Кокичета, минзухари и всякакви цветя вече избуяха на канадска земя - 25

• 23 296
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
  • Vaudreuil Canada
Lady_Cherie ние пратихме оригинал на акт за раждане в Отава във външно министерство от там те го завериха и препратиха на бг-посолството а ние пратихме чек и самоадресиран плик с марки на посолството за да ни го върнат заедно с преписа (превода) който правят и заверяват. В БГ отидохме с всичките тези документи в общината по местоживеене на майката и подадохме документите за съставяне на бг-акта за раждане и издаване на ЕГН. Това е в общи линии. Докато вървеше заверката на единия акт в Отава ние пуснахме с другия акт документите за паспорт на малкото. Но мисля че може първо да пуснете документите за паспорт - те май не задържат акта при тях и след това да го пратите за заверка. Ако ви потрябва спешно друг акт за раждане може да пуснете експресна поръчка - мисля че идваше за 10-тина дни.

# 181
Крем против стрии - Палмерс от Walmart, там е най-евтин, иначе го има в доста магазини. Въпреки, че се мажех по 2 пъти на ден, се нацепих доста през последните 3 седмици от бременността. И тъй като и преносих, положението беше неспасяемо Rolling Eyes
Lady_Cherie, ние за ваксините ходим в CLSC, защото при педиатъра ни се плащат. При педиатъра ходим, за да й прави профилактичните прегледи. Винаги гледа следното: уши, нос, гърло, мускули на ръце и крака, натиска коремчето (може би нещо за чревния тракт), опипва слабините и срамната кост, преслушва я, тегли я, мери ръста и обиколката на главата, винаги пита и отбелязва с какво се храни, по колко мляко пие, колко се движи. Въпросите му за храната и движението са винаги според възрастта. Ако забележи нещо притеснително, дава направление за специалист в болницата Ste-Justine. Аз съм много доволна досега и въпреки, че винаги бърза и не е много разговорлив, винаги отговаря на въпросите ми и дава полезни съвети. Редовно пита дали слагаме ваксините.

# 182
Благодаря на всички за информацията  Hug
Тя офертата пристигна снощи, по-добра е от очакваното и почти не сме спали. Имаме само няколко дни, за да отговорим. Основен проблем, на мен не ми се напуска работата ми тук  Cry Много си я харесвам, както и екипа. Дълго я търсих, от 8 месеца съм тук и се чувствам страшно на мястото си, което май никъде другаде не съм усещала.
Ще мислим Sad

# 183
  • Canada
Благодаря на всички за информацията  Hug
Тя офертата пристигна снощи, по-добра е от очакваното и почти не сме спали. Имаме само няколко дни, за да отговорим. Основен проблем, на мен не ми се напуска работата ми тук  Cry Много си я харесвам, както и екипа. Дълго я търсих, от 8 месеца съм тук и се чувствам страшно на мястото си, което май никъде другаде не съм усещала.
Ще мислим Sad

Милена, имате ли финансови проблеми? Чувствате ли се добре като цяло в България? Ако на първия въпрос отговорът ти е "не", а на втория "да", съветвам те да не тръгвате. Щом имаш хубава работа, щом се чувстваш добре там и на фона на родители и приятели около вас - не виждам смисъл. Това е мое мнение, разбира се, вие си знаете най-добре.

# 184
  • Canada
Здравейте, как я карате?

Добре дошли на новите попълнения, честити отминали рождени дни на рождениците, честити бебчета!

Много ми харесва временцето тук, ние постудувахме във Варна, ама може би защото се бях настроила за топло време. Градът се е разхубавил, има много нови светофари, сгради, промяна в организацията на движението. Като цяло считам, че добре вървят нещата, впечатленията ни са положителни.

Да се включа по една от темите. За паспорт не е непременно необходимо да се пращат документи по пощата, ако се отиде на място, веднага ви връщат оригиналите. Офисът в Пойнт-Клер е на много удобно място - Fairview Pointe Claire, - и дори работят в събота.

