Козуначна тема 2008- II част

  • 74 793
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 406
nani m   bouquet  bouquet  bouquet супер са много са хубави  Peace а и сладички  Crazy  сега си хапвам  Mr. Green
Е Стани ти си им фотографката   bouquet много ясно ,че първо ти ще си хапваш от тях   bouquet

# 106
  • Мнения: 5 453
И аз се включвам в темата вече, прочетох всичко изписано до тук и ме заболя главата.
Тъй като едва днес се сдобих с машина за хляб(Мулинекс) и не ми е ясно много как се работи с нея. Видях, че има програма за тесто с втасване. На нея мисля да меся козунаците, но цялата програма е 1 ч. 30 мин., това достатъчно ли е или след това да я пусна още веднъж? Мога ли да спра програмата, преди да започне втасването?
Днес ми дадоха една рецепта за козунак(от книга е), в която млякото беше 500 мл, за 1 кг брашно, не е ли много? До тук прочетеното, никъде не попаднах на такъв грамаж  Thinking
Стана късно за месене тази вечер, но утре запрятам ръкави, дано се получи. Голям мерак имам, да не си остана само с него обаче  Rolling Eyes

# 107
  • София
  • Мнения: 1 374
Nani m, kакви конци,какво чудо...браво!!И по коя рецепта,  и кой го изяде,и......браво!  bouquet  bouquet  bouquet

# 108
  • София
  • Мнения: 282
Narina   в кой магазин е тази промоция? Формата какво представлява и заслужава ли си? Благодаря за отговора!!!

# 109
  • Мнения: 832
 nani m, поздравление и от мен!   bouquet Аз също се интересувам по коя рецепта си правила козунака. Продължавай все така!

# 110
  • Мнения: 406
Момичета сърдечно благодаря за поздравленията   bouquet   bouquet    bouquet Желая и на вас големи успехи и още по големи конци   bouquet а рецептата е на Скарлет О"хара.   Hug
 

# 111
  • София
  • Мнения: 547
nani_m, поздравления и от мен!
МАй ще се пробвам довечера, най-накрая  Rolling Eyes Досега само ви четях, ама е време и за опит  Embarassed

# 112
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Я и тук дас е запиша.

# 113
  • Мнения: 700
 A aз да ви попитам,как се отразява на козунака заместването на олиото със зехтин?Някой пробвал ли е?

# 114
  • Мнения: 5 026
Да се впиша и аз, започвам да избирам  Peace
Аз съм правила този  в машината за хляб, по рецептата на Дивиана  Peace

# 115
  • Мнения: 5 221
И аз се включвам в темата вече, прочетох всичко изписано до тук и ме заболя главата.
Тъй като едва днес се сдобих с машина за хляб(Мулинекс) и не ми е ясно много как се работи с нея. Видях, че има програма за тесто с втасване. На нея мисля да меся козунаците, но цялата програма е 1 ч. 30 мин., това достатъчно ли е или след това да я пусна още веднъж? Мога ли да спра програмата, преди да започне втасването?
Днес ми дадоха една рецепта за козунак(от книга е), в която млякото беше 500 мл, за 1 кг брашно, не е ли много? До тук прочетеното, никъде не попаднах на такъв грамаж  Thinking
Стана късно за месене тази вечер, но утре запрятам ръкави, дано се получи. Голям мерак имам, да не си остана само с него обаче  Rolling Eyes

Аз също правя козунака в машина, по рецептата на Скарлет О'Хара, която даде Тандури. Първо пускам 2 или 3 пъти програмата, която е само за месене (по 15 минути) - колкото повече,  толкова по-добре, и след това пускам програмата за месене  и втасване. След  това правя пълнеж, сплитам и т.н., оставям го още 40-50 минути във фурната на 40 градуса да втаса, както е сплетен, вадя, мажа с белтък и захар, през това време загрявам фурната на 200 градуса и пека.

# 116
  • Мнения: 27
Тъсих ,но не мога да намеря рецепта на козунак на Скарлер О'Хара,помогните ме. Благодаря.

# 117
# 118
  • Мнения: 5 453
Фукла  Hug
Направих го и аз точно така както си описала и рецептата е същата, сега се пече  Praynig Доколкото прочетох книжката на машината за хляб има само 1 програма за месене и втасване. И като свършеше месенето я спирах и пусках на ново(3 пъти), защото на всичкото отгоре и се налагаше да добавям брашно. Сега съм пуснала печката на 150-160 градуса долу и на вентилатор  Rolling Eyes

# 119
  • Мнения: 11 607
В момента правя козунака на Лебедунка....Топката за в момента ми харесва! Повече от идеална е! Не дишам, ще се отчета по-късно! Дали ще се срамувам в ъгъла, или ще парщам козунак на Лебедката.....

Ще има ли интерес към рецепта за козунак с 25 яйца, меси се на ръка, от моята майка?

Общи условия

Активация на акаунт