да ви кажа ми обясняваха всичко подробно.Е скарах се веднъж с тях но общо взето съм доволна.В шейново лежах докато бвх бременна и мога да кажа че не е нишо по различно от колкото при нас ,но това си е мое мнение.Важно е като не ти изнася нещо да си кажеш и даже ако трябва да се скараш малко а не да си мълчиш и да се примиряваш или пък да дигнеш голям скандал.В шейново лежах 2 сед. и видях много неща  а в наща лежах 2 пъти за по 7 дена и после като раждах -пак 7 дена.На всякъде е едно и също-всеки ти се прави на Някакъв.

# 227
  • Перник
аз като бях да ви кажа ми обясняваха всичко подробно.Е скарах се веднъж с тях но общо взето съм доволна.В шейново лежах докато бвх бременна и мога да кажа че не е нишо по различно от колкото при нас ,но това си е мое мнение.Важно е като не ти изнася нещо да си кажеш и даже ако трябва да се скараш малко а не да си мълчиш и да се примиряваш или пък да дигнеш голям скандал.В шейново лежах 2 сед. и видях много неща  а в наща лежах 2 пъти за по 7 дена и после като раждах -пак 7 дена.На всякъде е едно и също-всеки ти се прави на Някакъв.

Аз раждах в Св. София. Прекарах там общо 10 дни - преди раждането - 5 в патология и после - 4 в родилно. Никой не се е правил на Някакъв. Много съм доволна от отношението и условията. Това е личното ми мнение  Peace

# 228
Светле, в нашата пернишка болница, отношението на гинеколозите, акушерките и сестрите беше чудесно, когато аз раждах. Поне за трите дни, в които престоях. Simple Smile Но не мога да кажа нищо лошо, а като ги гледах в каква мизерия работят реално и ми ставаше много мъчно.
Но неонатолозите са друга бира, те са просто от друга планета Joy

# 229
  • Вече в моята си приказка...
По-напред бяхте писали някъде, че в родилно са правили ремонт. Да, направили са, но само на тази част от крилото, в което се намира родилна зала, предродилна, операционна, реанимация. В другата част, където са стаите, нищо не са правили. Може би има и някакъв частичен ремонт на банята. Иначе си е голяма мизерия...
Билка, ти как си? Как е твоето голямо малко юначе?

# 230
Привет и от мен.Леле какви горещени и какъв задух.
Ето драснах ви едно съобщение за да знаете,че все още съм 2в1

# 231
Здрасти момичета. Hug
Ир85, още мъничко остана. Стискам палци. Крий се от жегите, пий много вода, а също и айран с маааалко сол - страшно помага против горещини и обезводняване, яж плодове.

Спомням си колко беше мръсна болницата когато аз раждах. ooooh! А за "банята" да не говорим. Там стоеше един огромен чувал с всякакви мърсотии и кървави истории Sick  Виждала съм и кофи с плацента в същата тая "баня", и то не веднъж. Дано сега не е така, дано се е променило към по- добро.

Билка, как сте с малкото човече? Още ли го боли коремчето?
Мира, а твойта мома какво прави?

# 232
Мира би ли казала какво точно взе за болницата,като багаж за теб и бебо и още какво ти донесоха?

# 233
Мира би ли казала какво точно взе за болницата,като багаж за теб и бебо и още какво ти донесоха?

За мен - нощници си взех 2 бр. /първите два дни бях със стерилна нощница, която ми дадоха от родилното, после вече с моя!/, дамски превръзки - дебели, за родилки, купих ги в магазина за памперси зад ГУМ, но предполагам, че ги има и в аптеките; памперси за бебето /после отделно ми поискаха кремче за дупето на бебето, сапунче или шампоанче и пакетче мокри кърпички, които оставих в отделението на бебетата/. Други неща, които взех - кърпи, тоалетни принадлежности, чехли...
Нищо не съм плащала, нищо не съм купувала извън необходимите за мен неща... Трябва да си носиш и лична карта, направление, картона, в който са следили бременността, здравната книжка /тази синята/. Приготви си педиатър за бебето, че преди изписването ще искат конкретно име. Аз предварително бях говорила с докторката. При изписването изискват и ксерокопие на акта за раждане на бебето /без него не изписват  Wink/
Цивилните дрехи оставих още при приемането в болницата. После, на изписването, ми ги донесоха, както и дрехите за бебчо.
За това се сещам за сега. Ако има още нещо, ще пиша!
Гледам и ти си на финала! Стискам палци! Peace