# 185
  • Монреал
Ето адреса на един магазин за бебешки мебели, дрешки, колички и всякакви други принадлежности. Цените им са хубави - днес го разгледахме и ще взимаме кошара от там. Имат цяла страница реклама във вестник 24 Heures, който го има да погледне. Имаше и доста дрешки на приемливи цени.

BoBebe
9540, boulevard St-Laurent
Montreal, Quebec H2N 1R1
T: (514) 858-6336

# 186
TarikMom, магазина е интересен, но аз не бих пазарила от него, скъпичко е. Ние сме ходили 2 пъти, като единия път само разглеждахме и нищо не харесахме, а втория път купих само едно гащеризонче, което беше намалено. Особено мебелите ми се видяха доста скъпи, въпреки, че в рекламата във вестника всичко изглежда доста изгодно. По-хубав магазин според мен е Bebe Depot Plus, доста по-голямо разнообразие, по-хубави цени. Ние от там купихме дървената кошара, която ни излезе по-евтина и от Walmart, а е определено по-хубава. Имаше и голям избор на колички, но ние вече бяхме купили и не съм ги разглеждала подробно.
Bebe Depot Plus
1104 Rue St-Zotique E
Montreal, Qc
H2S 1N3
(514) 270 8845

Ако искаш изгодни дрешки, горещо ти препоръчвам следното:
8955 Blvd. St-Laurent (Metro Cremazie)
Работно време:
четвъртък 10ч-18ч
петък         10ч-18ч
събота       10ч-17ч
Това е склад, който преди правеше разпродажби 3-4 пъти годишно. От известно време работи всяка седмица. Вътре спокойно можеш да си обикаляш с количката. Откакто работи всяка седмица е много спокойно, преди беше някаква абсолютна лудница. Има дрехи от новородено, до 20-годишни. Аз (а и доста от тук пишещите) съм купувала гащеризончета за по 2$, ватирани панталончета по 1$, блузки по 1-2$ и още доста неща. Просто вътре трябва да търсиш големите надписи (всичко по 2$, всичко по 1$+). Купувала съм и чорапки за по 25 цента чифта. Абе има много неща и ако имаш нужда и възможност, посети го, няма да съжаляваш Peace

# 187
  • Монреал
Пчеличка, благодаря. Този БебеДепо е близо до нас - от там купихме количката, взехме я с намаление даже, защото беше последна от този модел и беше от изложените, а не нова от кашона. Мебелите там ми се сториха скъпи, но утре пак ще се разходим до там да направим сравнение с БоБебе. Близо до БебеДепо , на улица Ст.Юбер има и друг бебешки подобен, не съм влизала, но изглежда същия отвън - ще отидем и до него. Търсим детски мебели за новия апартамент та затова сме на вълна обикаляне. От Уол-Март не останахме очаровани, въпреки че това ни беше главния магазин за пазарене в Щатите.

Този склад задължително ще го посетим. Младежа расте като гъба след дъжд - взехме му бодита за 24м  Shocked днес и му пасват тъкмо, а мислех, че ще има време да ги носи.  Rolling Eyes

# 188
  • Pierrefonds, CA
В Bo bebe не ми се стори скъпо,  точно Bebe Depot Plus е по-скъпия. Купувах неща август/септември '07 и от двата магазина и това ми е впечатлението.

TarikMom сигурно говориш за :
Bébé Plus
6235 St-Hubert
Montreal, Quebec

Е, той е най-скъпия от трите  Laughing

# 189
E&M, в BoBebe гледах някакви дървени кошари по 600$, затова казах, че е скъпо. Бях гледала също и матраци, комплект завивки и отделни чаршафчета, които също бяха доста скъпи. Дрешките също, с изключение на намалените. АВЕНТ-ските принадлежности, и те бяха по-скъпи от почти всички магазини, бибероните бяха на нормални цени. Гледала съм само нещата, които са ме интересували, може би именно те са били скъпите Rolling Eyes А този магазин Bebe Plus не съм го чувала, ама и нямаме нужда в момента от нищо детско, тъй че няма нужда да ходим Wink Пък и щом е скъпо - не е за мен Naughty Само колело търсим още и все не можем да харесаме Sad

