Детски градини в Пловдив?

• 202 336
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 255
Ремонт се прави веднъж на 10 години, не всяко лято е ремонт.
Тогава нека се разменят.
Но в повечето случаи става въпрос персонала да се извърти да си вземе отпуските
Нека и те са хора, да си взимат отпуските, но не на наш гръб
А те лежат на кълката, че никой не иска да си дава детето на сборна група и така принудително ни спират цяло лято
Да има сборни групи, но само август месец, както е по яслите
А не като се започне от юни, та чак до септември
Но за 20 лв толкова
Много малко от нас оценяват какво перфектно нещо е държавна детска градина
Почти никъде в Европейския съюз, където все го гледаме, няма такова чудо
По-евтино им излиза да седят вкъщи и да си гледат децата, отколкото да плащат таксите

Абсолютно съм съгласна, Каспър.

Работата е, че нямаме алтернативата на ЕС. Седенето у дома не излиза по-евтино нито социално задоволително както в Европа.

Така че, да гледаме в нашата копанка сега, как да я upgrade-нем до лъжица удобна за нашите уста.
В крайна сметка в Пазарният свят клиентът е важен, а ние сме клиенти. Въпреки , че с монополът на държавата в тази област...
До сега съм имала бавачка, 3 години и бих била готова да плащам за частна ДГ, усилието си остава същото, дори може би малко по-малко ако сравним с цените в Дъга от Мечти. НО и те не работят през лятото, искат децата закусили, и да си ги вземеш до 17 часа. Това не е ДГ за работещи родители, а за скучаещи. А и са само те в Пло! ПРОСТО НЯМА ДРУГА ЧАСТНА ДГ.
Причината да искам детето ми да ходи на ДГ, е да е сред други деца, защото е силно индивидуален, и дори и сега там е такъв.

# 256
Темата малко се обърна..... та държавните детски градини, ясли и детските кухни са наследство от кумунизма! Хубавото е че тази соц. политика се е запазила! Бошото е че не се развива  Thinking
А за Германия мога да кажа- и там има държ. детски градини и таксите са съобразно дохода на родителите!

# 257
Ta
какво всъщност искаме от ДГ?

# 258
сигурност компетентни учителки да не възпитават с бой и викане да ги учат на хигиена и да я прилагат
да не рекетират родителите непрекъснато за средства и какво ли още не  да  се решат проблемите с приемите не да го запиша в 5 градини и като минат децата с предимство после с връзките  и да няма места

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 21:57 от petq min80

# 259

Повярвай ми, оценявам го Grinning Към това като допълним несекващия ми ентусиазъм и дълбоко харесване на конкретната ни детска градина, базата, сградата и на първо място - персоналът - определено оценявам колко много получавам срещу 25те лева месечно. Хау!

Подкреп!

# 260
ПРОСТО НЯМА ДРУГА ЧАСТНА ДГ.

Да не съм лош пророк, но не вярвам да има друга скоро
Детската градина има огромна издръжка, която ако е базирана само на такси, реална месечна такса трябва да е минимум 400-500 лв
Не че няма хора в Пловдив, които да го плащат, но като първоначална инвестиция е огромно
Плюс трябва перфектен мениджър и педагог да поеме нещата
Много бих се радвала да видя чудесна частна детска градина

# 261
  • До хладилника, който обичам
Има друга частна детска градина - Джой на колелото на Панаира. За нея са писани смесени отзиви.
Има и частни занимални - поне няколко - в бившите читалища. Аз знам за едно - Георги Търнев в Кършияка. Гледат децата до обяд или ранен следобяд, нещо такова. Една позната си води детето там, Фроска знае повече, ако иска - да напише. Това също е вариант за родителите, които не са с твърдо работно време.

# 262
Колко/какво плащате освен таксата. Не е работата в парите, а да е еднакво във всички ДГ. Така и родителите ще са спокойни, че условията са сходни.
Днес сутринта платих 6,82 мисля беше таксата, това са 4-5 дена сигурно, ако не и по-малко.
2 лв всеки месец, за които много искам да видя какво купуват.
0,50 лв за охрана.
За всичко дават квитанция от кочан, с подпис и печат.
В началото на годината дадохме по 50 лв, АКО НЕ СЕ ЛЪЖА, за консумативи - фолмастери, моливи, книжките на Моливко и т.н. За всеки рожден ден купуват подаръчета за децата, След месец ще ви кажа какви! newsm59
всеки месец носим руло тоал. хартия + пакет салфетки. но никога не са ни направили забележка ако пропуснем. Явно има достатъчно!

А какво ядат в ДГ?
Ето какво е менюто за днес:
закуска: макарони с масло и сирене, чай с мед
обяд: картофена крем-супа; пиле нещо си (със зеленчици май), ябълка
закуска: сандвич със свинско филе, флуорно

тортата за РД ми казаха само да има сертификат.

нека не е анонимно, това е ДГ Марица.
Аз съм доволна, единствено дето са повечко дечица (28 по списък)

# 263
В нашата градина (моята, на Белята и на Nadia) - 'Майчина грижа':

Такса - 25 лв.
Охрана за 1 година - 6 лв.
Ежемесечни консумативи - 5 лв (се реши тази година, преди беше 3). За тоалетна хартия, кърпички и т.н. Не носим такива неща сами, еднакви са за всички.
Първата година за консумативи, играчки и чаршафи/килими събирахме 80 лв, тази година, тъй като повечето от нещата от миналата са си налице, събирахме само 30 лв консумативи (цветни листи, флумастери и ала-бала).
Всеки петък 3 лв за театър.
Всичко с квитанция и както си му е редът, включително закупените консумативи се отчитат с фактури за който иска да ги види. Няма скрито.

Ядат каквото навсякъде, предполагам. Като изключим филиите с халва, яденето изглежда е вкусно - детето не се оплаква никога, даже мисля, че когато не я взимам рано (и да я заваря с неизядена филия с халва) си опуква и халвата без грешка.

# 264
Има друга частна детска градина - Джой на колелото на Панаира. За нея са писани смесени отзиви.
Има и частни занимални - поне няколко - в бившите читалища. Аз знам за едно - Георги Търнев в Кършияка. Гледат децата до обяд или ранен следобяд, нещо такова. Една позната си води детето там, Фроска знае повече, ако иска - да напише. Това също е вариант за родителите, които не са с твърдо работно време.
Говорим за истинска детска градина, която поема отговорност да обучение, възпитание и тн т целодневно
Без условия
Такава в Пловдив е само Дъга от Мечти
Иначе Джой си е много добре, но за предучилищна

# 265
Ха-ха Бу, като чета последните ти постове в темата все едно за нашата градина говориш Laughing Нашата не е в центъра, не е елитна, кварталната детска градина е. Нещата са организирани по сходен начин. В началото на годината събрахне някаква сума ...40-50 не помня точно ..за консумативи (от блокчета за рисуване до тоалетна хартия и сапун - събират се наведнъж, не всеки месец). После имахме "рожден ден" на групата, чиято цел очевидно беше да се съберат средства за подновяване на базата - купиха се нови играчки за децата. Всеки родител помага с каквото може. Ние като художници - направихме украсата на стаята примерно. Наистина таксата от 25 лева на месец е смешна за това, което получавам  Peace Записах малката на английски и танци към градината и редовно ми пее песничките, които учт в часовете по английски, което много приятно ме изненада... не очаквах, че на 3 г може да се учи език Embarassed

# 266
  • Пловдив
Днес по БТВ чух че се готви увеличение на таксите в детските заведения. Нямам представа дали ще го напряват по общини или ще са уеднаквени. Говореха за сума около 40 лв. В репортажа казаха че увеличението ще е само и единствено за увеличаване порциона. Наистина 25 лв. за 20 работни дни са нищожно малка сума.
Иначе съм напълно съгласна с Каспър. Скъпите детски заведения и училища в чужбина бяха една от причините да се върнем в БГ. Когато разбрах че съм бременна живеехме в ЮАР и заплатата ми щеше да стигне точно и само за забавачница на малката. Нека бъдем обективни и понамалим леко изискванията си по отношение на детските заведения. Аз поне оценявам грижите които се полагат в яслата за дъщеря ми на много повече от 25 лв. за месец.

# 267
Здравейте мами! Интересувам са за ДГ Звезда в Смирненски, защото се намира близо до нас.Какви са условията, персонал и като цяло какво ви е мнението за тази градина.

# 268
Говореха за сума около 40 лв.
Греша ли, или в София таксата е горе-долу такава? 40 лв е добра цена.

# 269
  • София / Пловдив
...

За миенето на зьбките-казвам ви това ,което ми каза  директорката на Буратино-задьлжително е. ....

И при нас не се спазва това "задължително"  newsm78
Ще взема да ги питам.

Общи условия

Активация на акаунт