# 234

За мен - нощници си взех 2 бр. /първите два дни бях със стерилна нощница, която ми дадоха от родилното, после вече с моя!/, дамски превръзки - дебели, за родилки, купих ги в магазина за памперси зад ГУМ, но предполагам, че ги има и в аптеките; памперси за бебето /после отделно ми поискаха кремче за дупето на бебето, сапунче или шампоанче и пакетче мокри кърпички, които оставих в отделението на бебетата/. Други неща, които взех - кърпи, тоалетни принадлежности, чехли...
Нищо не съм плащала, нищо не съм купувала извън необходимите за мен неща... Трябва да си носиш и лична карта, направление, картона, в който са следили бременността, здравната книжка /тази синята/. Приготви си педиатър за бебето, че преди изписването ще искат конкретно име. Аз предварително бях говорила с докторката. При изписването изискват и ксерокопие на акта за раждане на бебето /без него не изписват  Wink/
Цивилните дрехи оставих още при приемането в болницата. После, на изписването, ми ги донесоха, както и дрехите за бебчо.
За това се сещам за сега. Ако има още нещо, ще пиша!
Гледам и ти си на финала! Стискам палци! Peace
Синята книжка аз не съм я носила а и на са ми я изкали.
След като родих всеки ден ми носеха наще смрадлика за промивки  и си взех един спрей от аптеката да се пръскам от долу та да заздравее по бързо ама забравих как се казваше ако искаш ще питам една приятелка и ще ти пиша или ти като влезнеп акушерките ще ти казат какъв беше,съдържа антибиотик.

# 235
  • Перник
След като родих всеки ден ми носеха наще смрадлика за промивки  и си взех един спрей от аптеката да се пръскам от долу та да заздравее по бързо ама забравих как се казваше ако искаш ще питам една приятелка и ще ти пиша или ти като влезнеп акушерките ще ти казат какъв беше,съдържа антибиотик.

Аз раждах в друга болница, но и на мен не са ми искали здравна книжка. Смрадлика и на мен ми носеха всеки ден. Антибиотичния спрей предполагам е Бивацин (аз него ползвах).
Не е зле да си вземете помпа за кърма, както и Гармастан или някакъв друг крем за гърдите.  Peace

# 236

Аз раждах в друга болница, но и на мен не са ми искали здравна книжка. Смрадлика и на мен ми носеха всеки ден. Антибиотичния спрей предполагам е Бивацин (аз него ползвах).
Не е зле да си вземете помпа за кърма, както и Гармастан или някакъв друг крем за гърдите.  Peace
Да същия. Peace Peace

# 237
Да благодаря ви сърдечно!
Аз съм си приготвила следните неща:превръзки,нощница,чаршафи,кърпи,гащи(едни такива бабешки),помпа за изцеждане,тоалетни принадлежности,прибори за хранене.За направление ми казаха,че не ми трябвало,защото се минава през спешния център.Лекарката,която ми е по ЗК не ме е преглеждала от май месец и тогава,като си взех 45-те дни болничен я попитах,а направление за раждане и тя отговори:Не ти трябва щом ще раждаш ТУК,а ако решиш за София ела ще ти дам.
За бебето не съм взела нищо,като се роди живот и здраве моята половинка или мама ще ми донесат всичко необходимо.

# 238
Аз бих ти препоръчала да си вземеш за бебето няколко тънички пеленки - да си постилаш на леглото, за да му е чисто като го слагаш( аз като родих много ми трябваше такова нещо); а също и на ръката и рамото да си я запряташ, та да не му е много топло като го слагаш да го кърмиш, и да се изпотявате взаимно Simple Smile Мира добре ти е казала за другите неща. Вземи памперси за бебо и кремче( аз бях много доволна от "Бочко")

# 239
( аз бях много доволна от "Бочко")

Да, Бочко е много добро кремче, още повече, че тези неща остават там, в болницата, не ги връщат на майките. Няма нужда да се изхвърляш на нещо скъпо. Аз бях взела и шампоан Тео бебе /в къщи мия малката със сапун, де!/
Да, и за направлението сигурно си права, ir85. Аз бях с планирано секцио и сигурно за това ми трябваше направление. Ако постъпваш по спешност, може и от Бърза помощ да се вземе /всъщност първият път от там си взех направелние без никакъв проблем!/
Иначе и аз не бях взела памперси за бебо - исках всичко да мине и тогава вече да купуваме каквото и да е. Обаче, все още на операционната маса, ме питат къде са ми памперсите, а аз: "Ами не съм купила". Бях дала инструкции на мъж ми и майка ми, когато се роди малката, да бягат в близката аптека и да купят два памперса на първо време. Ама те, милите, забравили! Е, не беше фатално, бяха взели назаем от друга родилка, пък после го върнах...

Общи условия

Активация на акаунт