TarikMom, когато купувам дрешки, в нас предварително с педя измервам тези, които й стават точно. Така в магазина знам, че трябва да търся по-големи Peace Иначе с налагане не става, поне докато са в количките Rolling Eyes Даже последния път ги мерех с един хартиен метър от ИКЕА. В магазина нямаше жива душа, тъй че не се притеснявах да извадя метъра Mr. Green Пък и да имаше хора, не ми пука Whistling Важното е да купя това, което ми трябва Peace Преди в този склад дрехите бяха без такси, ама пък лудницата беше пълна и се чакаше с часове. Сега има такси, ама пък е спокойно. Преди да заминем за Бг купих доста неща от там (8-9 ако не се лъжа) и за всичко дадох към 24$. Гарантирам, че ще ти хареса. На мен ми е любимия магазин за бебешки дрехи Peace

# 190
Здравейте момичета,

Аз се живея в Монтреал, Канада и много ще се радвам ако се запозная с тукашни бъдещи и настоящи майки.
Аз самата чакам трето хлапе в момента.
Пишете ми ако ви е интересно да се запознаем.

Поздрави! Wink

# 191
Милена, имате ли финансови проблеми? Чувствате ли се добре като цяло в България? Ако на първия въпрос отговорът ти е "не", а на втория "да", съветвам те да не тръгвате. Щом имаш хубава работа, щом се чувстваш добре там и на фона на родители и приятели около вас - не виждам смисъл. Това е мое мнение, разбира се, вие си знаете най-добре.

Снежи, благодаря ти за мнението. А какво те кара да си негативна, силната носталгия там ли? Както знаеш сме били в Торонто 1.5 год. преди 3 год. много ми е позната тази емоция от липсата на близките хора. Но честно казано това май е единственото нещо, което ми липсваше там. Е, тогава нямах такава хубава работата като сега. Но пък шефа ми се оказа доста позитивно настроен и може би ще измилим да продължа да работя същото от там.
Иначе нямаме финансови проблеми тук, и двамата работим, програмисти сме, интересно ни е, нивото ни е добро. За чувството в БГ, мисля, че знаеш кои неща най-много тормозят - катастрофи, несигурност, ежедневен стрес от такива "дреболийки", нивото на училищата и образователната система като цяло. Не че съм сигурна, че в Канада е по-добра, надявам се само. Иначе като цяло сме ОК, в някакъв баланс сме, така че избора не е толкова лесен. Но пък това е работа, мислим си, че ако не му хареса на него или не се чувстваме достатъчно добре там, просто можем да се върнем след 1 или 3 год. Това някак го прави да изглежда по-лесно. И си мисля, че вероятно не бива да пропускаме такава възможност, защото е точно от типа "once in a lifetime". Знам ли. Кажи защо мислиш обратното? Все пак си там.

# 192
  • Canada
Millena, мога да си представя какво ти е. Успех с решението! Пък и щом се обмисля вариант да си работиш от тук - супер, наистина може би по-лесно ще решите.
Ние нали съсвем скоро си бяхме в БГ, при близките, та си мислех, че както аз в момента не работя - в майчинство съм, и на мъжа ми му казват, че само да пусне едно CV и ще го лапнат, какво ли би станало, ако пробваме... Добре, че той не е ентусиазиран от идеята, че щяхме да имаме и ние трудно решение.

# 193
  • Канада, Монреал
В Ikea има детски мебели и завивки. Казаха ми, че там имало дървени легла по 260 долара, не знам доколко е вярно, но си струва да се провери.
MrsK, за международен канадски паспорт на детето ли става дума?
Мен вече ме хваща срам - още не съм пуснала формуляра за акта за раждане понеже не съм измислила 1 или 2 оригинала да поръчам или само един оригинал и да му направим заверка...
А знаете ли какво означава Affix sufficient postage, което е изписано в десния горен ъгъл на плика за изпращане на формуляра?

# 194
  • Pierrefonds, CA

А знаете ли какво означава Affix sufficient postage

Lady_Cheri, означава да сложиш пощенска марка на това място.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт