Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 3

• 72 510
  • 475
  •   1
Отговори
# 105
Галя  толкова ли е кошмарно положението  Twisted Evil Един  час    чак пък толкова    да не може да занимава детето и да  го обучава..
А доколкото    знам сте П.Р Славейков   едно от най -добрите училища  в Бургас   bouquet

# 106
 Нямаш идея за какъв анти педагог става въпрос! 9 деца група, пише 40 задачи на дъската и хайде решавайте! Сяда си на мястото и толкова. като, че имат контролна. Те тези деца които се концентрират добре не им се решава, а какво остава Димитър, който това му е последния афинитет.
Във Варна в детската му градина учителките работеха с близо 50 деца и никога не са ми говорили така за него. Тук учителката разруши за 3 месеца всичко, което бяха трупали Учителките във Варна цели 3 години.

# 107
  • София и там където не се пуши
Галя, имаш право още сега да го преместиш, я не си тормози детето. Ако е предучилищна, ще ти дадат диплома още утре.

На мен в първи клас, когато г-жа директорката назначи една прехвалена учителка, тя сащо няма понятие от каквото и да е било. Полека лека се преместиха всички проблемни деца и тя останала само с можещите. Ходи на две екскурзии без да ни каже. Много е важно да попадне детето на ЧОВЕК.

Друго, което моята логопедка казва, че не бива като диагноза да се прескача дислексията и да се скача на аутизъм веднага, осовено при такива малки деца.

# 108
  • София
Друго, което моята логопедка казва, че не бива като диагноза да се прескача дислексията и да се скача на аутизъм веднага, осовено при такива малки деца.

Защо?Стана ми много интересно - обясни ми  Hug.

# 109

Защо?Стана ми много интересно - обясни ми  Hug.
И аз мислех, че дислексията се отнася до четенето, не мислех, че може да се диагностицира при малките?

# 110
Момичета аз нещо зациклих на 26 публикации, не че е много важно но те са вече 32, а не се отчитат.Към кого да се обърна?Извинете, ама още не мога да се отпусна и да приема нещата такива каквито са и се чудя как да се разсея. Mr. Green

# 111
Здравейте момичета,имам питане,и ще ме извините  Embarassed,ама какъв е този сайт на Томатис,живо ме интересува музикатерапията която Деси описва,малко изостанах последните два дни от форума,обаче много ви моля  Praynig да ми пишете подробности относно каква е сумата за музикотерапията,как можем да я направим.Напъвам за това,защото все си мисля че сме на милимундичка от това езика на Ана-Мария за се развърже ама Sick все нещо и застава на пътя.
Направо яхям метлата и за друго,има тема която е за делегираните бюджети за деца със специални образователни потребности и това което чета направо ме  #CrazyДа му се не види и късметът Mr. Green Мари Анка,само една година имате право на отлагане макар,че от това което чета за твоето детенце,без да пресилвам,ама направо сте суперн и според мен не трябва да се притесняваш.Щом детенце говори смислено и може да отговаря на въпроси,как да ти кажа направо си мечтая моето терминаторче да се разприказва и да ме пита и да разказва,дори няма да я закачам да мълчи,само това да ми се случи PraynigВсе си мисля,че с развързването на говора и част от хиперактивността ще намалее,но знае ли човек... Sick  bouquet

# 112
Зла мома,обърни се към модератора Hug Peace

# 113
  • София
Момичета аз нещо зациклих на 26 публикации, не че е много важно но те са вече 32, а не се отчитат.Към кого да се обърна?
ZLAMOMA, няма смисъл да се обръщаш към модератор. В подфорума, в който ни преместиха не се отброяват мненията:
"Подфорум, предназначен за теми, насочени към конкретни заболявания. Подфорумът дава възможност за подреденост и систематизиране, както и за лесно обособяване на теми, в които родителите на деца с конкретни заболявания да могат да обменят мнения, съвети, да споделят трудности, успехи и опит. Мненията не се отброяват."

# 114
  • София
Здравейте момичета,имам питане,и ще ме извините  Embarassed,ама какъв е този сайт на Томатис...
Oddy, ето ти адреса на сайта в Люксембург, където е седалището:
www.tomatis-group.com.
За цена на музикотерапията не мога да ти кажа, тъй като все още в България няма лицензирани терапевти. Най-близките до нас са в Гърция и Турция. Иначе аз имах предвид, че самото обучение за придобиване на правособност за работа е много скъпо.  Hug

И аз мислех, че дислексията се отнася до четенето, не мислех, че може да се диагностицира при малките?
Може, може, има си маркери, които позволяват с доста голяма точност дислексията да се диагностицира още в предучилищна възраст.  Peace

# 115
оddy, през следващата седмица за Великден ще си ходя в Бургас. Сестра ми е английски филолог и ще напишем писма до терапевтите в Гърция и Турция. Ако се наложи, направо по телефона ще им се обадим. И после ще напиша информацията тук - цени, престой като дни, всичко, което кажат, защото аз сериозно съм решила да заведем Мими.
Отново специални благодарности за ценното инфо на sophsanbouquet Hug
Kaк може да се диагностицира дислексията в предучилищна възраст?

# 116

Момичета аз нещо зациклих на 26 публикации, не че е много важно но те са вече 32, а не се отчитат.Към кого да се обърна?
ZLAMOMA, няма смисъл да се обръщаш към модератор. В подфорума, в който ни преместиха не се отброяват мненията:
"Подфорум, предназначен за теми, насочени към конкретни заболявания. Подфорумът дава възможност за подреденост и систематизиране, както и за лесно обособяване на теми, в които родителите на деца с конкретни заболявания да могат да обменят мнения, съвети, да споделят трудности, успехи и опит. Мненията не се отброяват."
bouquet не че това ми е много важно ама незнам какво ми става на последък, много съм неспокойна и объркана, като свободен атом съм.
От няколко месеца съм безработна и освен по цял ден да се ровя в нета и да търся инфо. Нищо друго не правя и това ме натоварва още по- вече, нямам никакво развлечение.Стоя си в къщи и всяка минута в главата ми е какво да направя за да помогна на детето си.  Mr. Green

# 117
ZLAMOMA, аз мисля, че първата стъпка вече сте я направили. Това че си у дома е хубаво, защото ще имаш по-голяма възможност да се занимаваш с детето. От друга страна ще имате нужда от парички за терапиите. Но ако не сте затруднени финансово, това че си у дома е даже предимство.
Когато търсих информация за проблема на дъщеря ми, Чичко Гугъл ме изпрати точно тук. В този форум. Mr. Green Мисля, че никъде няма по-добра информация в бг нет пространството. Момичета, страхотни сте!  bouquet

# 118
Да така е. И аз се уверих, че благодарение на форума получавам голяма информация и подкрепа. БЛАГОДАРЯ ВИ!
Това, че съм в къщи не ми дава възможност и за момент да си разсея, защото където и да погледна виждам играчките му, дрешките му и за всяко едно нещо започвам да преговарям: " Ето това го направи, защото....,ако беше добре нямаше да го направи" и разни такива мисли ме обвземат и започвам да полудявам #Cussing out

# 119
А сега искам някакъв телефон на ДПК "Св. Никола". Имам един, но никой не отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт